Çocuk yapmak mı? Boşanmak mı?

Yoo o cümlenin de arkasindayim .
Herkes kendine layık gördüğünü dolayısı ile layık olduğunu yaşar.
Bu hanımefendi kendine güzel şeyleri layık görse zaten böyle bir başlık açmaz böyle ilişkinin içinde olmazdı .
Degil kotu bir evlilik çok çok kötü şartlarda kendi değerini bilip farklı şartlara geçen insanlar var mesela . En basitinden ilk aklıma gelen malala yusufzay . Herhalde onun hayatini kötü bir evlilikle bir tutamayiz
Ya da başka bir çok kadın .
Hepsi hak ettiğim bu degil demekle başladı .
Kendimde birine bağımlı olursam , berbat ilişkilerin içinden çıkmak için hic bir şey yapmazsam kendime de bunu derim .
Demekki kendime bunu layık görüyorum derim .
Zaten kendime söylemediğim bir şeyi de kimseye söylemem .

Hak ettiğim bu değil noktasına herkes aynı zamanda gelmez.
Sabır eşiği, tahammül seviyesi, insan psikolojisi, duygusal iniş çıkışlar gibi etkenlere bağlı olarak değişir o zaman.

Hayatta pek çok kişi kendisini bir anda hiç ummayacağı bir durumun içinde, ummayacağı bir çaresizlikte bulabilir.
Kişiliğine hiç yakıştıramayacağı pek çok şeyi yaparken de bulabilir.
İnsan dediğiniz varlık tek tip değildir.
Başa gelmeyen her şey için yorum yapmak ise hayattaki en kolay şeydir :)

Dilerim siz kendinizi hiç öyle bir durumun içinde bulmazsınız elbette.
Üzücüdür, çok zordur.

Hak ettiğim bu değil noktasına herkes aynı zamanda gelmez.
Sabır eşiği, tahammül seviyesi, insan psikolojisi, duygusal iniş çıkışlar gibi etkenlere bağlı olarak değişir o zaman.

Hayatta pek çok kişi kendisini bir anda hiç ummayacağı bir durumun içinde, ummayacağı bir çaresizlikte bulabilir.
Kişiliğine hiç yakıştıramayacağı pek çok şeyi yaparken de bulabilir.
İnsan dediğiniz varlık tek tip değildir.
Başa gelmeyen her şey için yorum yapmak ise hayattaki en kolay şeydir :)

Dilerim siz kendinizi hiç öyle bir durumun içinde bulmazsınız elbette.
Üzücüdür, çok zordur.
Üstte de yazdığım gibi bu olayın içinde olamayacağıma emin olabilirsiniz.
Bence herkes kendi ile ilgili net olmalı , net olduğu konularda da net konuşmalı . Siz tabiki bunu büyük konuşma vs olarak adlandirabilirsiniz . Ve son olarak sadece istemekle başlıyor , istemekle oluyor her şey diyorum . Çaresizlik alanını savunup büyütmek bizi asla iyi bir noktaya götürmez.
Iyi günler diliyorum

Yoo o cümlenin de arkasindayim .
Herkes kendine layık gördüğünü dolayısı ile layık olduğunu yaşar.
Bu hanımefendi kendine güzel şeyleri layık görse zaten böyle bir başlık açmaz böyle ilişkinin içinde olmazdı .
Degil kotu bir evlilik çok çok kötü şartlarda kendi değerini bilip farklı şartlara geçen insanlar var mesela . En basitinden ilk aklıma gelen malala yusufzay . Herhalde onun hayatini kötü bir evlilikle bir tutamayiz
Ya da başka bir çok kadın .
Hepsi hak ettiğim bu degil demekle başladı .
Kendimde birine bağımlı olursam , berbat ilişkilerin içinden çıkmak için hic bir şey yapmazsam kendime de bunu derim .
Demekki kendime bunu layık görüyorum derim .
Zaten kendime söylemediğim bir şeyi de kimseye söylemem .

Siz hayatin tokadını yememişsiniz, yiyenlerle de karşılaşmamışsınız demek ki. Ya da empati yeteneğiniz gelişmemiş

Hayatta herkese aynı imkanlar aynı fırsatlar verilmiyor. Herkes hayat boyu kendi firsatını yaratabilecek bir çıkış kapısı da bulamayabiliyor

Başka hayatlar başka hikayeler var hayatta. Eminim ki bir gün farkına varacaksınız ama

Siz hayatin tokadını yememişsiniz, yiyenlerle de karşılaşmamışsınız demek ki. Ya da empati yeteneğiniz gelişmemiş

Hayatta herkese aynı imkanlar aynı fırsatlar verilmiyor. Herkes hayat boyu kendi firsatını yaratabilecek bir çıkış kapısı da bulamayabiliyor

Başka hayatlar başka hikayeler var hayatta. Eminim ki bir gün farkına varacaksınız ama
Tamam.

Konu sahibi haksızlıklar karşısında sizin ezilmenize göz yumması, yanınızda olmayışı çok sıkıntı
haklısınız.
Ancak bu kadar yıl bırakmamışsınız bu evliliği.
İyi yönleri var muhakkak.
Neler mesela sayar mısınız?

-kocan sperm bankası değil
-boşanmanın düşünüldüğü evliliğe çocuk yapılmaz
-tek sperm üreten kişi kocan değil boşanıp baba yapacal başka adam da bulabilirsin

• Beğen
Reactions: 000
Yahu niye önyargılı yaklaşılıyor konu sahibine. Kadıncağız evliliğimi çocuk kurtarsın aman kurtarsın dememiş ki. 37 yaşında ve evladı yok. Bir daha boşansa tekrar evlenmesi vs imkansız değil ama kolay da değil. Yaşım daha 30 boşanmayı düşünmüyorum ama arada aklıma gelir boşansam bir çocuğum bile yok hayatta henüz diye. Adamların canı cehenneme. Konu sahibi, eğer maddi manevi hem kendinize hem çocuğunuza yetecek imkanınız varsa çocuk yapın, eşinizden de hiç bir şey beklemeyin. Her kadın anne olmayı hak eder. Tuzu kuruların yorumlarına aldanmayın. Eşiniz muhtemelen çocuktan sonra da değişmeyecek, (değişirse ve içinize sinerse ne ala ama) o zaman boşanırsınız. Bir sürü bekar anne var bu dünyada, sizin neyiniz eksik geliriniz olsun yeter.

Bu arada benim benzer duygularla açmış olduğum bir konum var.
Hatta anket sormuştum..

Birbirine yakın sonuçlar var.
Sen kendin için en doğru kararı vereceksin.

Konu sahibi haksızlıklar karşısında sizin ezilmenize göz yumması, yanınızda olmayışı çok sıkıntı
haklısınız.
Ancak bu kadar yıl bırakmamışsınız bu evliliği.
İyi yönleri var muhakkak.
Neler mesela sayar mısınız?
Anlaşıyoruz. Kafalarımiz uyuyor bence. Hayata bakışımız. Genel olarak beklentilerimiz. Bu konu olmasa hiç bir sorun da yaşamıyoruz. Başka bir neden daha olsa çoktan biterdi belki de.

Umarım en kısa zamanda en doğru kararı verirsiniz ama bence terazinin bir tarafında boşanma düşüncesi varken diğer tarafta çocuk düşüncesinin olması bile mümkün olmamalı.

Herkese merhaba.

Sorduğum soruların çok uçlarda olduğunun farkındayım ama psikolojim tam olarak böyle.
Burada daha önce de çocuk yapmak ve eşimle ilgili sorunlarım üzerine konular açmıştım.

Anlattığım ya da anlatmadigim hiç bir sorunum bana göre bitmedi ve şöyle yurekten, oh ne güzel bir evliliğim var tam çocuk sahibi olmaya uygun diyemiyorum. Fakat son zamanlarda özellikle bir yıldır çok ama çok istiyorum çocuk. Eşim de karşı çıkmıyor. Yaşımın da etkisi var belki de. 37 oldum.

Yalnız beni inanılmaz arada bırakan ve eşime tam olarak güvenmemi engelleyen bir sorunum var. Öyle ki eğer çocuk yapmak mantıklı değilse ve bu kadar isterken bana engel oluyorsa evli kalmanın ne anlamı var diye düşünüyorum ve çok kinleniyorum.

Sorunum eltim görümcem kayınvalidem ve aslında eşimin kendisi. Şimdiye kadar asla hiç bir zaman bana en ufacık hak vermemesi. Benimle tartışmaktan hatta kavga Edip günlerce küs klamktan çekinmemesi. Buna karşılık onları her zaman ama her zaman haklı bulması. Onlar için benim aileme bile hakaret etmiş olması. Onlarla olan sorunum çözümsüz. Çünkü sorun dediğim gibi başta eşim. Onların lafını ağzıma bile alamam, konusunu bile açamam hemen hakarete başlar. Beni aile olarak sahiplendiğini bir kere bile hissetmedim. Bu çok canımı yakıyor. Eğer hissetmiş olsaydım yemin ederim ailesi ile hiç bir sorunum olmazdı. Her şeyi alttan alırdım.

Şimdiye kadar bu sorunlarla biraz kavgalı biraz barışık idare ediyordum. Ben de istemiyordum çünkü çocuk.

Eğer Allah verir de bir çocuğumuz olursa yanlış gördükleri her şey için eşime şikayet edecekler o da ben karışmam, kendiniz halledin demek yerine bana gene hakaretleri sıralar

Çok uzun oldu galiba ama inanın çok çıkmazda hissediyorum kendimi. Yaş geldi geçiyor. Şimdi değilse ne zaman? Si ne düşünüyorsunuz?
Tabii ki de boşanmak. Zamanında resti çekip kapının önüne koymayı göze alsaydınız eşiniz belki çoktan düzelirdi. Belki de çoktan bu işi bitirmiş olurdunuz ve hayatınıza yeni girecek birisine kapılarınızı açmış olurdunuz...
Annelik duygusunu tatmak için kötü bir aileye çocuk getirmeyin lütfen. Önce düzeltebilirseniz eşinizle olan probleminizi düzeltin

Yaşın 24 26 falan olsa boşan tabiki daha gencsin karşına yeni fırsatlar çıkar derdim ama 37 yaş zaten gebelik için ileri bir yaş artik. Ha yanlış anlama tabiki hala gençsin ama yumurtaların öyle mi? Tabi bu yasta evlenen doguranlar da var o da ayri ama sen bosanmaktan bahsediyorsun.Benim annemle aramda nerdeyse senin kadar yaş farki var oluyor mu oluyor ama bosancanda kendini toparlican da bilmemne. Ben bu konuya oyumu çocuk yaptan yana kullanıyorum. Erkek her zaman olur da çocuk işi öyle değil. Gerekirse ilerde boşanırsın cok mu lazım yani koca? Cocuk yap
Bu konuda konu açman bile hata. Bence tartismaya bile kapalı bu konu.
Hic bir kadin annelik isteginden annelikten mahrum kalmasin ya Rabbim. Insallah olur çocuğun

Yaşın 24 26 falan olsa boşan tabiki daha gencsin karşına yeni fırsatlar çıkar derdim ama 37 yaş zaten gebelik için ileri bir yaş artik. Ha yanlış anlama tabiki hala gençsin ama yumurtaların öyle mi? Tabi bu yasta evlenen doguranlar da var o da ayri ama sen bosanmaktan bahsediyorsun.Benim annemle aramda nerdeyse senin kadar yaş farki var oluyor mu oluyor ama bosancanda kendini toparlican da bilmemne. Ben bu konuya oyumu çocuk yaptan yana kullanıyorum. Erkek her zaman olur da çocuk işi öyle değil. Gerekirse ilerde boşanırsın cok mu lazım yani koca? Cocuk yap
Bu konuda konu açman bile hata. Bence tartismaya bile kapalı bu konu.
Hic bir kadin annelik isteginden annelikten mahrum kalmasin ya Rabbim. Insallah olur çocuğun
Beni anlatmışsınız. Yaşım şu an için bile gebelik için geç sayılır. O yüzden zaten ne geceleri uyuyorum ne gündüzleri yaptıklarımdan tat alıyorum. Çıkmazdayım

Beni anlatmışsınız. Yaşım şu an için bile gebelik için geç sayılır. O yüzden zaten ne geceleri uyuyorum ne gündüzleri yaptıklarımdan tat alıyorum. Çıkmazdayım
Hic uykularını kaçırma gülüm ;) benden tam 10 yas büyükmüşsün bende ugrasiyorum asilama bilmemne. Belki ilk denemende olcak . Bilemeyiz ki. canını sikcagin bir durum yok eger bi problem yoksa olur zaten bence denemelere başlayın. Insallah Rabbim gönlüne göre verir.

Hmm ayrica bisey daha deyim. Matah bir örnek oldugundan degil de benim annem suanda babannemi halamı amcamin karısını bilmemneyi aramıyor sormuyor. Zorla babam telefonu tutusturuyor hatta babam artik tek basina ariyor annesini konusuyor. Gelmiyor gitmiyor da. Uzaktalar. Ne diyo bilio musun çok şükür altın gibi kizlarim var. Babamla da ayrı yatıyor ;) hatta babam yeni itiraf ediyormus ben annemi dinleseydim senden boşanırdım demis anneme ;) yani merak etme zamanini gelince intikam da alınıyor. Kinleniyorum demissin ya hani ona istinaden yazdım.
Annem 60li yaslarda.
Boşanmadı evet. Ama babami adam yerine koymuyor suanda mesela.
Sadece anneme bi konuda kızgınım bizimle cok ilgilenmedi.
Belki gec yasta anne oldu diye hevesi yoktu veya bilemiyorum ama biz affettik sayılır onu ;) ve annem cocuk isinden de vazgecmedi . Vazgecmemisler yani. Bide annem eski kadın sonucta bilincsiz simdiki kadınlar okuyorlar ediyorlar cocuk psikolojisi vs vs. Iyi bir anne olursun evelAllah .

Siz çocuk yapacaksınız.
Ama bence sonra büyük ihtimal buraya konu açacaksınız.
Bir birey dünyaya gelecek.
Her çocuk ayrı dünya.
Ve büyük ihtimal bu huzursuz ortama neden beni dünyaya getirdin diyecek.
Devir bizim jenerasyon gibi değil.
Gençler artık bizden bile bencil.
Biz belki annelerimizi suçlamadık olsun çaresi yoktu dedik.Ama çocuğunuz sizi suçlayabilir.
Çocuğunuzun fikirlerine hükmedemezsiniz.
Çok istiyorsunuz deneyeceksiniz.

Umarım pişman olmazsınız.

Back
X