• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk yüzünden çıkan kavgalar...önerilere ihtiyacım var

Çocuk hiçbir şey yokken kendini yere atıp bağırmaz yalnız, bence bu noktada o çocukla ilgilenilmesi gerekiyor. Çocuk beni fark et derken görmezden gelinip terbiye verilmez. Verdiğiniz örneği uyguluyorsanız bi gözden geçirin durumu derim
Hicbisey yokken değil bişey istiyo mesela hayır diyosun kendini yere atiyo
Her ağladığı da ilgisiz bırakmıyorum tabi ama burda yazınca tam anlasilmadi yaşamak lazım , aşırı derecede üstüne düşmek de çocuğu daha hırçın yapiyo

Hicbisey yokken değil bişey istiyo mesela hayır diyosun kendini yere atiyo
Her ağladığı da ilgisiz bırakmıyorum tabi ama burda yazınca tam anlasilmadi yaşamak lazım , aşırı derecede üstüne düşmek de çocuğu daha hırçın yapiyo
Bizimki de ağlıyor bağırıyor işte... o sırada hayır demek yerine dikkatini başka yöne çekiyorum ben. Hayır diyince de inatlaşıyorlar çünkü. Ama artık buna da kanmadıgı oluyor tabi...

Ya bende anlamiyorum milletin cocugun heryerde dolasiyo oynuyo hic anasi babasi karismaz bizimki hemen oglum uslu durun halbuki cocuklar masada kendi kendilerine oynuyolar en son bigun sinirlendim restoranda birazcik kizarak yeter karisma cocuklara bisey yaptiklari yok dedim tabi sesimi hafif yukselterek oda zaten bi sen bi ogullarin laf ettirmiyon dedi 🤣ogunden beri surekli uyarip durmaz minik kuslarimi🤣

Bakamadığımızı nerden uydurdunuz?
Konuda ne anlattığınızdan haberiniz yok galiba ne demek çocuğu kısıtlamak ne demek çocuk yüzünden kavga etmek. Benim çocuğumda zor bir çocuk bazen esim gelene kadar aç kaldığım bile oluyor hele bugün evlere şenliktik asla ne yedi ne uyudu ne sustu çocuk bu çünkü kısıtlamak kavga etmek falan herşeyi göze almadınız mı çocuk sahibi olurken yahu sabahlara kadar deliksiz uyuyacaklar dibimizde oturacaklar hayallere göre değil keske olsa

Çok konuştum zaten bu yüzden ayni seyleri yaptıkça sinirleniyorum.bunun yanı sıra onun da öfke kontrolü olmaması sebebiyle işler raydan çıkıyor
destek almayı denediniz mi? aile veya çift terapisi alabilirsiniz. benim tavsiyem, bu dönemde olabildiğince sakin kalmaya çalışın lütfen. virüsten dolayı herkes çok gergin

Ayy sizi o kadar iyi anlıyorum ki.. aynı tartismalari biz de yaşadık yıllarca, daha birinci çocuk büyümeden ikincisi olunca yıllarca sürdü ne yazikki.. her konuşmamız birbirimize her uyarımız tartismaya dönüyordu. Çocuk yüzünden kavga ediyorduk ama birbirimize de tahammülümüz kalmamıştı..

Ben kendimce şöyle bi çözüm buldum; Susmak.
Çünkü uyardım olmadı, kızdım olmadı, güzellikle konuştum olmadı, ben Dili kullandım yine olmadı. Farkettim ki çok ama çok konuşuyorum. sanki evde çocuk hakkındaki bilir kişi benim. Sanki çocuğun psikolojisini bitek ben düşünüyorum. Sanki benim öz evlatlarım da eşimin üvey evladi gibi çocuklar için en iyisini ben bilirim moduna girmiştim.Bu bilmislikten zor da olsa vazgectim. Zamana bıraktım. Babasına çocuğuma nasi davranacağını ben soylicek değilim, herkes kendine göre doğru gördüğü şekilde davransın diyerek akışına bıraktım ve eşimi hayati bir mesele yoksa hiç uyarmadim. İnanın bana birkaç ay içinde eşim yarıyariya düzeldi. Çocuklara daha az kizmaya başladı.

Bir de çocuktan dolayı eşimle çok vakit geçirememek de bizi ciddi geriyordu. Her çiftte olur böyle tahammülsüzlükler. Bence yaşadığınız su huzursuzluk o kadar normal ki. Çocuk biraz büyüsün bu huzursuzluk da geçecek emin olun. Çocuk kendi ihtiyaçlarını kendi görmeye başladığında sizin kendinze ayıracak zamanınız olduğunda herşey rayına oturacak.. bizim öyle oldu, Çocuk için nerdeyse hiç kavga etmiyoruz artık ikisi de buyudu. Umarım sizin de öyle olur, sadece biraz sabır ve zamana bırakmak..

Back
X