Çocuk Sahibi Olmak Bir Engel midir?

Ben çocuğu bazı şeyler için engel olarak görmüyorum.
Çok isterdim 20 li yaşlarım da anne olmayı ama kısmet değilmiş.
İstiyorsan hiç düşünme derim.

Evlat hiçbirşeye engel olamaz bence.
Bir kadını güzelleştiren, olgunlaştıran, hayatı daha da anlamlaştıran, özgüveni tamamlayan..
Öyle çok şey sayabilirim ki size..
Dilerim isteyen herkes anne olur..
inşallah, çok sağolun zaman ayırdığınız için...

aminnnn, şimdi bu yorumlardan sonra hemen olsun istedim

şeker 40 olacağım neredeyse :)

Gerçekten kuşak farkından çok korkuyorum. Moral oldu yazdıkların sağol canım.

Gelecekte Ajda yada Nebahat Çehre olmalıyım

erken yaşta anne olmak bi çok yönden güzel olduğu kadar eksi yönleride var, sizin yaşınızda anne olmanında cok cok ayrı güzellikleri olduğundan eminim, umarım bi an önce bebek sahibi olursunuz

evet bakacak büyüğüm var, çalışmaya devam etmem gerekiyo şöyle ki kamuda çalışıyorum belli bi doğum iznim var çok şükür ama eğer çocuğum olur ve ben çalıştığım için ilgisiz, eksik kalırsa 1 dk düşünmem bırakmak için. Rabbim bebeğinizi hayırlı eylesin, isteyen herkese de nasip etsin

Ben de kırka yakın anne olanlardanım.
Birini 36 da birini 38 de doğurdum.
Öyle iyi anlaşıyoruz ki.
Olgunlaşmış, sabretmeyi öğrenmiş anneler oluyoruz biz.
Bu da bizim avantajımız olsun :)
Benim çocuklarımla aram Allah nazarlardan saklasın şahane.
Genç annelerin yaptığından fazlasını yapıyoruz belki de.
Lunaparktan onlar kadar keyif alıyorum.
Çocuk parkında saatlerimi geçirebiliyorum onlarla.
Kitap okuma saatlerimize, boyama saatlerimize, çılgınlıklarımıza hiiç engel değil yaşım.

maddi açıdan değil, biraz daha evliliğe alışmak için bekleyim diyorum, şuan ben tam olarak evlendiğimi hissetmiyorum çünkü çalıştığım için ev işi, yemek, ütü, çamaşır çok zaman ayıramıyorum. Yemekleri çoğu zaman hala dışarıda yiyoruz. Yani iş başa düşmedi henüz

cnm aynı senin gibiyim ben de o kadar karışığım ki eşim 26 ben 25 yaşındayız bir yandan erken mi diyorum 6 aylık evliyim bir yandan o duyguyu tatmak istiyorum çok karışığım yani.. ev almak istiyorum gezip tozmak istiyorum onun için 3 yıl bekleyelim diyodum ama erken saship olmak daha mı iyi olur acaba 5 yıldır tanıyorum çok da seviyoruz ama hayatımıza engel mi olur bu kadar genç yaşta evliliğpin tadı biraz daha mı çıkarılmalı acaba

aynı şekilde işte, bizde aynı yaşlarda sayılırız tatlım bende çok karışığım, eşimin önünde bir sınav var oturduğumuz yerden başka bi ile gitmek istiyoruz bunun içinde ders çalışması gerekiyor, şimdi hamile kalırsam, Allah korusun sorunlu bi hamimeliğim olursa bana kafayı takar çalışmaz diye korkuyorum, diğer yandan evim çok soğuk, ısınmıyor ben donuyorum hamile olursam o evde nasıl yaşarım diyorumki büyük ihtimal ev değiştiririz, maddi anlamda sıkıntım yok ama bu konular kafamı kurcalıyor diğer yandan da "Rabbim verirse nasibiyle verir" diyorum... Allah hakkımızda hayırlısını versin

eger maddı yönden bakıyorsan 10 aylık kızım var..
aylık 100 lıra bez parası verıyorum sadece..
hala emdıgı ıcın mama kullanmadım..
annanemız sagolsun butun ust basını o alır,içinden geldıgı ıcın..

yanı maddı bı zorluğunu suana dek görmedim..
ama ılerde yaşı büyüdükçe maddı zorluklar getırecektır,egıtım vs..
ama sonuçta oyle yada böyle bu cocugu yapmıcak mıydık..
her sekılde maddıyat bızı zorlıcaksa zorlar..

keşke daha erken evlenip daha erken yapsaydım dıyorum..
28 yasında evlendım..30 da hamıle kalıp doğurdum..
yaş farkımız az olsun dıye ısteyenlerdendım bende halbukı..

ama eşımın ıstegıyle evlenıncede ılk sene yapmadık..
sonra bız yapmaya calıstık,allah vermedı..
9 ayda zor tutturabıldık
yanı bızım ıstemememızle de olmuyor..
sen sımdı korunmasan,allahın o bebegı sana nasıp edecegı ne maglum..

benım sana ve esıne tek tavsıyem..doya doya gezıp tozun,sonra bebek yapma kararı alın..
eşim bu yıl tatıle gıdemedı dıye depresyona gırdı nerdeyse..

aynı ben ya evi çekip çevirmede eksik gibiyim dışarda yemek yeriz bazen annem kapla verir arada biz yaparız öğrenci gibi sanki:)

Maddi açıdan bi şüphem yok canım çok şükür, ben yalnızca erkenmi acaba diye düşünüyorum, eşimde bu kadar isterken benim istemem haksızlık mı acaba diyorum ki seninde dediğin gibi bakalım olacakmı? Rabbim bebişini analı babalı sağlıklı sıhhatli büyütsün inşallah :)

bende 29 yaşındayım yaklaşık 7.5 aylık evliyim..

5 gündür adetim olmadı çok korkuyorum 2 ya da 3 ay daha beklemek istiyordum..evlendikten sonra kilo aldım

kafam çok karışık cuma gününe kadar bekleyip sonra test yapacam ama geceleri uyuyamıyorum..

bakabilir miyim diye düşünüyorum şuanda bebek hakkında hiçbir fikrim yok..

korunuyorduk ama geçen ve bu ay korunamadık bende olmaz diye düşünüyordum çok doktora gittim kist filan yok

ama senelerdir adetten önce iki hafta yaklaşık bir hafta boyunca ara ara dayanılmaz ağrılarım oluyor o ağrılar bitiyor 3-4 gün sonra adet oluyordum şuanda yine onlar oldu ama olamadım adet.. ben bu sebpsiz ağrılardan dolayı hemen olmaz diye düşünüyordum.. korkuyorum ben hiçbir şey bilmiyorum bebek bakımı hakkında..yetiştirememekten korkuyorum..

hamile miyim bilmiyorum..korunma olarak korunurken eşim korunuyordu..

o süre içinde bir sorun olmadı

eşin kaç yaşında cnm benim eşim istemiyor ben olsa mı diyorum acaba o kendini dasha çocuk hissediyormuş turlara katılıp gezecekmiş bikaç yıl sonra baba olmak istermiş:)

aynı ben ya evi çekip çevirmede eksik gibiyim dışarda yemek yeriz bazen annem kapla verir arada biz yaparız öğrenci gibi sanki:)

aynen ya valla eve akşamları bi bakıyorum, eşim saolsun öyle bi dağınık ki, öğrenci evi olsa bu kadar olur yani. Bazen götürüyorum bak canım diyorum bu portmanto mont asmak için icat edilmiş koltuklar ise oturulmak için

eşin kaç yaşında cnm benim eşim istemiyor ben olsa mı diyorum acaba o kendini dasha çocuk hissediyormuş turlara katılıp gezecekmiş bikaç yıl sonra baba olmak istermiş:)

Eşim 26 yaşında, aslında biz nişanlıyken konuşmuştuk ilk 1 yıl korunalım diye karar almıştık ama geçen bi anda çok istediğini söyledi hala da her fırsatta istediğini , olsa ne kadar güzel olacağını belirtiyor

bebek nimettir tabiki gözü kapalı 3-5 tane yapıpta sefil etmeyi kastetmiyorum bakabileceğin kadar çocuk yap ama mutlaka yap bu duyguyu tat

canım rabbim gönlüne göre hayırlısını nasip etsin bebek çok güzel birşey ama en önemlisi snein kendini hazır hissetmen bizler yarıdmcı olabildiysek ne mutlu bize bizlerde geçtik o yollardan istedik oldu zorlandık elbette ama güzellikleri mutluluğu o kadar muhteşem duyguki arkadaşda demiş yaa 3-4 tane sefil etmek değil tabiki doğurmak değidir marifet bakmaktır maddi manevi hazır hissedince ufak tefek korkularını at kenara rabbim veriyo kolaylığını o duyguyu sende yaşa herksede yaşadın inş

şeker 40 olacağım neredeyse :)

Gerçekten kuşak farkından çok korkuyorum. Moral oldu yazdıkların sağol canım.

Gelecekte Ajda yada Nebahat Çehre olmalıyım

Sen anneliğin hakkını verecek olduktan sonra yaştan hiç çekinme, annemin benle 38 kardeşimle 42 yaş farkı var:) ama onsuz adım atmayız, o bizim ışığımız-güneşimiz...Allah onu bizim başımızdan eksik etmesin, seni de yavruna bağışlasın inşallah:)

Konu sahibi; içinden gelen sesi dinle bence, baba istediği kadar istesin-annenin yürekten istemesi bence şart...ilk hamileliğim ve çok istememe rağmen bi dolu şeyden korkuyorum, bi çok şey çok zor geliyor....

Mesela ben 25-27 yaşlarında çocuk yapmak çılgınlıktır, insan hayatını bir başka insana ipotek eder mi diyordum, hamile arkadaşlarıma uzaylı gözüyle bakıyordum:S Sonra 2013ün başından beri firkrim tamamen değişti, çok istemeye başladım, maddi nedenlerden en az aralığa kadar bekleyelim diye düşündük ama bebeciğim beklemedi, sürpriz yapıp erken geldi
Yaş da 30 a vurdu bu arada-maşallah bana nasıl da büyümüşüm

Son düzenleme:
26 yaşındayım 5 yaşında bir oğlum var ve hamileyim..oğlum 3 yaşındayken lisans öğretimimi tamamladım şuanda dershaneye gidip kpss ye hazırlanıyorum.

Bebegim bana engel olacak diye düşünmüyorum açıkçası..Bi şekilde yoluna koyarım ben işlerimi ..Tabii umarım kazanabilirim : )

Bence ertelemeyin bebek çok farklı hiç bir sevgiye benzemiyor ..Sürekli bi engel çıkar yapmamak için bahaneler olabilir.

Ama ewliliğinize güveniyorsanızki öyle olduğunu söylemişsiniz bence ertelemeyin..

Engel değildir, fakat zordur..
Ama her zaman "zoru başarmak önemli ve makbul olandır..!"

çocuk ancak yaşanırsa anlam verilen daha doğrusu anlaşılan bir duygu.. hiç bir duygu bu kadar yoğun değil..
doğru zamanda olunca hazır olsan da olmasan da Allah içine öyle bir sevgi veriyor ki sanki ilk hamileliğin değil gibi..doğru zamandan kastım da.... yüklü bir borcun olup olmaması, ya da evlilikte sorunların olup olmamasıyla alakalı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…