- 9 Ocak 2014
- 1.723
- 4.020
- 358
Ayın 12snde 4 lu testim var,faturayı sana atarım bacım ,bakalım masraf mı değil mi?
Demek sizin maddi durumunuz iyi,Allah daha cok versin.
Ulke sartları öyle değil maalsef.
Maddiyat kısmına şöyle birşey var aslında, bebek doğmadan önce bir liste yapıyorlar aman Allah'ım listede yok yok, hepsi lüzumlu hepsi de doğum öncesi alınması mecburi gibi. Aynı zamanda dogum yaptığım bir arkadasımla çocuk doğmadan önce yaptığımız masraflar yarı yarıyaydı neredeyse. Ben çok şükür imkanım olmasına rağmen ihtiyacın dışında dolapları doldururcasina kıyafet de oyuncak da almadım, almıyorum.
Mama olayı var birde, annenin sütü azsa ayrı ama dogmadan mama alan insanlar biliyorum ben, niye yani annenin sütü varsa çocuk mama niye yesin , kızım 3 yaşında hiç mama yemedi, oglum 7 aylık oda şuana kadar mama yemedi.
Evlenirken herşeyin eksiksiz ve en iyi olmasi gerektiği düşüncesiyle dünya kadar borca girip yillarca düğün borcu ödemek mantıksız geliyorsa bana bebek olunca moda olan , gerekli, gereksiz ayırt edilmeden eşyalar, çok cabuk büyükleri için bir giydiğini bir daha giyemeyecek kadar çok alinan kıyafetler o kadar mantıksız ve boşu giden maddi bir yük gibi geliyor bana.
Bu dediklerim ilk 3 yas için geçerli kreşle beraber isin rengi değişiyor elbette. Konu sahibinin durumu zaten ayrı; borç varken hiçbir birikim yokken, ailenin geçimi annenin çalışmasına bağlıyken cocuk sahibi olmak mantığa uygun değil.
Doğmadan 1 kutu alır koyarsın ki sutun gelmezse çocuk ac kalıp sarılık olmasın,bunu zaten dr bile der.Maddiyat kısmına şöyle birşey var aslında, bebek doğmadan önce bir liste yapıyorlar aman Allah'ım listede yok yok, hepsi lüzumlu hepsi de doğum öncesi alınması mecburi gibi. Aynı zamanda dogum yaptığım bir arkadasımla çocuk doğmadan önce yaptığımız masraflar yarı yarıyaydı neredeyse. Ben çok şükür imkanım olmasına rağmen ihtiyacın dışında dolapları doldururcasina kıyafet de oyuncak da almadım, almıyorum.
Mama olayı var birde, annenin sütü azsa ayrı ama dogmadan mama alan insanlar biliyorum ben, niye yani annenin sütü varsa çocuk mama niye yesin , kızım 3 yaşında hiç mama yemedi, oglum 7 aylık oda şuana kadar mama yemedi.
Evlenirken herşeyin eksiksiz ve en iyi olmasi gerektiği düşüncesiyle dünya kadar borca girip yillarca düğün borcu ödemek ne kadar mantıksız geliyorsa bana bebek olunca moda olan , gerekli, gereksiz ayırt edilmeden alınan eşyalar, çok cabuk büyüdükleri için bir giydiğini bir daha giyemeyecek kadar çok alinan kıyafetler o kadar mantıksız ve boşa giden maddi bir yük gibi geliyor bana.
Ama hastane masrafları, doğum masrafi bunlar ciddi masraf oluyor, hiç brikimsiz ,yüklü borçla çocuk sahibi olmak kesinlikle doğru değil.
Burda asiri planlama söz konusumu? Ki o ne beni aydinlatabilirmisin? Simdi konu sahibi hic korunmaz ise ve senin düsüncen ile bebek rizki ike gelir diye. Konu sahibi hamile kaldi. Iyi ne mutlu. Simdi doktoru, vitamini bir dünya para. Hadi diyelim riskli gebelik, konu sahibi calisamaz. Eh kocasinin maasinda yetmiyor. Artik birak bebeyi, anne baba ne yapacak, ne yiyecek?
Hadi diyelim hamileligin sonuna kadar calisti ve dogum oldu. Bir sekilde masraflari karsiladi. 2 yil ücretsiz izin hakki varken bunu kullanamayacak, zaten esinin isi salantida. Bebek 4 aylikken calismak zorunda olabilir. Bir dünya sikinti.
Bim bezini örnek vermissin de, tersi örnegi versene, daha fena. Bim bezide alerji yapabilir. Parasi olan prima alabilir, bim bezide alabilir. Ama parasi olmayan prima alabilirmi? Kizimin derisi cok hasasti, mecburen pahali bir krem aliyoruz. Paramiz olmasaydi ya o krem, ya sebze yemesini azaltcaz demek zorunda kalsaydi ne olurdu? Bezlerini saymak durumunda kalsaydik ne olurdu?
Ömür boyu cocuk yapilmasin demiyoruz, ama niye sartlarin uygun oldugu zamani beklemesin ki? Hem anne, hem cocuk icin rahat. Üstüne rizkta gelse ne güzel. Ama asgari sartlari sunamadan, bebek yapmayi cok yanlis buluyorum.
Bir kutudan bahsetmiyorum zaten , indirimde diye kutu kutu mama alanlari gördüm daha çocuk doğmadan...Doğmadan 1 kutu alır koyarsın ki sutun gelmezse çocuk ac kalıp sarılık olmasın,bunu zaten dr bile der.
Oluk oluk sut gelmiyor öyle herkesten!
Haklısınız.
Ille haklisin icin demiyorum ben. Sanirim biraz yigildigindan dolayi öyle diyorsun. Cocuklar benim icin cok hasas bir konu. Her cocugun en iyi sartlarda dogup yasamasini temeni ederim. Hersey degil, ama baze seyler plan ile olabilir. En iyi sartlar bu arada birsürü ivir zirvi olsan, markali olsun degil. Iyi beslenme, iyi doktor, iyi kiyafet, bez,.. Ilerde iyi kres ve okula yollanmali,.. Ve hele bu dönemde hersey maddiyata bakiyor ne yazikki.
Merhabalar hepinize iyi geceler..
Sizlere kafaya çok taktığım bir durumdan bahsetmek istiyorum.
26 yaşındayım ve öğretmenim.eşim de 30 yaşında ve ticaretle uğraşıyor. 6 aylık evliyiz.
Evliliği kafama ilk koyduğum günlerden beri evlenir evlenmez çocuk sahibi olmak istiyordum. Korunmayı hiç düşünmüyordum. 3 çocuğum olsun kalabalık bir aile olalım istiyordum.
Ama bu yalnızca benm fikrimdi. Hayat şartları ve eşim sayesinde bu hayalim malesef gerçekleşmiyor. Ve ben bunu takıntı haline getirdim. Acayip kafaya takıyorum.
Ev aldık 2 senelik kredi borcumuz var. Benim öğretmen maaşım eşimin kendini zor döndüren dükkanından kazandığından başka gelirimiz yok. Şu an kredimizi ödüyoruz. Yeme içme gezme ancak dönüyoruz işte. Eşim kredi bitecek çocuk için biraz birikim yapacağız düzenimizi kuracağız bu da minimum 3 sene sürer 3 sene çocuk lafı etme bana diyor.
Hem maddi durum sorun olmasa da istemezdim 3-5 yıl. Gezmek tozmak sana doymak evliliğe doymak istiyorum diyor. Çocuğun sorumluluğunu almak istemiyorum diyor ve asla korunmasız ilişkiye girmeyi kabul etmiyor .
Mantıklı düşünen eşim farkındayım ama. Çocuk mevzusu benim için büyük bir tutku oldu şu an. Eltim hamile çevremdeki arkadaşlarımdan çoğu öyle keza.. Ben onları görünce çok üzülüyorum. İnstagramda bebekli insanları görünce ağlıyorum. Aşırı bir anne olma isteği var içimde. Eşimde de tam tersi.
Öte yandan çevreden gelen baskı beni bunaltıyor. Kimse kredi çektiğimizi bilmiyor. Niye çocuk yapmıyorsunuz çok geç kalmayın falan. Yavaş yavaş olmuyor galiba diye de konuşmaya başlamışlar.
Tüm bunlar birleşince kafayı yicem gibi oluyorum. Hamile kadınları resmen kıskanıyorum. Ben de istiyorum çünkü hem de fazlasıyla.
Kusura bakmayın uzun oldu.. Belki bana çözüm olarak sunacağınız bir şey de yok ama belki içimi rahatlatacak bir kaç cümle duyarım umudu ile yazdım.
Farklı olması beni gerçekten mutlu etti. :) yazdığımı çok farklı taraflara çekmeniz de normal. Oralara girerim ama banlanmaya gerek yok. Anlayabilen için yorumum açık.Aman Allahım kaliteli insan yetiştirme tarzımız ne kadar farklı. Size göre en zengin insanlar en kaliteli insanları yetiştiriyor?
En Zengin insanların cocuklarına bir bakın araştırın derim. Yorum yazmama bile gerek yok.
Bebek rızkıyla gelmiyor efendim
iyi bir gelirim var ülke şartlarında
herseyı kullanacagı kadar almama ragmen 7 aylığın içindeyım hamılelıkte
6 aydır en az 1500 tl kredi kartıma para oduyorum bebek alısverişi için , 6 aydır kendıme çöp bile alamadım hep bebeğe hep bebeğe
doktorlar bir vitamın yazıyor hamılelıkte devlet karsılamıyor en az her muayenede 200 tl vıtamın ucretı oduyorum
o bebeğin sağlıklı doğması için beslenmenize dıkkat etmelısınız
cevizin bademin herseyın kilosu almıs basını gidiyor
bir doktora gidiyorsunuz muayeneye kac para
devlete gitsen ultrasonu çok kötu bebeği bile goremıyorsun
bunun dogum parası var
bebek dogunca rota virüsü aşısı bile 500 tl
nasıl rızkıyla gelecek bu cocuk
yatagı var , beşiği var, kıyafeti var var da var
annein ihtıyacları var hamılelıkte doğumda
ben bu gelirimle anca yetıyorum daha sımdıden
Evliliğimizn 6.yılı,
3,5 senedir istiyorduk.
Hersey normal dediği için dr aman aman bi tedavi olmadı.Ocakta tüpe geçeriz artk diyordumki, kasımda mucizemiz geldi sukur
Ama farkettimki biz zaten tüpü zor karsılarmısız..Anca arabamızı satarsak olurmuş.
Kafadan her ay 500 tl muyeneler,testler.
Vitaminler,iyi beslenelim diyorsun,eti,balığı,organik gıdasi benım maas daha sımdıden bebise gıdıdyor.
6 aylık evlıymıssınz daha ,tadını çıkarın.
Hamilelik genelde wc arasında ve 3lu koltuktu sızarak gecıyor:)En azından beenım öyle oldu.
Allah gönlünüze göre versin
Aynı şeyleri bizde düşündük ilk baş gezelim tozalım.. çocuk sonra..
2 ci yıl da ev aldık..sonra araba ikiside aşırı lüks evime giren arabamı gören hayran kalıyor... hiç aklımıza gelmedi bunları yaparken evlat ile sananacagimiz...
3. Yıl çocuk düşünmeye başladık olmadı ..
Şuan 7 yıllık evliyim...
Herşeyim dört dörtlük bütün insanlar hayatıma imrenerek bakıyorlar...
Oysa bilmiyorlar ki bu duvarlar altından olsada içimdeki yangın sönmez evlat hasreti sönmez...
Biz sandikki hemen olur... 7 yıldır yok. .
Uğruna maddi manevi yıprandık ...
Ev görmeye gelen insanlar şunu dedi ...
ÇOK ŞANSLISIN... KEŞKE SENİN YERINDE OLSAM. ..
içimin yangınını sızısını bilmeden anlamadan..
Ben yanlış yaptım sen yapma arkadaşım. .
Bian önce eşini ikna et bebek için...
Hayırlı haberlerle gelin insallahSıradan bir hastaneye gidiyorum ilk tüp bebek tedavim iptal oldu çok şükür gelirimiz iyi 2.tadavimde yine ayni hastaneye gidicem eğer ki olmadı şu türkiye de ilk 3 giren bir tüp bebek merkezî var orası için aracımızı satıp gideceğiz
Maalesef öyle bizim de o şekil şuan hiçbiri gözümde yok ne ev ne eşya ne araba. Çocuk odası için planladığımız odadan belki hiç bebek sesi gelmeyecek
Siz korunmakla yanlış yaptığınızı düşünüyorsunuz. Bilmediğim için soruyorum. 3 yıl korunduğunuz için mi çocuğunuz olmuyor?Aynı şeyleri bizde düşündük ilk baş gezelim tozalım.. çocuk sonra..
2 ci yıl da ev aldık..sonra araba ikiside aşırı lüks evime giren arabamı gören hayran kalıyor... hiç aklımıza gelmedi bunları yaparken evlat ile sananacagimiz...
3. Yıl çocuk düşünmeye başladık olmadı ..
Şuan 7 yıllık evliyim...
Herşeyim dört dörtlük bütün insanlar hayatıma imrenerek bakıyorlar...
Oysa bilmiyorlar ki bu duvarlar altından olsada içimdeki yangın sönmez evlat hasreti sönmez...
Biz sandikki hemen olur... 7 yıldır yok. .
Uğruna maddi manevi yıprandık ...
Ev görmeye gelen insanlar şunu dedi ...
ÇOK ŞANSLISIN... KEŞKE SENİN YERINDE OLSAM. ..
içimin yangınını sızısını bilmeden anlamadan..
Ben yanlış yaptım sen yapma arkadaşım. .
Bian önce eşini ikna et bebek için...
Siz korunmakla yanlış yaptığınızı düşünüyorsunuz. Bilmediğim için soruyorum. 3 yıl korunduğunuz için mi çocuğunuz olmuyor?
Bence pişmanlık duymanıza sebep yok üç yılda ne değişti ki, olmayan bebek üç yıl önce de olmazdı.Hayır korunduk diye değil keşke zamanında çocuk düşünseydik tedaviye daha erken başlardık... yaşım geçiyor...
Erken kalkan yol alır hesabı benimki...
Daha önce bilirdik sorun olduğunu yani. .
Çok pişmanım şimdi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?