çocuk odası var mi

Evimiz 2+1.çocuk odası yok.oğlum beşikte yanimizda yatiyo 2 yaşında anliyo mudur acaba birlikte olduğumuzda tedirgin oluyorum artık.herşeyin taklidini yapiyo bu dönem.

anlar tabi ki... diger odayi duzenleyip cocuk odasi yapin. ya da aynı odada yatacaksanız illa ki sizin malum durumda yatagınızda olmanız gerekmiyor, diğer odalardan birine gidebilirsiniz. ne kadar ani gelişebilir ki?

gelişim psikolojisi hocasının; çocuğunuzun yanında sevişmeyin uyusa bile algılar o her şeyi; diye bir uyarıyı sınıfa yapmışlığı var.

Gercekten baska odaya gecin ya da cocugu o süre icinde baska odaya yatirin ani durum gibi birsey dinlemez böyle bir durum. Cocugun piskolojisi bozulur. Esim bazen otururken bana sarilmak istiyor ya da öpmek istiyor buna bile izin vermiyorum cocuk bunu görürse kreşe gidince baska cocuklara yapar diye. Aslinda yanaktan öpmekde cok kötü birsey yok ama korkuyorum iste.

Şu sorduğunuz soruya bile inanamıyorum, çocuk odasının olmaması nası bi seçenek olabiliyor zaten 2016 yılında

Yaptiginiz sey inanilmaz yanlis, sizi duymasi, gormesi, ilerki cinsel yasamini tamamen etkileyecek ciddi tramvalara neden olabilir. Hadi onu dusunmediniz cocukla ayni odada nasil konsantre olup da birlikte olabiliyorsunuz? Ya bir an onca cocugun odasini ayirin ya da birliktelik yasayacaginiz zaman diger odada yasayin.

Sizin kedide mi gozunu dikip bakiyor
Biz bi kere odada oldugunu farketmemisiz bi baktim cikmis komodinin ustune gozler kocaman
Bu olay bana nereden tanıdık geliyor acaba
Benimki yatak başlığına çıkmış göremedim, gözleri yeşil yeşil parlayınca anladım psikolojim bozuldu

Çocuğun yanında olmaz şimdi kızım 10 aylık ve yatağı bizim yanımızda ama biz asla yatağımızı kullanmıyoruz o uyuyunca usulca oturma odasına gidiyoruz ayrı Bi odamız yok ev 1+1. Kesinlikle çocuğun yanında olmamalı

slim ciddi değilsin değil mi???
ben 11 aylığa kadar kendi odamızda park yatakta yatırdım.gündüzleri odasında uyuyordu.sonra park yatağı odasına aldım.kendi yatağıma hiç almadım,sonra kokuna alışıyor ayrıman çok zor ouyor çünkü.üstelik bebekken çok tehlikeli aynı yatakta yatmak....1,5 yaşında tek kişilik yatağında yatmaya başladı,yere yakın bir yatak yaptırmıştım.

Bizimde 2+1 ve kutu kadar ama kizimin odasi ayri. Zaten bizimki cok hassas herseye, her sese uyanir, bir yasindan kucuktu odasina tasindiginda.

Ben 2 yaşından itibaren her şeyi net bir şekilde hatırlıyorum, o yaşta bilinçli bir şekilde etrafımı algılayabiliyordum.Ondan öncesi de 18 aylıkken den itibaren de kopuk kopuk olayları hatırlıyorum. Herşeyi hatırlama ihtimali yüksek, bunun dışında hatırlamasa bile çok önemli yaşlar bunlar, bilinçaltına işlenir. Hatta sizin zarar gördüğünüzü düşünüp travma yaşayabilir. Bence çocuk odası şu an için yapılamayacak bile olsa diğer odada ona uygun yer yapın sizin odanızda durmasın ne olursa olsun çok çok yanlış gerçekten. Ya da o zamanlarda siz başka bir odaya geçin.

Tabi ki fedakarlık yaparim zaten bu durumdan rahatsız olduğum için konu açtım fikir almak istedim.
merak ettim,sizin odanızda park yatakta mı yatıyor?? uykuya nasıl dalıyor? çünkü bu yaşta yanına yatıp uyuması gerek.kitap okuyarak vs..park yatakta olmaz o iş ...
çocuk kendi odasını kendi yatağını bilmeli,aidiyet duygusu olmalı..sizin odanızı kendi odası biliyor şu anda..

Ben hatırlamıyorum hiç

Ya ciddiyim aslında.
Cidden bizimle yatsın istiyoruz. Gündüz yatması için anne yanı beşik alırız belki kafasındayız. Dalga geçmiyorum eşim bizim yatağın yanına korkuluk yaptırıp üçümüze beşik havasına da sokabilir. o da geçti laf arasında.
İkinci planımızsa oda alıp bizim onun odasında yatmamız üzerine kurulu oturma odamız büyük, köşe takımımız yatak oluyor, tvyi salona alıp ufak değişikliklerle yatak odasını bırakıp komple buraya yerleşebiliriz.

Biz yanında öpüşünce bizimki kıs kıs gülüyor kaldı ki diğer şeyleri yapmak... çok çok kötü. bizim kız 22 aylık düzeltilmiş 20 aylık sizin çocuğunuz daha da çok anlar. bu gece bu işi halledin eşinizle de konuşun oturma odanız aslında çocuk odası olmalı.

salonu oturma odası olarak kullanın cocuga oda yapın yahu cocuk psıkolojısı dıye bırsey var en cok annelerın okuyup arastırması gerek
4-5 aylıkken bebek odası olmalı ayrılmalı 2 yas dıyorsunuz saka gıbı
bı an uyansa gorse napıcaksınız acaba ? nasıl bı cesaret

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…