Simdi bu konuda 4.5 yıldir doktor doktor gezen biri olarak önerim şunlar.
Oncelikle doktorlar 1 yıl bekle kendiliginden olmuyorsa diyorlar ama eger sen dogru zaman oldugunu düsunuyorsan ve hemen olsun istiyorsan; doktora bu konuda 5 aydir olmuyor ama ben daha fazla beklemek istemiyorum ve gerekli tetkiklerin yapılmasini istiyorum demelisin.
Oncelikle reglinin 2. Veya 3.gününe kadindogum bölümünden randevu al. Alttan muayene edecek hazirlikli olmalisin. Rahme bakiyor, kalinligina, kist olup olmamasina ,perde gibi ,yapisiklik gibi herhangi bir engel olup olmadigina bakiyor. Ayni günde ac karnina gidersin ve bütün hormon ve vitamin degerlerine baktirirsin. (Doktorlar genelde vitamin degerlerine bakmayi önemsemiyor ama D vitamini kısırlığı diye birsey var ve bir arkadasim 8 yıllik ugrasin sonunda d ve b12 vitamini kullanarak gebe kaldi

. ) ayrica esinede baslangic olarak vitamin degerlerine bakilsin.
Eger hersey normalse ya yumurta takibi yapar yada bir terslik varsa tedavi olursunuz.
Malesef doktorlar önce ugrasiyorlar sonra olmayinca birde test yapalim diyorlar ve bosa zaman kaybi oluyor ve stresde cabası. Mesela ben 4.5 yilda 5 kimyasal gebelik yasadim doktorumun daha gecen yıl genetik test yapmak aklina geldi ve pırtilaşma problemim oldugu ortaya cikti.yani cöpe giden 5 gebelik aglama krizleri ,boşa alınan hormonlar harcanan paralar vs.vs.
Sonrasinda baktin hersey normal 3 5 ay daha olmuyorsa esine üroloji bolumune randevu alirsin sperm testi icin.sperm degerlerine bakiliyor ve gerekirse takviye vitamin verirler.
Keciboynuzu özü muz ve bol bol taze sıkılmis havuc suyu sperm kalite ve sayisini arttiriyor.
En onemliside stres yapma stres %100 etkiliyor