• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklar için bir kuruş vermemesi...

Valla siz para vs de talep ederseniz evden sizi çıkarır mahkeme de 2 çocuğa verir toplam 15 bin kiranıza bile yetmez şu noktada oturmanız ses çıkarmamanız daha mantıklı. Şu dizilerdeki donuna kadar alma repliği tamamen ütopik mahkeme genelde tek çocuğa veriyor 6-7 bin yarabbi şükür de diyor. Kaşınmayın bence

Ev kac mioluk ev? Evlendikten sonra odendigi icin ortak mal sayiliyor zaten. Ev 6 mio ise 3 miosu sizin. Bu cocuga her ay 6 bin nafaka baglansa ki daha dusuk baglanan nafakalar okudum burda 3 mio ya kendinize kredisiz 1arti 1 ev alip duzen kurabilecek misiniz. Bu arada bence de olması gereken erkeğin cocuklarinin yasadigi yerdeki evi oturumlarina verip ustune maddi destek olmasidir. Zira kadin zaten 7 24 full paket hizmette ediyor cocuklarin tum yuku kadınların üzerinde

Boşanan kadınla erkek çocuğun maddi yükünü eşit paylaşması gerekiyormuş gibi yorumlar neden yapılıyor? Siz bari yapmayın hanımlar ya. Evden kira almıyomuş da adam hayatını yaşamasın mıymış.

Arkadaşlar erkekler boşanınca çocuğun manevi yükünü anneyle eşit derecede paylaşıyor mu? Çocuk bir ay annede bir ay babada mı kalıyor yoksa tüm yıl annede mi kalıyor? Ödevlerini kim takip ediyor? Çocuğa disiplini kim veriyor? Hastalandığında, üzüldüğünde kim yanında duruyor? Annesi yanında duruyor.

Boşanmış anneler manevi yükü tek başına yükleniyorken ve adamlar hiç çocuğu olmamış gibi yaşayabiliyorken iş çocuğun masraflarına gelince neden yarı yarıya ödeyin oluyor? Ev kirası hariç tüm masrafları anne karşılayacaksa o zaman yılın 6 ayında da çocuklara baba baksın madem çocukların yükünü paylaşmaları lazım sadece para konusunda paylaşmasınlar.
Keşke öyle olsa,

bu konuda da adalet kadından yana olmuyor. Çocuk için nafaka 5 / 10 bin mi olur. Bir çok kadın bu şartlarda çocuk bakıyor… mal da gitmiş elinden. Adam çocukları da annelerine postalamış. Anasıyla kalıyor, yemeği yapılıyor, çamaşırı yıkanıyor. Yiyip içip s.ç… ohh. Arada bi iki çocuk baba da diyor. Papuçumun babası…

Bizde burada konu sahibine boşver kiran yok ya demek zorunda kalıyoruz…

Arkadaşlar peki ben biri yedi diğeri 2 yaş çocuğumla küçük bir ilçeye tayin istesem nasıl olur sizce? Araba alma derdim olmaz kiram düşük olur.Babası da çocuklar için nafaka verir küçük yerde masrafım da az olur.ne dersiniz? Orada küçük oğlumu kreşe gönderirim büyüğü de ilkokula tam gün.lütfen ciddi yorumlar yapar mısınız farklı bakış açılarına çok ihtiyacım var

Arkadaşlar peki ben biri yedi diğeri 2 yaş çocuğumla küçük bir ilçeye tayin istesem nasıl olur sizce? Araba alma derdim olmaz kiram düşük olur.Babası da çocuklar için nafaka verir küçük yerde masrafım da az olur.ne dersiniz? Orada küçük oğlumu kreşe gönderirim büyüğü de ilkokula tam gün.lütfen ciddi yorumlar yapar mısınız farklı bakış açılarına çok ihtiyacım var
Kir dediğin artık hiç bir yerde ucuz degil.
İlçe de olsa haliyle nezih bir semtte oturmanız gerek 20 den aşagı ödemezsiniz
Eşiniz de size aylık nafaka bir ev kirası kadar vermez.

Adamın aylık gelirini bilmek gerek..Durumu iyi olsa koca adam kardeşiyle anasıyla oturmazdı galiba..ama uslubü çirkin bi adam..elin çocukları sanki

Çok iyi araştırmanız lazım. İlçelerde bile kiralar yüksek oluyor. Ayrıca kreş imkanı da olmuyor. Küçük ilin ilçesinden bahsediyorum. Çoğu minik ilçede gerçekten kreş yok. Yine en az 15 bini gözden çıkarmanız gerek, bunun depozitosu, taşınma masrafı da var. Nafaka ne kadar oluyor sordunuz mu?

Arkadaşlar merhaba, ben boşandım. Benim iki tane çocuğum var. Biri iki yaşında, biri yedi yaşında. Şimdi şöyle, ben memurum. Boşandıktan sonra eşimin evinde kalmaya devam ettim. Ev onun evi. İki çocukla beraber bu evde yaşıyorum. Sonra memuriyetimi yapmak için daireme gidip geliyorum. Boşandığım adam da yaşadığım ilin farklı bir ilçesinde, yani bir saatlik uzaklıkta bir ilçede. Bir saat bile değil, kırk dakika uzaklıkta bir ilçede yaşıyor. Oradan gelip gidiyor bulunduğumuz ile. Çünkü onun da çalıştığı yer burada. Şimdi sorun şu, benim evim olmadığı için eşim burada otur istediğin kadar ama çocukların masraflarını karşılamam dedi. Ben de kabul etmek zorunda kaldım. Çünkü eğer bulunduğum yerde kiraya çıkarsam, zaten nafakadan fazla kira vermem lazım. 20-30 bin liradan aşağıya kira vermem. Ama işte evde otur diyor, onun karşılığında benden bir kuruş bile isteme diyor.Hatta şöyle bir cümle kullandı, evde oturun ama bana bulaşmayın. Aynen bu cümleyi kullandı. İki çocuğun masraflarının hepsi benim üzerimde. Şu an arabam da yok. Sizce bu durum adil mi? İki çocukla onun evinde oturuyorum, tamam. Ama karşılığında çocuklara hiçbir nafaka, bir kuruş bile almıyorum. O da şöyle söylüyor, ben de diyor ilçeden gidip geliyorum, bir sürü benzin parası harcıyorum diyor. Ne diyorsunuz siz buna? Sizce bu çocuklar için nafaka istemeli miyim? Ha onu da şöyle söyledi, eğer dedi nafaka vereceksen çocuklar için o zaman evden çıkın dedi. Ne diyorsunuz buna? Onun oturduğu ev de yani ilçedeki ev, evin yarısı, kendisinin yarısı, kardeşinin evi, orada annesiyle beraber yaşıyor.
Evde otur, mahkeme ne kadar nafaka tahsil etti bilmiyorum ama kar zarar hesapla işte, nafaka çok yüksek bir şey değil zaten. Çocukların hangi masrafları boşanma sözleşmenizde ona verildi bunu da bilmiyorum. Mesela nafaka artı eğitim masraflarının yarısı gibi bir ibare var mı? Bunlara hep bakmak lazım. Bu arada bir avukata danışın ama bildiğim kadarı ile ileride evden çıkarmaya kalkarsa geriye dönük nafaka ödemedi diye dava açabiliyorsunuz.

Kiraya çıkınca ev sahipleri kafasına göre zam yapıyor kafasına göre çık diyor sıkıntı . Eğer aldığınız nafaka direk kiraya gidecekse kendınızı taşınmakla ugrastırmayın

Çocuklar için biraz destek ol dedim maddi katkıda bulun dedim biraz önce hem evimde oturacaksın hem para vereceğim öyle mi evimden çık kiraya o zaman dedi.

Çocuklar için biraz destek ol dedim maddi katkıda bulun dedim biraz önce hem evimde oturacaksın hem para vereceğim öyle mi evimden çık kiraya o zaman dedi.
Bunu diyeceği zaten belliydi.
Sız anlaşmalı mı bosandınız?
Hakım nafaka istiyor musun dıye illa sormustur sız hayır mı dedınız?

Adamın maaşı kaç para? Ne kadarlık bir maddi yardım hayal ediyosun ablacım niye şimdi kalkışıyosun böyle işlere?
Bak benim akrabam 3-4 ay önce boşandı, 3 çocuğuna toplam 8 bin lira nafaka bağlandı o kadar. Adamın maaşı 35 bin çünkü kendi de yaşayacak daha o maaşla.

Evi size ne kadar süre tahsis etti önemli olan bu? Yoksa erkekleri boşanma konusunda hiç haklı bulmam, bu konuda adil buldum eğer tahsis süresi mantıklı ise..

Bence şu an siz karlisiniz ama siz bilirsiniz muhtelemen vereceği nafaka maksimum 20000 hakim ikinizde çalıştığı için eşit düşünecek bu durumda siz bir de kurayla ugrasaaksiniz. Ya da şöyle bir durum var çantanızı alıp çıkın çocuklarla o ilgilensin belki biseyleri anlar.

Açıkçası aylık vermesin ok ama okul dönemi vs para vermesi gerekiyor ekstra.

Eskidendi o küçük ilçeler daha düşük maddiyatla yaşam eğer o küçük ilçenin insanı esnafı vs değilseniz tayinci nasılsa vermek zorunda mantığıyla büyük şehir gibi kiraya veriyorlar iki çocukla eşyalı ev tutmayacağınıza göre (iki çocuğa uygun eşyalı ev zor bulunur anlamında) siz ev az 2+1 ev bulup eşyalandıracaksınız 1. Yılın sonunda ev sahibi ya zam ya çık dediğinde huzursuz olup çıktığınızda yeni eve o eşyalar olacak mı olmayacak mı perdesine kadar değişmeniz gerekecek mi gerekmeyecek mi yani gerçekten bu devirde kiracı olmak çok ama çok zor herkes çakal çukal olmuş
Ayrıca eşiniz memur falan değilse geliri belgelenebilir değilse özelde falan çok rahat daha düşük gösterebilirler nafaka için yani gördüğünüzden fazla pisliklere hazırlıklı olun

Adamın maaşını sormuşsunuz 130 bin civarı.ek ödemeleri de var ama ilk eşinden de bir çocuğu var.
Eski eşi kirada mı oturuyor, o çocuğa nafaka veriyor mu? Ya kusura bakmayın da çöp gibi adamlarla niye evleniyorsunuz? Ek ödemeleri dediklerinizle aşağı yukarı 150 bin geliri var ve çoluk çocuğu yemiş mi içmiş mi, doymuş mu doymamış mı umurunda değil. Demek ki şu an oturduğunuz ev olmasaydı perişan olacaktınız 2 çocukla. Nafaka bağlansa kiraya faturaya mutfak alışverişine hiç yetişemezsiniz. Evde oturun ama bana bulaşmayın cümlesini kuran adamın karakteri huyu suyu bir günde böyle olmamıştır. Kendi hatalarınızla da yüzleşin ve sorumluluğunu alın. Anne olmak herkesin hakkı ama böyle adamdan 2. çocuğu yapmak hata. En azından memursunuz, hastalığı doktoru ilacı vs karşılanıyor. Kafasını bulandırmayın evden çıkartmasın sizi.

Ayrıca bu evi sizden önce almış ama ödemeleri sizle evliyken yapmış. Kardeşine elden nakit mi verdi bankadan mı gönderdi?

Eskidendi o küçük ilçeler daha düşük maddiyatla yaşam eğer o küçük ilçenin insanı esnafı vs değilseniz tayinci nasılsa vermek zorunda mantığıyla büyük şehir gibi kiraya veriyorlar iki çocukla eşyalı ev tutmayacağınıza göre (iki çocuğa uygun eşyalı ev zor bulunur anlamında) siz ev az 2+1 ev bulup eşyalandıracaksınız 1. Yılın sonunda ev sahibi ya zam ya çık dediğinde huzursuz olup çıktığınızda yeni eve o eşyalar olacak mı olmayacak mı perdesine kadar değişmeniz gerekecek mi gerekmeyecek mi yani gerçekten bu devirde kiracı olmak çok ama çok zor herkes çakal çukal olmuş
Ayrıca eşiniz memur falan değilse geliri belgelenebilir değilse özelde falan çok rahat daha düşük gösterebilirler nafaka için yani gördüğünüzden fazla pisliklere hazırlıklı olun
Maaşını bir üstte yazdım

Eski eşi kirada mı oturuyor, o çocuğa nafaka veriyor mu? Ya kusura bakmayın da çöp gibi adamlarla niye evleniyorsunuz? Ek ödemeleri dediklerinizle aşağı yukarı 150 bin geliri var ve çoluk çocuğu yemiş mi içmiş mi, doymuş mu doymamış mı umurunda değil. Demek ki şu an oturduğunuz ev olmasaydı perişan olacaktınız 2 çocukla. Nafaka bağlansa kiraya faturaya mutfak alışverişine hiç yetişemezsiniz. Evde oturun ama bana bulaşmayın cümlesini kuran adamın karakteri huyu suyu bir günde böyle olmamıştır. Kendi hatalarınızla da yüzleşin ve sorumluluğunu alın. Anne olmak herkesin hakkı ama böyle adamdan 2. çocuğu yapmak hata. En azından memursunuz, hastalığı doktoru ilacı vs karşılanıyor. Kafasını bulandırmayın evden çıkartmasın sizi.

Ayrıca bu evi sizden önce almış ama ödemeleri sizle evliyken yapmış. Kardeşine elden nakit mi verdi bankadan mı gönderdi?
Çok teşekkür ederim zaman ayırıp yorum yazmışsınız.hayır onun bir evi daha var annesi istediği için aldı.annesi ile birlikte yaşıyor orasa.benim maaşım düz memur maaşı.
Evet aynen o cümleyi kullandı.evde oturun bana bulaşmayın dedi.Uyuyamıyorum sinir stresten kardeşim.

Maaşını bir üstte yazdım
İçinizi açacak bir şeyler söylemeyi dilerdim ama çocuk 3 etti avukat olmadığım için keskin bir rakam bilemem ama alacağınız nafaka kiraya eşya taksidine vs yetmez bence sizce ?

Back
X