Çocukla boşanmak

Ben her iki ilişkimde de aldatıldım ve inanın ne demek istediğinizi çok iyi anlıyorum. Her türlü kırgınlık, kızgınlık toparlanıyor ama aldatılmak, kandırılmak çok derin yaralar açıyor insanda. Bu adam sizi aldatıyor, bu konuda ufacık da olsa kendini haklı gösterebileceğini düşündüğü nedenler öne sürebiliyor ve yaptıkları yetmezmiş gibi sesini yükseltip size şiddet gösterebiliyor. Bana göre birazcık utanması olan bir adam, yaptığının utancı ile ezilirdi karşınızda.

Her şeyden evvel size saygı duymuyor ve olanların bir sonucu olarak siz birlikte yaşadığınız adama saygı duyamıyorsunuz. Bu adam sizden bir şans dahi istemiyor anladığım kadarıyla. Bilakis, yaptığımı yapsan kemiklerini kırardım diyor.

Lütfen bu süreçte kendinize olan saygınızı kaybetmeyin. Siz kıymet vermezseniz kimse size kıymet vermez çünkü.

Bence boşanmayın.Boşanmaktan ziyade evliliğinizi nasıl düzeltebilirsinize konsantre olun.Çocuğunuza iyi bir babaysa,bu evliliği onarmaya yaşanabilir bir hale getirmeye enerjinizi harcayın.Boşanırsanız çocuğunuzu babasıyla ayrı mutlu etmek için daha çok enerji gerekir bunu unutmayın

Bence de boşanmak öyle hadi deyince olan bişey değil. Hele çocuk varken o kadar zor ki. Toparlayabilirsin

Öncelikle hakkınızda hayırlısı olsun. Ben boşanma aşamasında bir anneyim. Kızım 15aylık ve sizden farklı olarak eşime sevgim bitmemişken ancak şiddet gördüğüm için boşanıyorum. Herkesin boşanmayı kolay tolere edebileceğini zannetmiyorum. Zira ben 5aydır baba evinde olmama rağmen zaman zaman kızımı görüp hüzünleniyorum. Ben boşanma kararı verdikten sonra kendisi ve ailesi de o kadar yıkıcı ve vicdansızca davranmalarına rağmen üstelik.

Eğer içinizde tamamen bitmiş olsaydı burda sorma ihtiyacı bile hissetmezdiniz bence, vicdanınız sizi dizginliyor sanki. Bu yüzden gerçekten emin olduktan sonra ayrılık yoluna girmek istiyorsunuz. Bunun için bir süre eşinizle ayrı kalsanız boşandıktan sonra yaşayacaklarınızı göstermez bence. Ben birlikte tatile gitmenizi öneririm. Önce her şeyden uzaklaşıp birbirinize duygularınızı ölçebilirsiniz. Problemlerinizin hepsini evde bırakarak bir tatil hem de. Sonra hissettiklerinize göre bir konuşma yapabilirsiniz. Eşinizin iş bulmasının neden bu kadar uzadığını onu yargılamadan sadece onu anlamak için sorabilirsiniz ve diğer şeyleri. Birlikte bağlanma terapisi alabilirsiniz (Adem güneş in romantik bağlanma videolarını izleyebilirsiniz) sizdeki güvensizliğin sebebi eşinizden kaynaklıdır, güveninizi kırmış ve düzeltemiyordur ama ailesi de kendisi de yuvanın yıkılabileceği gerçeğini görüp düzelmeye çalışıyorlarken bir şans verebilirsiniz. Yine olmuyosa o zaman ayrılırsınız. O zaman daha rahat olur kafanız ve keşkeniz de olmaz.
Tüm yazdıklarınızı okuyamadım, yanlış anlamışsam kusura bakmayın. Sadece kendi bakış açımı yazmak istedim. Çünkü boşanmanız için çok haklı sebebiniz yok bence, bir zamanlar sevdiğiniz adamsa tekrar sevebilirsiniz. Bir yuvanın yıkılması kolay ama önemli olan tamir edebilmek, güzelleştirebilmek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…