Cocukla bu isler nasil oluyor

TheQueeninthenorth

Guru
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2010
11.205
19.878
498
8 ayını yeni dolduran bir bebegim var. Hamileliğim kanamalı geçtiği icin bu dönemde dr cinsel ilişkiyi yasaklamisti. Bebegim doğduktan kisa bir süre sonra rahatsızlandı, bir dönem hastanede kaldik. Çok sukur su anda gayet saglikli ancak genel olarak uykuyu seven bir bebek degil. Ozellikle gündüz uykuları cok kisa ve geceleri de 3 4 kez uyanır muhakkak. Tabii tüm bu süreçler hem benim hem esim icin oldukça yorucu. Ikimiz de çalışıyoruz. Işten gelince onun da benim de resmen dermanimiz kalmiyor. Hamilelikten once gayet güzel giden bir cinsel yaşamımız vardi ancak aylardır resmen beraber olmuyoruz ve bunu ikimiz de istemiyoruz. Bebek uyuyunca biz de külçe gibi yatiyoruz. Yaslar daha 30 ve 31. Kendimi menapoza girmiş gibi hissediyorum. eşimle bu konuyu konuştuğumuzda bebegi annemlere bırakalım diyor ama her birliktelik icin anneme götüreceksek bebegi işimiz var. Eskisi gibi olamayacak miyiz hic? Hem.esimi istiyorum hem de fırsat varken kendimi cok yorgun hissediyorum. Oğlum ocak doğumlu, nisan ve ağustosta birer kereden toplam 2 kez beraber olduk düşünün. Ondan önceki 9 ay zaten yok. Esim bunu sorun olarak bile gormuyor. Büyüyünce acısını çıkarırmışız. Hey gidi. Ne olur değişir deyin.

Bebeğe gündüzleri oyun alanı oluşturun ve orada oynamaya alistirin biz öyle yapıyoruz orada saatlerce oynayabiliyor bazen .. bu da kendimize vakit ayirmamiza yardımcı oluyor sadece o iş için değil o oynarken biz koluklara ya da yanına yatıp bir müddet dinlenme fırsatı bulabilmiş oluyoruz bu gerceekten rahatlatıcı oluyor çünkü ben gece çok kalkiyorum malum dış... Bel ağrısı falan çok oluyor o yüzden gündüz en azından öyle yatabilmek çok iyi geliyor.

8 ayını yeni dolduran bir bebegim var. Hamileliğim kanamalı geçtiği icin bu dönemde dr cinsel ilişkiyi yasaklamisti. Bebegim doğduktan kisa bir süre sonra rahatsızlandı, bir dönem hastanede kaldik. Çok sukur su anda gayet saglikli ancak genel olarak uykuyu seven bir bebek degil. Ozellikle gündüz uykuları cok kisa ve geceleri de 3 4 kez uyanır muhakkak. Tabii tüm bu süreçler hem benim hem esim icin oldukça yorucu. Ikimiz de çalışıyoruz. Işten gelince onun da benim de resmen dermanimiz kalmiyor. Hamilelikten once gayet güzel giden bir cinsel yaşamımız vardi ancak aylardır resmen beraber olmuyoruz ve bunu ikimiz de istemiyoruz. Bebek uyuyunca biz de külçe gibi yatiyoruz. Yaslar daha 30 ve 31. Kendimi menapoza girmiş gibi hissediyorum. eşimle bu konuyu konuştuğumuzda bebegi annemlere bırakalım diyor ama her birliktelik icin anneme götüreceksek bebegi işimiz var. Eskisi gibi olamayacak miyiz hic? Hem.esimi istiyorum hem de fırsat varken kendimi cok yorgun hissediyorum. Oğlum ocak doğumlu, nisan ve ağustosta birer kereden toplam 2 kez beraber olduk düşünün. Ondan önceki 9 ay zaten yok. Esim bunu sorun olarak bile gormuyor. Büyüyünce acısını çıkarırmışız. Hey gidi. Ne olur değişir deyin.
Uyku duzeni kurmak şart. Calistiginiz icin gunduz uyuma luksunuz yoktur elbet. Fakat haftasonlarida firsatiniz olmuyor mu? Evet bizimde cok kisitliydi ilk sene. Usteik ben calismadim. Ama geceler boyu kizimla oturur bazen uyuyabilirsem gunduz uyurdum cok nadir. Esim ise cok erken gider, gecede geç yatar. Kizimda cok gec uyuyordu. 9 aylik civari gunduz uykulari artmaya basladi arada bende onla yatip uyurdum. Kizim 23 aylikken gece beslenmesini birakti. Biraz gece uykusu uzadi. O arada bizde rahatladik ve bu rahatlik 2. Bebegi getirdi :D yani merak etmeyin zamanla duzelir.
Esimle cok kavgalar yaptık bu sebeple. Hic unutmam bir kez ben diyare oldum tam 5 gün adam yatti uyumak icin sonra beni cagirdi biz ne zaman beraber olcaz dedi. O kadar kızdım ki ben canımla ugrasiyorum sen ne diyorsun diye. Ve benim de esim kolay kolay adim atmayan bir insan sen adim at derim yok illa benden bekler..

Bebeğe gündüzleri oyun alanı oluşturun ve orada oynamaya alistirin biz öyle yapıyoruz orada saatlerce oynayabiliyor bazen .. bu da kendimize vakit ayirmamiza yardımcı oluyor sadece o iş için değil o oynarken biz koluklara ya da yanına yatıp bir müddet dinlenme fırsatı bulabilmiş oluyoruz bu gerceekten rahatlatıcı oluyor çünkü ben gece çok kalkiyorum malum dış... Bel ağrısı falan çok oluyor o yüzden gündüz en azından öyle yatabilmek çok iyi geliyor.
Oyun alanı Var, şu oyun çitlerinden aldik. Içine en sevdiği oyuncakları koyuyoruz. Ama cok kisa sure oyalanıyor kendi başına. Illa kucağa gelmek istiyor, çitleri asmaya calisiyor. Veya biz oynayalım istiyor. Çitin icinde daha fazla zaman geçirmeye alistirmamizlazim

Uyku duzeni kurmak şart. Calistiginiz icin gunduz uyuma luksunuz yoktur elbet. Fakat haftasonlarida firsatiniz olmuyor mu? Evet bizimde cok kisitliydi ilk sene. Usteik ben calismadim. Ama geceler boyu kizimla oturur bazen uyuyabilirsem gunduz uyurdum cok nadir. Esim ise cok erken gider, gecede geç yatar. Kizimda cok gec uyuyordu. 9 aylik civari gunduz uykulari artmaya basladi arada bende onla yatip uyurdum. Kizim 23 aylikken gece beslenmesini birakti. Biraz gece uykusu uzadi. O arada bizde rahatladik ve bu rahatlik 2. Bebegi getirdi :KK70: yani merak etmeyin zamanla duzelir.
Esimle cok kavgalar yaptık bu sebeple. Hic unutmam bir kez ben diyare oldum tam 5 gün adam yatti uyumak icin sonra beni cagirdi biz ne zaman beraber olcaz dedi. O kadar kızdım ki ben canımla ugrasiyorum sen ne diyorsun diye. Ve benim de esim kolay kolay adim atmayan bir insan sen adim at derim yok illa benden bekler..
Eşime gore bu durum çok normal benim niye taktigimi anlamiyor. Canin hic mi istemiyor diyorum istiyor ama ne yapalim diyor :) kabullenmisligin de bu kadari...

Yani gercekci olursam büyüyene kadar bu konular tatsiz geciyor, yani alelacele bir seks olursa oluyordu, iki yasindan sonra kardesiyle oynuyorlardi falan öyle idare ettik.
Yalniz kalamiyor cocuklar napalim, odada azicik dursak bam bam kapilar vuruluyor, anneee diye kapilardalar, ya su isterler ya kakasini yapmistir biri
Simdi isteyen istedigi kadar elestirsin biz yakinlasmak istedigimiz zaman ya televizyin ya da telefon veriyoruz ellerine, baska caremiz yok, oyalaniyorlar, ha gelen aramalari actiklari da oluyor, düse kalka hallediyoruz yani. Ne yapalim, ylaniz anne bana olmak gercekten zor, ki biz beraber yatiyoruz gece kac kere kalkiyorum esimle sarilarak uyumayali cok oldu , bes yildan fazladir yatagimizda iki kisi uyumadik
Zaman cözüyor bunu, biraz büyümeden zor, ha aksam olunca erken uyursa o zaman olur ama iste ilk senelr cok yorgun oluyor insan
Tatilde cocuklar annemlerdeyken eve bir ugramistik bes dakika cocuklari birakip, ay orada bir yakinlastik yok böyle ir rahatlik, ilk defa ev bostu ve biz yalnizdik.
Bambaska birseymis onu anladik, sürekli baski altinda sevismeler cok yorucu. Her an biri kapiya dayanacak gibi telas icinde kaliyoruz

8 aylık bebek niye kendi kendine oynasın onun dünyayı keşfetmeye ihtiyacı var. Dediğiniz oyun alanlarından ben de aldım da içine kitapları oyuncakları doldurup beraber vakit geçirmek için. Ya da lavaboya filan giderken kendine zarar vermesin diye bir dakika bırakıyordum. Daha 3 yaşına kadar kendi kendine oynama oyun kurma durumu olmaz. İlla ki anne babayla oynamak ister. Üzgünüm ama bir süre daha böyle gidecek, bebek zaten siz ilişki yaşarken başka odadadır gece 3-4 kez kalkması da çok değilmiş demek ki yine 2-3 saat kesintisiz uyuyor o arada gayet birlikte olabilirsiniz. Ha sorun yorgunluksa bebeği bir yere bırakmak da çözüm değil. Asıl sorun ikiniz de enerji olarak bitik hissediyorsunuz supradyn gibi vitaminler işe yarıyor günlük yorgunluklara

Tabiki değişir. Uykuları elbet düzene girecek. Bunu düşündükçe daha çok strese girip, daha çok üzüleceksiniz sadece. Az bi zaman sadece :)

Bebeği 1 gün 1 gece anne yada kv'deye birak. Bizde arada hafta sonlari birakiyorduk.

Bebek rahat, sevgi dolu bir ortamda. Sizde eş olarak birbirinize vakitiniz olur.Daha fazla enerjinile çocuğa bakarsiniz. Yoksa bu şekilde ne çocuk için, ne sizin için iyi.

Çocuk nerede uyuyor? Kendi odasi varmi? Uyku eğitimi denedinizmi?

Uyku işini çözmelisiniz.
Ben bir yaşına geldiğinde odaları ayırdım, gece emzirmesini kestim. Bir hafta ağladı saatlerce gram uyumadım. Ama bir haftanın sonunfa kesintisiz uyur oldu. Bazen susarsa bir iki kere kalkar. Böylece bizde acele etmeden rahat rahat sevişir olduk.
Önce onu çözmek lazım bana göre.
Bir de kamerası açık oluyor. Dönmeye mıkırdanmaya başlarsa hemen toparlanırdık.

Yani gercekci olursam büyüyene kadar bu konular tatsiz geciyor, yani alelacele bir seks olursa oluyordu, iki yasindan sonra kardesiyle oynuyorlardi falan öyle idare ettik.
Yalniz kalamiyor cocuklar napalim, odada azicik dursak bam bam kapilar vuruluyor, anneee diye kapilardalar, ya su isterler ya kakasini yapmistir biri
Simdi isteyen istedigi kadar elestirsin biz yakinlasmak istedigimiz zaman ya televizyin ya da telefon veriyoruz ellerine, baska caremiz yok, oyalaniyorlar, ha gelen aramalari actiklari da oluyor, düse kalka hallediyoruz yani. Ne yapalim, ylaniz anne bana olmak gercekten zor, ki biz beraber yatiyoruz gece kac kere kalkiyorum esimle sarilarak uyumayali cok oldu , bes yildan fazladir yatagimizda iki kisi uyumadik
Zaman cözüyor bunu, biraz büyümeden zor, ha aksam olunca erken uyursa o zaman olur ama iste ilk senelr cok yorgun oluyor insan
Tatilde cocuklar annemlerdeyken eve bir ugramistik bes dakika cocuklari birakip, ay orada bir yakinlastik yok böyle ir rahatlik, ilk defa ev bostu ve biz yalnizdik.
Bambaska birseymis onu anladik, sürekli baski altinda sevismeler cok yorucu. Her an biri kapiya dayanacak gibi telas icinde kaliyoruz

Çocuk uyanıkken sevişmek cidden iyi cesaret😳😳
Televizyon falan da bid yere kadar arar ki anne baba diye.
Üç yaşına merdiven dayadı benimki onu uyutmadan asla yapmadım. Basılma korkum vad benim. Travmatik bir şey yaşatmak istemiyorum.
Bebekken bile uyuturdum başka odaya geçerdik.

O oyun alanı oluşturmak için 7.5 ay geç mi sizce? Bizimki de aynı. Geceleri zaten ben yanında olmazsam sürekli uyanıyor, gündüzleri de kapıdan çıktığım an ağlıyor.

Back
X