Çocuk takıntım

Vitamin doktor ivir zivir mi...süt gelmedi mama nekadar haberiniz var mi hastalandi herseyi devlet karsilamiyor..eskiden bebek ve cocuk olumleri cok daha fazlaydi hanim efendi o ivir zivir dediginz ilaclar hayat kurtariyor. altina baglanilan bez kac para peki siz simdi dersiniz hazir bez baglama sen yika...şaka gibi sizin gibi dusunup cocuk yapanlar dileniyor sokakta

Benim bebeğim de tüp bebek

Buradaki olay farklı ama..
Eşinin dükkanı zor iş yapıyormuş konu sahibinin maaşı da krediye gidiyormuş yani şu an sınırdalar zor yetiyor.
Siz uç bir örneksiniz.
Siz hemen çocuk yapsaydınız da bakabilirdiniz.
Çünkü hemen lüks ev,araba ..vb almak demek zaten maddiyat kuvvetli demektir.
Burada kimse maddiyatın iyi bile olsa en az 3 yıl bekle demiyor.
Maddiyatı sınırda olduğu için önce krediniz bitsin öyle düşünün diyor.
Kısaca herkes sizin gibi değil.
Bu arada olmayanda da vardır bir hayır.
Ki belki olur umutsuz olmamak lazım.

3-5 yil beklemek mantıksız yaşiniz müsait cünki... madem ev bırcunuz 2 sene sonra bıtıyor ozaman olda daha mantıklı olur. Eşiniz sizin maaşınız olmadan gecınemıcegını biliyor kimse aptal değil. O eskise kaldı sen otur cocuklara bak ben calısırım. Siz calısmazsaniz evi genındıremicek

Üst komşunun çocuğu sabahları koşuyor bebeği sabaha kadar ağlıyor bebek besik tingirti sesleri benim evim de çıt yok. Hep dedim ben rahatken gelsin hiçbirşey gözümde kalmasın AMA asıl planlayıcı biz değilmişiz canım .Allah kimseyi evlatliksizla sınamasın sınayacaksa da Allahım sabrını versin diyorum.Rabbim sana da hayırlı bir evlat versin

Öte yandan çevreden gelen baskı beni bunaltıyor. Kimse kredi çektiğimizi bilmiyor. Niye çocuk yapmıyorsunuz çok geç kalmayın falan. Yavaş yavaş olmuyor galiba diye de konuşmaya başlamışlar.
Burayı uydurdunuz bence..
Öyle evlenip pat diye çocuk yapanları hiç anlayamıyorum, hep kaza sonucu olmuştur diyorum. Çünkü neden?
Çok şükür evlenme amacım hiçbir zaman çocuk yapmak için değildi. Eşimle vakit geçirmeyi, gezmeyi tozmayı çok seviyorum. Beraber çok eğlenceli vakit geçiriyoruz. Bence siz de buna odaklanın.
10 yıldır çocuğunuz olmuyormuş psikolojisinden çıkın acilen..

Size hak verdim. Ev araba daha sonra da alınabilecek seyler. Konu sahibi gerçekten çok istiyor. Bence vakit kaybetmeyin. Size de en hayırlısından bir bebek versin rabbim. Bana da tabiki. Oğlum a bir kardeş bize de bebek versin rabbim ins.

Evliliginizin birbirinizin tadını çıkarın ben de 26 yaşında 2014 te evlendim 2016 da anne oldum.. cocuklu hayat bambaşka inanin kolay değil .. ha pisman olmadım daha gec olsa bende cok üzülürdüm ... o süreç nasibinizde varsa olacak zaten olduktan sonra daha iyi anlayacaksiniz.. 6 ay cok cok erken

Sukadar sene istemedim sonra cocugum olmadi diye anlatanlar yuzunden yeni evlenen tum arkadaslarim korunmaktan korkuyor ama cocukta istemiyor. Sizin basiniza bu gelmis olabilir ama herkeste boyle olacak diye birsey yok.
basta cocuk yapmak istemeyip esinle evliligil tadini cikarmak istemenin yanlis bir tarafi yok. Gayet mantikli. Artik hemen cocugu olanlara aciyoruz yasayamadi evliliğini diye. Siz hangi kafadasiniz anlamiyorum evlenir evlenmez neden cocuk yapmak? Millet konusur millete bakmiycaksiniz. Rabbim isteyene istedigi zaman hazir oldugu zaman versin.
Bende 3 yil istemedim yani kendimi hazir hissetmedim gezdik tozduk ev araba bizde aldik 3 yilin sonunda oglum dogdu cokta istedigim zamanda. Herseyin basi duadir ve iyi niyettir bence.
Lutfen hemen yap sonra olmuyor diye insanlari korkutmaktan vazgecin. Banada herkes oyle diyordu hic takmadim rabbimde nasip etti. Nasip bu isler istemedim olmadi degil.

Evlendigimizde ben 26 eşim 36 yaşındaydı. Ben eşimin yaşı gidiyor diye istiyordum eşimde haklı olarak eşiniz gibi düşünüyordu. Ev kredisi, düğün kredisi derken zordu durum oda haklıydı. 1.5 sene yapmadık 1.5 sene sonra eşim istedi deli gibi hemde. 2.5 senelik evliyiz 36 haftama gireceğim ve o 2 sene bekledigim için pişman değilim. Gezdik tozduk birbirimize doyduk. O yüzden acele etmeyin 6 ay çok erken henüz. En az 1 sene bekleyin derim

6 ayda cocuk diye yanip tutusmak garip. Bu zamanlara bi daha donemiyceksiniz. Benim en kucuk hasta 3-4 gundur.. iflahim
Kesildi camasir yikamaktan hali temizlemekten kusmuktan:)) 3 gundur uyudugum uyku saati 6 saati gecmez... hersey zamaninda guzel bence.. yasin iyi bence asiri genc degilsin ama evliligin yeni.

Eşin çok mantıklı ve doğru düşünüyor, evliliği doya doya yaşayın maddi kaygılar mümkün olduğunca aza insin.. evet çocuk sahibi olmak şahane birşey ama evliliği de yıpratan bir durum aynı zamanda o yüzden doğru zamanlama önemli..

Reactions: 000
Sevgili konu sahibi burada çoğunlukta olan fikirleri dikkate alın. Daha yaşınız genç, acele etmeyin ve "ya ilerde olmazsa" gibi düşüncelere girmeyin çünkü olacağı varsa oluyor, ya da olmuyor, herşeyin bir vakti var. Arkdaşım evlendiği ilk ay çocuk sahibi olmak istedi ilerde olmazsa mantığı ile, sonuç olarak 8 sene sonra çok zor kavuştu bebeğine. Bir arkadaşımın da şu lafını hiç unutmam; para yüzünden çocuk yapmayanları hiç anlamıyorum öyle ya da böyle büyüyecek işte çocuklar. Arkadaşım peş peşe gencecik yaşta tam 3 çocuk yaptı yaşım 30(!) diye, şuanda eşi 5 aydır işsiz sağdan soldan gelenlerle bakıyor çocuklarına kıt kanaat,boşanmanın eşiğindeler. Burdaki yorumları ciddiye alın lütfen, kendinizi yıpratmayın.

Son düzenleme:
Valla ben sizin gibileri hic ama hic anlamiyorum ve anlayamayacagim kredi borcuna giripte birsuru tantanayla ev almak neden ?
Bizim milletin bu ev tutkusu yüzünden iste boyle seyler oluyor..
Yahu babalarimiza bakin 40 45 yasinda bir ev sahibi olmuşlar ancak bir de araba falan
Ben yeni evlenen,genclerin,yeni bir hayata baslarken böyle yığınla bir borca girip kendi bellerini kendi elleriyle bukmelerini hic anlamiyorum gercekten
Kocan tabiki oyle der ne bekliyordun?
Erkekler parasiz kalinca zaten bunalıma giriyor.

Bu arada cocuk istemene sonuna kadar hak veriyorum sakin yanlış anlama en dogal hakkın bu bende istiyorum ve cevre yuzunden birgun birtanesini indirip ya dövücem ya da cok pis laflar edicem bir daha yüzüme bakamasin

Daha bugün yolda eski komsularimi gördüm. Cokta samimi degilim bu arada sana yemin ederim görür görmez kadin elini karnıma koydu
köpegim yanimdaydi diyorki sen bunu birak bir bebek yap otekide diyorki evet yasin gencken 2si birden hangisine cevap verim ondan evelde nasilsin dediler iyiyim valla siz.. derken laflari agzima tikadilar nasil sinir oldum eve geldim esime dedim bunlar ne kullaniyorsa aynısından icmek istiyorum
Bizim milletimiz böyle işte merakli bosbogaz fesat
Ben 14 aydir cocuk sahibi olmak istiyorum evlendigim günden beri korunmuyorum 1 kezde asilama yaptırdım ve benim yerimde olmanı hic istemezdim
Insallah istedigin zamanda hemen olur
O arkandan konusan leş kargalarina da cocugunu göstermezsin görüşmezsin icin soğur iste fena mi ben oyle yapcam
Bu konu benim icin cok hassas ben burda neler neler cekiyorum boyle seyler yaşayınca içime göçüp ağlıyorum markete indim kiz diyor abla hastamisin ağladın mi .. yok dedim bugun fazla uyudum ve tabiki agladim biktim artik dayanamıyorum
Ev almaniz hata kusura bakma hayirli ugurlu oldun ama 3 sene de de kim öle kim kala o da var kismetinde varsa zaten olcak merak etme ama 3 sene cok ne alaka 3 sene 3 senedemi biticek kredi?,
Sen 3 senede sinir hastası olursun ben soyleyim.

Seni cok iyi anlıyorum eşinde haklı borclar bitmeden cocuk nasıl bakacaksın o cocuk doğmadan bile dr hastane masrafı olur doğru hayırlı zamanda olsun

Bende iki yıl olacak evli olmam ilk zamanlar Bend e çok istiyordum eşimde maddi durumlardan zamani değil diyordu sonra mantıklı düşünunce banada açma geliyordu sıkıntı içind e o dönemleri yaşamak istemezdim bebek fikrine karar verdik borclarimiz azaldı zamlar arttı esim iş yerinde başarı ya ulaştı kıdemi arttı maaşı arttı 5 ay oldu uğraşıyoruz ama tik yok onun kısmeti bereketi ne zamnsa ozaman gelir merak etme ve eşini rahat bırak ben bi ara hiç konusunu açmadım hatta bazen dedim şu kadar çocuk yapmayalım ben rahata alıştım uğraşamam vs dedikce onun isteği arttı

Erkekler parasiz kalinca bunalima giriyir, parayi buluncada genelde ilk is evdeki hanimi degistirmek oluyor:)

Erkekler parasiz kalinca bunalima giriyir, oarayi buluncada genelde ilk is evdeki hanimi degistirmek oluyor:)
Ahahahahhahahaha ya bayılıyorum doğruculuguna :)
Orası oyle tabi 2 yakasını bir araya getirmemek lazim aslinda sonra cok tüyleniyorlar :)
Ben benimkinin eline para geçince anliyorum mesela bunu nasil anliyorum bilmiyorum durusundan gulusunden tavrından :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…