- 2 Ekim 2018
- 467
- 1.110
- 63
Bir bebek arabası kaç para lüks demiyorum orta hallisi
Mama sandalyesi
Bebeğin karyolası
Alınan kıyafetler için dolabı
Bezi , biberonu , emziği
Çocuk tencere kapağı ile mi oynayıp zekasını geliştirecek 2019 senesinde
Eğitici oyuncakların tanesi 100 tl den başlıyor
Onları düşünen kim doğsun Bi şekilde doysun yeter. Çocuk doğurmak büyütmek bu kadar kolay.Bir bebek arabası kaç para lüks demiyorum orta hallisi
Mama sandalyesi
Bebeğin karyolası
Alınan kıyafetler için dolabı
Bezi , biberonu , emziği
Çocuk tencere kapağı ile mi oynayıp zekasını geliştirecek 2019 senesinde
Eğitici oyuncakların tanesi 100 tl den başlıyor
Onları düşünen kim doğsun Bi şekilde doysun yeter. Çocuk doğurmak büyütmek bu kadar kolay.
Evde biri park yatak biri ahşap beşik olmak üzere iki beşiğim vardı. Benim cadı kızım hiç bir şekilde yatmadı onlarda. Kolikti ve careyi tavana çengel takıp salıncak beşik kurmakta bulduk. Sadece onda sakinleşirdi. Dediğim gibi. Hayat..... Sürprizlerle dolu. Sizin mesleginiz sizin insanca yasamanizi saglarken tavana cengel asip yatak yapmanizi istesem yapar misiniz mesela? Bence yapmazsinizanlatmak istedigim nokta bu. .
Ama bu dediginizin maddiyatla alakasi yok. Tamamen cocugunuzun yapisiyla alakali. Alabilecekken alamamak kotu,buna cocugu mahkum etmek daha kotu. Cocugunuzun en basit bir muz istemesi ve sizin alamamaniz gibi durumlardan bahsediyorum. Eger cocuk rizkiyla dunyaya gelseydi bu tur seyler hic yasanmazdi. Konumuz maddiyat yani,kolik bebekler veya benimki gibi huysuz bebekler degil ki.Evde biri park yatak biri ahşap beşik olmak üzere iki beşiğim vardı. Benim cadı kızım hiç bir şekilde yatmadı onlarda. Kolikti ve careyi tavana çengel takıp salıncak beşik kurmakta bulduk. Sadece onda sakinleşirdi. Dediğim gibi. Hayat..... Sürprizlerle dolu
Ben asla maddiyat odaklı değilim tamam bazı şeyler kendinden yola girebilir ama girmeyedebilir. Bu konuda sıkıntı yaşayan bir dünya insan var. Lafım kimseye özel değil genel olarak söylüyorum. Maddi sıkıntı çeken birine de böyle bir öneri sunmam. Her istediğini değil sadece gerekli ihtiyaçları karşılamak bile maddiyat gerektiriyor. Ben param olsa dahi her istediğini almıyorum yani kastım bu değil. Kimsenin anneliğine laf söylemedim. Anneliğin bir standardı yok herkesinki kendine özel. Lakin bebek büyütmenin belli bir standardı var ne yazık ki. Ben plan programcıyım mesela aman gelsin de bakarız diyemiyorum. Bu benim görüşüm.Hanımefendi.
Düşünen kim derken?
Siz bizim anneliğimizi cocuklarımıza nasıl baktıgımızı biliyor musunuz da?
Bebek rızkıyla gelir demek, genelde yeni bebeği olacaklara söylenir. Bende cok severim. İnanırım da. Kendi yaşamımda da tecrübe ettim!. Misal, bebek istemiyorsunuzdur, süpriz bi şekilde hamile oldugunuzu öğrenirsiniz. Su akar yolunu bulur demek gibi bir şey, geleceği düşünüp stres yapmamak için size böyle teselli verilir. Eyvah şu mama bu kadar bu oyuncak şu fiyat diyerek liste cıkarmazsınız değil mi karşınızdakine?
Benim aşırı planlı yaşamak hoşuma gitmez mesela. Çünkü herşey planladıgınız gibi gitmez. Hayat sürprizlerle dolu. İşiniz kötü giderken düzelir mesela. Belki terfi edersiniz. Cok planlı tam zamanı dediğinz zaman da bebeğiniz olmaz mesela? Veya işleriniz bozulur veya umulmadık bir şey başa gelir??? Hayat böyle değil mi??
İki cocugum var. İkisi için de, diğer tüm cocuklar için de en iyi giysileri giymesini, en iyi yiyecekleri yemesini temenni ederim. Zaman geldi cok pahalı ayakkabı aldım. Zaman geldi istediği oyuncagı alamadım.
Dert değil bana göre bunlar, cocuğa en iyi imkanları sağladıgınızda cocuk mükemmel yetişecek diye bir kaide yok ne yazık ki. Önemli olan ona hayatı öğretmek, çalışıp kazanmayı öğretmek, iniş cıkışların olabileceğini öğretmek, her durumda karakterli ve onurlu kalmayı, saygıyı, ahlakı öğretmek.. Maddiyata cok takılmak ve takılan insanlar beni geriyor!
prezervatıfi deleymiş daha kolaymışEşin istemiyorsa buna saygı duymalısın, ikinizinde istemesi lazım. Ve daha çok gençsin, evliliğinizde yeni, şimdiden panik yapma. Çok heveslisin ama çocuktan sonra her şey değişiyor. Uyku düzenin, gezmen tozman, cinsel hayatın vs. Biraz daha çocuksuz zamanınızın tadını çıkarın. Allah nasip etmişse ilerde olur. Konuşanlara da kulak asma. Bende ilk seneler çocuk istemedim. Evliliğimin 4. senesinde kızım oldu, beni kendi kafalarına göre "kısır" ilan edenler "aaa tedaviyle mi oldu?" diye şaşırdılar. Bense hiç takmadım kafama. Boşver sende hiç takma kafana, birinciyi yaparsın, bu sefer de ikinci için konuşurlar, öyle insanlar her zaman konuşacak bir şey bulur zaten.
Eşini ikna et bir dekilşe ve korunmayın yapın . Bebek rızkı ile gelir. borç la bebeği bagdadtirmayin
Ya kusira bakma.ama cidden abartmisisn dur daha 6ayda ne bu cilginlik. Olur cocuk oldu mu da sikildim geri git denmio omrum boyinca dibinde. Hayatini ona gore.duzenle ona gore yasa bambaska bi hayat oluyor bi anda. Senin hormonlar yas itibariyle.baski yapio psikolojin de biraz buna yatkinmis ki bu derecr abartmissin. Cocuk iyi guzel de zamaninda guzel. Cocuguna istedigin besigi alamamak bebek arabasini sonra mi alsak demek odayi 2yila anca kurariz demek var oh ya durumumuz iyi sukur ihtiyaclarimizi istedigimiz gibi.alalim demek var. Ayrica yeni evliler asiri sarsilio bebekte. Cnku kadin da adam da degisiyor. Cogu hamile hasta gibi.okuyor malesef.bulantilir yatmalar ilaclar agirlasmalar kanamalar. Bunlari yeni evli babaligi hic anlamamis koca hemen cozemeyebilio. Ve cogu evlilik sarsilio. Bence kocan cok hakli yasin da genc kacan bisi yok merak etme. 2. Ye hamile birisi olarak ysziorum sana. Tadini cikar su gunlerin deliii!!!Merhabalar hepinize iyi geceler..
Sizlere kafaya çok taktığım bir durumdan bahsetmek istiyorum.
26 yaşındayım ve öğretmenim.eşim de 30 yaşında ve ticaretle uğraşıyor. 6 aylık evliyiz.
Evliliği kafama ilk koyduğum günlerden beri evlenir evlenmez çocuk sahibi olmak istiyordum. Korunmayı hiç düşünmüyordum. 3 çocuğum olsun kalabalık bir aile olalım istiyordum.
Ama bu yalnızca benm fikrimdi. Hayat şartları ve eşim sayesinde bu hayalim malesef gerçekleşmiyor. Ve ben bunu takıntı haline getirdim. Acayip kafaya takıyorum.
Ev aldık 2 senelik kredi borcumuz var. Benim öğretmen maaşım eşimin kendini zor döndüren dükkanından kazandığından başka gelirimiz yok. Şu an kredimizi ödüyoruz. Yeme içme gezme ancak dönüyoruz işte. Eşim kredi bitecek çocuk için biraz birikim yapacağız düzenimizi kuracağız bu da minimum 3 sene sürer 3 sene çocuk lafı etme bana diyor.
Hem maddi durum sorun olmasa da istemezdim 3-5 yıl. Gezmek tozmak sana doymak evliliğe doymak istiyorum diyor. Çocuğun sorumluluğunu almak istemiyorum diyor ve asla korunmasız ilişkiye girmeyi kabul etmiyor .
Mantıklı düşünen eşim farkındayım ama. Çocuk mevzusu benim için büyük bir tutku oldu şu an. Eltim hamile çevremdeki arkadaşlarımdan çoğu öyle keza.. Ben onları görünce çok üzülüyorum. İnstagramda bebekli insanları görünce ağlıyorum. Aşırı bir anne olma isteği var içimde. Eşimde de tam tersi.
Öte yandan çevreden gelen baskı beni bunaltıyor. Kimse kredi çektiğimizi bilmiyor. Niye çocuk yapmıyorsunuz çok geç kalmayın falan. Yavaş yavaş olmuyor galiba diye de konuşmaya başlamışlar.
Tüm bunlar birleşince kafayı yicem gibi oluyorum. Hamile kadınları resmen kıskanıyorum. Ben de istiyorum çünkü hem de fazlasıyla.
Kusura bakmayın uzun oldu.. Belki bana çözüm olarak sunacağınız bir şey de yok ama belki içimi rahatlatacak bir kaç cümle duyarım umudu ile yazdım.
Hanımefendi.
Düşünen kim derken?
Siz bizim anneliğimizi cocuklarımıza nasıl baktıgımızı biliyor musunuz da?
Bebek rızkıyla gelir demek, genelde yeni bebeği olacaklara söylenir. Bende cok severim. İnanırım da. Kendi yaşamımda da tecrübe ettim!. Misal, bebek istemiyorsunuzdur, süpriz bi şekilde hamile oldugunuzu öğrenirsiniz. Su akar yolunu bulur demek gibi bir şey, geleceği düşünüp stres yapmamak için size böyle teselli verilir. Eyvah şu mama bu kadar bu oyuncak şu fiyat diyerek liste cıkarmazsınız değil mi karşınızdakine?
Benim aşırı planlı yaşamak hoşuma gitmez mesela. Çünkü herşey planladıgınız gibi gitmez. Hayat sürprizlerle dolu. İşiniz kötü giderken düzelir mesela. Belki terfi edersiniz. Cok planlı tam zamanı dediğinz zaman da bebeğiniz olmaz mesela? Veya işleriniz bozulur veya umulmadık bir şey başa gelir??? Hayat böyle değil mi??
İki cocugum var. İkisi için de, diğer tüm cocuklar için de en iyi giysileri giymesini, en iyi yiyecekleri yemesini temenni ederim. Zaman geldi cok pahalı ayakkabı aldım. Zaman geldi istediği oyuncagı alamadım.
Dert değil bana göre bunlar, cocuğa en iyi imkanları sağladıgınızda cocuk mükemmel yetişecek diye bir kaide yok ne yazık ki. Önemli olan ona hayatı öğretmek, çalışıp kazanmayı öğretmek, iniş cıkışların olabileceğini öğretmek, her durumda karakterli ve onurlu kalmayı, saygıyı, ahlakı öğretmek.. Maddiyata cok takılmak ve takılan insanlar beni geriyor!
Ayın 12snde 4 lu testim var,faturayı sana atarım bacım ,bakalım masraf mı değil mi?Ben arkadaşa doğur falan demedim yalnız :) bebek cok masraf diye yazılanların abartı oldugunu düşündüğüm için yazdım.
Her neyse.
Merhabalar hepinize iyi geceler..
Sizlere kafaya çok taktığım bir durumdan bahsetmek istiyorum.
26 yaşındayım ve öğretmenim.eşim de 30 yaşında ve ticaretle uğraşıyor. 6 aylık evliyiz.
Evliliği kafama ilk koyduğum günlerden beri evlenir evlenmez çocuk sahibi olmak istiyordum. Korunmayı hiç düşünmüyordum. 3 çocuğum olsun kalabalık bir aile olalım istiyordum.
Ama bu yalnızca benm fikrimdi. Hayat şartları ve eşim sayesinde bu hayalim malesef gerçekleşmiyor. Ve ben bunu takıntı haline getirdim. Acayip kafaya takıyorum.
Ev aldık 2 senelik kredi borcumuz var. Benim öğretmen maaşım eşimin kendini zor döndüren dükkanından kazandığından başka gelirimiz yok. Şu an kredimizi ödüyoruz. Yeme içme gezme ancak dönüyoruz işte. Eşim kredi bitecek çocuk için biraz birikim yapacağız düzenimizi kuracağız bu da minimum 3 sene sürer 3 sene çocuk lafı etme bana diyor.
Hem maddi durum sorun olmasa da istemezdim 3-5 yıl. Gezmek tozmak sana doymak evliliğe doymak istiyorum diyor. Çocuğun sorumluluğunu almak istemiyorum diyor ve asla korunmasız ilişkiye girmeyi kabul etmiyor .
Mantıklı düşünen eşim farkındayım ama. Çocuk mevzusu benim için büyük bir tutku oldu şu an. Eltim hamile çevremdeki arkadaşlarımdan çoğu öyle keza.. Ben onları görünce çok üzülüyorum. İnstagramda bebekli insanları görünce ağlıyorum. Aşırı bir anne olma isteği var içimde. Eşimde de tam tersi.
Öte yandan çevreden gelen baskı beni bunaltıyor. Kimse kredi çektiğimizi bilmiyor. Niye çocuk yapmıyorsunuz çok geç kalmayın falan. Yavaş yavaş olmuyor galiba diye de konuşmaya başlamışlar.
Tüm bunlar birleşince kafayı yicem gibi oluyorum. Hamile kadınları resmen kıskanıyorum. Ben de istiyorum çünkü hem de fazlasıyla.
Kusura bakmayın uzun oldu.. Belki bana çözüm olarak sunacağınız bir şey de yok ama belki içimi rahatlatacak bir kaç cümle duyarım umudu ile yazdım.
Ama bu dediginizin maddiyatla alakasi yok. Tamamen cocugunuzun yapisiyla alakali. Alabilecekken alamamak kotu,buna cocugu mahkum etmek daha kotu. Cocugunuzun en basit bir muz istemesi ve sizin alamamaniz gibi durumlard
Ne güzel, hersey olurda, olmayabilirde. Bir yere gittigimizde arabaya kitlemeye gerek yok, calinabilirde, calinmayabilirde. Hayat sonucta sürprizler ile dolu dimi? Planli yasamak, tedbir tüh kaka.
Her zengin aile cocugunu mükemmel yetistiriyor demiyoruz ki. Artik zenginlik ile alakasi bile yok. Kimse "aa cocuk x ögretmenden bale dersi almazsa iyi yetismez" demiyor. Asgari gerekenler diyoruz, mama, bez, kiyafet, dolap. O bahs ettigin tavana dayali besikte para. Cocuk ile disariya gitmek istersen en ucuz puset bile kac yüz lira.
Bir ev almak istediginde bütce yapilir degil mi? Ayda 200o lira maas aldiginda, gidip 1500 liraya krediye girmezsin "belki terfi alirim" diye. Ayni sey neden bir cocuk icin gecerli degil? Ki cocuk daha önemli. Elbette hayat her zaman istedigimiz gibi gitmiyor ama tedbir denilen birsey var. Paran yoksa bir müddet kondom kullan, riskli günlerinde cinsellik yasama ve yapabildikce para kenara koy.
Ki en basit sen park yatak ve normal yatak almissin. Bunu bile ödeyemeyen insanlar var. Dogumun kendisi bile 1000-2000 lira. Yani hamilelikte muayenelerden bahs etmiyorum bile. Öyle yada böyle maddiyat günümüzce önemli. Niye hem iyi maddi kosullar sunmak, hem iyi insan olmayi ögretmek ayni anda olmasinki?
Makul konuşuyorum ama, karşı cevap vermek için abartıyosunuz söylemleri.
Tabii ki kendini ayarlamak lazım, geçimi ayarlamak lazım.
Ben "aşırı" planlı yaşamaktan bahsediyorum. Siz arabayı kitlemeyelim fln... Anlaşamayız zaten böyle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?