• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk yüzünden çıkan tartışma

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Haklısınız bende tepki verirdim.ama ilk basta cocuga cevap vermeniz yanlış olmuş.direk annesi ile muhatap olmalıydınız.cocuğu o şekilde yetiştiren sorumlusu olan o çünkü.
Annesinin gözünün içine bakarak konuştum aslında bir nevi onun üzerine alınması için. Ama tabi sonuç olarak çocuğa söyledim.

" Bu şekilde konuşmak sana hiç yakışmıyor, bir daha söyleme tamam mi ? der çocuğun duymayacağı şekilde de annesine , " böyle tepkisiz kalmakta size hiç yakışmıyor " derdim , denilmesi gerekirdi.

Kontrolümüzde kaçırmış , ofkenize yenilmissiniz.

6 yaşındaki çocuğa , " Sen ineğe daha çok benziyorsun " cümlesi gerçekten bir yetiskine hiç mi hiç yakışmamış.

Bazen geç yaşta (30'lu yaşlar) anne olmuş, tek çocuğu olan kadınlar böyle oluyor.
Tabi ki hepsi değil. Çoğu çok bilinçli oluyor ama arada böyleleri de çıkıyor.
Bir de oğullarını paşam, prensim, şehzadem diye severler..:KK70::olamaz:
Bizim çocuklar şehzade torunu olamayacak hiçbir zaman demek ki ;)

" Bu şekilde konuşmak sana hiç yakışmıyor, bir daha söyleme tamam mi ? der çocuğun duymayacağı şekilde de annesine , " böyle tepkisiz kalmakta size hiç yakışmıyor " derdim , denilmesi gerekirdi.

Kontrolümüzde kaçırmış , ofkenize yenilmissiniz.

6 yaşındaki çocuğa , " Sen ineğe daha çok benziyorsun " cümlesi gerçekten bir yetiskine hiç mi hiç yakışmamış.
Tüm yorumları okudum sanırım haklısınız benim hatam da bu olmuş.

Valla benim oğlum 6 yaşında şuana kadar kimseye inek vs demedi. Bence onlar ailece evde öyle konuşuyorlar çocuk aileden öğrenmiş. Emin ol başka çocuklara da diyordur. Sinirlenmekte haklısın insan başına gelince bu tür şeylere sinirlenir. İyi de yapmışsın, 6 yaşındaki bir çocuk ne söylediğini bilir.

Annesi sizin rahatsız olduğunuzu göz göre anlayıp çocuğunu uyarmamıssa haklısınız empati yapıyorum da benim çocuğumu da lakap takılıp alay edilse hiç hoşnut olmazdım ayrıca bu çocuk 6 yaşında bi çok şeyi anlayıp kavrayabilecek yaşta annesi bunun yanlış olduğunu anlatsaydı anlardı çocukta suç yok anne suçlu
Zaten amacım biraz da anneye ladı dokundurmakrı ama öfkemden çocuk da nasibini almış gibi oldu, haklısınız.

Valla benim oğlum 6 yaşında şuana kadar kimseye inek vs demedi. Bence onlar ailece evde öyle konuşuyorlar çocuk aileden öğrenmiş. Emin ol başka çocuklara da diyordur. Sinirlenmekte haklısın insan başına gelince bu tür şeylere sinirlenir. İyi de yapmışsın, 6 yaşındaki bir çocuk ne söylediğini bilir.
Zaten bunu ben de söyledim, siz evde birbirinizle bu şekilde mi konuşuyorsunuz diye. Çocuğun bilerek yaptığının ve annenin bilerek sustuğunun farkındayım.

Ben de aizin gibi düşünüyorum. Özgüvenli çocuk yetiştirmek için müdahale etmiyorlar. Peki bizim çocuklarımız ne olacak onların çocukları yüzünden benim çocuğumun özgüveni yerle bir olacak. Benim hatam çocuğumu uyarıp baskalarına zarar vermemesi yönünde yetiştirmek mi olacak ?
Bu şekilde özgüvenli değil, terbiyesiz ve zorba çocuk yetiştiriyorlar malesef.

Günaydın arkadaşlar.
Sabah sabah bütün sinirlerim alt üst oldu. Oturduğum sitede 6 yaşlarında bir erkek çocuğu var, sürekli oyun alanında karşılaşıyoruz annesiyle birlikte geliyorlar . Benim de 2 çocuğum var. Bu 6 yaşındaki çocuk benim 1,5 yaşındaki oğlumu her gördüğünde " Anne bak inek geldi, anne bak inek geliyor, inek inek " diye bağırıyor. Annesi de tamamen tepkisiz ve hiçbir şey söylemiyor tek kelime dahi.
Eşimle kızım evde uyuyorlar, ben de güzel bir kahvaltı hazırlamak için oğlumu arabasına koydum fırına gidiyordum ekmek almaya. Fırın sabahları biraz yoğun oluyor gittiğimde 6 7 kişilik bir sıra vardı.
Kapıdan içeri girdim bu çocuk ve annesi de orada ve çocuk bizi görmesiyle " Anne bak inek geldi" diye bağırmaya gülmeye başladı. Annede tabi yine tepki yok. Benım bardağımı taşıran son noktaydı bu. Çünkü orada bir sürü insan vardı ve hepside dönüp bize baktılar, hatta başka bir küçük çocukda gülmeye başladı o sırada.
Bende " canım bence sen daha çok benziyorsun ineğe, ne alakası var benim çocuğumun inekle , sen hiç aile terbiyesi almadın mı , insanlarla nasıl konuşman gerektiğini öğretmediler mi sana" dedim sert bir şekilde. Bu sefer annesi hemen devreye girdi. Hanfendi çocuk o daha ne biçim konuşuyorsunuz siz pardon da diyor bana.
Kadına siz evde eşinizle birbirinize inek diye mi hitap ediyorsunuz, eğer öyleyse ailecek psikolojik yardım alın bence , bu çocuk bu kadar saçmalamayı başka yerden öğrenmiş olamaz dedim. Bir iki laf sürtüşmesinden sonra, bir daha aynı şey tekrarlanmasın bu kadarla kalmam bu sefer sizinle uğraşırım dedim kadına, alacağımı aldım çıktım eve geldik.
Hanımlar bu inek meselesi nedir sizce yani ben hiç bir anlam veremiyorum gerçekten sinirlerim aşırı bozuldu, çocuğumun da ineğe benzer bir şeyi yok yani çok saçma. Bir değil iki değil. Bu çocuk sürekli bunu söylüyor, ilerde diğer çocuklar da oğluma bu kelimeyi kullanırsa diye sinirden patlıyorum şu anda. Bir çocuk neden başka bir çocuğa inek der yani bunun bir anlamı var da ben mi bilmiyorum?
Annesi neden çocuğunu uyarmıyor. Benim büyük kızım konuşmaya başladığından beri tek bir kötü söz çıkmadı ağzından, böyle bir sözü başka bir çocuğa söylese çok ciddi ve sert bir şekilde uyarırım hatta bir süre ceza veririm parka indirmem.
Sizce haksız mıyım ben sinirlenmekte, yanlış mı yaptım ki ben yanlış yaptığımı düşünmüyorum. Bu olay tekrarlanırsa ne yapmalıyım bana bir fikir verin lütfen. Şu an birşey gelmiyor aklıma.
Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim
Bende oldam aynısını yapardım. Hadi o çocuk ama çocuğu öyle dediğinde annesinin hayır oğlum öyle denmez demesi lazım.

Allah ım ne güzel konuşmuşsunuz. Benim içimin yağları eridi 😎 ağzınıza sağlık. Çocuk bile olsa kimse sizin evladınıza hakaret edemez
Keşke sadece kadına yönelseydim biraz pişman oldum açıkçası sonradan ama tepkisiz kalsam daha çok pişman olacaktım. Ramazanın başında başladı bu inek mevzusu ve bugun oldu hala çözüm yok gerçekten insanlar bizi bazen çıldırtana kadar uğraşıyor.

Bence haklisiniz ama çocuğa ineğe sen benziyorsun demek yerine, onu yumuşak uyarıp annesine birşey demeliydiniz. Ben olsam sence insanlara boyle kelimler söylemek guzel mi, senin gibi tatli bir çocuğa hic yakışmıyor, sana biri inek dediğinde ne hissedersin derdim. Ben cocuklari bu yönde uyarıyorum kendi aralarında kotu soz soylerlerkende. Annesinede daha öncede bizi görünce bu şekilde seslendi, problemi olduğunu düşündüm ama sizde uyarma ya da gelip özür dileme olmadığını görünce sizin cesaret verdiğinizi düşündüm. Uyarmasini söylerdim.
Ayrica sensin inek deyince tepki göstermiş o derken neden bu tepkiyi vermiyor bu anneleri anlamak bazen cok zor.
Bakın ne güzel anladınız beni. Benim çocuğuma defalarca inek deniliyor ama tepkisiz , kendi çocuğuna ben dediğimde çıldırdı adeta. İyi ama seninki sürekli yapıyor bunu neden tepkisizsin değil mi ? Demek ki bu inek kelimesi onun da hoşuna gitmiyor ki birden parladı.

Aslında konu sahibi orada çocuğa değil de anneye mesaj vermeye çalışmış. Çocuğun annesi de karşı atağa direkt geçmiş zaten.

Olay bu raddeye gelmeden, insanlar birbirini kırmadan keşke müdahale edebilsek olaylara. Bugün arkadaşına inek der, yarın küfür eder. Eğitim çocuk yaşlarda başlar ve çocuk yaşlarında çocuğa ne öğretirsen, ilerde de o şekilde meyvesini verir.

Bunun adı özgüvenli yetiştirmek falan degil :)

Günaydın arkadaşlar.
Sabah sabah bütün sinirlerim alt üst oldu. Oturduğum sitede 6 yaşlarında bir erkek çocuğu var, sürekli oyun alanında karşılaşıyoruz annesiyle birlikte geliyorlar . Benim de 2 çocuğum var. Bu 6 yaşındaki çocuk benim 1,5 yaşındaki oğlumu her gördüğünde " Anne bak inek geldi, anne bak inek geliyor, inek inek " diye bağırıyor. Annesi de tamamen tepkisiz ve hiçbir şey söylemiyor tek kelime dahi.
Eşimle kızım evde uyuyorlar, ben de güzel bir kahvaltı hazırlamak için oğlumu arabasına koydum fırına gidiyordum ekmek almaya. Fırın sabahları biraz yoğun oluyor gittiğimde 6 7 kişilik bir sıra vardı.
Kapıdan içeri girdim bu çocuk ve annesi de orada ve çocuk bizi görmesiyle " Anne bak inek geldi" diye bağırmaya gülmeye başladı. Annede tabi yine tepki yok. Benım bardağımı taşıran son noktaydı bu. Çünkü orada bir sürü insan vardı ve hepside dönüp bize baktılar, hatta başka bir küçük çocukda gülmeye başladı o sırada.
Bende " canım bence sen daha çok benziyorsun ineğe, ne alakası var benim çocuğumun inekle , sen hiç aile terbiyesi almadın mı , insanlarla nasıl konuşman gerektiğini öğretmediler mi sana" dedim sert bir şekilde. Bu sefer annesi hemen devreye girdi. Hanfendi çocuk o daha ne biçim konuşuyorsunuz siz pardon da diyor bana.
Kadına siz evde eşinizle birbirinize inek diye mi hitap ediyorsunuz, eğer öyleyse ailecek psikolojik yardım alın bence , bu çocuk bu kadar saçmalamayı başka yerden öğrenmiş olamaz dedim. Bir iki laf sürtüşmesinden sonra, bir daha aynı şey tekrarlanmasın bu kadarla kalmam bu sefer sizinle uğraşırım dedim kadına, alacağımı aldım çıktım eve geldik.
Hanımlar bu inek meselesi nedir sizce yani ben hiç bir anlam veremiyorum gerçekten sinirlerim aşırı bozuldu, çocuğumun da ineğe benzer bir şeyi yok yani çok saçma. Bir değil iki değil. Bu çocuk sürekli bunu söylüyor, ilerde diğer çocuklar da oğluma bu kelimeyi kullanırsa diye sinirden patlıyorum şu anda. Bir çocuk neden başka bir çocuğa inek der yani bunun bir anlamı var da ben mi bilmiyorum?
Annesi neden çocuğunu uyarmıyor. Benim büyük kızım konuşmaya başladığından beri tek bir kötü söz çıkmadı ağzından, böyle bir sözü başka bir çocuğa söylese çok ciddi ve sert bir şekilde uyarırım hatta bir süre ceza veririm parka indirmem.
Sizce haksız mıyım ben sinirlenmekte, yanlış mı yaptım ki ben yanlış yaptığımı düşünmüyorum. Bu olay tekrarlanırsa ne yapmalıyım bana bir fikir verin lütfen. Şu an birşey gelmiyor aklıma.
Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim
Çocuk 6 yaşında okulda belki arkadaşları arasında bu şekilde bı konu geçmiş olabilir oda herkese aynı tavrı gösteriyor olabilir annesi bu yüzden ses etmemiş sanırm daha öncede yaptiysa aynı şeyi anne tamamen hatalı burda çocuğunu uyarsaydi ilk yaptığında eminim bu kadar ısrarla tekrarlamazdi bebeğinizi görünce siz iyi yapmssnz ama elalemin çocuğunada terbiye vericez yakında napalm artk 😕😕

Yeni nesil şımarik veletlerle dolu ortalik annesinden asiri yuz bulan. Tabi ilk catacagim kisi annesi olur susmasi garip geldi. Ustelik uste cikmasi bana kibirli biri gibi hissettirdi herseye cocuk bu dersek olmaz biraz disiplinli de buyumeleri sart.
Ben annesi olsam ne diyorsun sen özür dile derdim onunla ylniz kalincada uzun sure konusurdum.

Aslında konu sahibi orada çocuğa değil de anneye mesaj vermeye çalışmış. Çocuğun annesi de karşı atağa direkt geçmiş zaten.

Olay bu raddeye gelmeden, insanlar birbirini kırmadan keşke müdahale edebilsek olaylara. Bugün arkadaşına inek der, yarın küfür eder. Eğitim çocuk yaşlarda başlar ve çocuk yaşlarında çocuğa ne öğretirsen, ilerde de o şekilde meyvesini verir.

Bunun adı özgüvenli yetiştirmek falan degil :)
Yani evet aslında ben sürekli bir müdahale bekledim anneden aslında daha önce tepkisiz kalma sebebim buydu. Ama sabah sabah fırında bir sürü insanın içinde de bizi görünce inek diye bağırması çok çirkin bir hareket. Herkes de tuhaf tuhaf bakıyor sanki çocuğumda ineğe benzer bir yön arar gibi , gerçekten aşırı gerildim öyle böyle değil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X