çocuk odası var mi

Benim de evim 2+1 ve oğlum 2 yaşında.
Odasını 2 hafta önce ayırdım (Nisan doğumlu) ve çok mutluyuz bu şekilde.
Maşallah hiç sorun yaratmadan artık kendi odasında uyuyor.
Hem benim yatak odamın da görüntü olarak düzeni yerine geldi, hem de oğluşum artık kendi odasında.

Tecrübe sahibi anneler beni bu konuda uyardı.
"Artık 2 yaşına geldi ufak ufak odasını ayır, bak ilerde problem yaşarsın, kopamama sorunu olur" diye.
Maşallah sorunsuz ayırdım ben. Tavsiyem sizde aynısını yapın bir an önce.
Sadece birşey duyması anlaması açısından değil, çocuğun kendine ait alanı sahiplenmesi ve özel bir alana sahip olması açısından önemli.

Bizim de 2+1 biri çocuk odası elbette
En azından siz oda değiştirebilirsiniz o esnada, soru mu bu

Aynı şeyi benim kayınvalidem diyordu.
Eşim de "süt kuzusu bu daha nasıl ayıralım" şeklinde bahaneler üretiyordu.
Sağlık ocağında ebe hemşire olan bir gelin var ailede, ona sordum bir akşam eşiminde bulunduğu ortamda.
"artık hem çocuğun sağlığı açısından hem de sizin yaşam kaliteniz açısından odayı ayırma vakti gelmiş" dedi.
Bende ne kayınvalideme sordum ne de kocama.
Eşime dedim tek şey "artık bizim odamız sadece bizim için olmalı değil mi? oğlumun da kendi özel alanı olsun" diyerek konuyu kapattım.
Hamd olsun, iyi ki ayırmışım...

Arkadaşım
Al beşiği
Salonun ortasına koy
Bu kadar.

Benim de mart doğumlu. Bunun bilincinde bir anneyim emin olun.3 oda tekrar yapalım diyorum ama seneye cıkıcaz diye kimse yanaşmıyor tabi kv faktörü de var

Benim evim de iki artı bir kızım 4 aylıkken ayırdım oturma odasında beşiğin de yattı ben yatak odam da

Evimiz doğalgaz yok sadece oturma odasında doğalgaz sobası var

Ve bu sene kizima oda yapıcaz mobilya falan alacaz bu hafta doğalgaz da doseticez

Kızım mis gibi odasında yatacak (inşallah)

Bende salonda oturucam illa misafir odasına gerek yok

Mobilya almanıza gerek yok ki beşiği taşıyın oturma odasına orda yatırın

benimde 2+1
biri çocuk odası..
kaynanan delirmiş 6 aylıkken ayrılır çocuk..
oturma odası misafir odası ne yahu .. salon süs olarak duruyor yani..
çocuğa yer açın atın fazla eşyaları.

Benim de mart doğumlu. Bunun bilincinde bir anneyim emin olun.3 oda tekrar yapalım diyorum ama seneye cıkıcaz diye kimse yanaşmıyor tabi kv faktörü de var
Bak sen annesin
Kayınvalide ya da eşinden icazet bekleme
Hadi duvara gücün yetmiyor
Beşik dediğin nedir kaldırıp diğer odaya da mı koyamıyorsun
Özel anlarda başka odaya bi kez geçmişsin, onu da lütufmuş gibi yazıyosun
Çok ilginçsin

Ev ev degil sanki yayla mübarek benim evim bunun üc te biri kadar anca maalesef
Sımdı yenı bınalar kucuk oluyor ama bızde cok memnunmuyuz pek degıl cok fazla buyuk oldugu ıcın temızlıgı yok zor cocuk odası bıle oturma odasından buyuk sayılabılecek yapıda. bır yanı temızlerken obur taraf kırlenmıs oluyor ıcınde konustugun zaman sesın yankılanıp yukselmesı cabası fazla yanı

Tabiki inanirim temizligi zordur evin isinmasi da kisin zordur. Biz yurtdisinda yasiyoruz burada cok fazla daireler kücükdür. 170 m2 karelik ev burada baya lüks. Insallah bizde uygun bir ev buluruz da tasiniriz yakinda

Üfff kafamı karıştırdınız.
Küstüm hepinize.
Ben bebekken beşik bile almayıp tamamen yanımıza alacaktım, 4 5 yaşında odasını ayırırım diyordum. Yani 4 seneyi değil aynı odada dipdibe geçirecektik.
Evet bunu yazmak için geldim, konu sahibine fikir bile veremeyeceğim

Oturma odasına beşiği getirsem salona TV yi alıp orda otursak tasinana kadar olur mu sizce

Olabilir tabii ki illa dosenmis oda olmasi gerekmiyor cocugun yattigi odanin. Benim de 28 aylik bir oglum var 2 yas dogum gunune 2 hafta kala yeni yatak alip oda yaptik ona. Sanmayin oyle oda takimi aldik cocugun odasinin ayrilmasi icin illa oda dosenmesi gerekmiyor odanin halisi ayni bi dolabi vardi bir de oyuncaklari sadece onun yanina tek kisilik baza yatak aldik o kadar. Hatta eliptik bisikletimiz bile orda duruyor yani demem o ki cocugun ayri odada yatabilmesi icin illa mobilya takimina gerek yokk

Evimiz 2+1.çocuk odası yok.oğlum beşikte yanimizda yatiyo 2 yaşında anliyo mudur acaba birlikte olduğumuzda tedirgin oluyorum artık.herşeyin taklidini yapiyo bu dönem.
Anlar tabiki yapmayın yazık çocuğun psikolojisine özel durumunuzda başka bi odada ya da çocuğu başka bi odada yatırın bir süre daha sonrasında yatağına geri alırsınız. Benim kızın odası ayrı onda bile çekiniyorum uyanıp gelir diye kapıyı kapatıyorum sıkı sıkı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…