çocuk yetiştirmeyi bilmeyen anne olmasın!!!

yok yok seviyordur ama erkek oluşunu. baksana kadın hayatının merkezine koymuş nasıl sevmez

Bahsettiğiniz ailenin problemli oldugu belli haliyle çocuklar da öyle ancak haksız olduğunu bilen insana bile kızarak bağırarak bişey anlatmaya kalksaniz kendini haklı görür ve direk savunmaya geçer.
aynen öyle suçluluk psikolojisini hissettim zaten

kreş çalışanlarının bundan bir şekilde haberi olması lazım? tuvalete bile beraber gidildiği için. göz ardı etmiyorlardır umarım?

Herkes çocuk büytebilir ama kimin yetiştirdiği o çocuk toplum içine çıkımca anlaşılır derler. Sizin yeriniz de olsam o anneye ağız burun dalardım. Allah ne verdiyse artık, bu tipler insanı deli eder.
cüsseme güvenmedim
cidden o çocuk bana vursa camdan düşerim çocuk da öyle iri

öğlen 12.30da top oynadığı için ailesi terbiye vermemiş olmuyor ki. bu cümleyi daha vahim yerlerde kullanırım bu olay gibi. youtubea da değinmek istiyorum. imkanınız varsa yalnızca pembe bebek şarkılarıyla tanıştırın. orda dinlediklerimi tarif edemem. orda da öğreniyorlar. zaten o videoları izleyen çocuk kendini hemen belli ediyor hareketlerine yansıyor

aynen öyle işte. sen sinirlendiğinle kalıyosun. çünkü savunmaları “o benim çocuğum sanane” kısmen doğru işte. bize ne ki ama hakim olamıyorum bazen. Allah bunlardan alıp yıllarca bebek hasreti çeken ailelere versin. eminim daha iyi bakarlar

ben söyliyim anlamadı. hatta belki kedilere vurmaya devam ediyordur. kedi ya bu. geç küfürü geç hayvan bu canlı. belki annesi öğretmemiştir ama mutlaka yanındayken benzer bişey yaşamıştır. orda öğretmesi gerekirdi

Ben de öğretmenim. Çalıştığım yerde birkaç çocuk öğretmenlere sizi bıçaklarız, yolunuzu keser cüzdanınızı çalarız vs diyordu. Çok sıkıntılı çocuklardı. Sonra ailelerini tanıdık. Anneyi döven babalar, evde erkek çocuklarına söz geçiremeyen babalar ve baba tarafından ezildiği için bacağı kadar oğlundan da azar işiten anneler gördük. Biz bir şey yapamadık onlaraZ mezun olup gittiler ama en son duyduğumda bir tanesi para vermiyor diye babasını dövmeye kalkmış. Adam demiş birkaç kişiye hocalar haklıymış bunu bu hale ben getirdim diye. Ve belki de bu çocuk ilerde birine zarar verecek bir hayvanı falan katledecek bir çocuk olarak topluma karıştı. Şunu da gördüm. Ailenin elinde çok kötü yetişen çoçuğa istediğini yap birkaç istisna hariç asla düzelme olmuyor

ben hiç bağırmadım. hep sakinlikle söylemeye çalıştım. direkt çocuğa ithafen hele hiç bağırmadım. haklısınız. sadece anne yetiştirmez ama gün içerisinde sürekli anneyle beraber oldukları için işin büyüğü anneye düşer.

sizinki arkadaş çevresi kurbanı olmuş. bu çocuk arkadaş çevresinin kendisi resmen. internet de çok etkiliyor. ama en azından bişeyler yapmaya çalışıyorsunuz. umarım atlatırsınız :)

neden bukadar hircinca zaten hircin bir ortamda buyuyen cocuklari uyardiniz? evet cocugunuz sizden s.kerim sozunu ogrenmeyecek ama kendi gibibolmayan insanlara bagirip cagirmayi ogrenecek. anlasmayi ve iletisimi degil nasil bagirarak ustun gelinebilir onu ogrenecek.
10 yasinda bir cocuga daha iyi yaklasabilirdiniz. bu bagiris cagiris hep yasadigi birseyse kafasindan ucup gidecek ama sakin olsaydiniz belki bir cocuk degisecekti.
iki yarafin yaptiginin birbirinden farki yok gozumde.

öncelikle aşırı tepki göstermeyin. güzel bir dille yaptığının yanlış olduğunu oğlunun da bunu söylemesinin yanlış olduğunu, bunların kişiye özel şeyler olduğunu kimseyle paylaşmaması gerektiğini vs vs anlatın. ama lütfen güzel bir dille. sevinin, sevinin ki bunu size anlatmış. peki hiç anlatmasaydı?

Açıkçası oyle on yaşında bi şeytan görsem anne babasinin daha beter oldugunu düşünüp allahtan belalarını bulmalarini diler giderdim. Medeni cesaretinizi takdir ettim ama ugrasmaya degmez.
son kurduğu cümleden sonra değmeyeceğini idrak edip gittim zaten. ama içim içimi de yemedi değil.

öncelikle cırlamadım. ben hiç sesimi yükseltmedim ki kadın bağırdı hep. gerçekten duyar kasmak aklıma bile gelmedi o an. ki tribün mü var beni alkışlayacak? ya da “dur kaos yaratıyım da kk’ya yazarım” gibi bir şey mi düşündüm o an? cidden hiçbiri değil. öyle ki ben çocuğa da bağırmadım. evet son paragrafta haklısınız sadece dövdüklerini düşünmüyorum. bir şey değiştiremedim haklısınız

ben bağırmadım ki. normalde de sesini yükselten biri değilim zaten annesine bile bağırmadım. yükses ses sadece annesinden çıktı çocuk olayın dalgasında. belki daha iyi yaklaşabilirdim ama duyunca sanırım o an düşünemedim haklısınız.

Eğitim düştükçe ve cehalet arttıkça doğum oranının artması da evrenin bize bi tuzağı maalesef.

Birine gösteriş olsun diye duyar kasıyorsunuz demek istedim. Genel olarak tepkilerimizin amacı; bir şeyi değiştirebilmek değil, yanlışı hep fazla tepkiyle göstermek. Babamda uyarır hep sokaklarda, o yaşça epey büyük olduğundan heralde ters tepki gelmiyor “tamam amca” diyorlar. Sakin tepkisini taktir ediyorum onun. He değişiyorlar mı, bence yinede değişmiyorlar. Ama en azından çocukların davranışlarında öfkeyi pekiştirecek bir tavrı olmuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…