Çocuk takıntım

Çocuk mevzusu sadece sizin hazır olup istelenizle olacak bir şey değil. Sizin kadar eşiniz de istemeli. Ayrıca evliliğin ilk gününden çocuk hayali olan biri bunu evlenmeden önce nişanlısıyla konuşmalıydı. Şahsen ben de 3 4 sene düşünmüyorum ve eşim ilk günden çocuk isteseydi çok sinirlenirdim.
Başkasının üremesini dert eden insanlara da ağzının payını verin. Şöyle varoş lafları takıntı yapmayın.

Insan bir konuda engellendiginde onu daha bir ozlemle ister. Sosyal medyaya hic bakmayin. Kimse uykusuz pejmurde halini gostermez kusmuklu bebegini ayrica. Evlat sahibi olmak essiz bir his. Ama o his koca pastanin icinde bir kucuk cikolata parcasi,gerisi sabir sinavi.Esler cogunlukla bu sorumlulugu kaldiramiyor,en cok cocuk sahibi olmak isteyenler bile.Esinizi zorlamayin,maddi durum onemli. Bir kutu mama 80 tl. dusunun gerisini. Onerim yakin oldugunuz hamile arkadaslariniza yardim edin.Isin cici bici kismindan sorumluluk korku(once dogum sonra gelecek korkusu) masraflar kisminda duygularina ortak olun.Hem arkadasiniz icin kolaylik hem de sizin icin bir nevi hazirlik olur.Davulun sesi diyorum son olarak.Hic birseyi cok istemeyin,sonra yureginiz hic ummadiginiz sekilde yaniyor.

Yahu tamammmm
Vallahi daraldım kızzz
Konu sahibi bi on yıl düşünmicek zaten artık

Onları düşünen kim doğsun Bi şekilde doysun yeter. Çocuk doğurmak büyütmek bu kadar kolay.

neredeyse konu sahibiyle aynı yaştayım, evli bile değilim. etrafımdaki evli çocuklu arkadaşlarımın hepsi yaka silkiyor. çocuk olunca hayat kayıyor benim gözlemim. evliliğin eşinizin tadını çıkarın, çocuk hayırlısıyla sonra olur acele etmeyin derim ben. bir de elalemi boşverin, onlar hiç susmaz. okursun ne zaman bitecek, biter ne zaman evlilik, evlenirsin ne zaman çocuk, doğurursun hani kardeş yok mu....

Onları düşünen kim doğsun Bi şekilde doysun yeter. Çocuk doğurmak büyütmek bu kadar kolay.

Hanımefendi.
Düşünen kim derken?
Siz bizim anneliğimizi cocuklarımıza nasıl baktıgımızı biliyor musunuz da?

Bebek rızkıyla gelir demek, genelde yeni bebeği olacaklara söylenir. Bende cok severim. İnanırım da. Kendi yaşamımda da tecrübe ettim!. Misal, bebek istemiyorsunuzdur, süpriz bi şekilde hamile oldugunuzu öğrenirsiniz. Su akar yolunu bulur demek gibi bir şey, geleceği düşünüp stres yapmamak için size böyle teselli verilir. Eyvah şu mama bu kadar bu oyuncak şu fiyat diyerek liste cıkarmazsınız değil mi karşınızdakine?
Benim aşırı planlı yaşamak hoşuma gitmez mesela. Çünkü herşey planladıgınız gibi gitmez. Hayat sürprizlerle dolu. İşiniz kötü giderken düzelir mesela. Belki terfi edersiniz. Cok planlı tam zamanı dediğinz zaman da bebeğiniz olmaz mesela? Veya işleriniz bozulur veya umulmadık bir şey başa gelir??? Hayat böyle değil mi??

İki cocugum var. İkisi için de, diğer tüm cocuklar için de en iyi giysileri giymesini, en iyi yiyecekleri yemesini temenni ederim. Zaman geldi cok pahalı ayakkabı aldım. Zaman geldi istediği oyuncagı alamadım.
Dert değil bana göre bunlar, cocuğa en iyi imkanları sağladıgınızda cocuk mükemmel yetişecek diye bir kaide yok ne yazık ki. Önemli olan ona hayatı öğretmek, çalışıp kazanmayı öğretmek, iniş cıkışların olabileceğini öğretmek, her durumda karakterli ve onurlu kalmayı, saygıyı, ahlakı öğretmek.. Maddiyata cok takılmak ve takılan insanlar beni geriyor!

. Sizin mesleginiz sizin insanca yasamanizi saglarken tavana cengel asip yatak yapmanizi istesem yapar misiniz mesela? Bence yapmazsiniz anlatmak istedigim nokta bu. .
Evde biri park yatak biri ahşap beşik olmak üzere iki beşiğim vardı. Benim cadı kızım hiç bir şekilde yatmadı onlarda. Kolikti ve careyi tavana çengel takıp salıncak beşik kurmakta bulduk. Sadece onda sakinleşirdi. Dediğim gibi. Hayat..... Sürprizlerle dolu

Evliliğimizn 6.yılı,
3,5 senedir istiyorduk.
Hersey normal dediği için dr aman aman bi tedavi olmadı.Ocakta tüpe geçeriz artk diyordumki, kasımda mucizemiz geldi sukur
Ama farkettimki biz zaten tüpü zor karsılarmısız..Anca arabamızı satarsak olurmuş.
Kafadan her ay 500 tl muyeneler,testler.
Vitaminler,iyi beslenelim diyorsun,eti,balığı,organik gıdasi benım maas daha sımdıden bebise gıdıdyor.
6 aylık evlıymıssınz daha ,tadını çıkarın.
Hamilelik genelde wc arasında ve 3lu koltuktu sızarak gecıyor:)En azından beenım öyle oldu.
Allah gönlünüze göre versin

Ama bu dediginizin maddiyatla alakasi yok. Tamamen cocugunuzun yapisiyla alakali. Alabilecekken alamamak kotu,buna cocugu mahkum etmek daha kotu. Cocugunuzun en basit bir muz istemesi ve sizin alamamaniz gibi durumlardan bahsediyorum. Eger cocuk rizkiyla dunyaya gelseydi bu tur seyler hic yasanmazdi. Konumuz maddiyat yani,kolik bebekler veya benimki gibi huysuz bebekler degil ki.

Eğer çocuk olunca çalışmıycaksanız bakacak kimseniz yoksa ikna edilcek bir durum yok. Sırf çok istiyorum diye sıkıntıların içine çocuk doğurulmaz. Çok gençsin daha gerçekten evliliğin tadını çıkartın gezin tozun borçlar bitsin rahat rahat sevgiyle çocuğunu yap. Hem evliliğini oturtmuşda olursun. Önce eşini bir tanı. Burda evlenip hemen ayrılan birsürü kadın var okumuyormusun. İçini ferah tut hayırlı zamanda nasip olur inşallah.

Reactions: 000
Ben asla maddiyat odaklı değilim tamam bazı şeyler kendinden yola girebilir ama girmeyedebilir. Bu konuda sıkıntı yaşayan bir dünya insan var. Lafım kimseye özel değil genel olarak söylüyorum. Maddi sıkıntı çeken birine de böyle bir öneri sunmam. Her istediğini değil sadece gerekli ihtiyaçları karşılamak bile maddiyat gerektiriyor. Ben param olsa dahi her istediğini almıyorum yani kastım bu değil. Kimsenin anneliğine laf söylemedim. Anneliğin bir standardı yok herkesinki kendine özel. Lakin bebek büyütmenin belli bir standardı var ne yazık ki. Ben plan programcıyım mesela aman gelsin de bakarız diyemiyorum. Bu benim görüşüm.

prezervatıfi deleymiş daha kolaymış

Çok garip bir çevreniz varmış. 6 aylık birine olmuyor mu diye soran ilk gece gebe kalsanız önden yapıp evlenmek zorunda kaldılar da derdi. Çevreyi bu kadar umursamayın. Okumuş etmiş vizyon sahibi bir öğretmene yakıştıramadım.

Evlat elbette istenir hemen ya da ilerleyen süreçte yaparsınız ama hamile kıskanmak, onun oldu benim de olsun bu kadar çılgın bir beklentiyle istiyorum demek 3 yaş grubu davranışı bence.

Sakinleşin. Eşinizle ortak bir karara varmaya çalışın. Umarım her şey gönlünüzce olur.

şu millete ne oluorsa bende evlendğinden bir ay geçmedi cocuk varmı diye sormaya basladılar sanki onlar bakacak Az kalsın gelin oluyormu olmuyormu diye basımızda durun diyecektim

Ya kusira bakma.ama cidden abartmisisn dur daha 6ayda ne bu cilginlik. Olur cocuk oldu mu da sikildim geri git denmio omrum boyinca dibinde. Hayatini ona gore.duzenle ona gore yasa bambaska bi hayat oluyor bi anda. Senin hormonlar yas itibariyle.baski yapio psikolojin de biraz buna yatkinmis ki bu derecr abartmissin. Cocuk iyi guzel de zamaninda guzel. Cocuguna istedigin besigi alamamak bebek arabasini sonra mi alsak demek odayi 2yila anca kurariz demek var oh ya durumumuz iyi sukur ihtiyaclarimizi istedigimiz gibi.alalim demek var. Ayrica yeni evliler asiri sarsilio bebekte. Cnku kadin da adam da degisiyor. Cogu hamile hasta gibi.okuyor malesef.bulantilir yatmalar ilaclar agirlasmalar kanamalar. Bunlari yeni evli babaligi hic anlamamis koca hemen cozemeyebilio. Ve cogu evlilik sarsilio. Bence kocan cok hakli yasin da genc kacan bisi yok merak etme. 2. Ye hamile birisi olarak ysziorum sana. Tadini cikar su gunlerin deliii!!!

Ne güzel, hersey olurda, olmayabilirde. Bir yere gittigimizde arabaya kitlemeye gerek yok, calinabilirde, calinmayabilirde. Hayat sonucta sürprizler ile dolu dimi? Planli yasamak, tedbir tüh kaka.

Her zengin aile cocugunu mükemmel yetistiriyor demiyoruz ki. Artik zenginlik ile alakasi bile yok. Kimse "aa cocuk x ögretmenden bale dersi almazsa iyi yetismez" demiyor. Asgari gerekenler diyoruz, mama, bez, kiyafet, dolap. O bahs ettigin tavana dayali besikte para. Cocuk ile disariya gitmek istersen en ucuz puset bile kac yüz lira.

Bir ev almak istediginde bütce yapilir degil mi? Ayda 200o lira maas aldiginda, gidip 1500 liraya krediye girmezsin "belki terfi alirim" diye. Ayni sey neden bir cocuk icin gecerli degil? Ki cocuk daha önemli. Elbette hayat her zaman istedigimiz gibi gitmiyor ama tedbir denilen birsey var. Paran yoksa bir müddet kondom kullan, riskli günlerinde cinsellik yasama ve yapabildikce para kenara koy.

Ki en basit sen park yatak ve normal yatak almissin. Bunu bile ödeyemeyen insanlar var. Dogumun kendisi bile 1000-2000 lira. Yani hamilelikte muayenelerden bahs etmiyorum bile. Öyle yada böyle maddiyat günümüzce önemli. Niye hem iyi maddi kosullar sunmak, hem iyi insan olmayi ögretmek ayni anda olmasinki?

Ben arkadaşa doğur falan demedim yalnız :) bebek cok masraf diye yazılanların abartı oldugunu düşündüğüm için yazdım.
Her neyse.
Ayın 12snde 4 lu testim var,faturayı sana atarım bacım ,bakalım masraf mı değil mi?
Demek sizin maddi durumunuz iyi,Allah daha cok versin.
Ulke sartları öyle değil maalsef.

Keske bazı şeyler bizim istememizle olsa 2 yıldır evliyim bi ara ben istiyordum eşim istemiyordu. Sonra eşim niyetlendi bi takım sorunlar vardı onu çözünce dedim ben istemedim sonra sorun kalktı ikimiZde istedik eşimin tedavisiz çocuğu olmayacağını öğrendik tam dedik bu ay gidelim klinikle görüşelim eşim te ticaretle uğraşıyor maddi zorluğa düştük ve ilerki yıllara erteledik zamanı değilse bazen ol-mu-yor... her nasip vaktine esir derdi arkadaşlarım bu kadar kafana takma derdi kızardım anlıyorum şimdi olmayınca olmuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…