Kayınvalidemin enişteyi bile sayması unutmadan , çocuğuma göstermelikte olsa beni söylemesi gerekirdi diye düşündüm. Çünkü çocuğuma dert olmuş .biri bana say dese kayınvalidemi saymak aklıma gelmez. buna mı takıldınız cidden? heralde dert arıyorsunuz.
çocuğunuza bu durumu dert etmemesini söyleyin.Kayınvalidemin enişteyi bile sayması unutmadan , çocuğuma göstermelikte olsa beni söylemesi gerekirdi diye düşündüm. Çünkü çocuğuma dert olmuş .
Sevmiyorum değil. O sevmiyormuşş. Ben soğuk yapısı bu sevgisini belli edemiyor diye düşünüyordum hep, sevmediğini anlayınca bilmem kırılmadım da aslında ama sevilmediğim yerde bulunmak istemedim. Kim ister ki ?
Ben çok takilmazdım .benim babaannemde böyle şeyler yapardı hatta annemide babamida sevmediğini bilirdim annemle zaten yakın değillerdi ama annemi babamı sevmediği için hiç bir zaman onu sevemedim ve vefat ettiğinde bile hiç uzulmemistim . Yani demek istediğim sizin özel bi tepki koymanıza gerek yok zaten çocuğunuz bunu fark etmiş sizin onu sevip sevmemeniz kv çok bağlamaz ama torunu onu hiç Candan sevmicek ve bence bu ona yeterHerkese merhaba arkadaşlar. Konu kayınvalidem . Herşeyi kafaya takan uzun uzun düşünen takıntılı biri değilimdir ama bazı şeyler kafamdan gitmiyor. Kv ile çook çok mesafeli bir ilişkimiz var, haftada 2-3 görüşsekte katiyen sınırları aşmayız. Sanki dersin ki dün aileye girdim. Olmuyor duvarlarını aşamadım. Neyse çok şeylerde yaptı ama ben tepki vermedim,saygısızlık yapmadım. neden demedim , severim ama bayılmam yani. Geçenlerde oğlumla arasındaki konuşmayı oğlum bana anlatınca artık görmeye tahammülüm kalmadı ve 2 haftadır hiç gitmiyorum evlerine . Oğlum demiş ki babaanne sen bu dünyada en çom kimleri seviyorsun. Oğlum 6.5 yaşında buarada.O da saymaya başlamış. Dedeni , babanı , halanı , enişteni , amcanı, kardeşini demiş.Oğlumda herkesi saydın da bir annemi saymadın demekki sevmiyorsun deyince haa unuttum tabi gaga demiş. Bir de o gün ben gidecektim yarım saat işim uzadı haber verdiğim halde arkamdam söylenmiş. Babaannem sizi az seviyor çünkü herşeyinize itiraz ediyor.ama halamı çok seviyor ne derse dinliyor. Bunları aylar önce konuşmuşlar bana o gün sen bu dünyada en çok kimleri seviyorsun anne dedi . Bende saydım herkesi babaanesini de sayınca ama babaannem seni sevmiyor diye anlatmaya başladı.Bunları duydum ya iyice soğudum. 2 haftadır evlerine adım atmadım. Yarın dese ki niye gelmiyorsun ? Ne dicem . Çocuğumun söylediklerini anlatsan çocukla çocuk olmuşsun derler. Söylemesem ben yine gitmek istemiyorum. Çocukla çocuk mu oluyorum sizce ?
Anneanneni , kuzenini az sev demişler çocuklarıma. Ben yine birşey demedim. Ama sabır sabır nerye kadar. Azaltacam artık görüşmeyecem sık sık.Bunlar sizi sıkan konularsa kvdeyle görüşme sıklığını azaltın. Anlattığınız kadarıyla baştan beri büyük çabalar gösteren sizsiniz. Bu kadar tacize gerek yok. Yeri ve zamanı gelince çocuk yanında yaptığımız konuşmalara dikkat edelim dersiniz olur biter
Anneanneni , kuzenini az sev demişler çocuklarıma. Ben yine birşey demedim. Ama sabır sabır nerye kadar. Azaltacam artık görüşmeyecem sık sık.
Ben bana yapılanlara rağmen biraz fazla yakınlaştım galiba , haklısınız.Kayınvalidemi severim,
25 yıldır ciddi bir sorun yaşamadık,
ama çok sevdiklerim listemde
ilk 10'da saymak aklıma gelmez.
O da beni sever,iyi davranır,'kızım'der
ama ismimi saymasa normal karşılarım.
Evlatları,torunları,kardeşleri,yeğenleri var
bana gelene kadar.
Bozulmanızı anlıyorum insanın elinde olmuyor bazen ama bunun için soğumak,
mesafe koymak doğru gelmedi bana.
Kv normalde kim?Eşimin annesi.
Benim onunla olan ilişkim,eşimle bağlantılı.
Eşimin annesi,oğlumun babaannesi olarak görüşür,arar,ilgilenir ve evine giderim.
Gerisini çok irdelemem.
Diğer bağımsız ilişkilerimdeki gibi yaklaşmam bu tip durumlara.
Çalıştığım dönemde kp baktı çocuklarıma. Ve çok sıkıntı yaşadık. Ayrıldım işten şuan ben bakıyorum çocuklarıma.oğlum çok bilinçli ve gözlemci bir çocuk . Öyle şeylere dikkat ediyorki şaşırıyorum. Bize dediki ben nasıl anneanemi az seveyim napim ben baba dedi. Az sevmem gerekliymiş dedi. Halasını eniştesini babaanneyi çok sevmeliymiş. Onlara sık gitmeliymiş . Ayy neler neler. Ben birşey demek istemedim kalpleri kırılmasın paylaşamıyorlar torunlarını diye düşündüm.nasıl yanı cocugunuza annanenı ve kuzenını az sev mı demısler
boyle bırseyde sanırım ben kayınvalıdeme cocuk sakayla gercegı her zaman ayırt edemeyebılır , booyle dedıgınız ıcın tam tersıne sızden soguyabılır ... boyle dusuncelerın ıcıne cekılmesıne annesı olarak karsıyım lutfen bu muhabbetlere gırmeyın derdım
ne munasebet ya ...
cocugunuzu korkutmazlar degıl mı soyledıklerımızı nıye annane yetıstırdın dıye ?
Psikolojik işkencesi çok fazla:)))Kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama kv işkence etmiyorsa bence yakınlık gösterilmeli güleryüz vs, ayrıca çocukla muhabbetler komik geldi bayaa buna mı takıldınız
Muhtemelen,bu ilişkide siz daha verici tarafsınız.Ben bana yapılanlara rağmen biraz fazla yakınlaştım galiba , haklısınız.
E ozaman karşılıklı sevgi olmaması normal ??!Psikolojik işkencesi çok fazla:)))
Benim hep yaşlıdır, düşünememiştir diye alttan aldığım ne varsa hiçbirini kızına ve damadına yapmıyor ve bunu gözüme soka soka belirtiyor. Ne salakmışım ki ben ona cevap bile vermedim.çok fazla sessiz kaldığım için üzüldüm mü kırıldım mı anlamadılar yüklendiler hep.mesela her pazar bize gelmek istiyorlar 12 yıldır . Arıyorlar müsait değiliz desekte nezaman müsait olursunuz? Her hafta yeminle geldiler. Artık istemiyoruz dedik 5 gün çalışıyoruz haftasonu çocuklarımla vakit geçirecem yatacam. Yok dedik yine geldiler yine aradılar . Mecbur gelecez amcanız çalışıyor dedi geldi. Artık son 3-4 aydır frenleyebildik. Ama geçenlerde pazar günü birşekilde bunlarla görüştük , oğlum halama gidelim dedi bana . Kv hemen bir hırsla olmaz eniştw rahatsız olur pazar pazar gidilmez!!! Peki benim evimi 12 yıldır neden her pazar huzursuz ettin .?? Allah görsün ben başedemiyorum.Muhtemelen,bu ilişkide siz daha verici tarafsınız.
İyi niyetinizin ve olumlu yaklaşımınızın karşılğı,
bu olmamalıydı diye düşünüyorsunuz.
Ama aramız ne kadar iyi olursa olsun,
ne biz kvlerimize kız evlat olabiliriz,
ne onlar bize gerçekten anne olabilir.
Yazılı olmayan bir kural bu.
Kvler kızları rahat etsin,huzursuz olmasın diye damatlarını biraz pohpohlar.
Görümcemin rahmetli eşi konuşmayan, gülmeyen,ters bir adamdı.
Kvmin ona hürmeti,ikramı,yemeğin en iyi kısmını onun tabağına koyması yeni evliyken beni çok şaşırtmıştı.
Anlam verememiştim.
Yaş aldıkça ve insan iliskilerinde tecrübe kazandıkça daha iyi anlıyorum ve kızmıyorum.
Siz de biraz daha relaks olmaya çalışın.
Evet önem vermiştim, ama artık önemli değil.Çok mu önemli size karşı ne hissettiği?
Direkt bana bir tepkisi olmadıkça ben rutinime devam ederdim.
Eşiniz ne diyor peki bu çifte standardaBenim hep yaşlıdır, düşünememiştir diye alttan aldığım ne varsa hiçbirini kızına ve damadına yapmıyor ve bunu gözüme soka soka belirtiyor. Ne salakmışım ki ben ona cevap bile vermedim.çok fazla sessiz kaldığım için üzüldüm mü kırıldım mı anlamadılar yüklendiler hep.mesela her pazar bize gelmek istiyorlar 12 yıldır . Arıyorlar müsait değiliz desekte nezaman müsait olursunuz? Her hafta yeminle geldiler. Artık istemiyoruz dedik 5 gün çalışıyoruz haftasonu çocuklarımla vakit geçirecem yatacam. Yok dedik yine geldiler yine aradılar . Mecbur gelecez amcanız çalışıyor dedi geldi. Artık son 3-4 aydır frenleyebildik. Ama geçenlerde pazar günü birşekilde bunlarla görüştük , oğlum halama gidelim dedi bana . Kv hemen bir hırsla olmaz eniştw rahatsız olur pazar pazar gidilmez!!! Peki benim evimi 12 yıldır neden her pazar huzursuz ettin .?? Allah görsün ben başedemiyorum.
Sadece kızıyor annesine kendi kendine , yüzlerine birşey söylesek çok cazgırlar kavga çıkar, kıskanıyorsunuz derler ipleri tamamen koparırlar. Biz huzursuzluk istemiyoruz .Eşiniz ne diyor peki bu çifte standarda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?