çocuk yetiştirmeyi bilmeyen anne olmasın!!!

Erkek çocukları dogdugu andan itibaren prens muamelesi görürse....Sen bırak kız kardeşin yapar denirse...Bir sofra toplatılıp anneye ablaya saygı ögretilmezse...Bu adam ne eş olur ne adam olur ne insan...

bulundugum ilcenin en kotu lisesinde ogretmenim ve oyle seyler duyuyorum ki artik bana kufur cok normal geliyor.cocuklar terbiyeyi kesinlikle aileden aliyor tamamen ailenin hatasi diye dusunuyorum

Niye olmuyormuş anne falan? Burası mantıklı insanların yaşadığı bir memleket mi ki? Niye olmasın yani? Ne cüretle böyle konuşuyorsunuz? Halt etmişsiniz siz. Çatır çatır doğuracaklar meydanlara salacaklar işte. Onlar değil biz azalarak biteceğiz. Lütfen elaleme dil uzatmayın! Doğal seleksiyon denen bir şey var yani. Bu ülkede onlar zincirin en üstünde. Biz biteceğiz biz.

Ben de ogretmenim diye midir nedir nerde hata yapan bir cocuk gorsem bir uyarma moduna geciyorum tutamiyorum kendimi yani.benim cocugum da boyle hatali bir davranis yapsa ve biri uyarsa bir de ben kizarim cocuguma.boyle savunanlari anlayamiyorum hic.

Bizim gibiler ne kadar doğrursa doğursun onlara yetişemeyiz.Çünkü kırk türlü şey

hesaplıyoruz.Geleni doğuruyor.Oğlan olsun diyor doğruyor.Kaza diyor doğruyor.

Allah rızkını veririr diyor doğruyor.Cana kıyamam diyor doğruyor.

İnsan ziyanlığı.

Ben de ogretmenim. Ne yalan soyleyeyim, yolda duysam, sitenin parkinda duysam kufreden cocuklara/gençlere mudahale ediyorum. Önce sizin gibi guzel cocuklarin agzina bu cirkin sozler hic yakisiyor mu ile konuya giriyorum, cirkeflesenlere de sizin kotu sozlerinizi isitmek zorunda degilim, gidin evinizde edin o kufurleri diyorum.

Ne diyeceğimi bilemedim. Çocuk eğitilebilir de annesinin kurduğu o cümle beni benden aldı. Ahlak edep hak hukuk helal haram bilmeden çocuk yetiştiriyorlar. Kendileri ne ki çocukları ne olsun. O çocuğu da sevdiklerini falan sanmıyorum. Sevmek kuluçka gibi pat pat çıkartmakla veya erkek çocuk sahibi olmakla şımartmakla olmuyor. Ama işte...

ağzınıza sağlık. Böylelerine orman kanunu ancak işler. normal sözden ar edip arlanmazlar. iri yarı olaydınız ve fiziki olarak ona müdahale edebileceğinizi anlasaydı alttan alır özür dilerdi. çünkü bunlar ancak o dilden anlıyor.

Bahsettiğiniz ailenin problemli oldugu belli haliyle çocuklar da öyle ancak haksız olduğunu bilen insana bile kızarak bağırarak bişey anlatmaya kalksaniz kendini haklı görür ve direk savunmaya geçer.

kreşe giden minicik 5 yaşındaki yavru
çok afedersiniz küfürlü lanlı lunlu ohalı çüşlü konuşmayı yetmezmiş gibi popoya parmak attığı için, eltim oğlunda çok sorun yaşadı... ne yaptıysa çovuk vageçmedi.... 5 yaşında tek başına parka bahçeye gidecek değil nerde öğreniyor acaba... Öyle kaba küfürlü babalar varki. sadece anne değil hak etmeyen babalarda var. O anneye yazık yazıkki gözünü öfke bürümüş nasıl bir hata yaptığının farkında değil. bazen anneler hatayı fark ediyor kabul ediyor ama aile hayatı aynı ..çocuğa kızsa ceza verse, ki ceza çözüm değil. gene aynı devam ediyor. yapıları bu. Allâh iyi etsin.

Herkes çocuk büytebilir ama kimin yetiştirdiği o çocuk toplum içine çıkımca anlaşılır derler. Sizin yeriniz de olsam o anneye ağız burun dalardım. Allah ne verdiyse artık, bu tipler insanı deli eder.

Ben atanamayan ögretmenim eşim de ögretmen. Oglum anasınıfı a gidiyor ve çok kötü küfürler etmiş öğretmen hemen bizi uyardı.Tabi kızdık felsn derken söndü ama YouTube den örümcek adam videosu diye acıyor bir çocuk güya oyun oynuyor ama hep küfür, dışarı çıksa yazın hep küfür ve anlamını da bilmiyor. Eşim küfür etmez ben zaten bir bayana hiç yakıştıramıyorum aile terbiye vermemiş mi diyecek olumun öğretmeni. Sizin olayın da anne oglunu pekiştirmiş resmen.,
DİPNOT:Genel olarak bu '' ailesi terbiye vermemiş'' sözü bana çok dogru gelmiyor. Karşı apartmandaki kadını kocaman kızları var biri ünüversiteye gidiyor digeri ünüversiteye hazırlanıyor. Gecenin 5inde bile yazın bagıra çagıra bardak çanak kırarak kavga ederler. Benim 5 yaşındaki oglum öğlen 12.30bshçede top oynayıp kardeşiyle bagırınca çocuga bagırdı çocuk da öğlen olmuş ne yatması senin kızlarında gece çok bagırdı diyince ogluma ailesi terbiye vermemiş deyip mahalleyi başıma topladılar. Benim çocuguma verdiğim aile terbiyesinde bilirkişi sen misin peki senin ki nasıl aile terbiyesi.

umarım yalnız kalıp sorgulamıştır, o an kendine yedirememiştir sadece bu durumu.

keşke ben haksız olsaydım da böyle bir yetiştirilme durumu hiç yaşanmasaydı
Kesinlikle sorguladığını düşünmüyorum. Babası evde bu kelimeleri kullandığı için çocuk öğrenmiştir bence. Ben de öğretmenim ve her karşılaştığım absürt durumda atlarım hemen. Bi ara dayak yiyordum nerdeyse bi kadın sokak ortasında çocuğa vuruyor diye. O olayla anladım ki anca olan bana olur .

Geçen gün ben de bu tarz bir durum yaşadım . Sokak kedisine mama veriyordum , bir yandan da seviyordum kediyi, 6 7 yaşlarında bir çocuk geldi yanıma. Ben de ne kadar tatlı ne kadar güzel yemek yiyor değil mi falan diye anlatırken , çocuk birden canımı sıkarsa ona tekme atarım demesin mi neye uğradığımı şaşırdım. Biz çocuklar saf , masum derken duyduğum bu lafa ağlamak geldi içimden. Çocuğa onun da bir canlı olduğunu, sevmemiz gerektiğini zarar vermememiz gerektiğini anlatmaya çalıştım ama anladı mı hiç bilmiyorum. Ailesi bunu ogretmedikten sonra benim orada kurduğum üç beş cümle mi fayda edecek?

Öncelikle çocuk yetiştirmek sadece annenin görevi değildir çocuk sadece annenin özverisi ile yetişmez aile ortamının sağlıklı olması lazım anne kadar baba da suçlu, ayrıca çocuk çevreden de öğrenir.
Sonrasında kadının çocuğuna bağırmışsınız haklısınız ama yöntem yanlış, bir de sizin de çocuğunuz bu kelimeleri öğrenirdi. Aile içinde duymasa okulda, sokakta bir yerlerde duyacak kaçarı yok maalesef.
Son olarak şu çocuklara küfretmeden konuşmayı öğretmiyorlar saygılı olmayı da, öğretmenlere çok yazık ya ne tiplerle uğraşıyorlar

Cocuga siddete karsiyim ama kardesim veya ilerde cocugum bu kelimeyi kullanirsa cakarim agzina bi tane

Tepkınızde sonuna kadar haklısınız. Benimde on yasında oglum var ve oda bazen kufur edebiliyor. Konusuyorum anlatıyorum sınıf ogretmeni ile ırtıbattayım sureklı gecen sene karne hediyesi olarak dayısının gonderdıgı telefonu vardı arkadasına kufürlü konusmus aldım elinden ve gectıgımız haftada aynı sekılde sınıfta kufurlu sekılde konusup ogretmeninden sikayet gelince artık dedim bu boyle olmıcak bilgisayarıda aldım. Oglum iyi bı cocuk ama arkadas cevresi ıyı degıl ve biraz asi bı cocuk hep ıstıyor ki kendi dedıgı olsun. Gecen gunde bununla ilgili bende bi konu acmıştım. Yaptıgının yanlıs oldugunun oda farkında söz verdi bir haftadır agzından küfür duymuyorum. Yalnız suda var su İnternet olayıda cok vahim ordada cok kötü ornekler var. Ama dısarıdan bakınca yetıstiren ailede suc oluyor. Haklı olarak bende olsam oyle dusünürüm. Ben önünu alamadım. Her seferinde affettim ıyı niyetimi kullandı. Ama bı cocuk nasıl baslarsa oyle gider o cocuklarada üzüldüm yaptıklarının yanlıs oldugunu gosteren aileleri yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…