- Konu Sahibi BenimZorHayatim
-
Cocugum olmadan benim canimin bi anlami yok ben evladimin caniyla hayat buluyorum.bu mesajlar 2012 yılından.
ta o zaman kocana bırakmak istiyormuşsun.
seni aldatan adamla o zaman mecburen evli kaldın diyelim.
neden iş bulup birikim yapmadın?
perşembenin gelişi çarşambadan belliydi. neden çözümler üretmedin bu günler için?
şu cümlen kafa yapını özetliyor:
çocuklarım canım ama ben de bir canım. bana yazık değil mi?
bir anne böyle cümle kurmaz.
Bu nasıl bir cehalettir nasıl bir bencilliktir Rabbim iyilerle karsilastirsinEsimin yengesini gordum sizde ve cocuklariniza cok uzuldum. 3 cocugunu daha 1 daha kundakta bebekken birakip baska bir adamla evlendi simdi o adamin eski karisinim cocuguna bakiyor. Cocuklarini da 15 sene sonra falan faceten bulmustu tabi cocuklar yuzune bile bakmadi hakli olarak. Ama ne oldu biliyomusunuz "baba" kendini ickiye vudi. Cocuklara kv ve kv min annesi yani babanneleri bakti. Yedirdiler icirdiler giydirdiler bu kadar cunku annesi olmayan birinin elinden ancak bu gelir. Buyuk oglan 20 yasinda yok suan ortalarda. Ortanca kiz 15 en küçükleri 14 yasinda aramizda buyuyorlar işte. Kimsenin dogum gununde gulmez yuzleri. Bayramlarda hep mutsuzlar. Kendi dogum gunlerinde de aglarlar. Hediyeler aliriz supriz dogum gunu yapariz ama hep yuzleri asiktir. Neden biliyor musunuz?
Ben babalarinin kahrini cektim biraz da babalari onlarin kahrini ceksin diyen malesef adi anne olan igrenc varlik yuzunden!
Rabbim sabırlar versin inşallahÇocuğunu kaybetmiş bir anne olarak her gün rüyamda bir kere göreyim sesini duyayım diye dua ederken...
Siz çocukları babaya ceza aracı olarak kullanmak isterken...
İmtihan diyorum ne diyimki artık.
Bazen çocuk anneye, bazen anne çocuğa..
ne kadar güzel uzlaştırıcı bir yorum birini karalamak yerden yere vurmak çok kalaydır önemli olan böyle bir tutum sergileyebilmektir karşı tarafın üzülüyor olma ihtimalini düşünebilmektir gerçekten güzelNe yaşadınız bu hayatta ne yaşamak istiyorsunuz gelecekte kestiremiyorum.Eminim kolay bir hayatınız olmamıştır. Esiniz defalarca kadınlık gururunuzu kirmis ,sizi incitmis ,hirpalamistir. Psikolojik olarak sağlıklı düşünmediğini burdaki herkes fark ediyor zaten.
Bak arkadaşım ben rehber ogretmenim ne hikâyeler duydum şu hayatta neler gördüm. Ve anladım ki karı koca olmayı basaramayan insanlar yollarını ayırmalı mutlaka. (Aldatma ,siddet vb nedenler )
Ama anne baba olmaktan boşanilmiyor olmuyor.evlatlarini bıraksan bile seni birakmayacak annelik vasfın ve vicdanin hep seninle olacak.çok mutluyum çok huzurluyum diyemeyeceksin hayatta.yüreğinde 3 koca delik olacak hiç kapanmayacak her geçen gün büyüyecek.
Bir de çocuklar acisin dan bakalım ki bu benim burnumun direğini sizlatiyor.Ah be 3 küçük çocuk anne yok kim bakarsa baksın .pamuklara sorsalar da senin yerin dolmayacak. Boyunlari hep bükük kalacak.Kendilerini sorgulayacaklar seni sorgulayacaklar.Annemiz niye gitti niye bizi almadı. Bizi niye sevmedi nerde şimdi .
Sana bisey diyeyim mi ben okul da bile annesiz çocukları gözlerinden tanıyorum. Ah yavrular ah.Öyle öyle hasretle bakıyorlar ki ben onların yanında utanıyorum. Yapma aç kal doyarsın.evsiz kal köprü altında yat ama evlatlarini başka çocukların annelerine bakarken boynu bükük bırakma.
Söylenecek ne çok şey var.sadece vicdanını dinle.
Birakmayin bence.İlkokul cagındalar
Eşimle ayrıyız geri dönüş yok
Benim sorum geçim kaygımdan dolayı üçüzlerimi babaya bırakmayı düsünüyorum sizce doğru olurmu bu?
annesiz cocuklari gozlerinden taniyorum cumlenizi okurken agladim ve okadar uzuldumki tarif edecek kelime bulamiyorum elbette cok zor sartlarda yasamak zorunda kalan insanlar var belki konu sahibide bunlardan biri ama evlat soz konusu oldugunda size adil olmayan hayatin acisini cocuklara yuklemek haksizlik degilmi siz cok guzel anlatmissiniz zaten herseyi ustune eklenecek bisey kalmamis ellerinize saglik ama bazi insanlarin bunlari okurken bile etkilenmedigini dusunuyorum anne olarak ki anne demek ne kadar dogru bilmiyorum annesiz buyumus biri olarak sadece sunu soylemek istiyorum eger anneniz öldüyse uzulursunuz ama bilirsinizki anneniz sizi cok seviyordu ve sizin icin herseyi yapti ama hayatta ve sizden ayriysa birlikte tek bir aninizin bile olmamasi uzuntusu hayat boyu sizin icinizdedirNe yaşadınız bu hayatta ne yaşamak istiyorsunuz gelecekte kestiremiyorum.Eminim kolay bir hayatınız olmamıştır. Esiniz defalarca kadınlık gururunuzu kirmis ,sizi incitmis ,hirpalamistir. Psikolojik olarak sağlıklı düşünmediğini burdaki herkes fark ediyor zaten.
Bak arkadaşım ben rehber ogretmenim ne hikâyeler duydum şu hayatta neler gördüm. Ve anladım ki karı koca olmayı basaramayan insanlar yollarını ayırmalı mutlaka. (Aldatma ,siddet vb nedenler )
Ama anne baba olmaktan boşanilmiyor olmuyor.evlatlarini bıraksan bile seni birakmayacak annelik vasfın ve vicdanin hep seninle olacak.çok mutluyum çok huzurluyum diyemeyeceksin hayatta.yüreğinde 3 koca delik olacak hiç kapanmayacak her geçen gün büyüyecek.
Bir de çocuklar acisin dan bakalım ki bu benim burnumun direğini sizlatiyor.Ah be 3 küçük çocuk anne yok kim bakarsa baksın .pamuklara sorsalar da senin yerin dolmayacak. Boyunlari hep bükük kalacak.Kendilerini sorgulayacaklar seni sorgulayacaklar.Annemiz niye gitti niye bizi almadı. Bizi niye sevmedi nerde şimdi .
Sana bisey diyeyim mi ben okul da bile annesiz çocukları gözlerinden tanıyorum. Ah yavrular ah.Öyle öyle hasretle bakıyorlar ki ben onların yanında utanıyorum. Yapma aç kal doyarsın.evsiz kal köprü altında yat ama evlatlarini başka çocukların annelerine bakarken boynu bükük bırakma.
Söylenecek ne çok şey var.sadece vicdanını dinle.
Ölürüm çocuklarımı asla bırakmam.Ama nasıl dayanacam sorun bu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?