Vitamin doktor ivir zivir mi...süt gelmedi mama nekadar haberiniz var mi hastalandi herseyi devlet karsilamiyor..eskiden bebek ve cocuk olumleri cok daha fazlaydi hanim efendi o ivir zivir dediginz ilaclar hayat kurtariyor. altina baglanilan bez kac para peki siz simdi dersiniz hazir bez baglama sen yika...şaka gibi sizin gibi dusunup cocuk yapanlar dileniyor sokaktaEskiden öyle şeyler yoktu efendim , nineler,babaanneler vitamine doktora ıvır zıvıra harcama yapmazdı, devir değişti herşeyin en lüksünü ister olduk. aman onun var benim de olsun . Kayınvalidem ikiz doğurmuş evinde, sağlıklı maşaallah. Nerde vitamin nerde beşik nerde cici bici oyuncak :) Tavandan bağladığı halatla beşik yapmış. imkânlar çerçevesinde birşeyler yapivermis.
Kayinpederimin çiftçilik geliriyle 7 çocuk büyütmüş. Kredi kartı mı vardı yoksa memur maaşı mı?
Biz kanaat etmiyoruz hanımefendi, aldigimizla yetinmeyi öğrenemedik gitti.
illa herşeyin en iyisi, güzeli bizde de olmalı :)
Şükretmesini öğrenin lütfen. Bebeginiz için bunları tedarik edebiliyorsanız bakın görün bebek daha doğmadan rizki gelmiş işte . Siz gökten zembille inmesini bekliyor olamazsınız ? Ya da bi mucize olsun da zengin olalım.
5 sene beklediğiniz mucizeniz gelmiş şükürler olsun . :) Bence sukretmelisiniz
Allah kimseye taşıyamayacağı yükü yükletmez.
Benim bebeğim de tüp bebekYazdıklarında çok haklısın ilk 5 sene çocuk düşünmedim krediler ev araba vs bitsin yasayayım gezelim dedim sonra çocuk. Istedik deli gibi istiyorum olmadı olmuyor ameliyatlar tüp bebek senelerdir yok .Şuan doktor bana eşime vitamin yazıyor benimki 450 tl eşimin 200 tl ve 30 gün bile yetmiyor. Incir iyi geliyormuş diye duydum kilosu 50 TL aldim insan günde 1 er tane zor yiyiyor. Arı sütü polen propolis iyle beraber bi bakıyorum kartta sırf bunlara 1.000 kusur gitmiş Bana da hep doğur olmaz dediler rizkiyla gelir dediler bende gökten bez mama mi yağacak derdim sanırım Allah şuan geçmişin cezasını veriyor bana. Ayy ne çok yazdım kusura bakma
Aynı şeyleri bizde düşündük ilk baş gezelim tozalım.. çocuk sonra..
2 ci yıl da ev aldık..sonra araba ikiside aşırı lüks evime giren arabamı gören hayran kalıyor... hiç aklımıza gelmedi bunları yaparken evlat ile sananacagimiz...
3. Yıl çocuk düşünmeye başladık olmadı ..
Şuan 7 yıllık evliyim...
Herşeyim dört dörtlük bütün insanlar hayatıma imrenerek bakıyorlar...
Oysa bilmiyorlar ki bu duvarlar altından olsada içimdeki yangın sönmez evlat hasreti sönmez...
Biz sandikki hemen olur... 7 yıldır yok. .
Uğruna maddi manevi yıprandık ...
Ev görmeye gelen insanlar şunu dedi ...
ÇOK ŞANSLISIN... KEŞKE SENİN YERINDE OLSAM. ..
içimin yangınını sızısını bilmeden anlamadan..
Ben yanlış yaptım sen yapma arkadaşım. .
Bian önce eşini ikna et bebek için...
3-5 yil beklemek mantıksız yaşiniz müsait cünki... madem ev bırcunuz 2 sene sonra bıtıyor ozaman olda daha mantıklı olur. Eşiniz sizin maaşınız olmadan gecınemıcegını biliyorMerhabalar hepinize iyi geceler..
Sizlere kafaya çok taktığım bir durumdan bahsetmek istiyorum.
26 yaşındayım ve öğretmenim.eşim de 30 yaşında ve ticaretle uğraşıyor. 6 aylık evliyiz.
Evliliği kafama ilk koyduğum günlerden beri evlenir evlenmez çocuk sahibi olmak istiyordum. Korunmayı hiç düşünmüyordum. 3 çocuğum olsun kalabalık bir aile olalım istiyordum.
Ama bu yalnızca benm fikrimdi. Hayat şartları ve eşim sayesinde bu hayalim malesef gerçekleşmiyor. Ve ben bunu takıntı haline getirdim. Acayip kafaya takıyorum.
Ev aldık 2 senelik kredi borcumuz var. Benim öğretmen maaşım eşimin kendini zor döndüren dükkanından kazandığından başka gelirimiz yok. Şu an kredimizi ödüyoruz. Yeme içme gezme ancak dönüyoruz işte. Eşim kredi bitecek çocuk için biraz birikim yapacağız düzenimizi kuracağız bu da minimum 3 sene sürer 3 sene çocuk lafı etme bana diyor.
Hem maddi durum sorun olmasa da istemezdim 3-5 yıl. Gezmek tozmak sana doymak evliliğe doymak istiyorum diyor. Çocuğun sorumluluğunu almak istemiyorum diyor ve asla korunmasız ilişkiye girmeyi kabul etmiyor .
Mantıklı düşünen eşim farkındayım ama. Çocuk mevzusu benim için büyük bir tutku oldu şu an. Eltim hamile çevremdeki arkadaşlarımdan çoğu öyle keza.. Ben onları görünce çok üzülüyorum. İnstagramda bebekli insanları görünce ağlıyorum. Aşırı bir anne olma isteği var içimde. Eşimde de tam tersi.
Öte yandan çevreden gelen baskı beni bunaltıyor. Kimse kredi çektiğimizi bilmiyor. Niye çocuk yapmıyorsunuz çok geç kalmayın falan. Yavaş yavaş olmuyor galiba diye de konuşmaya başlamışlar.
Tüm bunlar birleşince kafayı yicem gibi oluyorum. Hamile kadınları resmen kıskanıyorum. Ben de istiyorum çünkü hem de fazlasıyla.
Kusura bakmayın uzun oldu.. Belki bana çözüm olarak sunacağınız bir şey de yok ama belki içimi rahatlatacak bir kaç cümle duyarım umudu ile yazdım.
Hayırlı haberlerle gelin insallah
Aynı şeyleri hissediyoruz.. O odaya her girdiğim de acaba bigün bu odayı dizebilirmiyim diye düşünüyorum...
Geçen yıl ilk tüp bebek tedavimi oldum negatif ile sonuçlandı malesef..
6 ay Piskolojik tedavi gördüm. .
HERŞEYİM VAR AMA HIC BIR SEYIM YOK
Herşey ev araba para pul değilmiş...
Bütün servetini versen de alamıyorsun evladı...
Eskiden derdimki amannnn ne çocuğu ben hayatımı yaşayacağım asla onun mızmızini çekemem...
Asla dediginle sınanır mış insan...
Bu yıl 2. Tüp bebek tedavisine başlayacağız..
Korkularım o kadar çok ki hiç bir şey gözümde yok...sadece yaşayan anlar...
Burayı uydurdunuz bence..Öte yandan çevreden gelen baskı beni bunaltıyor. Kimse kredi çektiğimizi bilmiyor. Niye çocuk yapmıyorsunuz çok geç kalmayın falan. Yavaş yavaş olmuyor galiba diye de konuşmaya başlamışlar.
Size hak verdim. Ev araba daha sonra da alınabilecek seyler. Konu sahibi gerçekten çok istiyor. Bence vakit kaybetmeyin. Size de en hayırlısından bir bebek versin rabbim. Bana da tabiki. Oğlum a bir kardeş bize de bebek versin rabbim ins.Yazdıklarında çok haklısın ilk 5 sene çocuk düşünmedim krediler ev araba vs bitsin yasayayım gezelim dedim sonra çocuk. Istedik deli gibi istiyorum olmadı olmuyor ameliyatlar tüp bebek senelerdir yok .Şuan doktor bana eşime vitamin yazıyor benimki 450 tl eşimin 200 tl ve 30 gün bile yetmiyor. Incir iyi geliyormuş diye duydum kilosu 50 TL aldim insan günde 1 er tane zor yiyiyor. Arı sütü polen propolis iyle beraber bi bakıyorum kartta sırf bunlara 1.000 kusur gitmiş Bana da hep doğur olmaz dediler rizkiyla gelir dediler bende gökten bez mama mi yağacak derdim sanırım Allah şuan geçmişin cezasını veriyor bana. Ayy ne çok yazdım kusura bakma
Merhabalar hepinize iyi geceler..
26 yaşındayım ve öğretmenim.eşim de 30 yaşında ve ticaretle uğraşıyor. 6 aylık evliyiz.
Evliliği kafama ilk koyduğum günlerden beri evlenir evlenmez çocuk sahibi olmak istiyordum. Korunmayı hiç düşünmüyordum. 3 çocuğum olsun kalabalık bir aile olalım istiyordum.
Ama bu yalnızca benm fikrimdi. Hayat şartları ve eşim sayesinde bu hayalim malesef gerçekleşmiyor. Ve ben bunu takıntı haline getirdim. Acayip kafaya takıyorum.
Ev aldık 2 senelik kredi borcumuz var. Benim öğretmen maaşım eşimin kendini zor döndüren dükkanından kazandığından başka gelirimiz yok. Şu an kredimizi ödüyoruz. Yeme içme gezme ancak dönüyoruz işte. Eşim kredi bitecek çocuk için biraz birikim yapacağız düzenimizi kuracağız bu da minimum 3 sene sürer 3 sene çocuk lafı etme bana diyor.
Hem maddi durum sorun olmasa da istemezdim 3-5 yıl. Gezmek tozmak sana doymak evliliğe doymak istiyorum diyor. Çocuğun sorumluluğunu almak istemiyorum diyor ve asla korunmasız ilişkiye girmeyi kabul etmiyor .
Mantıklı düşünen eşim farkındayım ama. Çocuk mevzusu benim için büyük bir tutku oldu şu an. Eltim hamile çevremdeki arkadaşlarımdan çoğu öyle keza.. Ben onları görünce çok üzülüyorum. İnstagramda bebekli insanları görünce ağlıyorum. Aşırı bir anne olma isteği var içimde. Eşimde de tam tersi.
Öte yandan çevreden gelen baskı beni bunaltıyor. Kimse kredi çektiğimizi bilmiyor. Niye çocuk yapmıyorsunuz çok geç kalmayın falan. Yavaş yavaş olmuyor galiba diye de konuşmaya başlamışlar.
Tüm bunlar birleşince kafayı yicem gibi oluyorum. Hamile kadınları resmen kıskanıyorum. Ben de istiyorum çünkü hem de fazlasıyla.
Kusura bakmayın uzun oldu.. Belki bana çözüm olarak sunacağınız bir şey de yok ama belki içimi rahatlatacak bir kaç cümle duyarım umudu ile yazdım.
Merhabalar hepinize iyi geceler..
Erkekler parasiz kalinca bunalima giriyir, parayi buluncada genelde ilk is evdeki hanimi degistirmek oluyor:)Valla ben sizin gibileri hic ama hic anlamiyorum ve anlayamayacagim kredi borcuna giripte birsuru tantanayla ev almak neden ?
Bizim milletin bu ev tutkusu yüzünden iste boyle seyler oluyor..
Yahu babalarimiza bakin 40 45 yasinda bir ev sahibi olmuşlar ancak bir de araba falan
Ben yeni evlenen,genclerin,yeni bir hayata baslarken böyle yığınla bir borca girip kendi bellerini kendi elleriyle bukmelerini hic anlamiyorum gercekten
Kocan tabiki oyle der ne bekliyordun?
Erkekler parasiz kalinca zaten bunalıma giriyor.
Bu arada cocuk istemene sonuna kadar hak veriyorum sakin yanlış anlama en dogal hakkın bu bende istiyorum ve cevre yuzunden birgun birtanesini indirip ya dövücem ya da cok pis laflar edicem bir daha yüzüme bakamasin
Daha bugün yolda eski komsularimi gördüm. Cokta samimi degilim bu arada sana yemin ederim görür görmez kadin elini karnıma koydu
köpegim yanimdaydi diyorki sen bunu birak bir bebek yap otekide diyorki evet yasin gencken 2si birden hangisine cevap verim ondan evelde nasilsin dediler iyiyim valla siz.. derken laflari agzima tikadilar nasil sinir oldum eve geldim esime dedim bunlar ne kullaniyorsa aynısından icmek istiyorum
Bizim milletimiz böyle işte merakli bosbogaz fesat
Ben 14 aydir cocuk sahibi olmak istiyorum evlendigim günden beri korunmuyorum 1 kezde asilama yaptırdım ve benim yerimde olmanı hic istemezdim
Insallah istedigin zamanda hemen olur
O arkandan konusan leş kargalarina da cocugunu göstermezsin görüşmezsin icin soğur iste fena mi ben oyle yapcam
Bu konu benim icin cok hassas ben burda neler neler cekiyorumboyle seyler yaşayınca içime göçüp ağlıyorum markete indim kiz diyor abla hastamisin ağladın mi .. yok dedim bugun fazla uyudum ve tabiki agladim biktim artik dayanamıyorum
Ev almaniz hata kusura bakma hayirli ugurlu oldun ama 3 sene de de kim öle kim kala o da var kismetinde varsa zaten olcak merak etme ama 3 sene cok ne alaka 3 sene 3 senedemi biticek kredi?,
Sen 3 senede sinir hastası olursun ben soyleyim.
Ahahahahhahahaha ya bayılıyorum doğruculuguna :)Erkekler parasiz kalinca bunalima giriyir, oarayi buluncada genelde ilk is evdeki hanimi degistirmek oluyor:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?