Çocuk sorunumuz

Bilmiyorum özendiriyorsunuz beni Zaten şimdi karar versem bile hap kullanıyorum 6 aya kadar etkisi sürüyormuş sanırsam kafam çok karışık akşam bir konuşayım beyefendiyle

Bende çocuk düşünmeyenlerdenim.Evlilik sadece çocuk demek değildir.Mutlu ve huzurluysanız pekala çocuk olmadan da güzel bir aile olunabilir.
Çocuk şart değildir yani.
Ayrıca sen hazır değil ve henüz istemiyorken nasıl senden çocuk doğurmanı ve o sorumluluğu almanızı bekliyor eşiniz,anlam veremiyorum.
Bence zamana bırakın.
Bu işler gaza gelip heveslenerek olacak işler değil...

Yaş çok çabuk geçiyor,ikinizinde yaşı çocuk için çok ideal.Eşiniz bu duruma hazır,yeni evlide değilsiniz(evliliğiniz az çok oturmuştur)kendinizi hazır hissetiğiniz an bence çocuk yapabilirsiniz.Yani ikinizin de hazır olması gerekiyor maddi ve manevi açıdan(kariyeri bahane etmemelisiniz,her zaman çalışabilirsiniz)..
Eşinizin baba olmaya hakkı var eğer sırf kariyer,iş için bu çocuk olayına karşıysanız ve kararlıysaniz bence boşanmalısınız..
Tamam sırf çocuk için evlilik yapılmıyor ama nasıl her kadının anne olmaya hakkı var ise erkeğin de aynı şekilde,bu durumda bencilce düşünmemek gerekiyor..

Niye eşinle sadece çocuk yapmak için mi evlendin ?

benim hayalim di anne olmak,çocuklari çok severim, bekarkende çok severdim yani
klasik her genç kiizn hayalin gelinlik giymek falan denir ya benimki gelinlik + annelik di , ayrilmaz ikili yani :)
çocuk yoksa niye evlencemki, bekar takilirim keyfime bakarim:))

bu yüzden ayrılalım mı dediniz ? ilginç
böyle yazdıklarınızı görünce evlilik ne kadar basite alınıyor diyorum.

Bilmiyorum özendiriyorsunuz beni Zaten şimdi karar versem bile hap kullanıyorum 6 aya kadar etkisi sürüyormuş sanırsam kafam çok karışık akşam bir konuşayım beyefendiyle

ooo bız bı dusun deddıkk sen 6 ay var daha dıosn canımcım sen besbellı kı cocuk ıstıosun ama korkulrın var bı terapiste gorunmen iyi olur bence cunku ılerde cocuk yapmadıgın için yada esınle ayrıldıgın için pişmanlık duyabılırsın....

İknadan ziyade, bence eğer etrafınızda varsa 55-60 yaşlarında, çocukları olmayan, zamanında çocukları olmasın diye isteyen insanlarla bir konuşun.
Gerçekler yüzünüze belki acı bir şekilde çarptığında anlarsınız.
Bizler yaşıtlarınız ve genelde şu anda sana yorum yapan arkadaşların bir çoğu anne olmak isteyen ve anneliği tadan insanlar.
Bir de sizin gibi düşünen, anneliği hiç tatmadan belli bir yaşa gelmiş, görmüş, geçirmiş insanlara sorun fikirlerini.
Duyduklarınız sizin de içinizi burkmayacaksa eğer, ben souvvenir değilim!

Tercih kişiye kalır, kimse kimseyi yönetemez ancak fikir verebilir.
Öyle "gaza gelmekle" "bir anlık heves ile" olacak şey değil muhakkak.
Büyük bir sorumluluk. Bir şeyin yokluğunu çekmeden, varlığının kıymeti zaten bilinmez.
Fakat şöyle bir durum da var ki, iş işten geçtikten sonra, gidenler de asla geri gelmez (zaman, yaş, imkanlar)...

sizinki gereksiz gormek deil cesaret edememk korkmak, bunlar normal olabilir ama gerekisz gormek anormaldi :))
gelelim sporcu ki$iliginize
sizin mantikda gidersek sporla ilgilenen hiç bi kadinin anne olmamasi gerekirdi, kii vardir hemde çokdur
ismini hatirlamiyorum milli basketçilerimizden birinin kuçuk bi oglu vardi e$iyle maçlara geliyordu
olmayack i$ deil, belki daha çok azimedip çali$maniz gerekir ama deger inanin anne olmaya
annecim diye boynuna sarilmasi herseye deger..

bende çocukları sevmezdim ta ki öğretmen olup sınıfa girinceye kadar...

bence de en ıyısı terapiye gidip gerçek hislerini ortaya çıkarman çünkü buradan etkilenip maazallah çocuğu yapınca o duyguların falan geçer sonra pişman olmak var

en iyisi kendini keşfedip öyle karar vermen.

en iyisi psikolog çünkü buradaki herkes anne ve herkes çocukları seviyor çocuk yapmak çocukluklarının hayali ama eminim sen buyurken aman evleneyım gelinlik giyeyim bide çocuk yapayım diye hayal kurmamışsındır. onun için tarafsız biriyle profesyonel çalışman daha sağlıklı olur.

Gercekten seni ikna edecegiz gibi:) Baaaakkkkk

Bu benim masaüstü resmimdi bir ara :

Saka yapiyorum bu arada:) Cocuk istememe kararini saygi ile karsiliyorum. Üstelik sporcuyum demissin, aklindaki düsünceleri tahmin edebiliyorum. Öncelikle karar vermen gereken sey kariyerin mi yoksa bu fotograflardakinden bir tanesi mi:) Ne kadar fedakarlik yapabilirsin? Diyelim dogum yaptin, eski formuna hemen kavusamadin, bunun hincini cocuktan cikaracak misin? Yoksa olsun böyle tatli bir kizim oldu ya,olsun mu diyeceksin?
Bence herkes karakterine göre davranmali.
Ben de öyle cok cocugum olsun diyen biri degilim. Bazen olmasin istiyorum. Sorumlulugunu nasil alacagim diyorum? Dünya kötülesiyor sonu ne olur diyorum.... Düsününce bir sürü sey geciyor aklimdan, ama bebek fotograflarina baktim mi eriyorum :) Bir de disarda cocuklu yeni evliler görünce :)
Öncelikle celiskilerinizin ne boyutta olduguna karar verin. Ve istemiyorsaniz, altindan kalkamam diyorsaniz zaten yapmayin. Anne olmak kutsal bir duygu ama öyle kadinlar var ki keske anne olmasaymis dedirtiyor. Dolayisiyla hem cocuk hem anne icin daha saglikli bir karar, anne olmamak.

Ben de hayatimin rayina oturmasini bekliyorum anne olmak icin :)

Çocuk dogurursam bakıcak kimsem yok işten çıkamam çıkmakta istemiyorum bakıcılarda büyüyecek bir çocuk doğurmak o çocuğa yazık değil mi

konunuzu okurken bebeklerimin kokusu geldi burnuma ilk defa bugün öğlen evime gidip göremedim bebeklerimi annelik çok farklı birşey yaşamayan bunu anlayamaz...
bende çalışan ikiz annesiyim bebek için annesiyle kaliteli zaman geçirmesi önemli olan ve bakıcım var bebeklerimle ilgileniyor öğlen yada akşam evime gittiğimde bütün sorunları kapının dışarısında bırakıp bebeklerimle saatlerce oynamak, onlar için birşeyler yapıp onların mutluluğunu görmek herşeye bedel inanki...
annelik dedilikmi KADESA'nında dediği gibi evet delilik ama muhteşem birşey.
biz çalışan anneler onların gelecegi için çalışıyoruz bizlerde isterdik sürekli onlarla olalım maalesef hayat şartları böyle...
bence kendini mahrum etme bebek kokusundan...

bence konu sahibi de kararsız ve tam olarak ne istediğini bilmiyor.çocuk istiyor ama endişeleri var.bana öyle geldi.

yalnız evlendim hadi bi de çocuğum olsun diye düşünmemesi de güzel.hazır olunan zaman da anne olmak en güzeli.ayrıca her kadın da anne olmak zorunda değil zaten.

evet uhde
en guzel sey bebek kokusu
gercekten ya dagılmıs parcalanmıs ol o senın koynunda degıl onun boynuna dogru burnunu uzat oyle uyumayı dene
yok ya kcoamı cok sevıyorumda bebegımle uyudugum kadar sevkatı bulamıyorum
ucumuz uyumayı sevıyorum

bebeklerimle uyumak, onların kokusunu içime çekmek, bebeklerim uyurken onları seyretmek, sabaha kadar uykusuz kalıp o halde işe gitmek, neden odanda rahat rahat yatmıyosun diye soranlara bebeklerim bensiz uyuyamıyor diye yalan söylemek halbuki onlarla uyumayı kokularını duyup her anne diye uyandıklarında belki duyamamda çok ağlarlar diye odamda yatamıyorum yatsamda onlarsız uyuyamıyorum diyememek.....

gecenin bir yarısı dalmışken uykuya haberin olmadan sağına ve soluna iki tane yavrunun sokulup uyuduğunu görmek soluğunu hissetmek bunlardan daha güzel birşey varmıdır ki hayatta ben bulamadım.....

annelik fedakarlık ister her yönden ben onca uğraş arasında onlarla birşeyler paylaşmak adına uykusuz kalsamda bundan şikayetci değilim kii...
Allahım herkese nasip etsin bu güzelliği inş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…