• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çocukla kişisel ilişkinin yeniden düzenlenmesi

topraksu_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2011
896
4
118
Ankara
merhaba
03/07/2012 doğumlu bir kızım var. 2013 yılında boşandık. eski eşim ankarada yaşıyor. aile mahkemesi 3 yaşına kadar 1.ve 3.c.tesi, 3 yaşından sonra da baba ayrı şehirde yaşdığından dolayı, yazın 1-31 temmuz 1 ay, sömestrda da 1 hafta, bayramlarda da 2.günden 3.gün akşamına kadar kişisel ilişki tesis etti. yalnız baba doğru düzgün gelip çocuğunu görmemekte, 6 ayda,9 ay gibi aralıklarla gelmektedir. o nedenle çocuk alışık olmadığı için yatılı babaya gitmek istemiyor. sömestrda icra ile geldi ankaraya götürdü ama çocuk çok huzursuz oldu, 4 gün zor dayandı 5.gün ben ankaraya gitmek zorunda kaldım. babası bana karşı bir türlü dinmeyen öfkesinden dolayı hiçbir olumlu diyaloğa girmiyor. üstüne sürekli hakaret tehditlerde bulunuyor. zaten 2 ay tedbir aldırmıştık sürekli rahatsız ediyor diye ayrıcada savcılığa şikayet de bulunmuştum. kamu davası açıldı ve yeni geçen hafta 8 ay ceza aldı ama hagb uyhulandı. kızımda şimdiden babamı hemen ara söyle ben yazın ankaraya götürmesin sendromu başlamış, 1 haftadır her akşam ağlıyor, psikoloğa götürdüm baba ile de görüştü ama tabii ki babanın hiç ılımlı yaklaşımı yok. ben alacaklıyım annesi bana borçlu o ankaraya getirip bana alıştıracak tarzı bir yaklaşımda bulunmuş. kesinlikle kızıma babası ile ilgili olumsuz birşey söylemem aksine sürekli baban seni özlemiş, seni seviyor tarzı babayı olımlu gösterecek şeyler söylüyorum. bu yaştaki çocuğun 1 ay istemediği halde zorla ankaraya yatılı gitmesi normal mi, yeniden kişisel ilişkinin düzenlenmesi davası açabilirmiyiz. bu konuda ne yapabilirim bilgi verebilirmisiniz. teşekkürler.

Çocuğun babadan koparılması malesef mümkün değil, ama çocuğun bu anlamda psikolojisinin bozuk olduğunu bir sosyal çalışmacı da tespit edebilir. Bu anlamda tekrar dava açtığınızda, bir sosyal çalışmacı inceleme raporu hazırlayarak çocuğun babayla görüşmesinin çocuk için psikolojik problemlere sebebiyet verdiğini belirtirse bu kişisel ilişki süreleri azaltılabilir.

Çocuğun babadan koparılması malesef mümkün değil, ama çocuğun bu anlamda psikolojisinin bozuk olduğunu bir sosyal çalışmacı da tespit edebilir. Bu anlamda tekrar dava açtığınızda, bir sosyal çalışmacı inceleme raporu hazırlayarak çocuğun babayla görüşmesinin çocuk için psikolojik problemlere sebebiyet verdiğini belirtirse bu kişisel ilişki süreleri azaltılabilir.
teşekkürler. ben süreleri acaba azaltabilirmiyim diye düşünürken, karşı taraf dava açmış, kendisi farklı şehirde. boşanma kararında yazılı olan 1 aylık yaz tatilinin 45 güne, 1 haftalık sömestr tatilini 2 haftaya, 1.ve 3. cumartesiyi cuma sabahından pazar akşamına kadar, kurban bayramınıda bayramdan önce 7 gün , bayram bitimindende 7 gün sonra (yani 18 gün) talep etmiş. mümkün mü. bu çocuğun okul hayatı olacak, ayrıca tatilde benle hiç vakit geçirmeyecek mi. bu talepler mümkün mü.

Ben şahsen bu sürelerin kabul göreceğini düşünmüyorum. 2 haftalık sömestr tatilinin 2 haftasını da babayla geçirmesi mümkün değil.

Back
X