çocuk yetiştirmeyi bilmeyen anne olmasın!!!

Keşke çocuk sahibi olmanın bir ehliyeti olabilse. Sırf çocuğum olsun diye düşünerek çocuk doğuran ve o çocuğa hiçbir şey katamayan, kendi bildiği yanlışlarla yetiştiren o kadar çok insan var ki. Hiç kimse katil, tecavüzcü, hırsız olarak doğmuyor. Zamanla toplum ve aile ile şekilleniyor birey. Sorun aslında çocuğun küfür etmesi değil benim gözümde evet çok yanlış, çirkin ama burda asıl sorun ailenin benim çocuğum istediğini der sana ne tavrı. Yarın bir gün o çocuk birine bir şey yapsa, benim oğlum yapar kime ne derler.

Kesinlikle
Nerede sorunlu bir çocuk var orada sorunlu bir anne baba tipi var
Çocuğuyla ilgili nispeten şiddetin olmadığı düzgün ailelerde çocuklar arada yalpalasa bile yola giriyor
Ama anne babada yada üveyinde yada yanında yaşadığı akrabasında bir sorun varsa sen öğretmen olarak davranışı düzeltmeye çalışman bile faydasız bir uğraş oluyor genelde

Sizin bu konumuz var ya benim en büyük korkum ...
Eşimin ailesi iğneden ipliğe hepsi 2 kaynim 1 görümcem kayinvalidem ve kayinpederim o kadar küfürlü konuşur ki bunu farkında olmadan yapar bazen de bile bile çünkü bu onlar için çok normal kelimeler eşimi zorla alıştırmaya çalışıyorum ama 25 yıldır diline kulağına işlemiş kelimeler illaki unutarak ağzından kaciriyor ama ilk başta babasini alıştırmak gerekiyor benim en büyük korkum 3 yaşında ki kızımın da alışması ve ikinci bebeğime hamileyim Allah'ım evlatlarımizi böyle insanların etkilerinden korusun

Ah okurken bile sinirlendim !!henüz anne değilim ama bir erkek evlada hamileyim benim oğlum için biri dese yerin dibine girerdim ben utancımdan ama şunu unutma bu şekilde terbiyesizce konuşan çocuğu yetiştiren anne o ! 10 yaşındaki çocuk nerden bilsin bu tavrı ailesinden öğreniyor ha arkadaşlarından küfür duyup kullanabilir ama sen nebiçim konuşuyorsun diyince aile terbiyesi almış bir çocuk olsa utanır cevap veremezdi size gerçekten sapiklar terbiye yoksunları böyle ailelerde yetişiyor daha ne beterleri vardır Allah akıl fikir versin

Hayal ediyorum, oğullarımın birgün böyle konuştuğunu duysaydım eğer...
Dünya başıma yıkılmakla kalmaz, kendimi doğumumdan itibaren sorgular, karalar bağlar ve onlara ibrete alem hem de o küfür ettiği kadının önünde cezalarını sıralardım.
Allahım ne büyük bir utanç bu...
Başka türlü anne olmayı bilmiyorum, çocuklarımı hiçbir yanlışında savunacak akıl yoksunluğuna ulaşacağımı da sanmıyorum.
Allah şaşırtmasın, ne diyeyim...

Benimde 5.sınıfa giden bir oğlum var ağzından kötü kelimeler duymam ama bana okulda bir arkadaşının yaptığı bir terbiyesizliği anlatırken bir kelime söyledi başımdan kaynar sular döküldü.Ne diyosun sen nasıl konuşuyorsun böyle diye kızmaya başladım çok sinirlendim çabuk kalk yatiyosun dedim.Çok sinirlendim böylemi konuşmaya başladın sen nasıl o kelimeyi ağzına alırsın dedim.Nerden duydun nerden öğrendin dedim bana okulda dedi sizde beni o okula göndermeseydiniz dedi.Gece geç bir saat olduğu için sesimi yükseltmedim çabuk yat elim ayağım titriyor dedim yattı.Sabah konuşacağız dedim. Olayda şu okulda bu öğrenci erkek organı çizmiş bir sayfaya beden ögretmenide görmüş.Ögretmen çok kızmış lisansını yırtmış ve takımdan kovmuş.Benim oğlumda bunu anlatırken diyo ki sende niye çizersin ya...dedi... ağzına hiç yakışmadı nasıl yakıştırdı o lafı kendine .Ne yapıyım sabah bir akıl istiyorum bende çok sert çıkarım biliyorum.Annemde demişti bana ağzı bozuldu diye ama duymamıştım.Ögretmen arkadaşlar lütfen ne yapmam lazım.

Yerinde olsam hayatta muhattab olmaz uzak dururdum cunku biliyorum oylelerine laf anlatamazsin
Nasil yetistiriyolarlar Allahim sen uzak tut evlatlarimdan boylelerini
Suan bile dusundikce sinirlerim hopladi
Boyleleri ile ters dusmeyede gelmez asiri cirkeflesirler birakin ne halleri varsa gorsunler o cocuk ilerde onlara gosterecek sonra benim oglum neden boyle oldu
Kendi elleriyle bi insani mahvediyorlar

Aile çocuğa seçici olmayi ögretir. Küfurlü, argo kelime duydugunuzda verdiginiz tepkiler cocugun sonra o kelimelsri duydugunda elemesini saglar. Bu hemen olacak bir sey degil. O oynadigi oyun kufur mu iceriyor kspatirsiniz sokakta bir cocuk kufur mu konusuyor tepki gosterirsiniz. Benim Adana gibi kufurun nokta virgul gibi kullanildigi sehirde buyudum. Sokakta okulda arkadaslarim inanilmaz kullanirdi. Degil benim kufur kullanmam sive gibi olan kelimede bile annem sert tepki verirdi kullanamazdim. O yüzden aile sabirli olmani cocuk yetisir arada hata yapar ama ugrasilmis cocuk hemen farkedilir. Hic bir caba bosuna drgil.

Açıkçası oyle on yaşında bi şeytan görsem anne babasinin daha beter oldugunu düşünüp allahtan belalarını bulmalarini diler giderdim. Medeni cesaretinizi takdir ettim ama ugrasmaya degmez.

Sonra bu velilerin çocuğu okulda terbiyesizlesmis gibi eğitim sistemi kotu diye yafta yapistirirlar bizlere laf ederler öğretmen olarak.veliye diyorum ki oğlun yaramaz cevap evde değil öyle e sen onun yaptıklarını yaramazlık olarak göremezsen vay sistemin haline

Amaç üzüm yemek mi bağcıyı dövmek mi? Duyarlı olmakla duyar kasmak arasındaki farkı anlasak keşke. Duyarlı biri -yani davranışı değiştirebileceğini ümit eden biri- bu çıkışla ne çocuklarla konuşur, ne de aileyle. Direk cırlayarak dalmışsınız olaya. Amaç sadece öfke belirtmekse, aile üzerinde hiçbir etkiniz olmamış, tartışılmış bitmiş zaten.

Bu tip ailelerin en fazla yapacağı çocuklarını dövmek olur sizden sonra. Buda çocuğu elbette değiştirmeyecek. Herkes kendi çocuğundan sorumlu, herkes kendini ve çocuğunu eğitecek. Siz bir şey yapamazsınız misafirliğe gittiğiniz yerlerde yani.

Benim oglumda 6 sinifa gidiyor benzer şeyler yasiyoruz anne biliyormusun arkadaşim şunu diyecekken küfürse sakin söyleme diyorum gecen sene küfür eden arkadaşlarinla samimi olma demistim bana anne herkes küfür ediyor etmeyen yokki birtek kızlar etmiyor demisti:) bende o zaman kızlarla konuş demistim ,neyse bu seneki arkadaşlari daha iyi eve de geliyorlar cok terbiyeli çocuklar çaktirmadan sürekli takipteyim....
kúfür cok fazla okullarda
ben genelde şurdan yürürüm arkadaşlarini ve okuldaki küfürleri anlatigi zaman oglum agız temiz bir yerdir yemek yiyosun ağzinla oradan pis bir laf çıkmaz çok terbiyesiz ve üzücü seyler bunlar bizim ailemizde böyle birsey yok (ki gercekten yoktur ne babasindan ne dayısından nede kendi babamdan hiç duymadım ,benim babamda cok uyarírdı erkek kardeşimi sakın senden küfür duymayım diye)sakın senden böyle birsey duymayim cok cok üzülürüm sakin beni hayal kırıklıgına ugratma insanlar hata yapabilir ama sakin bana küfürle ,yalanla vb gelme derim
Çocugun üzerine fazla gitmeyin onu kırmadan üzmeden anlatınki bir hata yaptıgında size anlatabilsin biz oglumla herseyi konuşuruz artık yetiskinlige adım atiyorlar ona öyle özenli davranmalısınızki size saygi duymalı ve sizi üzmekten korkmalı çok zor bir denge bende cogu zaman ne diyecegimi ve nasil hareket edecegimi şaşırıyorum bende bekliyorum arkadaşların tavsiyelerini annelik uzmanlık isteyen bir îş sahiden,,
Bu arada konu sahibi haklısınız ama sizde bu dünyadaki en zor îse kalkışmıssınız cahille laf anlatamamak sînirlerinizi zıplattıgınızla kalırsınız,síkmayín canınızı böyle tipler laf anlamaz

Yazınızı okurken aklıma geçen sosyal medya da izlediğim bir video geldi bir adet anne 6 yada 7 yaşındaki erkek çocuğu ile iç çamaşırı dükkanına girmeye çalışıyor çocuk da bas bas bağırıyor yok ben buraya girmem gözlerini kapatıyor bakmamak için vs sevgili annecigi de soruyor neden bakmıyorsun girmiyorsun oğlum çocuğun verdiği cevap da ÇÜNKÜ ABDESTIM BOZULUR!!!anneciğinin de çok hoşuma gitmiski bu durum paylaşmış işte düşünün o yaşta çocuğun hangi zihniyetle yetiştiğini o an yanımda olsaydı ağzının üstüne yapistirirdim o derece sinirlendim yani.

Ne kadar saçma bir olaymıs görmedim görmekte istemiyorum....
Gercekten insanín sinirleri bozuluyor insanlar öyle aptalca şeyler yapıp üzerinede dini kavramları boca edince cok güzel birşey falan yaptıklarını zanediyorlar ya bu da saman kafalılígın başkabir türü....
İş te kendini ahlaklı ve cok akıllı zanneden tam da bu yüzden ögrenme, kendini geliştirme kanallarının tamamen kapalı oldugu başka bir tip yurdum insani!!Vah ki ne vah

Bizim yaşadığımız sokakta diğer sokakların oğlan çocuklarıyla çete kurmuşlar akıllarınca her yere sürü gibi beraber gidiyorlar.

Birgun cam siliyorum 4. Katta oturuyorum aşağıdan çocukların sesi geliyor en küçüğü 5 en büyüğü 10 11 yaşlarda o onun annesine küfür ediyor öteki diğerinin annesine ve bildiğin zevk alıyorlar küfür ettikçe keyifleniyorlar inanın hayatımda duymadığım küfürler işittim o gün apar topar cami kapattım elim ayağım titredi.

2 kız evladım var böyle niteliksiz vasıfsız geleceğin nuri alcolari tecavüzcü coşkunları yetişiyor çok korkuyorum benim evlatlarım ve diğer düzgün evlatlar için.

Yetiştirdikleri canavarlar kendi sonları olur inşaAllah.

düşündüğüm hepsini söylemişsiniz. umarım değer görecekleri çevreyi oluşturup bilinçsizleri azınlığa indirirler. benim umudum yok anca harcanırlar

Erkek çocukları dogdugu andan itibaren prens muamelesi görürse....Sen bırak kız kardeşin yapar denirse...Bir sofra toplatılıp anneye ablaya saygı ögretilmezse...Bu adam ne eş olur ne adam olur ne insan...
erkek çocuğu yapacak tabi!
küfür eder salon kahkahaya boğulur.
sen büyüyünce ne canlar yakacaksın demeler. daha neler neler ya

bulundugum ilcenin en kotu lisesinde ogretmenim ve oyle seyler duyuyorum ki artik bana kufur cok normal geliyor.cocuklar terbiyeyi kesinlikle aileden aliyor tamamen ailenin hatasi diye dusunuyorum
lise yaşlarına bile şaşırırken 10 yaşındaki çocuk ya. öyle yakıştıramadım ki anlatamam yani

o kadar doğru ki. samanlıkta iğne arıyormuşum meğer ben. işin kötü yani bu tip insanlar 4-5 tane doğuruyorlar. bizse iyi yetiştirebilir miyiz kaygısıyla 1-2 tane. sanırım biz biteceğiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…