• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk terörü

Geçen gün sokakta bir arada oynayan çocuklardan birinin annesi diğer çocukları öyle bir haşladı ki gören diyecek karşısında yetişkin var onunla kavga ediyor.
Zorbalık yapıyorsun vs diyerek sadece bir çocuğu hedef aldı. Sokak ortasında bağırdı da bağırdı. Bence hem kendi çocuğuna hem de bağırdığı çocuğu nur topu gibi tramvalar yarattı.

Çocuklar problemli evet ama problemli olmalarının sebebi kendilerini yetiştirmeden çocuk sahibi olmuş ebeveynler maalesef ki.

Oğlum 4 yaşında çok naif kibar bir çocuk kendini asla savunamiyor bizim sitede bulunduğumuz yerin en lüks sitelerinden birisi aileler hep eğitimci doktor avukat şeklinde ama çocuklar aynı anlattığıniz gibi küfürler iteklemeler, saygısızlık fazlaca..
Biz geçen sene kreşe başlattık asıl problem kreşte çıktı parka istediğimiz zaman inmeme yada o ortamdan uzaklaştırma şansımız vardı okulda yok öyle bir şans..
Çevremizdeki en güzel kresle anlaştık özel fiyatı da baya yüksek ama oğlum sürekli ağlayarak geldi eve kolunu isirmis bir arkadaşı eti kopmuş o derecede ciddi bir ısırık anne psikolog baba öğretmen tanıdığım kadarıyla güzel bilinçli bir aile ama bu isirilma olayı tekrarladı malesef.
Daha bilinçli aileler daha bilinçli çocuklar düşüncesi ile en güzel site en güzel kreşle görüşmemize rağmen çözüm bulamıyoruz cocugumuz o zorbalığı yaşıyor ogretmenleriyle görüşüyorum sürekli ama çocuk kendini savunamadigi sürece öğretmen de yeterli değil görmedim diyor oğlumda gidip derdini söylemiyormus eve gelince ben fark ediyorum.
Dediğim gibi biz çözüm yolu bulamadık kendini koruması gerektiğini konuşuyoruz,oyunlarla anlatıyoruz,birisi zarar verdiginde çığlık atarak korkutursun diye çığlık atıp bağırmaya teşvik ediyoruz henüz ilerleme kaydedemedik..

Üyenin çocuğu olmasaydı, gelen cevaplar ''onlar çocuk, senin çocuğun olunca sende anlarsın'' şeklinde olurdu. Yoksul ailelerin çocukları çok efendi. Ücretsiz ders veriyoruz okullarda oradan biliyorum.

Hahhhhahh biraz sırça köşkünüzden çıkıp yoksul mahallelerde dolaşın, varoşlarda gezin.Kötü karakterliliğin parayla ilgisi falan olmaz

Hahhhhahh biraz sırça köşkünüzden çıkıp yoksul mahallelerde dolaşın, varoşlarda gezin.Kötü karakterliliğin parayla ilgisi falan olmaz
Köyden yazdım yorumumu. Foto ister miydiniz kanıt olarak? Burada çocuklarına bağıran tek bir aile var onlar da adam mühendis-kadın öğretmen. Tatil için gelmişler.

Oğlum 4 yaşında çok naif kibar bir çocuk kendini asla savunamiyor bizim sitede bulunduğumuz yerin en lüks sitelerinden birisi aileler hep eğitimci doktor avukat şeklinde ama çocuklar aynı anlattığıniz gibi küfürler iteklemeler, saygısızlık fazlaca..
Biz geçen sene kreşe başlattık asıl problem kreşte çıktı parka istediğimiz zaman inmeme yada o ortamdan uzaklaştırma şansımız vardı okulda yok öyle bir şans..
Çevremizdeki en güzel kresle anlaştık özel fiyatı da baya yüksek ama oğlum sürekli ağlayarak geldi eve kolunu isirmis bir arkadaşı eti kopmuş o derecede ciddi bir ısırık anne psikolog baba öğretmen tanıdığım kadarıyla güzel bilinçli bir aile ama bu isirilma olayı tekrarladı malesef.
Daha bilinçli aileler daha bilinçli çocuklar düşüncesi ile en güzel site en güzel kreşle görüşmemize rağmen çözüm bulamıyoruz cocugumuz o zorbalığı yaşıyor ogretmenleriyle görüşüyorum sürekli ama çocuk kendini savunamadigi sürece öğretmen de yeterli değil görmedim diyor oğlumda gidip derdini söylemiyormus eve gelince ben fark ediyorum.
Dediğim gibi biz çözüm yolu bulamadık kendini koruması gerektiğini konuşuyoruz,oyunlarla anlatıyoruz,birisi zarar verdiginde çığlık atarak korkutursun diye çığlık atıp bağırmaya teşvik ediyoruz henüz ilerleme kaydedemedik..
Bu çığlık olayını bu yaşta ben de yapamam.

Kizim 6 yasinda bu sene ilk kez siteye iniyor tek basina.iki arkadasi var bi gun barisik diger gun küsüyorlar.herhangi bi sebep yokken yanimiza gelme diyorlar.kizim aglayarak geliyor.bosver takma diyorum ama cocuk iste anlamiyor neden oynamiyorlar benimle diye uzuluyor.bu tamamen ailelere bagli.

Herkese tek tek cevap yazamadım ama fikirler için teşekkür ederim. Bugün çocuğu çıkardım ve kendinden büyüklerle oynamasına izin vermedim herhangi bir sorun yaşamadım, artık benzer şeyler yaşadığımda da sert bir dille uyarmaya karar verdim. Şimdilik planlarım böyle bakalım artık kısmet.

Kizim 6 yasinda bu sene ilk kez siteye iniyor tek basina.iki arkadasi var bi gun barisik diger gun küsüyorlar.herhangi bi sebep yokken yanimiza gelme diyorlar.kizim aglayarak geliyor.bosver takma diyorum ama cocuk iste anlamiyor neden oynamiyorlar benimle diye uzuluyor.bu tamamen ailelere bagli.
Bu zorbalık konusunu biraz araştırınca kızlar arasındaki en yaygın zorbalığın ortamdan dışlama erkekler arasında da fiziksel şiddet olduğu bilgisine ulaştım. Maalesef çok yıpratıcı.

Konu lokasyon mudur gerçekten?
Yoksulların çocukları daha terbiyelidir şeklindeki dünya saçması genellemeye cevap verdim.Polemik yaratmayın
bana da aşırı saçma geldi.davranış bozukluğu olan çocuk akran zorbalığı yapan çocuk çevresine zarar vermekten zevk alan çocuk her tür sosyoekonomik sınıftan ailede var.böyle genellemelere karşıyım.eskiden de boşanmış aile çocukları çok sorunlu derlerdi.her ailenin dinamikleri farklıdır oysa.

bana da aşırı saçma geldi.davranış bozukluğu olan çocuk akran zorbalığı yapan çocuk çevresine zarar vermekten zevk alan çocuk her tür sosyoekonomik sınıftan ailede var.böyle genellemelere karşıyım.eskiden de boşanmış aile çocukları çok sorunlu derlerdi.her ailenin dinamikleri farklıdır oysa.

Kesinlikle katılıyorum.Boşanmış aile çocuğu sorunludur zihniyetiyle aynı etiketçi zihniyet.Hatta zenginler aslında çok mutsuz mutluluk sıcacık aile bağları fakirlerde diye pompalayan aslında köleleri uyutmaya yönelik medya ile aynı zihniyet :))
Yoksulluk-zenginlik kıstas değil, suç oranı üzerinden de bir çok şey söyleyebiliriz bu kafaya göre.Terbiyeli olup terbiyeli çocuk yetiştirmek insan olmaktan ileri gelir.Parası olup olmamaktan değil..

Hahhhhahh biraz sırça köşkünüzden çıkıp yoksul mahallelerde dolaşın, varoşlarda gezin. Kötü karakterliliğin parayla ilgisi falan olmaz

Köyden yazma o zaman.
Bir dahakine hangi lokasyondan yazmam gerektiğini size sorarım.
Konu lokasyon mudur gerçekten?
Yoksulların çocukları daha terbiyelidir şeklindeki dünya saçması genellemeye cevap verdim. Polemik yaratmayın
Şırça köşkte yaşayıp köylerden haberdar olmadığımı ima ettiniz. Ben de size lokasyonumu söyledim. Ben kendi fikrimi söyledim, herkes sizinle aynı fikirde olma zorunda değil.

Arkadaşlar selam,
Bugüne kadar öyle etrafımda akrabamın çocuğu komşu çocuğu falan olmadı. O yüzden yeni nesli daha yeni yeni çocuğum sayesinde tanıyorum. Ve her gün dehşete düşmekten ve çocuğumu nasıl büyütebileceğimi düşünmekten kendimi alamıyorum. Oğlum 4,5 yaşında, Ankara’nın oldukça merkezi yerlerinden birinde sitede oturuyorum. Yeni yeni dışarı çıkıyor arkadaşı falan oluyor. Gözlemlerime göre maalesef çocukların en az yarısı normal değil. Az önce dışardan eve geldim çocuk 1 saat oynadı bu sırada yaşananlar: çocuğuma durduk yere yanından geçerken küfür eden doktor ana baba çocuğu, şu meşhur dadı programında terör estiren sorunlu erkek çocuğu (çocuğumun suratına top attı ve annesine vurdu, diğer çocuklara da fiziksel zarar verdi), ben parka gidiyorum diyen çocuğuma napalım defol git diye bağıran 8-10 yaşlarındaki çocuk gibi tiplerle karşılaştım. Yani bu çocuklar maalesef artık öyle arsız olmuşlar ki sizin çocuğunuzun yanında olmanızdan hatta kendi ana babasından bile çekinmiyorlar ve sayıca böyleleri hiç de az değil. Bunların ağzının payını versem de çekineceklerini sanmıyorum çocuğu dövecek de değilim. Oğlum şu an pek bir şey anlamıyor ama yarın anladığında bunlarla nasıl baş edecek. Yazık kendi de sürekli oynayalım diye hepsinin peşinde koşan bir tip. Yani çocuğun ruh hastası olur mu derdim olurmuş görüyorum yaz başından beri. Ne zaman başından ayrılsam çocuğun biri saldırıyor. Şimdi bilmediğim için soruyorum, benim yaşadığım yerde mi sorun var yoksa artık çocuklar gerçekten bu kadar zorba ve kötü mü. Çünkü taşınmayı düşünüyorum taşınınca bir şey değişmeyecekse anlamsız. Siz böyle olaylarla nasıl baş ediyosunuz. Bana lütfen tecrübesi olan hanımlar bi fikir verip yol gösterebilir mi.
Arkadaşlar selam,
Bugüne kadar öyle etrafımda akrabamın çocuğu komşu çocuğu falan olmadı. O yüzden yeni nesli daha yeni yeni çocuğum sayesinde tanıyorum. Ve her gün dehşete düşmekten ve çocuğumu nasıl büyütebileceğimi düşünmekten kendimi alamıyorum. Oğlum 4,5 yaşında, Ankara’nın oldukça merkezi yerlerinden birinde sitede oturuyorum. Yeni yeni dışarı çıkıyor arkadaşı falan oluyor. Gözlemlerime göre maalesef çocukların en az yarısı normal değil. Az önce dışardan eve geldim çocuk 1 saat oynadı bu sırada yaşananlar: çocuğuma durduk yere yanından geçerken küfür eden doktor ana baba çocuğu, şu meşhur dadı programında terör estiren sorunlu erkek çocuğu (çocuğumun suratına top attı ve annesine vurdu, diğer çocuklara da fiziksel zarar verdi), ben parka gidiyorum diyen çocuğuma napalım defol git diye bağıran 8-10 yaşlarındaki çocuk gibi tiplerle karşılaştım. Yani bu çocuklar maalesef artık öyle arsız olmuşlar ki sizin çocuğunuzun yanında olmanızdan hatta kendi ana babasından bile çekinmiyorlar ve sayıca böyleleri hiç de az değil. Bunların ağzının payını versem de çekineceklerini sanmıyorum çocuğu dövecek de değilim. Oğlum şu an pek bir şey anlamıyor ama yarın anladığında bunlarla nasıl baş edecek. Yazık kendi de sürekli oynayalım diye hepsinin peşinde koşan bir tip. Yani çocuğun ruh hastası olur mu derdim olurmuş görüyorum yaz başından beri. Ne zaman başından ayrılsam çocuğun biri saldırıyor. Şimdi bilmediğim için soruyorum, benim yaşadığım yerde mi sorun var yoksa artık çocuklar gerçekten bu kadar zorba ve kötü mü. Çünkü taşınmayı düşünüyorum taşınınca bir şey değişmeyecekse anlamsız. Siz böyle olaylarla nasıl baş ediyosunuz. Bana lütfen tecrübesi olan hanımlar bi fikir verip yol gösterebilir mi.
burcubahar0635 burcubahar0635 hanım. Sorunuzun tek bir çözümü yok maalesef. Her aile çocuğunun mizacına göre çözüm üretebilmeli. Bizim önceki oturduğumuz mahallede sorunlu ailelerin zorba çocukları coğunluktaydı. Çocuklara suç bulmuyorum, evde ailelerinin fiziksel ya da sözlü şiddetine maruz kalarak büyümek zorunda kalıyorlar ve dışarıda da kendinden güçsüz gördüğü çocuğu ezme içgüdüsüyle hareket ediyorlar, sonra da bizim el bebek gül bebek büyüttüğümüz çocuklar eziliyor. Gelelim bizim çözümümüze. Benim kızım çok sakin, paylaşımcı ve arkadaş canlısı bir çocuk, o nedenle de hiç tanımadığı çocuklar tarafından hem de benim yanımda zorbalığa uğruyordu. 6 yaşına geldiğinde eşim kigbox kursuna verdi, sana birşey yapmayan arkadaşlarınla iyi geçin ama vuran iten olursa sorumluluk bende demişti. Kursa devam ettiği süreçte özgüveni yerine geldi, bedensel olarak da güçlendi. Bir keresinde parkata çocuklardan biri itip salıncaktan düşürdü, kızım yerden kalkıp yumruğu yapıştırdı. Son oldu ne aynı çocuk ne diğerleri bir daha ilişemedi. Demiyorum ki biz de zorba çocuklar yetiştirelim ama kendilerini de savunmayı öğretmemiz gerekiyor. Çocuklarımız toplum içinde ayakta kalmayı öğrenmeli. Başta eşime karşı çıkıyordum. Biz de onlar gibi mi olalım diye ama şimdi destekliyorum. Karşıdaki çocuksa bizimkiler de çocuk. Karşıdaki vurmayı itmeyi kendine hak görüyorsa, bizimkilere de hak. Aileleri bunu özgürlük olarak görüyorsa, bizimkilere de özgürlük. Etkiye eşit tepki gayet adaletli görünüyor gözüme. Söylemeden geçmeyeyim. Kızım artık zorbalığa uğramıyor, zaten mizacı gereği kendisi de yapmiyor.

Back
X