ÇOCUK YÜZÜNDEN KAVGA ETTİM

öğretiyorum mesela bu aralar kimsenin malını elinden almaması gerektiğini öğretiyorum, vakti gelince insanları itmemesi gerektiğini de öğrenecek

İnanım bana hayat o kadar steril değil her öğrettiğinizi harfiyen uygulamıyorlar maalesef . Neyse şimdi konuşması kolay daha bebeğiniz çok küçük ilerleyen zamanlarda çevre faktörü daha çok işin içine girmeye başlayınca anlayacaksınız o zaman ne demek istediğimi.

Benim oğlum tek çocuk dışarı cikardigimda nereye kosacagini şaşırıyor mahalledeki cocuklarla oynamak için adeta can atıyor ama yaşları büyük olduğu için aralarına almiyorlar. Biz de 2 3 tane Suriyeli çocukla arkadaşlık kurduk çok da keyif alıyor. Çocuk her yaşta çocuk lütfen yapmayin ister zengin olsun ister fakir yabancı Türk hiç farketmez.

6 yaşındaki bir çocuğun parkta oynarken bir çocuğu yanlışlıkla düşürmesi ailesinin verdiği terbiyeyi göstermez. çünkü o daha çocuk.
sen kendini muhteşem anne mi sanıyorsun bilmem ama belli ki o bahsettiğin kadınları beğenmediğin için aşağılama fırsatın doğduğu için o çocuğa da böyle tepki verdin. kadının da ortalık yerde çocuğuna terbiyesiz diyerek gururunu incittin ve söylediklerini kesinlikle hak ettin.
ben de çocuğuma kv baktığı için pek hazzetmediğim ve senin o aşağıladığı muhitlerin birinde oturmak durumundayım. ama kimseyi aşağılamıyorum. hatta benim oğlum da parkta oynarken bi çocuk top attı oğlum düştü. oğlumla beraber çocuğun yanına gittik biraz dikkat et tamam mı tatlım bak bu senden küçük canı acır dedim tamam abla dedi gitti. şimdi o muhiti sevmiyorum oturan aileler belli die çocuğu da aşağılama hakkım mı var? madem iyi annesin o çocuğa da önce insanlık öğret ki o da yanlışını görsün..
ama bence önce senin insanlık öğrenmek gerekiyor, çocuğuna terbiye vermeden çok önce..

varmış ben de yeni gördüm.oğlum 6 yaşında ,b siteye taşınalı da 6 ay kadar oldu..ilk defa tek başına dışarı çıkıyor,site içinde tabi..ben de bahçe katı olunca gözümün önündeler devamlı.ben de bu ortamlarda yeni bulunuyorum:)
zenginliğin kültürle eşdeğer olmadığını bilen insan sayısı o kadar az ki..fabrikatör olmuşlar,milyon dolarla oynuyorlar,ama kapıcıyı aşağılamayı marifet sayıyorlar.çocuklarına onlarla oynamamalırnı tembihliyorlar.ilerde onlar işçi diğeri patron oalcak çünkü :)kendilerine göre tabii..

Yazık ki şu gerçeği göremiyorlar
YARIN o küçük gördüğü kişiler kendi yavrularının bile işvereni olabilir
Bugün için adı zenginlik olabilir varlığın ama öteki gün için kimsenin ne olacağı belli olmaz.

Benim çocuğumu 6 yaşında iken bir çocuğu itti diye annesi gelip aile terbiyesi almamışsın sen deyip itseydi inan bana ona aptal demekle kalmazdım. .neyse ban yemeye değmez bu konu..
Simdi benim cocugumu itti 1.5 yasindaki cocukla 6 yasindaki birmi diyen konu sahibi sende 6 yasindaki cocukla birmisn itiyosun baskasinin cocugunu?
Onlar cocukta siz nesiniz onu cozemedim konusmalariniz tavirlariniz cok cahilce o basma etekli cahil teyzeler senden cok olgunmus.iyiki o parkta ben yokmusum...

zaten hiçkimse kınadığını görmeden ölmezmiş.. konu sahibi de karşı tarafı kınadı ya dur bakalım kendi neler görecek..

Puhahaahaha
Basma etek giymedim
Annemde ,anneannemde ,babaannemde de gormedim ..
Ama hep fildir fildir rahat oldugunu dusunurum bi ara alip evde giycem
Himmmm ne diyolar bu durumda ama fakirler olsun porcheden selamlar diyen bir acuze vardi ya ona benzemissiniz
Gorende seni Monaco prensesi zanneder
Eeeee hadi diyelim sen bir piremsesss sin
E yavrum demezler mi o zaman basma eteklilerin parkinda ne isin var bin jeepine atla bebek parkina git yani
Bu arada :Ikisi de cocuk

aynen öyle.üstelik kısıtlı maddi şartlarda yaşayan çocuklar bu konuda daha hırslı oluyorlar.ben de fabrikada çalışıyorum,kumaş pazarlıyorum..burdaki işçi çocuklarından üniversite kazananlara patron burs veriyor.her sene görseniz,tıp kazananlar mı,mühendislikler mi,neler çıkıyor..adam asgari ücretler 4 çocuk okutuyor bir de mesela.babasının çalıştığı fabrikada mühendis olarak işe başlayanı var.
aile terbiyesi de çocuğa karakter kazandırabilmektir.

Bayılmışam yorumuna

Ne yaptini bilmeyecek kucuklukte cocuklara aile terbiyesinden bahsedenleri kiniyorum sanki iten cocugun annesi it geleni gideni mi diyor cocuklar her dedimizi dinkeselerdi hemen bizden daha olgun olurlardi sizin 15 aylik cocunuz da buyuyup birilerini itecektir emin olun

başka çocuk görmediği için sanırım yakın zamanda uyguluyor sanması normal

Cocuklar dönem dönem huy degistiriyorlar ve büyüdükce daha cok senin dedigini degilde,kendi dediklerini yaptirma hirsina giriyorlar. Bide bi uslu cocuk vardir, usludur yapisi öyledirn,lafta dinler tabi belirli bir zamana kadar.Ama birde cocuk vardir yapisi geregi tam tersidir. Simdi gidip anneye terbiye dersimi verilmeli cocugu öyle oldugu icin? Ne kadar komik demi:)

Benden sana tavsiye cocugunun yaninda oyle tanimadigin insanlara bulasip atip tutma hanimefendi kadinlarmisda cahilligine vermisler.

Daha neleri var ,çünkü temelden zorluk çekenler hayata daha iddialı bakıyor ve ben bunu başarmalıyım diyor.
Rabbim herkesin gönlüne göre versin.Ve zihniyeti aşağılama olan kimselerden korusun yavrumu ve tüm çocuklarımızı..

benim oğlum da yapısı gereği sakindir.ama illa ki her çocuk deneyerek öğrenecek.buna engel olmamalıyız zaten de..en uslu sakin çocuk nbile yapacak yaramazlık..dedeiğim gibi o da onların hayat dersi.:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…