• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk terörü

burcubahar0635

what u get is what u give
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2015
6.539
15.761
248
Arkadaşlar selam,
Bugüne kadar öyle etrafımda akrabamın çocuğu komşu çocuğu falan olmadı. O yüzden yeni nesli daha yeni yeni çocuğum sayesinde tanıyorum. Ve her gün dehşete düşmekten ve çocuğumu nasıl büyütebileceğimi düşünmekten kendimi alamıyorum. Oğlum 4,5 yaşında, Ankara’nın oldukça merkezi yerlerinden birinde sitede oturuyorum. Yeni yeni dışarı çıkıyor arkadaşı falan oluyor. Gözlemlerime göre maalesef çocukların en az yarısı normal değil. Az önce dışardan eve geldim çocuk 1 saat oynadı bu sırada yaşananlar: çocuğuma durduk yere yanından geçerken küfür eden doktor ana baba çocuğu, şu meşhur dadı programında terör estiren sorunlu erkek çocuğu (çocuğumun suratına top attı ve annesine vurdu, diğer çocuklara da fiziksel zarar verdi), ben parka gidiyorum diyen çocuğuma napalım defol git diye bağıran 8-10 yaşlarındaki çocuk gibi tiplerle karşılaştım. Yani bu çocuklar maalesef artık öyle arsız olmuşlar ki sizin çocuğunuzun yanında olmanızdan hatta kendi ana babasından bile çekinmiyorlar ve sayıca böyleleri hiç de az değil. Bunların ağzının payını versem de çekineceklerini sanmıyorum çocuğu dövecek de değilim. Oğlum şu an pek bir şey anlamıyor ama yarın anladığında bunlarla nasıl baş edecek. Yazık kendi de sürekli oynayalım diye hepsinin peşinde koşan bir tip. Yani çocuğun ruh hastası olur mu derdim olurmuş görüyorum yaz başından beri. Ne zaman başından ayrılsam çocuğun biri saldırıyor. Şimdi bilmediğim için soruyorum, benim yaşadığım yerde mi sorun var yoksa artık çocuklar gerçekten bu kadar zorba ve kötü mü. Çünkü taşınmayı düşünüyorum taşınınca bir şey değişmeyecekse anlamsız. Siz böyle olaylarla nasıl baş ediyosunuz. Bana lütfen tecrübesi olan hanımlar bi fikir verip yol gösterebilir mi.

Ben sitede oturmuyorum.Hatta bildigin mahallecilik hakim bulundugum semtte..Ama cocuklar cok saygılı.
Oradaki bir kac ailenin cocugu yüzünden olabilir.
Ben yine de ruh hastası demenizi dogru bulmadım ama.Ailelerine diyebilirsiniz.Cocuklar hamur gibi netice de sekli aile verir.

Ben sitede oturmuyorum.Hatta bildigin mahallecilik hakim bulundugum semtte..Ama cocuklar cok saygılı.
Oradaki bir kac ailenin cocugu yüzünden olabilir.
Ben yine de ruh hastası demenizi dogru bulmadım ama.Ailelerine diyebilirsiniz.Cocuklar hamur gibi netice de sekli aile verir.
Neden öyle dedim söyleyim. Bunu yapan çocuk beni görüyor benle sohbet ediyor hal hatır soruyor sonra parka geçiyoruz orda gözümün önünde çocuğa defol git diyor. Bu normal mi sizce. Yanımda annesini dövüyo çocuk ailesi zaten baş edemiyo.

Çocuklarda degil onları yetiştirenlerde sorun var.
Bizim sokakta iki erkek çocugu olan bir anne var çocukları onlara ,oyun arkadaşına vuruyor gözlemlediğim şey anne tepkisiz yaptığını normal karşılıyor.
Çocuk da vurmaya küfür etmeye devam ediyor

Benzer çocuklara çok rastlıyorum. Hatta bizim sitede de karşılıklı iki dairenin çocukları aynen anlattığınız gibi. İstediğiniz kadar uyarın anlamıyorlar da. Ve maalesef benim oğlum da pek hanımevladı kalıyor yanlarında. Baş etmeye çalışıyorum,ama annem de bir yandan “toplumun en az yarısı bunlardan oluşuyor,şimdi koruyabilirsin ama ilerde bunlarla aynı yerde çalışacak,belki bunlardan biriyle evlenecek,bunların işvereni/çalışanı olacak” dedikçe de geleceğimizden korkuyorum ne yalan söyleyeyim şimdi.

Neden öyle dedim söyleyim. Bunu yapan çocuk beni görüyor benle sohbet ediyor hal hatır soruyor sonra parka geçiyoruz orda gözümün önünde çocuğa defol git diyor. Bu normal mi sizce. Yanımda annesini dövüyo çocuk ailesi zaten baş edemiyo.
Normal demiyorum.Ebeveynlerinin ugrasmadigi cocuklara dısarıda bizler ugrasıyoruz iste cok irite edici evet.Sadece ruh hastası cümlesi ona degil yine ailesine gitse daha yerinde olur.
Heryerde bu sekilde degil ama.2 cocuk annesi olarak farklı dönemlerde tek tük bahsettiginiz sekilde ben de denk geldim.Nadiren cıkar yani.

Arkadaşlar selam,
Bugüne kadar öyle etrafımda akrabamın çocuğu komşu çocuğu falan olmadı. O yüzden yeni nesli daha yeni yeni çocuğum sayesinde tanıyorum. Ve her gün dehşete düşmekten ve çocuğumu nasıl büyütebileceğimi düşünmekten kendimi alamıyorum. Oğlum 4,5 yaşında, Ankara’nın oldukça merkezi yerlerinden birinde sitede oturuyorum. Yeni yeni dışarı çıkıyor arkadaşı falan oluyor. Gözlemlerime göre maalesef çocukların en az yarısı normal değil. Az önce dışardan eve geldim çocuk 1 saat oynadı bu sırada yaşananlar: çocuğuma durduk yere yanından geçerken küfür eden doktor ana baba çocuğu, şu meşhur dadı programında terör estiren sorunlu erkek çocuğu (çocuğumun suratına top attı ve annesine vurdu, diğer çocuklara da fiziksel zarar verdi), ben parka gidiyorum diyen çocuğuma napalım defol git diye bağıran 8-10 yaşlarındaki çocuk gibi tiplerle karşılaştım. Yani bu çocuklar maalesef artık öyle arsız olmuşlar ki sizin çocuğunuzun yanında olmanızdan hatta kendi ana babasından bile çekinmiyorlar ve sayıca böyleleri hiç de az değil. Bunların ağzının payını versem de çekineceklerini sanmıyorum çocuğu dövecek de değilim. Oğlum şu an pek bir şey anlamıyor ama yarın anladığında bunlarla nasıl baş edecek. Yazık kendi de sürekli oynayalım diye hepsinin peşinde koşan bir tip. Yani çocuğun ruh hastası olur mu derdim olurmuş görüyorum yaz başından beri. Ne zaman başından ayrılsam çocuğun biri saldırıyor. Şimdi bilmediğim için soruyorum, benim yaşadığım yerde mi sorun var yoksa artık çocuklar gerçekten bu kadar zorba ve kötü mü. Çünkü taşınmayı düşünüyorum taşınınca bir şey değişmeyecekse anlamsız. Siz böyle olaylarla nasıl baş ediyosunuz. Bana lütfen tecrübesi olan hanımlar bi fikir verip yol gösterebilir mi.
Birçoğu böyle ne yazık ki. Akran zorbalığı farklı bir boyuta ulaştı. Küçücük çocuklar akıl almaz davranışlarda bulunabiliyorlar.Dışarda oynamayan empati nedir bilemeyen karşısındaki ne hisseder düşğnmeyen tiktoktan çıkmayan hayat koşturmasından yeterince ilgi görememiş çocuklardan ne bekliyoruz ki.

Eskiden bizler bebek diye seve seve aramıza alırdık bu yaş çocuklarını. Siz bunlarla baş etmeyi öğreteceksiniz kaçmayacaksınız. Çünkü çocuğunuzu blr fanusun içimde büyütemezsiniz bugün aralarında istemeyen çocuklar yarın küfür edecek kavga edecek ertesi yıllarda sigara ikram edecek vs.vs. Burada sizin verdiğiniz eğitim devreye girecek.

Benzer çocuklara çok rastlıyorum. Hatta bizim sitede de karşılıklı iki dairenin çocukları aynen anlattığınız gibi. İstediğiniz kadar uyarın anlamıyorlar da. Ve maalesef benim oğlum da pek hanımevladı kalıyor yanlarında. Baş etmeye çalışıyorum,ama annem de bir yandan “toplumun en az yarısı bunlardan oluşuyor,şimdi koruyabilirsin ama ilerde bunlarla aynı yerde çalışacak,belki bunlardan biriyle evlenecek,bunların işvereni/çalışanı olacak” dedikçe de geleceğimizden korkuyorum ne yalan söyleyeyim şimdi.
Evet öyle maalesef bu doğru ama işte her bu tür olay yaşadığında yüzündeki hayal kırıklığı ifadesi çok üzücü oluyor.

Bence genelleme yapmak doğru değil.
Etrafımda pek çok çocuk var. Kimisi bahsettiğiniz gibi zorbalık yapıyor. Kimisi çok merhametli. Kızım 10 aylık. Her gün parka giderken geçtiğim bir sokak var. Sokakta suriyeli aileler oturuyor. İnanın ne zaman geçsem çocuğuma el sallıyorlar, ellerinde bi meyve varsa ikram etmek istiyorlar.
Öte yandan yakın arkadaşımın çocuğu var anne babanın eğitim seviyesi gayet iyi ama çocuk sürekli zarar veriyor annesine arkadaşlarına kardeşine.
Kardeş kıskançlığını iyi yönetemediler o da çocukta öfke yaptı.
Dolayısıyla o mahalleye gitsem düzelir mi düzelmez mi demenin çok standart bir cevabı olamıyor.

Her daim toplumda iyisi de olacak kötüsü de. Bir şekilde bunlarla yüzleşip korunarak baş etmeyi öğretmeli, özgüvenli bireyler yetiştirmeliyiz.

Arkadaşlar selam,
Bence siz o çocuklarla oynatmayın. Onlar yokken parka indirin. Hep oradalarsa da çıkarmayın. Bunu söyleyeceğimi hiç düşünmezdim ama oturup tv izlese daha iyi. Sepetteki bir çürük elma tüm sepeti çürütür. O çocuklarla muhatap ola ola düzgün çocuklar da bozulmuştur.

Bence siz o çocuklarla oynatmayın. Onlar yokken parka indirin. Hep oradalarsa da çıkarmayın. Bunu söyleyeceğimi hiç düşünmezdim ama oturup tv izlese daha iyi. Sepetteki bir çürük elma tüm sepeti çürütür. O çocuklarla muhatap ola ola düzgün çocuklar da bozulmuştur.

Tamam da nasıl. Çocuk tüm gün evde dışarıyı izliyor. Az önce işte eve geldik babası ve benle yürüyor eve çıkmak için. Yanımızdan çocuk geçiyo buna p.ç diyo. Biz yanındayız yani. Çocuğun kendi babası da 10 metre ilerde. Ne dedin sen falan dedik şakalaşıyoruz diyip tüydü ve bu çocuğun anne babası da doktor inanabiliyo musunuz. Yanımızdayken bunu yapan yanında durmasak her türlü pisliği yapar.

Tamam da nasıl. Çocuk tüm gün evde dışarıyı izliyor. Az önce işte eve geldik babası ve benle yürüyor eve çıkmak için. Yanımızdan çocuk geçiyo buna p.ç diyo. Biz yanındayız yani. Çocuğun kendi babası da 10 metre ilerde. Ne dedin sen falan dedik şakalaşıyoruz diyip tüydü ve bu çocuğun anne babası da doktor inanabiliyo musunuz. Yanımızdayken bunu yapan yanında durmasak her türlü pisliği yapar.
Muhitiniz mi kötü anlamadım ki. Hiç böylesini görmedim. Anne babadan da utanıp korkmuyorlar. Haftasonları mesire alanlarına vs götürün, kreşe başlatın ya da semt değiştirin bence. Bu tip çocuklarla oynasa ancak küfür dağarcığı genişler.

Muhitiniz mi kötü anlamadım ki. Hiç böylesini görmedim. Anne babadan da utanıp korkmuyorlar. Haftasonları mesire alanlarına vs götürün, kreşe başlatın ya da semt değiştirin bence. Bu tip çocuklarla oynasa ancak küfür dağarcığı genişler.
Valla gop’ta oturuyorum yani. Daha artık nereye gidiyim bilmiyorum. Kreşe başlayacak zaten artık umarım çocuklara patlamadan sonbaharı getirebilirim.

Buradaki anneler bana kızacak ama çocuk ama bireysel bir kişiden bahsediyoruz aynı zamanda
Ve her çocuk masum da değil benim gördüğüm. Bariz kötü karakterli çocuklar var. Ana babanın yetiştirmesinden bağımsız olarak var böyle çocuklar.
Hayır hiç kızılacak bişey yok tabii ki doğuştan gelen bi mizaç var bunu inkar etmemek gerek. Bugün annesini döven çocuğun diğer kardeşi melek gibiydi mesela. İkisi de aynı ailede büyüyor.

Ben baya mahallede oturuyorum bence eğitim seviyesi de düşük hiç denk gelmedim böyle çocuklara. Hepsi kibar efendi. Hatta ben poşetlerle geldiğim zaman hepsi yardıma koşar. Oğlumu da yollarım azıcık uzak yere gidecek olsalar hepsi gelip izin alır. Şu saatte sesleri geliyor hala. Bilemedim sizin sitedekiler mi denk geldi acaba

Biz bir kere tatildeyiz. Bir Cafede oyun kösesi var. Orda oglum (o zamanlarda 4 yaslarinda) oynuyor. Iki cocuk daha geldi. Oglumu kovalamaya basladi. Oglum oyun zannediyor ama arkasindan kosan cocuk onu tekmeler savurarak düsürmeye calisiyor. Agzinin payini da aldi cocuk, ama evde siddet görüp, ezilerek büyütülen cocuklar bunu sokaga da tasiyor. Ne kadar empati göstersem de cocuklara bir tanesi ogluma el uzatsa hic iyi seyler olmaz. Siradan cocuk doguran ve dogru.dürüst yetistirmeden bütün gün sokaga atan anneler var. Eh senin terbiye etmedigini sokak ve baskalari terbiye eder o zaman. Allah kolaylik versin herkese. Evlat yetistirmek her zaman zordu, ama sanki bizim zamanimizda siddet bu kadar yaygin degildi

Back
X