- 12 Aralık 2015
- 1.269
- 1.876
- 53
- Konu Sahibi elifff_____
-
ananen kendi örf adetiyle hamile kalamasaydı sen de olmazdın farkında mısın acaba. çocuğu olmayan kadın psikolojisi bozulduğu için eşi başka çocukları sevmesini istememiş de olabilir. sence kocasını mı kıskanmış yoksa kendi çocuğu olmadığı mı aklına gelmiş yazdığın yazıda. bence gayet etik. yine senin yazdığın yazıda çocuğu olmayan kadın bu yolla KENDİ bebeğine sahip olsaydı kriz geçirmesine de hiç gerek kalmazdıÖrf adet ve ananelerimize yetişme tarzımıza karakteristik özelliklerimize göre genelde kabul edilmeyecek bir yöntem.
Ben çocuğu olmadığı için eşinin başka çocukları sevmesine tahammül edemeyip kıskançlık krizleri geçiren kadın gördüm.
Düşünün ki eşinin spermi kendi yumurtası da olsa başka bir kadının vücudunda büyümesini % kaç kadın kabuş eder acaba?
Bana tiksindirici gelmiyor ama etik de gelmiyor. Vallahi biz düşünce olarak o kadar avrupalaştığımızı düşünmüyorum
Burada taşıyıcı anneden bebek sahibi olmak istermsiniz diye bir anket açılsın sonuçları görelim.
Abartimissin bence ..taşıyıcı anneliği kasdettigini sanmam ..yani saçmalama sadece ,ayrıca anlayisli olmalının bence sen nasıl istemiyorsan ,o isteyebilir ..evlenmeden önce bu kadar isteksiz değildim hatta istiyodum.
Ama şimdi emin değilim Allah isteyen herkese versin ama ben çocuğu ayak bağı olarak görüyorum elimde değil.
Bugün tartıştık herkes soruyomuş sizinki ne zaman olcak diye bende sinirlendim sanane diyemiyomusun dedim, soranlara hakaret ettim. Baya tartıştık ben hayatımı kim ne der diyeyaşamıyorum ama eşim öyle bi insan karakteri zayıf malesef...
Neyse işte tartıştık baya ve dedi ki: keske bi teknoloji olsada ben spermkerimi versem çocuk olsa biyerde!! (Taşıyıcı anneyi kastetti sanırım başka ne olacak ki) Kan beynime sıçradı tabi sonra kıvırmaya filan çalıştı ama söylenecek laf mı bu ya!!
Dışardaydık çıktım gittim yanından aradı teli kapattım annemlere geldim şu an, bu lafın telafisi olabilir mi söyler misiniz??
Bide daha bir yıl olmadı ya, belkide fikrim değişcek biraz daha beklese ama şu an hazır değilim çok canımı yaktı ama hiçbirşey demiyorum.Allah a havale ettim.
Hemen bir düzetme yapayım canımananen kendi örf adetiyle hamile kalamasaydı sen de olmazdın farkında mısın acaba. çocuğu olmayan kadın psikolojisi bozulduğu için eşi başka çocukları sevmesini istememiş de olabilir. sence kocasını mı kıskanmış yoksa kendi çocuğu olmadığı mı aklına gelmiş yazdığın yazıda. bence gayet etik. yine senin yazdığın yazıda çocuğu olmayan kadın bu yolla KENDİ bebeğine sahip olsaydı kriz geçirmesine de hiç gerek kalmazdı
aslında bu olayı anketle çözmek de çok mantıklı değil. çocuğu olan taşıyıcı gebelik ne gerek var diye hayıra basacağı bariz. ancak normal yollardan anne olamayanlara, tedaviye de karşılık vermeyip yıllarca annelik hasretiyle yananlara sormak lazım bu soruyu. Rabbim dermansız dert vermesin. yoksa insanlar da zevkine taşıyıcı annelik yoluna girmez benceHemen bir düzetme yapayım canım
Ben Anneanne demedim anane dedim
Anane halk dilinde gelenek görenek anlamına geliyor.
Ve konu uzamasın polemik yaşanmasın diye bu konu hakkında bir anket yapılsın diye de belirttim zaten.
Çıkan sonuca göre sizin ve benim savunduğumuz görüşün kadınlar arasında genel olarak nasıl karşıladığını öğrenmiş oluruz.
ananen kendi örf adetiyle hamile kalamasaydı sen de olmazdın farkında mısın acaba. çocuğu olmayan kadın psikolojisi bozulduğu için eşi başka çocukları sevmesini istememiş de olabilir. sence kocasını mı kıskanmış yoksa kendi çocuğu olmadığı mı aklına gelmiş yazdığın yazıda. bence gayet etik. yine senin yazdığın yazıda çocuğu olmayan kadın bu yolla KENDİ bebeğine sahip olsaydı kriz geçirmesine de hiç gerek kalmazdı
Zaten anket doğal yollardan anne olamayanlar için olmalı.aslında bu olayı anketle çözmek de çok mantıklı değil. çocuğu olan taşıyıcı gebelik ne gerek var diye hayıra basacağı bariz. ancak normal yollardan anne olamayanlara, tedaviye de karşılık vermeyip yıllarca annelik hasretiyle yananlara sormak lazım bu soruyu. Rabbim dermansız dert vermesin. yoksa insanlar da zevkine taşıyıcı annelik yoluna girmez bence
dimi. aslında ankete hiç gerek yok. çünkü ülkemizde böyle bir uygulama yok. elif olmayan bişeye alınmış. yineZaten anket doğal yollardan anne olamayanlar için olmalı.
Zira doğal yollardan hamile kalan bir kadın asla doğal yollardan hamile kalamayan ve annelik duygusunu yaşayamayacak olan bir kadını zaten anlayamaz.
Ankete herkes katılırsa haksızlık olur.
birazdan bu konuya dönmemek üzere kaçacağım zatenanlatamazsinn bosuna ugrasma cnmboyle kafani vurursun bi yerde
Ülkemizde yok ama yurtdışında yabancı uyruklu taşıyıcı anneler var ve ülkemiz de yasal olmasa bile imkanları olanlar bu işi yurtdışın da hallediyor maddi imkanı olmayanlar da eşlerinin üzerine gizliden başka kadın getiriyor.dimi. aslında ankete hiç gerek yok. çünkü ülkemizde böyle bir uygulama yok. elif olmayan bişeye alınmış. yine
deme öyle ya kuma olayına kadar taşıyıcı annelik daha iyi değil miÜlkemizde yok ama yurtdışında yabancı uyruklu taşıyıcı anneler var ve ülkemiz de yasal olmasa bile imkanları olanlar bu işi yurtdışın da hallediyor maddi imkanı olmayanlar da eşlerinin üzerine gizliden başka kadın getiriyor.
Alan razı veren razıBu konu uzar gider vallahi
evlenmeden önce bu kadar isteksiz değildim hatta istiyodum.
Ama şimdi emin değilim Allah isteyen herkese versin ama ben çocuğu ayak bağı olarak görüyorum elimde değil.
Bugün tartıştık herkes soruyomuş sizinki ne zaman olcak diye bende sinirlendim sanane diyemiyomusun dedim, soranlara hakaret ettim. Baya tartıştık ben hayatımı kim ne der diyeyaşamıyorum ama eşim öyle bi insan karakteri zayıf malesef...
Neyse işte tartıştık baya ve dedi ki: keske bi teknoloji olsada ben spermkerimi versem çocuk olsa biyerde!! (Taşıyıcı anneyi kastetti sanırım başka ne olacak ki) Kan beynime sıçradı tabi sonra kıvırmaya filan çalıştı ama söylenecek laf mı bu ya!!
Dışardaydık çıktım gittim yanından aradı teli kapattım annemlere geldim şu an, bu lafın telafisi olabilir mi söyler misiniz??
Bide daha bir yıl olmadı ya, belkide fikrim değişcek biraz daha beklese ama şu an hazır değilim çok canımı yaktı ama hiçbirşey demiyorum.Allah a havale ettim.
Kesinlikle katılıyorumÖrf adet ve ananelerimize yetişme tarzımıza karakteristik özelliklerimize göre genelde kabul edilmeyecek bir yöntem.
Ben çocuğu olmadığı için eşinin başka çocukları sevmesine tahammül edemeyip kıskançlık krizleri geçiren kadın gördüm.
Düşünün ki eşinin spermi kendi yumurtası da olsa başka bir kadının vücudunda büyümesini % kaç kadın kabuş eder acaba?
Bana tiksindirici gelmiyor ama etik de gelmiyor. Vallahi biz düşünce olarak o kadar avrupalaştığımızı düşünmüyorum
Burada taşıyıcı anneden bebek sahibi olmak istermsiniz diye bir anket açılsın sonuçları görelim.
Amin çok sağol, umarım dediğin gibi olurelifff_____ Ben kocanı inşaAllah sabrınla anlayışınla saygıyla ikna etmen konusunda sana dua edeceğim.
Çünkü bir kadın olarak kocandan anlayış beklemiyorum ama bu durumu senin düzeltebileceğine eminim
Umarım herşey dilediğince ve gönlünce olsun.
Rabbim sana en kısa zaman da bu konu hakkında Hidayet versin canım.
Yoo onu kastetti eminim bişeyler daha söyledi ama sinirden unuttum hepsiniAbartimissin bence ..taşıyıcı anneliği kasdettigini sanmam ..yani saçmalama sadece ,ayrıca anlayisli olmalının bence sen nasıl istemiyorsan ,o isteyebilir ..
Demek ki olsa yeltenicekdimi. aslında ankete hiç gerek yok. çünkü ülkemizde böyle bir uygulama yok. elif olmayan bişeye alınmış. yine
Ben onunda hazır olduğunu düşünmüyorum tamamen aklına giriyo birileriKeske evlenmeden once cocuk ayak bagi istemiyorum deseydiniz siz istemiyor olabilirsiniz ama esiniz belliki hazir ve istiyor hic bir sebep sizi mazur göremez. Kesinlikle cocuk yapin degil yorumum kendinizce haklisiniz ama esinizde en az sizim kadar hakli hatta fazlasi var. Bunu esine yapan bir erkek olsa buradaki bircok insan bosan derdi size tepkilerini merak ediyorum.
O bağırmaya başladı birden ben bu yüzden sinirlendimBen bu lafta bu kadar abartilcak bi sey gormedim, yorunlarinizdan gördüğüm kadariyla sabit fikirli biri gibisiniz. Ustelik hemen yukseliyorsunuz. Kari koca arasinda tartisma olur, ne kadar onemli de olsa hakli da olsaniz olgun tartismak lazim, telefon kapatmalar anne evine gitmeler falan hos degil. Dedigi lafi okuyunca da gozumde bi makine canlandi, makineye spermleri koysam da bebek ciksa gibi. Bu kadar abarti bir laf degil, tasiyici anne hic cikmaz bu laftan bana kalirsa. Donun evinize duzgunce konusun, bu ciddi bir konu, boyle halledilmez.
Yok ona karşı sert konuşmadım onu dolduranlara kızdım o birden sinirlendiSiz hakarete varacak şekilde sert konuştuysanız o da bir sinirle demiştir neticede İNSAN .. Ölümlü dünyda değmez kii evlisiniz ben istemiyrum demekle olmaz ortak kararla olur benim bildiğim evlilikte her şey.. diğer türlüsü bencilliğe girer
Ben edebiyatçı değilimBen bu kadının akademisyen olduğuna zerrece inanmıyorum, hatta aklınca buradaki insanlarla dalga geçen birisi.
Siz söyleyin hanımlar 'sanane, diyemiyomusun, hiçbirşey, bide, belkide" yazan birisi nasıl akademisyen olabilir?
Canı sıkıldıkça konu açıp eğleniyor resmen. Artık bendeki intibası bu.
yav elif ne demek olursa yeltenecek. o kadar basit bi olay mı bu. elifcim kabul et işte sen eşine güvenmiyorsunKesinlikle katılıyorum
Amin çok sağol, umarım dediğin gibi olur
Yoo onu kastetti eminim bişeyler daha söyledi ama sinirden unuttum hepsini
Demek ki olsa yeltenicek
Ben onunda hazır olduğunu düşünmüyorum tamamen aklına giriyo birileri
O bağırmaya başladı birden ben bu yüzden sinirlendim
Annemin evine öylesine gittim kafa dağıtmak iöin ebi terketmedim yani
Eminim taşıyıcı anneliği kastetti
Yok ona karşı sert konuşmadım onu dolduranlara kızdım o birden sinirlendi
Ben edebiyatçı değilim
İnanmıyorsan inanma çok umurumda zaten
Eğleniyorsam ne diye kınularımın dibinden ayrılmıyorsun hadi başka konulara...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?