- 7 Nisan 2016
- 260
- 62
- 13
- 42
- Konu Sahibi cilekli_dondurma
-
ben kesinlikle çevre değiştirirdim, çok hassasım bu konuda, mümkün olduğunca gariptiplerdenuzak tutucam oğlumugüzel bir sitede oturuyorum,sitede oturanlar genelde kalburüstü tipler.hatta epeycesi de var.ben bahçe katındayım.geçen gün 6 yaşındaki oğlum diğer çocuklarla konuşurken 2 kız ağlayarak uzaklaştı.apartman görevlilierin çocukları onlar da..
oğlumu çok seven diğer kız onları uzaklaştırmış,atanın babası sizin gibi köylülerle konuşmasına izin vermez diyerek oğlumu da uzaklaştırmış.önce oğluma kızdım..dedi ki,anne ben birşey demedim hepsi arkadaşım,kendi aralarındaki sorun..
sonra bunu söyleyen kıza kızdım..ama onlar küsmüş,sorun yaşamılar vss..konuşmak zorunda değilsin sevmeyebilrsin ama kimseyi köylü diyerek sözümona aşağılayamazsın..
çocuklardan aileden ne görürse onu yapıyor,doğrusu o olarak öğreniyorlar.
edit:çocuklar 9-10 yaşlarında..
bu bakış açısı doğru ama ilk yazınızdaki değil...peki çocuk düşünce diğer anne neden yapma demiyor, ynlış demiyor, mal gibibakıyorlar amakendiçocuklarına bişiolsa çoktan oradan kalkmıştı
Gidip anneye gösterseydiniz tepkinizi 6 yaşındaki çocuğa değil.peki çocuk düşünce diğer anne neden yapma demiyor, ynlış demiyor, mal gibibakıyorlar amakendiçocuklarına bişiolsa çoktan oradan kalkmıştı
dur diyince duran şeye çocuk değil "robot " diyoruz halk arasında..annesi garipti, geri zekalı aptal diye bozuk Türkçesiyle laf etti, garip insanlardı.Bir tane koyasım geldi ama parktan ayrıldım...göz göre göre çocuğumun düşmesini izleyemem,izleyen varsa garip karşılıyorum.15 aylık çocuğum hayır dediğimzaman durmayı biliyor mesela, 6 yaşında çocuk bu, böyle kadınlar böyle terbiye veriyorlar demek ki
giydikleri etek basma idi,siz ne giyiyorsunuz bilmiyorum,ama bana aptal diyen bir tip, gariptiler...sizin davrandığınız gibi davranmadı kadın, evet çocuğuna verdiğiniz terbiye, amasizsanırım farkında değilsiniz, noluyosunuz yaaSize küçük örnek vereyim dün 2,5 yaşındaki kızımla yanımda 5 yaşındaki oğlum ve eşimde var.Arabadan indik yukarı çıkıyorduk kızım 2,5 yaşındaki çocuğu itekledi,ve ben şok oldum 1 gün önce aynı şeyi tekrar yapmış aynı çocuğa şaşırdım.Eşim ve 5 yaşındaki oğlum söyledi.Hatta anne kardeşim kötü çocuk çünkü kardeşi itekledi dedi.Bende yanlışlıkla yapmıştır oğlum dedim.Hayır anne yazık çocuğa itekledi dediBende tamam kızacam annecim sen bağırma kardeşine dedim.
Ablasıda aynı oğlumun yaşında çocuğun yanına gelerek kızımın azarlamaya başladı birdaha kardeşimi sakın itekleme kız daha 5 yaşında .Babama söylerim dedi.Bende eğilerek yavrucuğum oda senin kardeşin gibi 2,5 yaşında küçük daha allahtan babası vardı kızım bak oda bebek aralarında hallederler sen karışma yavrucuğum dedi.Kızımla yukarı çıkınca neden yaptın yavrum yazık o kardeş dedim.Oda tamam anneciğim yapmıcam dedi ama çocuk yapabilirde.Şimdi ben terbiye vermemiş mi oluyorum.Hatta tabir ettiğiniz üzere basma eteklimi oluyorum.
Cümleleriniz çok incitici.
Anne duyarlılığınızı anlarım tepki olarak verdiğiniz tepkiyi verebilirim.Ama korku anlamında yavruma birşey olup incinecek diye.Ama hakaret anlamında aşağılama değil yani.
bana aptal diyecek kadar terbiyeliydi bence, ben onunçocuğunu düşürmedim, incinen benimçocuğumdu,çocuğa değil vurdumduymaz anaya benim sözümBende bir anneyim.anlayabiliyorum fakat coxuvunu dusuren bir cocugu dusurmek nekadar dogru.onun anneside sen benim cocugumu dusurdun diye seni dusurmeliydi bence.kalmissin basma etek li diye kadinlari yeriyosun fakat o basma etekli kadin bence senden daha olgun ve seviyeliymiski seviyene inip seni dusurmemis.acaba senin annen anneannen o basma etekleri giymedimi.acaba sen o mahalle ortaminda buyumedinmi????
ben zaten anneye dedim, çocuğa değil, annenin vermesi gereken terbiye verilmemişGidip anneye gösterseydiniz tepkinizi 6 yaşındaki çocuğa değil.
çevre neden değiştirirdiniz anlamadım..sitede çalışanların çocukları da aynı yerde oynuyor diye mi??ben kesinlikle çevre değiştirirdim, çok hassasım bu konuda, mümkün olduğunca gariptiplerdenuzak tutucam oğlumu
giydikleri etek basma idi,siz ne giyiyorsunuz bilmiyorum,ama bana aptal diyen bir tip, gariptiler...sizin davrandığınız gibi davranmadı kadın, evet çocuğuna verdiğiniz terbiye, amasizsanırım farkında değilsiniz, noluyosunuz yaa
çocuğumu dışlayan bir çevrede yaşamazdım, basma etekle alakası yok ayrıca basmaya ne kadar taktınızçevre neden değiştirirdiniz anlamadım..sitede çalışanların çocukları da aynı yerde oynuyor diye mi??
garip tipler basma eteklilerden ya da fakirlerden çıkmıyor ,szin düşüncenizdekilerden çıkıyor çoğunlukla..
zaten konuşmuyorlardı, koşarken yanından eliyle itti çocuğu bariz, diyologları yok6 yaşındaki çocuk karşısındakinin 1,5 yaşındalığıyla ilgilenmez ki. Çocuk işte bişeye kızdı mı acımasız oluyo diğer çocuklara karşı.
Siz biraz büyütmüşsünüz işi.
yanındaydım ama anında oldu,nasıloldu anlamadımçocuğunuz çok küçükmüş, benimki de 2 yaşında ama parkta elini bırakmıyorum henüz diğer çocuklar zarar verebilir diye. bilemezler çünkü onlar da çocuk benimki de, kendini koruyamaz. mecburen yanına kimseyi yaklaştırıp düşürmesine izin vermem. düşene kadar tutsaydınız çocuğun canı acımasaydı bari.
Parkta 15 aylıkoğlumu dolaştırırken bir grup kadın geldi ama nasıl desem mahalle aralarında dedikodu yapan tipler var ya basma entarili, o arada oğlumu 6 yaşında birçocukkoşarken itti, yeredüştü ben de
çocuğu düşürdün aileniz size hiç terbiye vermiyormu dedim
gruptan birkaç kişi her ikisi de çocuk dedi, ben de 6 yaşında çocukla 1,5 yaş bir midedim, evde öğreteceksin, atapmı demedi bana geri zekalımı, her ikisi de çocukmuş. ben de senin yetiştirdiğin çocuk senin gibiolur dedim ayrıldım
biraz daha kalsam kadını boğzlayasım geldi, Allahımya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?