- Konu Sahibi arzuca9432
Çocuklarımız anneyimi örnek almalı,yoksa babasınımı sizce...............
Ne dersiniz?.......................................
Ne dersiniz?.......................................
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
ya böyle değişik konuları nerden buluyorsunuz, gerçekten merak ediyorum
bu nasıl bir soru cidden
nasıl bir cevap bekleyorsunuz ya da?
baba örnek alınmaz, beni alsın falan mı demeliyim?
ikisini de örnek almalı tabi ki çocuk, başka bir cevabı var mı bu sorunun?
füsfüs aynen katılıyorum sana bacım, konu biraz gereksiz olmuş, hem anne hem baba örnek alınmalı, başka bi alternatifi yok ki bunun zaten
Peki yanlış bir huyu vede hareketi olan bir baba yada anne,
anne ve de baba olduklarından örnekmi alınmalı?
Hayır demekki her anne vede baba doğru örnek değil.
Önemli olan çocuğunuzun bu ayrımı yapabiliyor olması.
Tabii bazı şanslı aileleler de var tabii.Anne ve de babanın
örnek olduğu,toplum tarafından sevilen vede örnek gösterilen.
Çevrenize bakarsanız bir çok cocuk var ebeveynleri tarafından
anlaşılmayan.Yanlış eğitim aldırmaktan,zorla evlendirilmeye kadar.
Ömemli olan çocuklarımızın bilinçli olmaları ve de ayrım gibi
görünen bu şeyin FARKINDALIK olduğunu hissetmeleri..............
Sevgiler..................................................
şimdi şöyle düşünelim, bi çocuk düşün, diyelimki annesi yada babasının bazı huyları kötü, peki sence o çocuğun annesinde yada babasındaki kötü huyları almamasını nasıl sağlayabilirsin, doğduğu andan itibaren anne ve babasını lider seçmiş bi çocuk sence gidip sokaktaki bi insanı örnek alabilir mi, öyle bi ihtimal varmı, senin bahsettğin çocuğun kendisini bilip tanıdığı zamanki aşamalar, peki öncesini napcaz, mesela şu anda ben bebeğimin karakteriinin tohumlarını atıyorum babasıyla birlikte, ileride 3-4-5-6 yaşlarına geldiğinde benim veya babasının kötü huylarını da örnek almayacak mı, örnek almak sadece kocaman bi insan olduktan sonra mı başlar, öncesini atlıyorsun ama asıl atlanmaması gereken çocuğunun ilk yılları
İnsan doğduğunda mükemmel doğmuyor demiştim.Aynen sizin dediğiniz gibi,
ilk yıllar bunu algılayamaz ve de hormonlarında vardır annesinden,babasından
alır karakterini,kaşını,gözünü.....................
Okul yıllarında artık çocuk etrafına bakar vede keşfe çıkar.İlla o anne baba
çocuğu dünyaya getirdi diye bence çocuk ailesini lider olarak vasıflandırmamalı.
Anne ve baba burada araçtır biryerde dünyaya gelmesine neden olan.
Çocuk anne ve babanın hatta toplumun yanlışını,doğrusunu görebilecek
şekilde eğitim alarak kendine geliştirmeli.Çocukların anne ve babasına
soramadığı ve ya cevabını alamadığı bir dünydayız.FARKINDALIK hepimiz için........
bu yazdıklarınız çok farklı bir konuPeki yanlış bir huyu vede hareketi olan bir baba yada anne,
anne ve de baba olduklarından örnekmi alınmalı?
Hayır demekki her anne vede baba doğru örnek değil.
Önemli olan çocuğunuzun bu ayrımı yapabiliyor olması.
Tabii bazı şanslı aileleler de var tabii.Anne ve de babanın
örnek olduğu,toplum tarafından sevilen vede örnek gösterilen.
Çevrenize bakarsanız bir çok cocuk var ebeveynleri tarafından
anlaşılmayan.Yanlış eğitim aldırmaktan,zorla evlendirilmeye kadar.
Ömemli olan çocuklarımızın bilinçli olmaları ve de ayrım gibi
görünen bu şeyin FARKINDALIK olduğunu hissetmeleri..............
Sevgiler..................................................
sence vasıflandırmamalı ama, çocuk için bu böyle değil, sen anneni babanı örnek almadınmı küçükken, onların her yaptığı senin için bi örnek olmadı mı, mesela baban sigara içti sen de sigaraya heveslenmedinmi, annen örtülü veya açık bi bayandı, sende o yönde eğilim olmadı mı, mesela erkek çocuklar için babası traş olurken onlar babaları gibi davranmak istemezler mi, bu senin bahsettiğin şeyler 18+ üstü canım, daha henüz dünyanın nasıl bişey olduğunu bilmeyecek kadar küçük çocuklar ve bebekler için geçerli değil, ki şahhsım adına söylüyorum, eşim çok iyi bi insan olmasına rağmen yeri gelir hala babamla kıyaslarım, ne olursa olsun anne ve baba evlatlar için bir idoldür, birkaç anne baba çocuğunun sorularını cevapsız bırakıyor diye bütün anneler babalar aynı değil, ben biçok aile tanıyorum çocuklarının her sorduğuna bıkmadan usanmadan cevap veren, sadece bumudur örnek olmak, hareketleriyle konuşmalarıyla vs vs da örnek olur ebeveynler, diyorum ya bu senin bahsettiklerin kendi kararlarını kendi vermeye başlamış çocuklar için geçerli, neyse sen kendi düşüncende haklısın bende kendi düşüncemde, bana göre anne ve baba her ikisi birlikte örnek olmalı, üstelik şu anda yazdıklarımızın da örnek olmakla bi alakası da yok