- 9 Eylül 2007
- 21.428
- 66.420
- 1.123
- Konu Sahibi cilekli_dondurma
-
ben de
çocuğu düşürdün aileniz size hiç terbiye vermiyormu dedim
???ben zaten anneye dedim, çocuğa değil, annenin vermesi gereken terbiye verilmemiş
dışlanan çocuk açısından söylüyorsunuz sanırım..iyi de anası babası çalışıyor sitede,aynı zamanda evleri de orası..ne demek uzaklaşmak..sorun dışlanan kapıcı çocuğunda değil ki,onu dışlamaya çalışan zengin bebesinde..çocuğumu dışlayan bir çevrede yaşamazdım, basma etekle alakası yok ayrıca basmaya ne kadar taktınız
yanındaydım ama anında oldu,nasıloldu anlamadım
bana aptal diyen bir tipe ne diyebilirim, arkamdan bağırdı bn hakaret etmmiştimÖnemli olan zaten ne giyindiğimiz değil aslında burada küçümser gibi bir tavır takındığınız için üzerinde durmak istedim.
Kadın muhtemelen etkiye tepki verdi bu çok normal değilmi ?Neticede yarın bir gün çocuk olduğu için aynı şeyi çocuğunuzda yapabilir !!
yanındaydım ama anında oldu,nasıloldu anlamadım
öğretiyorum mesela bu aralar kimsenin malını elinden almaması gerektiğini öğretiyorum, vakti gelince insanları itmemesi gerektiğini de öğrenecekUmarım çocuğunuz 6 yaşına geldiğinde parkta kendinden küçük bir çocuğun düşmesine neden olmaz.
Ve o mahalle arasındaki basma elbiseli dedikoducu kadınlar maalesef bu konuda haklıymış her ikisi de çocuk.
Bazen öyle dışarıdan göründüğü gibi olmuyor işler diğer çocuk hiperaktif olabilir dikkat eksikliği olabilir başka bir sosyal sıkıntısı olabilir enerjisini atamamıştır koşarken görmemiştir bile isteye yapmamıştır ve buna benzer bir sürü şey olabileceği gibi sırf yaramaz olduğu içinde yapmış olabilir evet ama bu tek bir olasılık diğerleri çok daha fazla. Umarım yaşayarak deneyimlemezsiniz.
Konu sahibi öncelikle buraya konu aciyorsan bütün yorumlara acik olmasini. Ve herkes sana tepki verip,seni haksiz buldu. Ama sen hala öteki kadini kötülüyorsun seni hakli göstermemiz icin. Öncelikle cogumuz anneyiz ve birisi cocugumuza bir zarar verdiginde o siniri ve üzüntüyü belli etmesekte cok iyi biliriz. Ben yorumlarindan senin hakkinda şu bakış açısını yakaladim. O kadinlari kücük görmenden cocugundan cocugunu itmesinden,nasilsa görgüsüzler diyerekten öyle davrandin. O cocugun yerinde kültürlü bir cocuk ve aile olsaydi anneside itiklemesine tepki göstermeseydi,eminimki öyle konusamayacaktin. Ilk önce sana tavsiyem insanlari dış görünüşleri yüzünden böyle kücümseme neticede oda insan sende insansin. Ikinci olarak bir düsün cocugun birini itiklicek ve cocuguna biri resmen terbiyesiz diyecek. Hazmedebilirmisin? Empati kurun bi. Ben empati kurdum ve o yüzden sizi haksiz buldum. Kadin bana gerizekali dedi hakaret etti diyorsunuz. Ama öyle konusmasinin nedenide sizsiniz. Cünkü cocuga bastan terbiyesiz damgasini yapistiran sizsiniz. Kadinin yarasina basamissiniz. Siz sinirlenin cocuga terbiyesiz diyin, kadinda ay özür dilerimmi desin? Cok komik. Benim ogluma aynisi yapilsa karsimdakine bende cok kirici konusurdum. Insanlari yargilamadan önce neden o duruma geldiginizi bir düsünün derim. Hatalisiniz. Lütfen kabul edin.giydikleri etek basma idi,siz ne giyiyorsunuz bilmiyorum,ama bana aptal diyen bir tip, gariptiler...sizin davrandığınız gibi davranmadı kadın, evet çocuğuna verdiğiniz terbiye, amasizsanırım farkında değilsiniz, noluyosunuz yaa
Benim çocuğumu 6 yaşında iken bir çocuğu itti diye annesi gelip aile terbiyesi almamışsın sen deyip itseydi inan bana ona aptal demekle kalmazdım. .neyse ban yemeye değmez bu konu..bana aptal diyen bir tipe ne diyebilirim, arkamdan bağırdı bn hakaret etmmiştim
güzel bir sitede oturuyorum,sitede oturanlar genelde kalburüstü tipler.hatta epeycesi de var.ben bahçe katındayım.geçen gün 6 yaşındaki oğlum diğer çocuklarla konuşurken 2 kız ağlayarak uzaklaştı.apartman görevlilierin çocukları onlar da..
oğlumu çok seven diğer kız onları uzaklaştırmış,atanın babası sizin gibi köylülerle konuşmasına izin vermez diyerek oğlumu da uzaklaştırmış.önce oğluma kızdım..dedi ki,anne ben birşey demedim hepsi arkadaşım,kendi aralarındaki sorun..
sonra bunu söyleyen kıza kızdım..ama onlar küsmüş,sorun yaşamılar vss..konuşmak zorunda değilsin sevmeyebilrsin ama kimseyi köylü diyerek sözümona aşağılayamazsın..
çocuklardan aileden ne görürse onu yapıyor,doğrusu o olarak öğreniyorlar.
edit:çocuklar 9-10 yaşlarında..
bana aptal diyen bir tipe ne diyebilirim, arkamdan bağırdı bn hakaret etmmiştim
1,5 yaşındaki çocuk da bunu anlayıp uyguluyor mu yani? ben şok ben iptalöğretiyorum mesela bu aralar kimsenin malını elinden almaması gerektiğini öğretiyorum, vakti gelince insanları itmemesi gerektiğini de öğrenecek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?