Çocukları babaya bırakmak

Evlat bu be neyine mecbur kalıyor ki? Hangi ülkede olursa olsun ilkokul çocuğu anneye verilir. Ben yanlış buluyorum ama tabi ki sizinki de bir bakış açısı.

Zorlanip bakamayacaksa cocuklarin yemesi icmesi yasamalari da önemli
Kimbilir neler yasadi kadin ne zor durumda bilemiyoruz ki bu duruma ne itti onu

ben herkesin aksine sevgili falan yuzunden degilde ailenin cocuklari kabul etmedigini dusundum.. cunku bende yasadim. annem cocuklari birak gel yada otur cek dedi... bende oturdum cektim. bir kere iki ay kadar birakmayi denedim. burnumu kirmisti pislik herif hastahaneden anneme gittim. cocuklar babanede kaldi... farkettimki eksigim tadim yok geri dondum adi herife sirf cocuklarim icin...

diyecegim o ki iyi olurum kalsinlar diyorsan birak ama sanmiyorum olamazsin.. onlarla bir yol bulmaya cabala. allah yardimcin olsun

Sen gerçekmisin yoksa burda milletin nabzını mı ölçüyorsun ?
Hiç bir anne senin gibi rahatça (üçüzlerim var babalarına bırakıcam yurtdışından tr ye dönücem bi daha görmicem babanne hala bakıcak !!) demez !
Bu nasıl bi anlatım şekli nasıl bi rahatlıktır pes yahu pess !
Kedi yavrusundan bahsediyo gibisin
Şartlar olumlu değildir bakamazsın anlarımda bunu bu şekilde soğuk kanlılıkla hiç bir anne söyleyemez
Eğer konu gerçekse Evlatlarına yazık çok yazık

Kıyamıyorum zaten yavrularıma
Ama babaları bekar gibi sevgilisiyle gezip tozarken hatta belki hayat kurarken butun yükün altında ezilmek de zoruma gidiyo biraz
Siz de çocuk yükünün altında ezilmeyin, çocukları bırakın birine sevgilinizle yeni hayat kurun. Şu anda bile bakmayan sahip çıkmayan adama, ona ceza olsun diye çocuk bırakacaksınız... pes diyorum. Eşinizin umursamaz tavrı ve sizin de ergen kıskançlığınızdan çocuklar telef olacak. Böyle insanlar üçüz yapıyor bir de. Doğa adil değil.

Ben bosanmalarda cocuklar annede kalmalı dıye dusunuyorum.
Çocuklar annede olsa anne calıssa bıle aksam derleyıp toplayan bır sofraya oturtan anne, cocukların derslerı ozel bakımları psıkolojık problemlerın bırebır ılgı odagı bence anne olmalı.
Dahası cocukları babaya bırakan annelerın daha sonrasında evlenıp cocuk sahıbı olmalarını asırı bencılce buluyorum . Cocuklar sadece evlılık bırlıgı ıcınde varolmamalılar, ha ınsanlar sorumluluklarını tek basına alır benımde eskı esım babalık gorevlerını maddı manevı yerıne hıc getırmedı ancak oglum sefılde olmadı. Evlendım , yuvamız aılemız var ve mutluyuz. Ama oglum babasında kalsaydı bırakın ılgılenmeyı evlendıgınde bıle yanına almayacak olusundan o kadar emınım kı ıyı kı Allah sasırtmamıs benı dıyorum

Sırf kocan şu an özgür yaşıyor diye düşündüğün için, sen de onla s.. yarıştırmak istediğin için, çocukları angarya olarak gördüğün için, kocana olan hıncından dolayı çocuklar sana ayak bağı olacağına ona olsun istediğin için bir çöp poşetini kapının önüne bırakır gibi çocuklarını bırakıp başka ülkeye gideceksin öyle mi? Sana da anne deniyor ya ne diyeyim pes...

Kıyamıyorum zaten yavrularıma
Ama babaları bekar gibi sevgilisiyle gezip tozarken hatta belki hayat kurarken butun yükün altında ezilmek de zoruma gidiyo biraz
Bütün yük dediğiniz sizin çocuklarınız. Siz eşinizden intikam almak için çocuklarınızı yok saymaya çalışıyorsunuz hemde böyle bir babaya bırakarak.

Çocuklar babasında kalırsa daha iyi bakılır, deseydiniz tamamdı da... Sırf babalarını kısıtlasın bekar gibi dolaşmasın düşüncenizden hiç hoşlaşmadım.

Zorlanip bakamayacaksa cocuklarin yemesi icmesi yasamalari da önemli
Kimbilir neler yasadi kadin ne zor durumda bilemiyoruz ki bu duruma ne itti onu

siz bu üyenin diğer konularını okumayı geçtim şöyle bir göz gezdirdiniz mi?

bir kadın çocuklarına bakamayabilir,maddi gücü olmayabilir,ailesi çocuklarına bakmayız demiş olabilir yani bir kadın çaresiz olabilir bunu hepimiz anlarız.

ama bu anne çaresiz değil.yurt dışında ne imkanlar var hepimiz biliyoruz.bu anne bütün konularında çocukları babaya bırakırsam yapamaz,pişman olur geri döner,çocukları babaya bırakırsam sevgilisiyle rahat gezemez çocukları kullanırım,bu anne çocukları babaya bırakırsam hemen koca bulurum rahat ederim diyen bir anne.çaresiz bir anne değil.ayrıca türkiye ye çöpsüz üzüm olarak dönmek isteyişinin bir nedeni de eski sevgilisinin türkiye de olmuş olması olabilir.zira bu sevgili ile,evliyken kocasını aldatmış.yani karşılıklı aldatmışlar birbirlerini.

bunlar onun cümleleri benim değil.

bence de çocukları babalarına bırakmalı,babaları belki daha insaflı biridir de çocuklar kurtulur.

Ay ben butun yukun altinda ezilcem o gezcek tozcak o yuzden birakayim vs..mesajinizi yeni gordum.o yavrular adina ben kahroldum burada.yuk ne demek ya.sizin yuk dediginiz benim yasama tutunma sebebim gucum omrum olurdu.onlar icin yasar omrumu onlara adardim.babalari ister sefa sursun ister sevgilisiyle gezsin ister evlensin mutluluktan ucsun ne yaarsa yapsin.benim cocuklarim yanimda ya yeterdi bana.onlarin tek bir sac teline zarar gelse olurum ben siz diyorsunuz ki babada kalsin adam rahat etmesin

insan kendi doğurduğu 3 tane melek için gelip burda soru saracak kadar düşer mi ya hu???
saçmalamayın lütfen evlat bu candan öte can. senin canını feda etmen gereken, uğrunda herşeye katlanman gereken varlıklar.
aklını başına devşir . yani çocuklar ya anneyi görmeyecek ya babayı. böyle bir dünya yok. aranızda her ne yaşanırsa yaşansın. ikiniz oturup çocuklarınız için en doğru kararı vereceksiniz. hani çocuklar baba da kalsın ben Türkiye'ye döneyim bir daha da görmeyeyim ya da çocukları alıp Türkiye'ye gideyim bir daha babalarını görmesinler diye birşey yok! bunu o aklınıza sokun.
neymiş demek ki Avrupada da çocuklar güvence altında değilmiş!

Bu konuların açılıp tartışılmasından ben memnunum, insanlar belki çocuk yapmadan 1000 kere düşünmeye başlar, sadece iyi senaryoları değil, kötü senaryoları da... Hayatta hiç kimse ve hiçbir şey mükemmel değil çünkü, anneler de değil, en azından insanlar anneliğin herkesi mutlu etmeyeceğini, herkese uygun olmadığını görmüş oluyor, herkese anneliğin, evliliğin mecburiyet olarak dayatılmasına karşıyım çünkü acı çeken, sonuçlarıyla bir ömür yaşamak zorunda olan hep çocuklar oluyor, anne de baba da ben mutlu değilim gidiyorum diyebiliyor, peki ya çocuklar? Anne mi baksın, baba mı, akrabalar mı? Sanki eşyalarmış gibi...

Bence bırakın ve gidin, çocukları istemeden büyütmektense, sizsiz büyümeleri daha iyi, annesine fazla gelmiş bir çocuk olarak söylüyorum, sadece babam baksa büyütse psikolojim, özgüvenim, meslek hayatım herşeyim daha iyi olurdu.
Ortada bir sorun olmasa da sorunun kaynağı bendim, suç olmasa da suçlu bendim, çirkin olan, fazla olan, sesi kulak tırmalayan, her zaman fedakarlık etmesi gereken bendim, çünkü fazlaydım, hatta bu yüzden sosyal fobim vardı, çünkü aslında istendiğim için değil, hayatın akışı bu, doğ, büyü, evlen , çocuk yap yapmazsan toplum içinde yerin yok anlayışının sonucu olarak dünyaya getirilmiştim.

annemle babam ayrıldığında biz üç kız kardeş annemle kalıyorduk
birgün annemin telefonunu karıştırdım
ve babama yazdığı mesaj:
hep ben yük çekiyorum sen geziyosun tozuyosun hayatını yaşıyosun.. al bundan sonra birazda sen bakcaksın falan demişti
çok üzülmüştük
bence sizde anne olmayı haketmemişsiniz biraz

Dahası sevgilisi de var
bi de çocuklarını mı bırakacaksın
yapma etme ya ne kadar rahatsın sen
evlere temizliğe git bak çocuklarına
çocukluğumdan beri bize temizliğe gelen ablanın alkolik kumarbaz bir kocası vardı çalışmadığı gibi kadının bütün parasını alırdı elinden
şimdi bana geliyor sağolsun, anneme sordum kocası ne yapıyor diye adamı boşamış, temizlik yaparak kazandığı parayla hem kendine arsa hem de ev almış evet belki küçük müçük ama evlatları için bişe yapmış
ve iki tane çocuğu var bu kadının
siz bakamam hatta belki bi daha da göremem deyip çocukları bırakayım mı diyorsunuz

İşte nefes alamam diye kuruyorum kuruyorum yapamıyorum
canım benim bak şimdi sanıyorum eşinin bi sevğilisi olduğundan ondan intikam alma içgüdüsüyle çocukları başına bırakıp sevgilisi ile çok bi vakit geçiremesin. çocuklar eline ayağına dolansın istiyorsun belli ki.
ve sevgilisi de bu adamı bıraksın .
bunu yapmak istemekte belki haklı olabilirsin . intikam düşünebilirsin .
ama çocuklarını düşünmek zorundasın önce.
o nedenle çocuklarını bırakmamalısın.
tr ye dönmek zorunda değilsin. orada da yaşamaya devam edebilirsin. çocukların alıştıkları okullarına giderler. vs .
şu an tr de çok karışık . gün geçmiyor ki bi olay olmasın. Allah korusun ve sonumuzu hayretsin. ve çocuklar da alıştıkları bildikleri yerden ayrılmamış olurlarsa daha doğru olabilir.
sen de çalışırsın. eşin de nafakanı verir. vs vs .
ama çocuklarını bırakma. büyükler zaten . ilkokul çağındalar demişsin. sen yine rahatına bakabilirsin. bebek değiller sonuçta. ama bulunduğun ülkede kalmanı tavsiye ederim. @haticeakan

Banada cevremdekıler dedıkı sen daha çok gencsın (22 yas) hem o sana cocuk yapacak hemde baska bırı var dıye s.kıyle t.ş.gıyla gezecek ver cocugu gorsun gununu dedı.

Vermedım tabı kı , ısın aslı cocugu ona yapan sanırım bendım cunku cok ıstemıstım cocuk sahıbı olmayı hala arkasında duruyorum , evlıydık ve bunu ıstıyordum o anda belkıde fark etmem gereken hıc bır degısımı fark etmemıstım hata olarak gormuyorum bu karsımdakı kısının serefsızlıgıydı bence.

Herneyse tabıkı bazen lafı gectıgınde benım durumum cok ozel cunku oglum bıyolojık babayı tanımıyor, bıyolojık baba maddı manevı hıc bır caba gostermedı bu sebeble bırbırlerını tanımıyorlar. Sımdı elbette dıyorum o gezdı yedı ıctı ben cocuk baktım(hatta bız ben ve yenı esım- 5 senedır) onun ne hakkı varmıs , haram olsun onun hakkı dıye beddua edıyorum eskı esıme.

Bence anneler cocuklarını bırakmamalı , hatta babalarda bırakmamalı.
Benım oglum bıyolojık babanın baska bırı oldugunu bılmıyor ancak alt yapısı var malesef bır gun aklı tamamen erdıgınde tasları oturtacak yerıne o zaman yukarıda kı uye gıbı uzulecegını dusundugum ıcın cok uzuluyorum ıstenmeyen, tercıh edılmeyen, fazla gelen, yuk gelen, ıkı lokma maddı masrafı ıcın elını cebıne atmayan bır adamla genetık bıseyler payalstıgını ogrenmek onu uzecek dıye kahroluyorum.

Ölseydı dıyorum allahım ölseydıde bılseydık topragın altında gelemıyor yapamıyor deseydım ogluma.Ve kendı adıma sunu soyluyorum eskı esım aldattı, eskı esim terk ettı , eskı esım cocukla bag kurmadı, gorevlerını yerıne getırmedı ben ıstemedım kı boyle olsun , ama şimdi bnun ıcın uzuleyn kalbı ıkıye bolunen benım .
Allah kahretsın onu,bır kac gun once yasanan saldırıdan dakıkayla kurtulmus, kurtulmasaydı da ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…