balsurat hoşbulduk tatlım kızlar çok güzel bir topik olmuş iyiki varsınız
hoşgeldin canım benim kendi topiğin bil bundan sonra burayı...unutalım güzelleşelim,zayıflayalım,gezelim,tozalım,gülelim eğlenelim,kendimize vakit ayıralım azcık şöle dimi ama?canlarım bende varıııııııııııım bende 6 7 ay kendi haline bırakıcam
belki beklemediğim bi anda gelir
tam benlik burası
buyur canım hoşgeldin geç otur şöyle listenin beğendiğin yerine ne demek:)))iyi bayramlar sana da...ezineciğim canım listene beni de eklermisin 7 ay oldu tüp bebek tedavisi bırakalı kafamı dinlemek istiyorum çocuk lafı duymak istemiyorum(içim gidiyor ama)ama bizim toplumumuz unutturmaya fırsat vermiyorlar sağolsun çok güzel bir başlık olmuş bundan sonra hep burdayım (bayramdan sonra)yarın memlekete gidiyoruzda onun için herkesin bayramı kutlu olsun arkadaşlar.
ELCHNOZUM dinazorum benimmm biz fosilizz demii:jeyyar:kaydirigubbakcemile5Kısır fosiliz bizsırnaşık şey
Bugün eşime dedim artık bebe duyunca öğğğğ geliyor..içim ufacıkta olsa cız etmiyorrr olmasın umrumda değil ben sağlık istiyorum dedimdelikafaduldenbenimki şaşırdı .Garibim hemen dolabı açtı fındıklara baktı.ben gülmeye başladım:roflol::roflol:dedim ne olsu şimdi senimi bebe hasreti aldı dedim zuhahaha:roflol:
ezine77
angel34
elchin
balsurat
ayknds
yabangülüm
azra2
buse_burcu
yeni listemiz güncel haliyle budur arkadaşlar...
bi de size naçizane önerim belki de bebek resimlerini filan da silmeliyiz avatarlardan,imzalardan...bebeği hatırlatacak ,çağrışım yaptıracak kişisel rütbeler filan da olmamalı bence..ha bi de tüp bebek ve infertilitedeki diğer konulara takılmak yok haaaaaa...tamamen aklından çıkarmak böyle oluyo...moral bulunacak yer doluyken sitede...yeni önerilerineze de açığız unutmak için ...neler yapıyosunuz?kendinize yeni ilgi alanları keşfettiniz mi ?bi arkadaş puzzle yapıyorum demişti mesela..ben de Kuran_ı kerimin türkçe açıklamasını okuyorum düşünmemek için ufkum ve hayata bakış açım değişti resmen tavsiye ederim..bi de ayşe kulin vs gibi sürükleyici yazarların kitaplarını okuyorum..gerçi bayağıdır yarım kalan bi kitabım var ama ilk fırsatta bitiricem...siz ne gibi hobilerle hayatınızı dolduruyosunuz?
hişşşt balsuratım kısır mısır yok öyle kendimize kötü şeyler söylemek şaka bile olsa,biz de herkes kadar normaliz,bu bi sınav sadece ve bunu en yüksek notla sabır ve olgunlukla geçicez..çünkü biz de herkes kadar normaliz ve mutlu olmayı hakediyoruz...bi de şöyle düşünelim,doğurdun ,büyüttün,sevdin,kendi annelik içgüdünü de tatmin ettin ama Allah korusun bi yaşa geldiğinde bi maganda kurşunu ya da trafik canavarı ve ya amansız bi hastalık aldı götürdü onu senden...al işte bu da bi sınav bu hayatta...kendimizden daha kötü sınavı olanları düşünelim ve sabırla ve duayla Allahın takdir ettiğini yaşamaya ve bekleyip görmeye devam edelim...zaten gördüğümüz gibi daha fazlası gelmiyo...buraya gelenlerin hepsi elinden geleni yapıp işi tevekkül etmeye bırakmış insanlar diiimi?ne diyosun?
kızlar bi de can dündarın şu şiirini paylaşmak geldi içimden sizle....
KENDİN İÇİN YAŞA
Henuz 18 ini yeni bitirmiştin, enerji ve umutla dolu hayata başlamaya hazırdın…
Ne oldu?
İstemediğin bir okula girdin. İnsanları mutlu etmek, saygı kazanmak, sevilmek için…
Sevmediğin bir bölümde senelerini harcadın….
Ayaklarını sürüye sürüye gittin derslere…
Çalışmak istemedin ama yine de zorladın kendini…
Güç bela bitirdin sonunda…
Ne ailen, ne de arkadaşların görmedi yaptığın fedakarlığı…
Alkışlamadılar seni, omuzlarının üzerine çıkarmadılar, madalya takmadılar…
Enerjin çoktan tükenmeye başladı bile…
Kimse bilmez nasıl kendini feda ettiğini…
Ruhunu teslim ettiğini…
Gençliğini tükettiğini…
Şimdi iş bulman gerek…
Para kazanman, araba alman, ev alman gerek…..
İstemediğin bir işe girdin…
Böyle olması gerekiyor diye…
Sırf çevrendekiler bekliyor diye…
İnsanları mutlu etmek, saygı kazanmak, sevilmek için…
Sabahın köründe gidiyorsun işe…
Sevmediğin insanlar ile gününü harcıyorsun…
Heyecan duymadığın işlerle zamanını geçiriyorsun…
Yarının gelmesinden nefret ediyorsun…
Sevildiğini hissettin mi peki? Ya saygı?
Bitti mi insanların istekleri?
Özgür müsün artık? Hayır hala özgür değilsin…
Şimdi evlenmen gerek…
Öyle ya yaşın geçiyor, evde mi kaldın ne? Arıyorsun etrafında uygun birisini, artık evlenmeliyim diyorsun…
Acaba gerçekten istiyor musun? Sana uygun birisini buldun işte, boyu boyuna, mesleği mesleğine, parası parana göre…
Peki ya kalbin? Düğününden bir gece önce sessizce itiraf ettin kendine, ya doğru kişi değilse? Belli ki hazır değildin bu evliliğe…
Evlenmek için evlendin…
İnsanları mutlu etmek, saygı kazanmak, sevilmek için…
Mutlu oldun mu peki?kalbin heyecanla doldu mu?
Akşam eve koşarak döndün mü? Sevildiğini hissettin mi?
Seviştin mi tüm varlığınla?
Daha evleneli bir sene dolmadı, insanlar çocuk demeye başladılar…
İstedin mi gerçekten bir çocuk sahibi olmayı?
Hazır mısın bir canlıyı yetiştirmeye?
Söyle bana ne verebilirsin bu küçük insana? Hayatı kendi gözlerinle hiç
yaşadın mı? Ne istediğini biliyor musun? Ya istemediğini? Hiç risk aldın mı?
Sen hiç kendin için bir şey yaptın mı? Çocuğun bir gün sorarsa Özgürlük
Nedir? Ne cevap vereceksin? Sen hiç özgürlüğü yaşadın mı?
Evliliğinde problemler yaşıyorsun…
Sevmediğin bir insanla cehennemi paylaşıyorsun…
Boşanmak fikri kafana gelip gelip gidiyor…
cesaret edemiyorsun…
İnsanlar ne der diyorsun…
Gene kendi duygularının üzerine
bir duvar örüp başka insanlar için evliliğinde kalıyorsun….
Fedakarlığını gören biri var mı? Yaşadığın ızdırabı senin gibi yaşayan? Korkuların seni
hapsetmiş, her geçen gün etrafına bir duvar daha örüyorsun. Sevilmeme
korkusu, yalnız kalma korkusu, başarısız olma korkusu, saygınlığını yitirme korkusu ve daha neler neler…
Hayatında hiç korkmadığın bir gün oldu mu?
Cesaretle atıldın mı hiç, ya bilmediğin bir dünyaya girdin mi? Sevilmemeyi
göze aldın mı hiç? Gülünç duruma düştün mü? Ağladın mı doyasıya, insanlara
aldırmadan? Acı çektin mi hiç, hani öleceğini düşünecek kadar…
Ve iyileşmeyi başarabildin mi hiç?
Yaş erdi kemale diyorsun, bu saatten sonra benden ne köy olur ne kılavuz.
Umutların tükenmiş, hayallerin yıkılmış…
Koca bir ömür başka insanların kontrolü altında geçip gitmiş. Alışmışsın artık bu düzene,
artık istesemde çıkamam diyorsun…
Ve gene kendin için bir şeyler yapmaktan vazgeçiyorsun…
Ne olurdu istediğin okula gitseydin…
Kim ne derse desin, ressamolsaydın…
Müzisyen, Arkeolog, Sanatçı, Sporcu olsaydın…
Hayattaki büyük adımları ancak hazır olduğunda sen istediğin için atsaydın…
Ne olurdu biraz risk alsaydın? Biraz kendine güvenseydin? Biraz kendine inansaydın?
Ne olurdu seni çepeçevre saran zincileri kırıp, önünde ki duvarları aşıp,
kendin olabilmeyi başarsaydın? Kim ne diyebilirdi sana? Gene kimse madalya
takmazdı, gene kimse alkışlamazdı, gene kimse seni omuzlarının üzerine çıkarmazdı…
Ama sen kendine saygı duyardın!
Haydi şu anda şu dakika bir daha bak hayatına…
Bu sefer kendin için bir şeyler yap…
Bırak insanlar sevmesin seni, bırak senin mutsuzluğundan mutlu olmayıversinler, bırak takdir etmesinler,
onaylamasınlar, bırak dedikodunu yapsınlar, itiraz etsinler…
Hayatında bir kere olsun bu riski al!
İstediğin mesleği yap…
Zevk al ürettiğin işten…
Uçarak git işine…
Keyif al birlikte çalıştığın insanlardan…
Yaşamını kendin SEÇ ve MUTLU OL seçtiğin bu yaşamdan…
İstediğin insan ile istediğin zamanda evlen…
İster 20 inde ol, ister 50inde…
Senden başka kim bilir doğru insanın kim olduğunu ve doğru zamanın ne zaman olduğunu? Dinleme başkalarını…
Evlenmek için hiç bir zaman geç sayılmaz…
Ve hatta istiyorsan asla evlenme…
Bu yaşam senin, ve ızdırabını da, mutluluğunu da yaşayan tek sensin….
İstediğin zaman çocuk yap…
Kendini hazır hissettiğinde, yaşama bir canlı getirmek istediğinde ve o çocuğa verecek bir şeylerin
olduğunda…
Ve hatta istemezsen hiç çocuk yapma…
İstiyorsan başka bir şehre taşın, başka bir ülkeye, başka bir kıtaya…
Mecbur değilsin bu şehire tıkılıp kalmaya…
İstiyorsan yeniden okula başla, yeni bir meslek, yeni bir hayat, yeni ben diyerek kendin için yaşa…
Şimdi soruyorum sana…
Ne zaman kendin için bir şeyler yapacaksın?
CAN DÜNDAR
Aslında doğru diyorsun canım bende inan dün takvimdeki bebek resmini kaldırmyı düşünüyordumm.Valla bak sen dedin diye hemen demiyorum oruçluyum şuan vallada düşünmüştüm.Sonra çizelge sitesine girdim değişiklik yapıcakken işim çıktı sonra bıraktımm bugün hemen çüzelgemi değiştiricem:)))Bende dualar okuyorum,Kuranı yeni öğrendim kuran okumaya çalışıyorum hergün 1-2 yaprak,Paso en az günde 6 saat son ses müzik dinliyorum.Arada akşamları pc eşime verince el işi yapıyorum.Aslında ben gebelik bölümlerinde takılıyorum ama arkadaşlarımın durumunu merak ettiğim için takip ediyorum yani ayy o ne yapmış bu ne yapmış merakımdan değil:1rolleyes:Zaten okudukca canım sıkılıyorr öğğğğ,Hele adet belirtisiydi,gebelik belirtisiydi 10 gün önceden düşünenlerr :)eyy gidi bizde öyleydik ama artık hiçbirinden eser kalmadıı..Benim söylediğim bir söz vardı ablam ve kuzenlerime olsunn HA-Mİ-LE KALA-MA-MAK-TA BİR- AYRI-CA-LIK-TIRRRRR:hooray:Rabbimize sığınıp hakkımızda hayırlıı olanı istemeliyizz.Bebe için bile dua etmiyorumm artıkk.Hepp sağlığımm için ediyorumm çünkü şuan büyük bir imtahandayım ben 2 yıl önceki bebe sevdası yüzünden hayatım boyunca benimle kalacak anksıyet bozuk yakalandım.Ve bebe buna sebeb oldu.ASlında buda imtahan herşeyde bir hayır vardır başa gelen çekilirrr..Ama hepp diyorumm Bu hayatta herşeyy bebe değill.Ama insanlar bunun farkında bile değillerr..Yatıp kalkıp halimize şükretmemiz lazımm.Çünkü beterin beteri varr.Ben artık dışarıya çıktıgım zaman insanları inceliyorumm.Yaşlı hasta olanlara bakıp İbret alıyorumm ..uff çok uzun oldu:kedi:
Evet sitede bir arkadaş bir topikti ama unuttum bunu yayınlamıştıı.Paylaşımm içinn çokk sağol canımŞeniz
o arkadaş benim gene ..
EZİNE bişi dicemm Hemşiremisin sen:dance::dance::dance::dance:
ben ebeyim canım bi de hergün bebelerle içiçe yani...imtihanı görüyon de mi?
Ayy ne güzelll ebesinn :)))alkisalkisalkis
EVet hepimizin imtihanı sınavı farklııı..kaydirigubbakcemile5
imzan çok komik olmuş yavvv
ezine sen yapılabilecek herşeyi yaptın canım rafa kaldırma kafanı dinleme zamanın geldi canım..kendin için uğraş birazda...
haşimato konusundada yazdım bu antıkorları duzeltmedıkce bebek yok galıba bıze...bende 1 aşılama yaptırdım...ocak-şubat gibi 1 aşılama daha yaptırıcam...oda tutmazsa tüp ne zaman olur kimbilir?olmazsa olmazda diyebilirim tüp yaptırmayı hiç istemiyorum zaten maddi imaknımızda el vermiyor.
her yeni tedavide başka bi problem çıkıyo...[/QUOTE
haklısın...şu aralar kilo verme işi ile ilgileniyorum zaten..endokrincim diyetisyene gönderdi...çok dikkat ediyorum...veriyorum da çok şükür...belki bu kozmik beden temizliğini de yapıcam..hem sağlıklı yaşam hem de zayıflama için en azından...daha da bi şey kalmadı zaten dediğin gibi....
slm balsurat iyilik senden nehaber canım yine kimseler yok yaaaaakafamçokkarıştı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?