- 17 Nisan 2012
- 1.896
- 2.559
- 358
ay kiyamam yaa unutamadinmiCevap veriyorum;
Sözünü tutmayan anne en kötüsüdür.
*Tablet kullanımına sınırlama getirilebilir.
*Tırnak yeme alışkanlığı ileride çok çok çirkin ellere neden olur. Ve enfeksiyon riski hep var.
*Ama sözünü tutmayan anneye güven duyulmaması, bunun sürekli yüzüne çarpılması, bir zaman sonra ciddiye alınmaması ve bu kalıp kırıklığıyla başa çıkmaya çalışan bir çocuk büyütmek en kötüsüdür..
Yaşadım da oradan biliyorum. Nasıl içerlediysem hala anneme söylenirim.Konu tablet değil tabi bizim zamanımızda en büyük lüks bisikletti..
tabletden eksik ler dogru da ne bilem çok gereksiz gordugum için bunu sorun gormemisitim
oglumun dilproblemi var, gecen sene sonunda ogretmeniylede konustum bu konuyu,tableti alirsaniz kimle konusacak dahada cogalabilir sorunu demisti, su an disari çikiyor artkadasalriyla oynuyor surekli vs .. ama ekledide dort çocugu dortde tavleti varmis evde tabi kadin yasli çocuklari buyukdur
bide o çocukken bi arkadasinin evinde tv yokmus herkes bilirmis ondan bahsedermis vs onuda anlatti, 50 yasinda kadin onu hatirliyor demekki baya gaddar bu çocuklar
uzun zamandir dusunuyorum arastiyoruyorum soruyorum annelere okula heryere
hep ikimde kaliyordum
bu sefer kendi bacaklarima SIKDIM :)
yok karateye yazdiricam dun denemeye gitti çok sevdi,camiye gide, haftada 1.5 saat turkokulu varn bir saat odev yardimi varben A101 den almıştım hem gayet ucuz hem de oldukça dandik
şarjı gitmiyor kilitleniyor harici hafıza kartı almazsanız kapasitesi düşük
benim kızım sıkıldı attı bir kenara sormuyor bile ama 5 yaşında benimki, sizinki sıkılana kadar sürekli şikayet edebilir
ben arada sırada telefon veriyorum youtube u sildim çok saçma videolar var
bir iki eğitici oyun var ona bakıyor yarım saat dolmadan geri alıyorum sıkıntı çıkarmıyor
tableti bir davranış değişikliği için söz vermişsiniz sözünüzü tutmalısınız yoksa size güveni sarsılır
ayrıca çok istekli olduğunu söylüyorsunuz kolay kolay vazgeçmeyecek o yüzden saplantı haline dönüştürmeye gerek yok
nelerle uğraştığını kontrol edip, derslerini ihmal etmemesini sağlarsanız ve süre sınırı getirirseniz elektronik aletler düşündüğünüz kadar kötü etki yapmaz
bunlar bu çağın çocuğu mahrum etmek de sıkıntı yaratır
ders, kitap okuma, arkadaşlarla sosyalleşme gibi öncelikli durumlarda sorun yoksa içinizi ferah tutun
bu tür elektronik aletler üç yaş altı çocuklar için çok zararlı
dün instagramda bir arkadaş video koymuş çocuğu telefondan çizgi film izliyor galiba 6-7 aylık
içim acıdı ama bişey söylesek biz suçlu oluyoruz
sizin çocuklar epey kendini kurtarmış rahat olun
Ben yıllardır apple kullanıyorum hiç bozulmadı ,bir tanede ucuz birşey almıştım niye aldıysam onu elimde varken 5 aya kalmadan pert oldu ısındı dondu sonra ısınınca camı çatladı bende çöpe attım onu .Yurt dışında ki fiyatları bilmiyorum tabi ama biraz zorlanabilir bütçe.aslinda butçe oalrak çok ayiramam , karateye yazdiricam,oglan karateye arti footbol istiyor hepsi parali
100 euro dusunmsutum ama a o parayada ipad vermezler tabi,en kotuleri 30-40 e galiba bu fiyata orta kalite bulabilirliymki acaba
ben yurt disindayim evde hep tr konustum ana dili yerlessin diye biraz geç kalkdik o yuzden okuldaki fransizca dersine, ona ozel yardim aliyoruz .. derste okudugu soruyu yanlis cevapliyuor dogruusnu bildgi halde, yani konsatra olamiyor galibaBakın biz geç alan ailelerden biriyiz
oğlum ilkokula başladığı sene aldık
ondan önce ona bilgisayar aldık
bu senin dedik
izin vs istemeden istediğini yap dedik
bilgisayar oyunu bile oynadık hatta ikili oyun vs
sonra anaokulu bittt yaz tatilinde bir ara tablet vs muhabbeti geçti
babası da okuldan da isterler belki okul açılsın o ara alalım ona göre alalım dedi
bir daha kimse tablet konusunu açmadı
o süreçte oğlumu BİLSEM sınavlarına yazdırdı öğretmeni sınav tabletle imiş
eşim dedi ki panik olur hiç tableti yok alalım biraz en azından kullanmayı öğrensin
aldık ve çocuk bize dedi ki okul açılınca alacağız demişlerdi ne zaman alacaksınız diye ben de bekliyordum
yani siz de söz vermişsiniz alın
bir de o konuşma problemlerinin çoğu da bu tarz isteklerin ötelenmesi ile de ortaya çıkıyor
yani kendini eksik hissediyor bir de konuşamıyor içine kapandıkça kapanıyor
okul saatlerini bilemiyorum
iki çocuk tek tablet ile aynı zaman aralığı da sıkıntı
ama en azından sen oynadın sıra onda diyerek ikisine de aynı süre ile süre kısıtlaması getirmek kolay olabilir
birisi anlatmıştı çocukları 8-10 saat okula kapatıp evde de sürekli ders diyoruz onlar da agresif oluyor
istediklerini yapmalarına izin verilen bir yarım saatleri ya da bir saatleri olmalı diyen bir pedagogu
ooo 400 euro dan bahsediyolar ipad için google a ayzincaYıllardır aynı tableti kullanıyorum almışken kaliteli alın derim henüz bozulmadı ama markası iyi olduğu için ,200-300 liralık almayın derim tabi bütçede önemli ama ben olsam alacaksam iyisini alırım
ben yurt disindayim evde hep tr konustum ana dili yerlessin diye biraz geç kalkdik o yuzden okuldaki fransizca dersine, ona ozel yardim aliyoruz .. derste okudugu soruyu yanlis cevapliyuor dogruusnu bildgi halde, yani konsatra olamiyor galiba
az sonra footbola yazzdirmaya goturcem çok istiyor oglan, tabi tableti buyuk kiza soz verdim ona deil
amann yaa çcougunmu var derdin var :)
Doğan cüceloğlu dinlediniz mi hiç, çocuk konusunda uzmanlar var, çocuğu sevgiyle eğitmenin en güzel yollarını gösteriyorlar.BANA OGRETIN lutfen o usulu yontemi bildigimden emin deilim :)))
tamam o zaman haftasonu sirayla ve saatle verirsiniz. Haftaici babalari yaninda goturur. Surekli ellerinde olmazsa sorun olmaz ki. Alin bence.butun sartlari kabul ediyoalr, hafta içi evde olmayacak bbasi dukkana goturecek sadece ahfta sonu ellerinde olacak, saat sarti vs herseye ok diyolar ,çok istiyolar anlamiyoprumki ne var bu tabletdeee(
Ucuzunu alma cnm aliyisan varsa maddi durumun iyisini al zaten tablet alışkanlığı kötü birşey bide kötüsünü alıp göz sağlığını etkileme ucuzlarin ışınları göze Zarar veriyomus oğluma aldık çok pahalı değil ama ucuzda değil yani tabi bin pişman oldum o ayrı bı konuda sinir koyularak kullansın başta anlaşarak al cnm yoksa benim oğlan zobi gibi olmuştu tablete bakmaktan ben okul açılınca bırakmak suretiyle almıştım şükür kaldrdik ortaliktano zaman en ucuzunu bulup alayim onlar donuyormus galiba surekli :)))
Peki 5 buçuk yaşındaki kızım için hangi modeli önerirsiniz?Ben yıllardır apple kullanıyorum hiç bozulmadı ,bir tanede ucuz birşey almıştım niye aldıysam onu elimde varken 5 aya kalmadan pert oldu ısındı dondu sonra ısınınca camı çatladı bende çöpe attım onu .Yurt dışında ki fiyatları bilmiyorum tabi ama biraz zorlanabilir bütçe.
Çocuğunuza söz verdiğiniz için tableti almanız lazım ama eve sokmak istemediğiniz şeylerin sözünü vermeyin, sözümü tutup tableti alacağım ama günde en fazla şu kadar saat oynayabilirsin diye kuralınızı baştan koyun.tablet in zarari daha mi a z diyorsunuz
aklinizda bi marka varmi onerebilceginiz
en ucuzunu alsam iki gunde bozulurmuki
parasi umrumda deil butun gun onunla ugrastiklarini dusunmek bile istemiyorum
babamizin is saatleri çok afzla çok az goruyolar onu, tek basima ustesinden gelemem sinirlamanin diyede korkuyorum
genelde babalar sinir koyup aliyomus çocugun elindeki tableti(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?