Çocuk yapmak yada yapmamak

Sftrk7

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2013
320
186
83
Yaş 30 u geçti . Halen içimde çocuk yapma isteği yok.zaten hiç olmadı. Ama herkes yapınca bendemi yapsam diyorum ya pişman olursam . Mutsuz olursam . Ya keşke yapmasaydım dersem . Herkes yaptı diye yapılırmı .

Ben de pek hazır değilim ama yaşım 31 o nedenle hazır olmaya calısıyorum:) Gerci ben karar verdim 4 ay sonra korunmayı birakicaz. Siz neden böyle hissediyorsunuz. Yani çocuklarımi ssvmiyorsunuz sorumluluk mu korkutuyor. Mesela ben çocukları seviyorum bir gün çocuğum olsun istiyorum ama hiç hazır değilim daha

yani evet kek değil neticede bu herkes yaptı diye yapılmaz

bence öncelikle olumlu ve olumsuz taraflarını düşünün ona göre karar verin.

Çocuk sahibi olmak zorunda değilsiniz. O etraftaki herkes bakıp büyütmeyecek o çocuğu, siz bakacaksınız.

Benim arkadaşım hamile kaldı sırf yaşının geldiğini düşünerek ve çok mutsuz, çocuğu istemiyor ama "hamile kaldım artık doğuracağım napayım" diyor.

İnsan neden çocuk yapar sorusunu soruyorum , mesela bana sorsalardı ben bu dünyaya gelmek istemezdim ...

Çocuğunu kapan köşesine çekiliyor , eski muhabbetler bitiyor. Onlar sana anlamsız sen onlara anlamsız geliyorsun. Şöyle mıtluyuz böyle mutluyuz uçtuk cennetten dünyada başka bişi yok deyince ! Düşünüyorum . Bu halimden memnunum yaşlılık takıntımda yok.

Ya 50 yaşınıza gelip, kendi bedeninizden, sizin dna'nızı paylaşacak bir çocuk ister ve zamanında yapmadığınıza pişman olursanız? Bir de bunu düşünün.

istemiyorsan yapma tabiiki.. Gerçi isteyince olacak ya da hemen olacak diye bir şey yok. Biz 2 senedir istiyoruz, gelen giden yok.

Ya 50 yaşınıza gelip, kendi bedeninizden, sizin dna'nızı paylaşacak bir çocuk ister ve zamanında yapmadığınıza pişman olursanız? Bir de bunu düşünün.
Haklısınız , bunu düşünüyorum . Bu defa diyorum ki annemde beni bu mantıkla yapmış , özürdiliyorum asla yanlış anlaşılmasın bencillik gibi geliyor , dünya yorucu , ölümlü zor bir mekan kendim dayanamıyorum

Düşüncene sonuna kadar katılıyorum. Cocuksuzken keyifle saatlerce sohbet ettiğiniz insanlar çocuk olunca değişiyor. Sohbetler sadece çocuk üzerine oluyor. Yaşlılık konusu zaten saçmalık. Yani yaslaninca bana baksin ya da yanımda olsun diye çocuk yapılır mı yahu

Bana hep olumsuz tarafı gözüküyor

gözükmesi farklı bunları kağıda döküp objektif bakmak farklı birşey ama

mesela örnek vereyim...

olumlu...hayatta senden bir parça taşıyacaksın ve o parçan seni meleği gibi görecek sadece sana ait olacak(tabi babasıda var ama annelik farklı ) sana anneler gününde hediye alacak sen hasta olunca endişelenecek..kız olursa seni rol model alacak erkek olursa ilk sana aşık olacak bu hayatta belkide çok fazla lakabın vardır çok fazla sıfatın vardır ama kim sana anne diyecek ki kendi yavrundan başka?

olumsuz....gezmeler tozmalar onlara gitmeler bunların gelmesi devirleri yavaş yavaş kapanacak.artık herşeye sen ve eşin karar veremeyeceksiniz evde küçük bir patron olacak belki konuşamayacak ama tüm kararlar tüm planlar ona göre alınacak hayatınızı yeniden şekillendireceksiniz.....gibi yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…