Çocuk ve dişler

FFKamile

Üye
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2013
91
1
6
İstanbul
Kızlar belki abartıyorum ama bilmediğimden ola bilir.Oğlum 6 yaşında sayılır,dişlerin yarısı çürük ,çok çok simsiyah olmasada var yani siyahlık.özellikle arkalar.bi kere gittik gecen sene çocuk mahvoldu ya ,bi tanecik dişini yapana kadar.Kıyamıyorum ona,elimde değil.Demin de dişini gösterde kahverengi renkler de var aralarında.Bunlar normal değil dimi?😞 En çok ondan korkuyor o da bende ona bunları yaşatmak istemiyorum.

çocuğunuz artık diş tedavisini kabullenecek yaşa ulaşmış. iletişimi iyi bir pedodontist ona yardımcı olacaktır. tedavi sırasında ne yaşadı ki mahvoldu yavrum yazdınız? sonuçta o bölge uyuşuyor. size çocuğunuz doktorla iletişim kurarken ve tedavi sırasında lütfen aynı ortamda bulunmamanızı tavsiye ediyorum. sizin endişeniz mesajınıza yansıyor. ondan daha tedirginsinizdir eminim :) işlem sırasıda sadece gereken zamanda müdahale edin. olmadı sedasyon yöntemini doktorunuzla görüşün. üstelik sizinkiler nerdeyse dökülecek olan süt dişleri. ama diş ağrısı zordur. dökülecek olsalar bile mutlaka tadavi altında olun. son olarak benim oğlum henüz 3 yaşında ve bir seneden bu yana dişçiye götüremiyorum. sabah ağrıyla uyandı ve ne olduysa bu defa götürmeye ikna ettim. bırakın tedavi olmayı doktor görünce yolunu değiştiren çocuk kuzu kuzu koltuğa oturdu. hatta bir dişine dolgu yaptırdı(anestezi olmadan). şuana antibiyotik tedavisinde ve hafta içi kanal tedavisi yapılacak süt dişine. ee tabi anestezi de olacak iğneden sonra o koltukta oturur mu bilmiyorum. doktor böyle bir durumda sedasyona başvuracak mecburen. ama diş sağlığı herşeyden önemli. acı çekmiycek ağrımıycak biliyorum. sadece ağzını epey bir süre açık tutacak. dediğim gibi iğneden sonra kaçmazsa tabi:) ben ise düşündüren tedavi olamazsa çekilecek olma durumu. ki maalesef tedavi şansı zayıf dedi doktorumuz. inş bir an önce sizin için de herşey yoluna girer. büyük geçmiş olsun.:50:

Morelim baya bozuldu.😞ona bu acıyı yaşatmak istemıyorum.Çok korkuyor.Peki kızlar pedodonti devlet hastanesinde nerde var?Okmeydanında var benim bildiğim,başka nereyi tavsiye ede bilirsiniz?
Ve şeeyyy...iğnedenönce ve ya iğne yerine uyuşturucu sprey sıkılmıyor mu çocuga?

Back
X