Çocuk takıntım

Maddiyat kısmına şöyle birşey var aslında, bebek doğmadan önce bir liste yapıyorlar aman Allah'ım listede yok yok, hepsi lüzumlu hepsi de doğum öncesi alınması mecburi gibi. Aynı zamanda dogum yaptığım bir arkadasımla çocuk doğmadan önce yaptığımız masraflar yarı yarıyaydı neredeyse. Ben çok şükür imkanım olmasına rağmen ihtiyacın dışında dolapları doldururcasina kıyafet de oyuncak da almadım, almıyorum.

Mama olayı var birde, annenin sütü azsa ayrı ama dogmadan mama alan insanlar biliyorum ben, niye yani annenin sütü varsa çocuk mama niye yesin , kızım 3 yaşında hiç mama yemedi, oglum 7 aylık oda şuana kadar mama yemedi.

Evlenirken herşeyin eksiksiz ve en iyi olmasi gerektiği düşüncesiyle dünya kadar borca girip yillarca düğün borcu ödemek ne kadar mantıksız geliyorsa bana bebek olunca moda olan , gerekli, gereksiz ayırt edilmeden alınan eşyalar, çok cabuk büyüdükleri için bir giydiğini bir daha giyemeyecek kadar çok alinan kıyafetler o kadar mantıksız ve boşa giden maddi bir yük gibi geliyor bana.

Ama hastane masrafları, doğum masrafi bunlar ciddi masraf oluyor, hiç brikimsiz ,yüklü borçla çocuk sahibi olmak kesinlikle doğru değil.

Son düzenleme:

Ağzına sağlık. Aynen bunu demek istiyorum.

Ay yapmayın ben öleyim o zaman,30 yaşındayım, 4 sene olacak evleneli ama hala düşünemiyorum, bakın düşünmüyorum değil düşünemiyorum çünkü doğacak bebeğin masraflarını karşılayacak bir bütçem ve birikimim yok.Tamam rızk Allahtan ama o rızk gökten yağmıyor maalesef, bebek istenebilir evet ama ihtiyaçlarını karşılayamadıktan sonra bebeğe de yazık etmeye gerek yok bence.Çocuklu aileler daha iyi bilir masraflarını ama az buz bir masraf olduğunu zannetmiyorum.Çevredekilere gelince onlara ne ki, daha 6 ay olmuş bir de , ha bana nelere neler diyorlar ama umrumda mı hayır bir kulağımdan girip diğerinden çıkıyor soranlara çok istiyorsanız kendiniz yapın diyorum, masraflarını siz karşılayacaksanız tamam diyorum sesler kesiliyor. Daha yaşınız genç eşinizi dinleyin bence evet duygusal düşünebilirsiniz ama dünyaya gelen bebeğinizin ihtiyaçlarını karşılayamazsanız eğer sonrasında çok üzülürsünüz.

Burda asiri planlama söz konusumu? Ki o ne beni aydinlatabilirmisin? Simdi konu sahibi hic korunmaz ise ve senin düsüncen ile bebek rizki ike gelir diye. Konu sahibi hamile kaldi. Iyi ne mutlu. Simdi doktoru, vitamini bir dünya para. Hadi diyelim riskli gebelik, konu sahibi calisamaz. Eh kocasinin maasinda yetmiyor. Artik birak bebeyi, anne baba ne yapacak, ne yiyecek?

Hadi diyelim hamileligin sonuna kadar calisti ve dogum oldu. Bir sekilde masraflari karsiladi. 2 yil ücretsiz izin hakki varken bunu kullanamayacak, zaten esinin isi salantida. Bebek 4 aylikken calismak zorunda olabilir. Bir dünya sikinti.

Bim bezini örnek vermissin de, tersi örnegi versene, daha fena. Bim bezide alerji yapabilir. Parasi olan prima alabilir, bim bezide alabilir. Ama parasi olmayan prima alabilirmi? Kizimin derisi cok hasasti, mecburen pahali bir krem aliyoruz. Paramiz olmasaydi ya o krem, ya sebze yemesini azaltcaz demek zorunda kalsaydi ne olurdu? Bezlerini saymak durumunda kalsaydik ne olurdu?

Ömür boyu cocuk yapilmasin demiyoruz, ama niye sartlarin uygun oldugu zamani beklemesin ki? Hem anne, hem cocuk icin rahat. Üstüne rizkta gelse ne güzel. Ama asgari sartlari sunamadan, bebek yapmayi cok yanlis buluyorum.

Doğmadan 1 kutu alır koyarsın ki sutun gelmezse çocuk ac kalıp sarılık olmasın,bunu zaten dr bile der.
Oluk oluk sut gelmiyor öyle herkesten!

Haklısınız.

Doğmadan 1 kutu alır koyarsın ki sutun gelmezse çocuk ac kalıp sarılık olmasın,bunu zaten dr bile der.
Oluk oluk sut gelmiyor öyle herkesten!
Bir kutudan bahsetmiyorum zaten , indirimde diye kutu kutu mama alanlari gördüm daha çocuk doğmadan...

Ille haklisin icin demiyorum ben. Sanirim biraz yigildigindan dolayi öyle diyorsun. Cocuklar benim icin cok hasas bir konu. Her cocugun en iyi sartlarda dogup yasamasini temeni ederim. Hersey degil, ama baze seyler plan ile olabilir. En iyi sartlar bu arada birsürü ivir zirvi olsan, markali olsun degil. Iyi beslenme, iyi doktor, iyi kiyafet, bez,.. Ilerde iyi kres ve okula yollanmali,.. Ve hele bu dönemde hersey maddiyata bakiyor ne yazikki.

Yok gerçekten haklısın.

Aynı şeyleri bizde düşündük ilk baş gezelim tozalım.. çocuk sonra..
2 ci yıl da ev aldık..sonra araba ikiside aşırı lüks evime giren arabamı gören hayran kalıyor... hiç aklımıza gelmedi bunları yaparken evlat ile sananacagimiz...
3. Yıl çocuk düşünmeye başladık olmadı ..
Şuan 7 yıllık evliyim...
Herşeyim dört dörtlük bütün insanlar hayatıma imrenerek bakıyorlar...
Oysa bilmiyorlar ki bu duvarlar altından olsada içimdeki yangın sönmez evlat hasreti sönmez...
Biz sandikki hemen olur... 7 yıldır yok. .
Uğruna maddi manevi yıprandık ...
Ev görmeye gelen insanlar şunu dedi ...
ÇOK ŞANSLISIN... KEŞKE SENİN YERINDE OLSAM. ..
içimin yangınını sızısını bilmeden anlamadan..
Ben yanlış yaptım sen yapma arkadaşım. .
Bian önce eşini ikna et bebek için...

Farklı olması beni gerçekten mutlu etti. :) yazdığımı çok farklı taraflara çekmeniz de normal. Oralara girerim ama banlanmaya gerek yok. Anlayabilen için yorumum açık.

Eldeki imkanı, ilgi ve alakayı 10a bölmek var, 2 ye bölmek var. Özel okul olmaz da okulun kursu olur, orada ilgisine göre farklı alanlara yoğunlaşır, en iyi olmaz da en kötünün bir iyisi ayakkabı olur vs vs. Her hafta gitmez de ayda bir tiyatroya gider ama en azından çok çocuğa göre az çocuğun her zaman şansı daha çok olur.

Yazdıklarında çok haklısın ilk 5 sene çocuk düşünmedim krediler ev araba vs bitsin yasayayım gezelim dedim sonra çocuk. Istedik deli gibi istiyorum olmadı olmuyor ameliyatlar tüp bebek senelerdir yok .Şuan doktor bana eşime vitamin yazıyor benimki 450 tl eşimin 200 tl ve 30 gün bile yetmiyor. Incir iyi geliyormuş diye duydum kilosu 50 TL aldim insan günde 1 er tane zor yiyiyor. Arı sütü polen propolis iyle beraber bi bakıyorum kartta sırf bunlara 1.000 kusur gitmiş Bana da hep doğur olmaz dediler rizkiyla gelir dediler bende gökten bez mama mi yağacak derdim sanırım Allah şuan geçmişin cezasını veriyor bana. Ayy ne çok yazdım kusura bakma

Sıradan bir hastaneye gidiyorum ilk tüp bebek tedavim iptal oldu çok şükür gelirimiz iyi 2.tadavimde yine ayni hastaneye gidicem eğer ki olmadı şu türkiye de ilk 3 giren bir tüp bebek merkezî var orası için aracımızı satıp gideceğiz

Maalesef öyle bizim de o şekil şuan hiçbiri gözümde yok ne ev ne eşya ne araba. Çocuk odası için planladığımız odadan belki hiç bebek sesi gelmeyecek

Hayırlı haberlerle gelin insallah

Maalesef öyle bizim de o şekil şuan hiçbiri gözümde yok ne ev ne eşya ne araba. Çocuk odası için planladığımız odadan belki hiç bebek sesi gelmeyecek

Aynı şeyleri hissediyoruz.. O odaya her girdiğim de acaba bigün bu odayı dizebilirmiyim diye düşünüyorum...
Geçen yıl ilk tüp bebek tedavimi oldum negatif ile sonuçlandı malesef..
6 ay Piskolojik tedavi gördüm. .
HERŞEYİM VAR AMA HIC BIR SEYIM YOK
Herşey ev araba para pul değilmiş...
Bütün servetini versen de alamıyorsun evladı...
Eskiden derdimki amannnn ne çocuğu ben hayatımı yaşayacağım asla onun mızmızini çekemem...
Asla dediginle sınanır mış insan...
Bu yıl 2. Tüp bebek tedavisine başlayacağız..
Korkularım o kadar çok ki hiç bir şey gözümde yok... sadece yaşayan anlar...

Siz korunmakla yanlış yaptığınızı düşünüyorsunuz. Bilmediğim için soruyorum. 3 yıl korunduğunuz için mi çocuğunuz olmuyor?

Siz korunmakla yanlış yaptığınızı düşünüyorsunuz. Bilmediğim için soruyorum. 3 yıl korunduğunuz için mi çocuğunuz olmuyor?

Hayır korunduk diye değil keşke zamanında çocuk düşünseydik tedaviye daha erken başlardık... yaşım geçiyor...
Erken kalkan yol alır hesabı benimki...
Daha önce bilirdik sorun olduğunu yani. .
Çok pişmanım şimdi...

Bence pişmanlık duymanıza sebep yok üç yılda ne değişti ki, olmayan bebek üç yıl önce de olmazdı.
Kendinizi suçlamayın. Ümidi de kesmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…