ÇOCUK YÜZÜNDEN KAVGA ETTİM

Tatlım şimdi aklıma geldi.bu soruna bir çare buldum konu sahibi.bak ben İngilterede yaşıyorum. Sana hayrına iki bilet yollayayım atla uçağa gel buraya.
Kraliyet ailesinin çocukları çok güzel aile terbiyesi almışlar. Seni gizlice saraya sokarız. Sorunsuz oynar çocuğun. .yalnız prens ve prenses seni beğenir mi bilemem..malum statü farkı. .

Ve şunu da eklemek istiyorum özellikle. Oğlum Suriyeli arkadaşlarını çok seviyor. Dün sadece birtanesi gelmişti onunla oynadı. Ve ona arabasını hediye etti. Bugün tekrar parka ciktigimizda yine oynadılar. Annesinin yanında Türkçeyi iyi konuşan bir kadın geldi. Oğluma çikolata uzattı. Sonra bana dediki çikolata yiyor mu ? Evet sever dedim ama gerek yoktu sağolun dedim. Dün oglunuz araba vermiş onun hiç oyuncağı olmadığı için bizde çikolata vermek istedik. Için hem burkuldu hem de taktir ettim.

Siz o kadar elitseniz mahallede ki parkta ne işiniz vardı? Dediğiniz gibi mahalle kadınları gidiyor oraya.
Çocuğun ahlakı bu şekilde anlaşılmaz. Karşınızdakinin de bir çocuk olduğunu unutup bencilce çocuğu azarlamışsınız. Oynarken çocuklar düşer, kalkar, kavga eder. Bence alışın bunlara ve başkasının çocuğunu bir daha azarlamadan olgun bir şekilde konuşun.

valla ne diyeyim herhalde bende sizinkine benzer tepki verirdim cocuga kizardim dikkat et gormuyormusun diye körmusun falan anasini karistirmazdim kizginligima

Biraz daha kalsaydım boğazlayacaktım demişsin de
iyi ki kalmamışsın.
Bu tarzınla ellerinde kalırdın resmen onu da söylimm :))

Hani su amerikan baskanini bile bornozla karsilayan cocuklar mi? Deli misin tabii ki begenir

benim kızıma da parkta aynı yaşlarda bir çocuk bisikletiyle çarptı hiç sesimi çıkarmadım çocukları sarılıp barıştırdım hiç tipine bakmadım. ailesini de öğrendik ki buranın ünlü bir müteahitinin oğluymuş .aklıma olsun köylü fakir tipli biri çarparsa çemkireyim .
konu sahibi çocuğunuza merhametli olmayı öğretin idrardan karakter tahlili yaptırmayı değil.azıcık alçak gönüllü olun daha mutlu olursunuz.

benim oğlum da yapısı gereği sakindir.ama illa ki her çocuk deneyerek öğrenecek.buna engel olmamalıyız zaten de..en uslu sakin çocuk nbile yapacak yaramazlık..dedeiğim gibi o da onların hayat dersi.:)
Aynen dayak yemeyen cocuk kendini savunmayi nasil ögrensin mesela? Oglum daha 1 bucuk yaslarindayken az dayak yenedi cocuklardan. Yani dayak derken,itme,tokat atma gibi seyler. Bunlar 2-3 yas arasi cocuklardi. Nasil sinirlenirdim ogluma kendini savun diye. Cocuklarada GÜZELLIKLE anlatirdim yapmamalarini söylerdim ve tekrarlanmazdi. Simdi oglum olmus 2,5 hele biri vursun bak nasil hakkindan geliyor Birde ben cocuklara güzellikle yapmamalari gerektigini söylerken,ogluma kendini savunma isine karismadigimi bunu kendi ögrenmesi gerektigini söylerdim.. iyikide öyle yapmisim yoksa kendini begenen ama asla savunamayan pısırık bir cocukta olabilirdi!

cocuksa cocuklugunu bilsin bende gelemem böyle seylere.
cocuga laf etmek yersiz olmus kızması gereken annesiydi cocugun ama öyle bir durumda bende cok sert tepki verebilirdim.

Yazık ki ne yazık... Anneler bu yolda giderse gelecek neslimiz hangi yoldan yürüyecek? İnsanlar bu kadar hoşgörüsüz, tahammülsüz, 6 yaşındaki bir çocuğa ve 'kendinden aşağı sınıfta gördüğü annelerine' hakaret edebilecek kadar... İnşallah Allah gönlünüze hoşgörü verir. Evet o da çocuk o da çocuk, düşecekler de düşürecekler de, bazen bilmeden çiçekleri yolacak ama doğruyu öğrenip dikecekler de, bazen misafirliğe gittiğiniz bir evdeki eşyalara merakından zarar verip doğruyu öğrenince hediye alıp gitmesini de öğrenecekler de... Ama inanın hiçbiri sizin burada o annelere ve 6 yaşındaki çocuğa ettiğiniz hakaretler ve ayrımcılığınız kadar kötü düşüncelere sahip değiller çünkü çocuklar, masumlar, tertemizler, mesuliyetsizler. Umarım bunu anlarsınız, umarım ufkunuz biraz olsun açılır da kimseyi kendinizden küçük görmezsiniz ve kendinizden küçük gördüğünüz insanların çocuklarına ayrımcılık yaparak yaklaşmazsınız...

Bebeğim 1,5 yaşında, geçenlerde bir arkadaşın mevlütüne gittik, orada 2,5-3 yaşlarında çok şeker bir kız çocuğu vardı, benim çocuğumu iterek düşürdü, gördüm ama o miniği incitmek istemedim ve gördüğümü belli etmedim, çocuğumu aa düştün mü diyip kaldırdım bak abla varmış ne güzelmiş deyip sevip sarıldık, sonra aynı şey bir daha oldu ve biz tekrar aynı tepkileri gösterdik ve olay bir daha tekrar etmedi. Sonradan öğrendiğim ki çocuğun ailesinde ciddi problemler varmış ve sürekli kavgalı huzursuz bir ortamda büyüyormuş. Ben orada hııııı det düşürülmez itilmez senin annen nerede desem o çocuğun içindeki şiddet eğilimini geçirmiş mi olurum yoksa daha çok öfke duyup belki de kırılıp ateşlenmesine sebep mi olurum? İtilerek düştüğü için benim çocuğuma bişey olmadı ama o miniğe çok derin yaralar açılabilirdi, biz onun yerine sevgi gösterip başka bir yol olduğunu bu yolun güzel olduğunu göstermeye çalıştık, belki devamlı bir araya gelebilsek daha kalıcı izler de bırakabilirdik. Ve daha da önemlisi kendi çocuğuma şiddetin şiddetle karşılık verilmemesi gerektiğini gösterdim. Çocuklara bağırmak, kızmak, hakaret etmek de şiddettir ve her zaman şiddet şiddeti doğurur unutmayın. Sevgi dolu şevkatli çocuklar yetiştirelim ne olur...

Prensin küccük prensi Obama'yı bile bornozla karşılarken konu sahibini nasıl karşılarlar acaba?
Sahi konu sahibi küçük prensi öyle görse hakkında ne düşünürdü acaba?

"Çocuğu düşürdün, aileniz size terbiye vermiyor mu" diye karşınızdaki çocuğu azarlayıp, rencide etmeniz çok acı... Çocuk hatalı davranmış olabilir, çocuk bu nihayetinde, yaptığının çok bilincinde değil... Ne diyecek size, "yoo ailem terbiye veriyor ama yaramazlık içimde var mı" ya da "valla haklısınız, ailem terbiye vermiyor mu" diyecek... Orada "bak evladım, birini böyle itersen canını yakarsın, hatta yaralayabilirsin bile, eminim bunun olmasını istemezsin, değil mi" diyebilirdiniz. Evet, bunlar ailesinin öğretmesi gereken şeyler ama azarlamanız kendinizi tatmin etmenizden başka bir amaca hizmet etmiyor sonuçta. Yapıcı konuşmak yapılabilecek tek şey. Çocuğu itip düşürdünüz mü, orasını anlamadım. Bunu yapmış olamazsınız. Küçük bir çocuğun uyguladığı şiddetten bahsederken, bir yetişkin olarak bir çocuğa şiddet uygulamış olamazsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…