ÇOCUK YÜZÜNDEN KAVGA ETTİM

kısmen katılmakla birlikte verdiğiniz tepki biraz ağır olmuş.. çocukları yetiştirirken vurma-iteleme-kakalama çoğu anneye normal gelse de aslında değil.. ama bunun karşılığı seviyeyi magmaya çekmek de değil.. çocuklar çok küfür ediyorlar mesela bende ondan rahatsızım.. ama kalkıp da "senin yetiştirdiğin çocuk sana benzer" demiyorum, çünkü bu dediğiniz tamamen genetik olup son derece normal aslında şaka bir tarafa karşı taraf bunu hakaret olarak görmüyor zaten..

eğer birinin çocuğu sizinkini itiyorsa, o çocuğa ya da annesine saydırmak yerine eğer çocukla iletişim kurarsanız çocuk için çok faydalı olur.. sonuçta bunun yanlış olduğunu birinden duyması gerek.. geçen gün bir video vardı, çocuğun teki ablasını dövüyordu.. ne yazık ki bu tip durumlar toplumumuzda yaygın.. bunun zengini fakiri de yok.

çocuğumu dışlayan bir çevrede yaşamazdım, basma etekle alakası yok ayrıca basmaya ne kadar taktınız
dışlanan çocuk açısından söylüyorsunuz sanırım..iyi de anası babası çalışıyor sitede,aynı zamanda evleri de orası..ne demek uzaklaşmak..sorun dışlanan kapıcı çocuğunda değil ki,onu dışlamaya çalışan zengin bebesinde..
benden size tavsiye sadece ,elbette çocuklarımızı kötülüklere karşı korumak görevimiz,ancak hayata hazırlamak en büyük görevimiz.bu kadar korumacı yetiştirirseniz şayet,hayatla tek başına başa çıkamaycaktır.her türlü hali var hayatın.neden toğlumdan uzak büyütmeye çalışıyorsunuz..bırakın çocuğunuz sizin tabirinizle "garip" tipleri de görsün..ilerde görecek nasılsa..tabi kendine kötüşlüğü olamyacak insanlar bahsim..
basma giymiş kalıbı sizdne çıktı,ben uydurmadım,eziklemek adına yazdığınızı düşünüyorum..

Evet her ikiside çocuk.sizin çocuğunuzda o yaşa gelince aynısı olacak.verilen terbiye ile alakası yok.çocuklar o yaşta çok enerjik.bence abartmışsınız.neyse zamanla alışırsınız.ama unutmayın herkesin çocuğu kıymetli bi sizinki deil

yanındaydım ama anında oldu,nasıloldu anlamadım

geçen gün ben de oğlumu sitenin parkı dışında bir parka götürdüm. 3 tane 7-8 yaşlarında kız çocuğu tenis topu fırlatıyorlardı birbirlerine, iki kere oğlumun kafasını sıyırdı geçti, anneleri yapmayın bebek var diye uyardı devam ettiler. ben de aldım çocuğu götürdüm mecburen başka yere. ne yapabilirsiniz bazen engel olunamıyor kadın hassasiyet gösterdiği halde çocuk işte onlara da ne diyeyim annesini dinlemeyen beni mi dinlicek.

bana aptal diyen bir tipe ne diyebilirim, arkamdan bağırdı bn hakaret etmmiştim

öğretiyorum mesela bu aralar kimsenin malını elinden almaması gerektiğini öğretiyorum, vakti gelince insanları itmemesi gerektiğini de öğrenecek

sizde o bahsettiğiniz 3. sınıf insan diyelim açıklamasını siz yapmışsınız zaten onların bulundukları park yerine , elit kısım parklara götürün çocuğunuzu emin olun oradaki çocuklar durdan,yapmadan anlıyorlardır hey allahım farkındamısınız bilmiyorum ama çocuğunuzun yanında bu tür tatrtışmalarla ayrımcılık nasıl olur öğretmeye başlamışsınız bile

O kadinlarin giydikleri etek en azindan basma.senin ise hertarafin basma olmus.bune bicim bir terbiyesizlik hala basma etek diyosunya.ben 2.5 yasinda birkiz cocugu annesiyim almanya gibi gelismis biryerde yasiyoruy.avrupa ya burda basma etek yokya hani.burdaki parktaki alman cocuklarinin hareketlerini gorsen turk cocuklarini opup basina koyarsin.cocuga istedigin kadar egitim ver.cocuk iter ,duser,dusurur yani.sen yumurtadan cikmis kabugunu begenmiyosun..

Konu sahibi öncelikle buraya konu aciyorsan bütün yorumlara acik olmasini. Ve herkes sana tepki verip,seni haksiz buldu. Ama sen hala öteki kadini kötülüyorsun seni hakli göstermemiz icin. Öncelikle cogumuz anneyiz ve birisi cocugumuza bir zarar verdiginde o siniri ve üzüntüyü belli etmesekte cok iyi biliriz. Ben yorumlarindan senin hakkinda şu bakış açısını yakaladim. O kadinlari kücük görmenden cocugundan cocugunu itmesinden,nasilsa görgüsüzler diyerekten öyle davrandin. O cocugun yerinde kültürlü bir cocuk ve aile olsaydi anneside itiklemesine tepki göstermeseydi,eminimki öyle konusamayacaktin. Ilk önce sana tavsiyem insanlari dış görünüşleri yüzünden böyle kücümseme neticede oda insan sende insansin. Ikinci olarak bir düsün cocugun birini itiklicek ve cocuguna biri resmen terbiyesiz diyecek. Hazmedebilirmisin? Empati kurun bi. Ben empati kurdum ve o yüzden sizi haksiz buldum. Kadin bana gerizekali dedi hakaret etti diyorsunuz. Ama öyle konusmasinin nedenide sizsiniz. Cünkü cocuga bastan terbiyesiz damgasini yapistiran sizsiniz. Kadinin yarasina basamissiniz. Siz sinirlenin cocuga terbiyesiz diyin, kadinda ay özür dilerimmi desin? Cok komik. Benim ogluma aynisi yapilsa karsimdakine bende cok kirici konusurdum. Insanlari yargilamadan önce neden o duruma geldiginizi bir düsünün derim. Hatalisiniz. Lütfen kabul edin.

Benim çocuğumu 6 yaşında iken bir çocuğu itti diye annesi gelip aile terbiyesi almamışsın sen deyip itseydi inan bana ona aptal demekle kalmazdım. .neyse ban yemeye değmez bu konu..

çocuğunuz daha çok küçük koruyacaksınız tabiki ama parklar zaten küçük çocuklarla (6 yaş da küçük) dolu ve koşarken böyle şeyler çok oluyor maalesef. ama siz olayı falza büyütmüşsünüz ve o parka hep gideceksiniz ve o çocukları hep göreceksiniz. keşke böyle bir yaklaşımda bulunmasaydınız, çarpan çocukla daha iyi iletişim kursaydınız o çocuklar sizi anlardı bence

bu şekilde bakınca benim oğlumun kreş arkadaşları hiç aile terbiyesi almamış, ısıran mı ararsın, oyuncak fırlatan mı ararsın,
ama aileler basma etekli değil doktoralı olunca aileye de laf söyleyemiyoruz...

şaka bir yana, ortamda yetişkinler varsa sorumlu onlardır, çocukla bu şekildeki diyoloğunuz doğru değil, hele seçtiğiniz cümle hiç kimseye karşı olumlu bir etki bırakmaz.
ancak benim tercihim eğer ki oğlum başa çıkabilecekse zor durumlarda da uzaktan gözlemlemek şeklinde oluyor, kendini kollamayı öğrensin diye, ama herhangi bir şekilde zarar gördüğünü düşünüyorsam oğlumu o ortamdan çıkarıyorum, çocukla iletişim kurabileceğimi düşünüyorsam yapmaması gerektiğini kibarca belirtiyorum, kuramayacağımı düşünüyorsam çekiliyorum.
çocukla kavga mı edilir hiç.

Yil olmus 2016 hala bu eski turk filmi seyler varmi yaa. Sizin gibi koyluler nedir yaa. Boyle diye diye, boyle yapa yapa koyu koyluyu koyde yasamayi koy hayatini mahvettiler herkes, evini hayvanini topragini birakip sehirlere goctu, koye koyluye verilmeyen bu deger yuzunden.
Simdide kilosu 15-20 liradan yeni yetme avrupa ozentisi kisilerin lokantasinin arka bahcesinde yetistirdigi organik/bio domateslerini yemek zorunda kaliyor o sizin deyisinizle ``kalburustu`` insanlari.
Keske azicik burnunun ucunu gorebilecek kadar genis dunya gorusune ve ileri fikirlere ve kulture sahip olsa o cakma sehir beyefendiler ve hanimefendileri keske...

Amaa yavrusuna sanırım siz bunu dediniz alıntıladım yazınızı,
''ben de, çocuğu düşürdün aileniz size hiç terbiye vermiyormu dedim'' dediniz ve kadın bunu duydu.
Ve tepki verdi.Neticede başta verdiğiniz tepki ölçüsüz tedirginlikle yaptığınızı anlıyorum ama hakaret boyutu olduğunda karşıdaki insan da duyarsız kalmaz!

Evet ikiside cocuk. Ama o senden küçük muhabbetinden de bana daral geliyor. Ne biliyorsunuz sizin cocugunuzda buyudugunde baska cocuklarin canini yakmayacagini. Bir de basma entarili dedikoducu tipler ayni parka gidiyorsunuz ama sizin cocugunuz terbiyeli olacak onlarin ki terbiyesiz kast sistemini de kurmussunuz kafanizda. Cocuga dikkatli olmasını soylersiniz uyarirsiniz ama aile terbiyesinden girerseniz ağır laf isitirsiniz. Hakliyken haksiz durumuna düşürmüş sünüz kendinizi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…