tablet in zarari daha mi a z diyorsunuzama karşılığında bir söz istemişsiniz,o da sözünü tutmuş.ben de çocuklara tablet,cep telefonu alınmasına karşıyım ama siz bir söz vermişsiniz.almazsanız çocuğun size inancı kaybolur.alın ama ,kullanım saatlerine kısıtlama getirin.günde yarım saat ve dersler bittikten sonra gibi.
yurt disindayim o bedava verenlerden bulamam pekzaten bir şeyi yaptırmak için istediği şeyi almayı teklif etmek başlı başına bir hata. ama bu saatten sonra yapılacak bir şey yok almak gerek. yoksa tablet bir ihtiyaç değil tersine oldukça sorun yaratan bir şey.
asus, lenovo felan gibi markaların tabletleri var hatta gsm operatörleri bazı taahhütlere bedava bile veriyorlar. onlar çabuk bozuluyor. onları tercih edebilirsiniz.
butun sartlari kabul ediyoalr, hafta içi evde olmayacak bbasi dukkana goturecek sadece ahfta sonu ellerinde olacak, saat sarti vs herseye ok diyolar ,çok istiyolar anlamiyoprumki ne var bu tabletdeeeYaşları küçük değil en azından. Ben küçük çocukların eline tel. Tablet verilmesine karşıyım. Alın ama sınır da koyun bence. Mesela günde 2 saat oynamalarına izin vereceğinizi söyleyin ki derslerini de etkilemesin. Bu şartla kabul ederim diye baştan söyleyin bence.. ve uygulayn da şartınızı.
bozmasaydiniz iki gunde bozdunuz yok baska desem olmazmi :)vallahi ben teknolojiden pek anlamam.yani hangisi iyidir hangisi kötüdür bilemem.ama ben olsam böyle bir söz verdiysem iyisini alırım.bozulursa yaptırmanızı isteyecekler çünkü.ama dediğim gibi günde en fazla 1 saat kullanacaksınız gibi kesin bir kural koyun.
bozmasaydiniz iki gunde bozdunuz yok baska desem olmazmi :)
yok kuçuk kardes dedigim 1.5 yas kuçuk yani oda 7.5 yasindabir kere söz vermişsiniz yapmak zorundasınız. yoksa bir daha sizin hiçbi lafınızı dinlemez yalancı konumuna düşersiniz.
Tablet alınca bütün gün elinden düşmeyecek diye bir şey yok bunu da siz yöneteceksiniz. Örneğin günde 1 saat tamamen atıyorum oynamasına izin verin.
Küçük bebeğe de vermeyin küçükler için çok zararlı. Hiperaktif ve odaklanamama sorunu yaşıyorlar ilerde derslerine yansır. O şu anda oyun bebeği sürekli keşfetmesi lazım etrafını. Tablete telefona kitlenmek değil.
valla otorite varda çok fazla deil galiba ,yani telefon ve pc den kaldiiryorum ama tabletde ayni olur ehrhaldeHanfendi evde hiç otoriteniz yok mu ki, Nasıl sözünüzü tutmanız gerekiyorsa, çocuklara sözünüzüde dinletebilmelisiniz.
Mesela bizde, çocuklar için tablet bilgisayar vs. ne olursa olsun hepsinin bir saati zamanı var. Kimse kimsenin saatine zamanına kastetmez, kavga etmez.
Okul dönemi hafta içi asla pc,telefon ,oyun yok(ders dışında ki ödevleri beraber yapıyoruz zaten). Hafta sonu da belirlenen saatler dışında istemezler bile, bilirler kuralı ve sınırları. Kendilerine de zaman ayırmalılar, oyun oynamalılar değilmi. Ve en önemlisi anneyle birebir vakit geçirmek!
Bunlar tabletten daha cazip hale getirilmeli çocuklar için.
Tablet aldık dersleri çok kötü diyen analara da pess diyorum PESSSS!!!!
Çocuk bunlar tabiiki özeniyorlar, haklılar da, çağın teknolojik hızına oyunlarla değil, başarılarla varabileceklerini zihinlerine kazımamız lazım. Sadece söyleyerek değil örnek olarak da tabiiki.
Bence alın ama sınırlarını bilsinler. Siz öncelikle kavga çıkacak, ders notları düşecek diye kendinizi şartlandırmamalısınız.
Kolay gelsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?