işleri güçleri olan insanlara sırf çocuk yaptılar diye aileler neden yardımcı olsun ki?:26:
niye işi gücü olsada darda olunca aileler yardım edemezmi heleki bir bebek söz konusu olunca
Son düzenleme:
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
işleri güçleri olan insanlara sırf çocuk yaptılar diye aileler neden yardımcı olsun ki?:26:
Şu sıralar kardeşlerimle ilgili imtahandayız galiba ailece
Konu benim dünya güzeli kız kardeşim
30 yaşında 3 yıllık evli krediyle bir ev aldılar kendisi çalışmıyo küçük bi kasabada yaşıyorlar mimar kendisi ama orası tam bir balıkçı kasabası eşinin mesleği yüzünden ordalar
Şu anda tek sorunları ev kredisi, çünkü eşinin maaşının büyük bi kısmı krediye gidiyo kredi ödendikten sonra elllerinde sadece 500 lira kalıyo onunlada zar zor geçiniyolar.
Bu durum 6 sene daha böyle devam edicek 3 yıldır ödüyolar ama kardeşim artık cocuk istiyo evi aldık ama ben bu gidişle çocuk sahibi olamıycam diyo 6 sene bekleyemem diyo çocuk için
Ben 3 yıldır ödedikleri krediye acıyorum evi satarlarsa yazık olur diyorum ama bi yandan da kardeşimde haklı
Ben hiç anne olamayacağım için bu durumu anlayamıyo olabilirim, siz olsanız evi satıp çocuk mu dersiniz yada önce evin borcu bitsin mi...
Kızlar şimdi konuştum kardeşimle sizede anlatayım dedim
Eşiyle kesin konuşucak ama diyoki direk evi satalım demiyim
Ben bebek sahibi olmak istiyorum yaşım geldi bu borcun bitmesini beklersek geç kalırız çocuğum olmaz diye korkuyorum diycekmiş
O yüzden kalk gidelim hafta sonu aileni ziyarete sen babanı al karşına anlat durumu diycekmiş eyer bize yardımcı olabileceklerse en azından kredimizin bir kısmını kapatabileceklerse destek isteyelim 40 bin lira gibi bi para bu parada onların eski bi evi var onu satıcaklar ev 60 bin ediyomuş
40 binlarısını isteyelim diyo ilerde allah sağlık versin öderiz diyo
Eyer ailesi bunu kabul etmezse o zaman satalım diycekmiş evi başka çare kalmıyo diyo
( bu arada ev için toplamdan 3 parça kredi çektiler bir seferde çıkmadı o kadar para parça parça kullanıldı)
Bana pek mantıklı gelmedi açıkcası pek vericeklerini sanmıyorum çğnkü vermek isteyen insan şimdiye kadar o evi istese satar ve verirdi boşuna ağız eymeyin dedim ama sizce bi istesinlerin mi damadın ailesinden
Siz olsanız istermisiniz yani eşiniz böyle bi durumda kalsa ailenden isteyelim dermisiniz eşinize
Not: damadın ailesinin iki tane evi var biri oturdukları gayet lüks epey değerli bi ev bu satmaya niyetli oludukları evde çok eski harabe gibi zaten satışa çıkardılar yıllardır öyle boş boş duruyomuş o ev kimse kullanmamış yaptırmış kalmış öyle
Elbette ev önemli ama konu sahibinin eniştesi asker yani tayinci emekli oluncaya kadar bir çok il gezerler o yüzden ev almasını doğru bulmadım lojman asker için daha mantıklı aylık 180 civarı diyorlar zaten konu sahibinin eniştesi emekli olunca 300 binlira alacakmış bu parayla istedigi yerden ev alabilir.bence ev. evlatsız kalmak ta kötü bişey fakat önce barınma. çocuk olsa oturacak doğru dürüst bir ev olmasa çocuk güzeldc büyüyemez.
Bence cocuktan vazgecmesin :/
Soyle birsey yapabilirler;cocuk olunca eşinin ailesi ve kendi ailesi duzenli olarak aylik belli bir miktar para gondersin destek amacli sonucta borc oduyorlar aileler yardim etmeli zaten hamile kalip cocuk dogana kadar borclari biraz daha azallmis olur.
Sizin dusunceniz saygi duyuyorum
Benim dusuncem de bu.evet insanlar evlenirken cocuk sahibi olacagini dusunurler ama hayatin ne getirecegini bilemezler ki, ev almislar gelirleri düşmus,kiz is bulamiyor ama borc bitince yasi 36 olacak :/
Bu durumda ailelerin cocuklarina maddi destek vermeleri tuhaf olmaz(madfi durumlari musaitse)sonucta kendi cocuklari zaten her anbe baba cocugu icin ccalisip cabalar.eger durumu iyiyse bence cokta guzel destek olabilirler en azindan ben destek olurdum ogluma :)elinden geleni yapiyor ama yetmiyorsa zaten rahat edemem :/
Ayni sekilde durumum iyiyse ve benim veya esimin ailesinin ihtitaci varsa seve seve veririm :)
kadin zaten calismiyor yani ekstra bir bakici masrafi ucretsiz izin olayi olmayacak. cocugun gideri ne ki? asil giderler buyuyunce basliyor. o zaman da ev kredisi epey odenmis olur. cocuk yapmasinda bir engel goremedim dogrusu. bu kadar dusunecek birsey yok, akisina biraksin evi mevi de satmasin.
Elbette dediğiniz gibi zaten kardeşim eşinin ailesine mecbur demiyo ama onunda şöyle bir tezi var hani diyo zar zor geçinen insanlar olsa bişey beklemiycem ancak kendilerine yetiyolar diycem
Fakat diyoki ben düğün istemedim masraf olmasın dedim yok dediler biz yapıcaz yemekli olucak dediler ama düğün günü parasını biz ödedik
Mobilya konusunda biz karşılıycaz siz rahat olun dediler ama sadece bir sehpa aldılar
onun dışındada ne oğulllarına nede bana tek bir hediye tek bir destek çıkmadılar diyo
Şimdide diyo ben rahat yaşayamıyorum yada gezip tozamıyorum diye bir derdim yok ben evlat sahibi olamıycam diye korkuyorum destek beklememin sebebi de bu diyo
Sonuçta onların hiç bir borcu yok evleri arabaları var gelirleride gayet yeter durumda eşinin babası çalışıyo aylık sanırım 3000 gibi bir geliri var
yani o harabe durumdaki satışa çıkardıkları evin 40 bin tl sini yazlık almak yerine bize verselerde biz onlara allah ömür versin öderiz o parayı
Ama tabi sonuçta sizin dediğiniz gibi düşünüyo sanırım damadın aileside yoksa kendileri teklif ederdi çoktan bu yardımı
Enistenizin ailesi pesinat verecegiz dediler ama vermediler sanirim .. enistebey ailesiyle konusmali bence sizr guvenerek ev borcuna girdim yapamiyorum desin
Daha öncede bahsettim bir bebeğin aylık gideriyle ilgili çok fazla bilgi sahibi değilim bizimkiler eline borçlar ödendikten sonra her ay 500 tl kalıyo ama sanki bana az gibi geldi hani mamadır bezdir ne bileyim bir sağlık sorunu yetermiki bilemedim