Çocuklar anneyimi,yoksa babayımı örnek almalı sizce?

arzuca9432

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2009
4.030
8
116
56
İstanbul
Çocuklarımız anneyimi örnek almalı,yoksa babasınımı sizce...............
Ne dersiniz?.......................................

ya böyle değişik konuları nerden buluyorsunuz, gerçekten merak ediyorum
bu nasıl bir soru cidden
nasıl bir cevap bekleyorsunuz ya da?
baba örnek alınmaz, beni alsın falan mı demeliyim?
ikisini de örnek almalı tabi ki çocuk, başka bir cevabı var mı bu sorunun?

çocıklar hem anne hem baba nı örnek almalıŞeniz
bir babanın çocukları için yapabileceği en önemli şey,annelerini sevmek ve ona saygı göstermektir.Ve bir annenin çocukları için yapabileceği en önemli şey babalarını sevmektir,ve ona saygı göstermektedir.a.s

hem anneyi hem babayı örnek almalı.ayrım yapılmaz ki.

ya böyle değişik konuları nerden buluyorsunuz, gerçekten merak ediyorum
bu nasıl bir soru cidden
nasıl bir cevap bekleyorsunuz ya da?
baba örnek alınmaz, beni alsın falan mı demeliyim?
ikisini de örnek almalı tabi ki çocuk, başka bir cevabı var mı bu sorunun?

Niyeki.Herkes doğduğunda mükemmel doğmuyor
maalesef.Bizler anne,baba olarakta örnek teşkil ediyoruz
çocuklarımıza.Bence çok mantıklı bir konu.Mesela benim
kızım bir çok şeyde beni daha mantıklı bulur.Bunda
abes bir şekil bulamadım ben sizin adınıza....
Yinede sevgiler......................................

tabi ki herkes mükemmel doğmuyor aksini iddia eden birşey yazmadım zaten
"Bizler anne,baba olarakta örnek teşkil ediyoruz
çocuklarımıza"

sorunun cevabı bu işte, kendiniz de söylüyorsunuz, yani bunun için konu açmaya gerek var mı? bunu demek istiyorum
neyse...
size de sevgiler

Çocuk hem anneyi hemde babayı örnek almalı..aksini düşünmek yanlış geliyor bana.

kimi örnek almalı diye bir soru bence yok. Çocuklar zaten küçük oldukları için doğru ve yanlışı ayıramazlar dolayısıyla anne ve bablarından gördükleri herşey kötüde olsa onlara doğru gelir. Her ikisinide örnek alırlar...

füsfüs aynen katılıyorum sana bacım, konu biraz gereksiz olmuş, hem anne hem baba örnek alınmalı, başka bi alternatifi yok ki bunun zaten

füsfüs aynen katılıyorum sana bacım, konu biraz gereksiz olmuş, hem anne hem baba örnek alınmalı, başka bi alternatifi yok ki bunun zaten

Peki yanlış bir huyu vede hareketi olan bir baba yada anne,
anne ve de baba olduklarından örnekmi alınmalı?
Hayır demekki her anne vede baba doğru örnek değil.
Önemli olan çocuğunuzun bu ayrımı yapabiliyor olması.
Tabii bazı şanslı aileleler de var tabii.Anne ve de babanın
örnek olduğu,toplum tarafından sevilen vede örnek gösterilen.
Çevrenize bakarsanız bir çok cocuk var ebeveynleri tarafından
anlaşılmayan.Yanlış eğitim aldırmaktan,zorla evlendirilmeye kadar.
Ömemli olan çocuklarımızın bilinçli olmaları ve de ayrım gibi
görünen bu şeyin FARKINDALIK olduğunu hissetmeleri..............
Sevgiler..................................................

şimdi şöyle düşünelim, bi çocuk düşün, diyelimki annesi yada babasının bazı huyları kötü, peki sence o çocuğun annesinde yada babasındaki kötü huyları almamasını nasıl sağlayabilirsin, doğduğu andan itibaren anne ve babasını lider seçmiş bi çocuk sence gidip sokaktaki bi insanı örnek alabilir mi, öyle bi ihtimal varmı, senin bahsettğin çocuğun kendisini bilip tanıdığı zamanki aşamalar, peki öncesini napcaz, mesela şu anda ben bebeğimin karakteriinin tohumlarını atıyorum babasıyla birlikte, ileride 3-4-5-6 yaşlarına geldiğinde benim veya babasının kötü huylarını da örnek almayacak mı, örnek almak sadece kocaman bi insan olduktan sonra mı başlar, öncesini atlıyorsun ama asıl atlanmaması gereken çocuğunun ilk yılları

şimdi şöyle düşünelim, bi çocuk düşün, diyelimki annesi yada babasının bazı huyları kötü, peki sence o çocuğun annesinde yada babasındaki kötü huyları almamasını nasıl sağlayabilirsin, doğduğu andan itibaren anne ve babasını lider seçmiş bi çocuk sence gidip sokaktaki bi insanı örnek alabilir mi, öyle bi ihtimal varmı, senin bahsettğin çocuğun kendisini bilip tanıdığı zamanki aşamalar, peki öncesini napcaz, mesela şu anda ben bebeğimin karakteriinin tohumlarını atıyorum babasıyla birlikte, ileride 3-4-5-6 yaşlarına geldiğinde benim veya babasının kötü huylarını da örnek almayacak mı, örnek almak sadece kocaman bi insan olduktan sonra mı başlar, öncesini atlıyorsun ama asıl atlanmaması gereken çocuğunun ilk yılları

İnsan doğduğunda mükemmel doğmuyor demiştim.Aynen sizin dediğiniz gibi,
ilk yıllar bunu algılayamaz ve de hormonlarında vardır annesinden,babasından
alır karakterini,kaşını,gözünü.....................
Okul yıllarında artık çocuk etrafına bakar vede keşfe çıkar.İlla o anne baba
çocuğu dünyaya getirdi diye bence çocuk ailesini lider olarak vasıflandırmamalı.
Anne ve baba burada araçtır biryerde dünyaya gelmesine neden olan.
Çocuk anne ve babanın hatta toplumun yanlışını,doğrusunu görebilecek
şekilde eğitim alarak kendine geliştirmeli.Çocukların anne ve babasına
soramadığı ve ya cevabını alamadığı bir dünydayız.FARKINDALIK hepimiz için........

düşünmedim bence genlerimizle yaratılığımız için iki taraftan baskınlığımızda var
ama ikisinide sonunda kiside ama daha çok erkek çoçuklar babayı model alıyor mesela baba gibi davranıyorlar ama yaş ilereyince işler değişiyor rol model arkadaş oluyor çoğunlukla

İnsan doğduğunda mükemmel doğmuyor demiştim.Aynen sizin dediğiniz gibi,
ilk yıllar bunu algılayamaz ve de hormonlarında vardır annesinden,babasından
alır karakterini,kaşını,gözünü.....................
Okul yıllarında artık çocuk etrafına bakar vede keşfe çıkar.İlla o anne baba
çocuğu dünyaya getirdi diye bence çocuk ailesini lider olarak vasıflandırmamalı.
Anne ve baba burada araçtır biryerde dünyaya gelmesine neden olan.
Çocuk anne ve babanın hatta toplumun yanlışını,doğrusunu görebilecek
şekilde eğitim alarak kendine geliştirmeli.Çocukların anne ve babasına
soramadığı ve ya cevabını alamadığı bir dünydayız.FARKINDALIK hepimiz için........

sence vasıflandırmamalı ama, çocuk için bu böyle değil, sen anneni babanı örnek almadınmı küçükken, onların her yaptığı senin için bi örnek olmadı mı, mesela baban sigara içti sen de sigaraya heveslenmedinmi, annen örtülü veya açık bi bayandı, sende o yönde eğilim olmadı mı, mesela erkek çocuklar için babası traş olurken onlar babaları gibi davranmak istemezler mi, bu senin bahsettiğin şeyler 18+ üstü canım, daha henüz dünyanın nasıl bişey olduğunu bilmeyecek kadar küçük çocuklar ve bebekler için geçerli değil, ki şahhsım adına söylüyorum, eşim çok iyi bi insan olmasına rağmen yeri gelir hala babamla kıyaslarım, ne olursa olsun anne ve baba evlatlar için bir idoldür, birkaç anne baba çocuğunun sorularını cevapsız bırakıyor diye bütün anneler babalar aynı değil, ben biçok aile tanıyorum çocuklarının her sorduğuna bıkmadan usanmadan cevap veren, sadece bumudur örnek olmak, hareketleriyle konuşmalarıyla vs vs da örnek olur ebeveynler, diyorum ya bu senin bahsettiklerin kendi kararlarını kendi vermeye başlamış çocuklar için geçerli, neyse sen kendi düşüncende haklısın bende kendi düşüncemde, bana göre anne ve baba her ikisi birlikte örnek olmalı, üstelik şu anda yazdıklarımızın da örnek olmakla bi alakası da yok

bu yazdıklarınız çok farklı bir konu
açtığınız konu çok farklı
siz anne mi baba mı diye bir tercih sunmuşsunuz
tabi ki her anne ve babanın olumsuz yönleri var, bunlar nelerdir mesela diye bir konu olsa anlardım
ama bu öyle bir konu olmamış bence
açıklama gereği hissettim, yoksa tabiki anne baba olarak örnek alınmayacak davranışlarımız mutlaka vardır

sence vasıflandırmamalı ama, çocuk için bu böyle değil, sen anneni babanı örnek almadınmı küçükken, onların her yaptığı senin için bi örnek olmadı mı, mesela baban sigara içti sen de sigaraya heveslenmedinmi, annen örtülü veya açık bi bayandı, sende o yönde eğilim olmadı mı, mesela erkek çocuklar için babası traş olurken onlar babaları gibi davranmak istemezler mi, bu senin bahsettiğin şeyler 18+ üstü canım, daha henüz dünyanın nasıl bişey olduğunu bilmeyecek kadar küçük çocuklar ve bebekler için geçerli değil, ki şahhsım adına söylüyorum, eşim çok iyi bi insan olmasına rağmen yeri gelir hala babamla kıyaslarım, ne olursa olsun anne ve baba evlatlar için bir idoldür, birkaç anne baba çocuğunun sorularını cevapsız bırakıyor diye bütün anneler babalar aynı değil, ben biçok aile tanıyorum çocuklarının her sorduğuna bıkmadan usanmadan cevap veren, sadece bumudur örnek olmak, hareketleriyle konuşmalarıyla vs vs da örnek olur ebeveynler, diyorum ya bu senin bahsettiklerin kendi kararlarını kendi vermeye başlamış çocuklar için geçerli, neyse sen kendi düşüncende haklısın bende kendi düşüncemde, bana göre anne ve baba her ikisi birlikte örnek olmalı, üstelik şu anda yazdıklarımızın da örnek olmakla bi alakası da yok

Peki ozaman annemiz babamız sigara içti.,bende içeyim ,özeneyim...
Yok öyle birşey.Eğer sizin vasıflarınızda bu yoksa anne babanız sizin
için sadece bir araçtır.Sizin içinizde olanı açığa çıkarıır.Örnek olamaz
hiçbirşey siz istemiyorsanız.Kişi daha çocıkluğunda bile ona
gelen heveslerden derisini alabiliyor,farkındalık yaşayabiliyorsa tamdır
geleceği adına...............................................................................

bende arkadaşlar gibi her ikimizi de örnek almalı diye düşünüyorum...
ben ve eşim onu yetiştirmek için varız...
hamurunu karıcak olan biziz... sonuçta benden alması gerekenler olduğu kadar babasından alması gereken şeyler de var...
mesela ben babasına tapan bir kadınım ama anneme çok daha fazla güvenirim her konuda...
ikisinden de aldığım çok şey var birini örnek aldım diyemem...
çocuğumda öyle olsun isterim..

Back
X