Çocukları babaya bırakmak

Ne siz anne gibi annesiniz ne de eşiniz baba gibi baba.
İkiniz de heyecan peşinde koşan, o çocuklar doğduktan sonra hayattaki amacınızın o çocukları en iyi şekilde yetiştirmek olduğunu unutmuş, Allah'ın size emaneti olduğunu unutmuş sorumsuzlarsınız.

Keşke görmeseydim şu konuyu. Özellikle çocuğumu evde babanneye bırakıp işe gelmeye başladıktan sonra daha çok etkilenmeye başladım. Kaldı ki bebeğim sırf beni gün içinde 1 saat görsün diye öğle yemeği molasında 1 saat yol gidip geliyorum. Nasıl bırakılır ya nasıl?
Allahım o çocuklara güzel yazılar yazsın. İyi insanlarla karşılaştırsın inşallah.

ben bu ihtimalleri düşündüğüm zaman (Allah göstermesin) içim buz gibi oluyor, hıçkıra hıçkıra ağlayasım geliyor sanki o an başıma gelmiş gibi
Allah kimseyi evladından ayırmasın, Allah onların acısını yaşatmasın bize

Eski konularinizi okudum sizi daha iyi anlamak için. Ben ki çocuk sadece kadının değildir diyen bir insanım ona rağmen size hayret ettim.
Boşanma kararından önceki bir konununzda çocuklarınızdan ayak bağı olarak bahsetmişsiniz ve özgürlüğümü arıyorum demissiniz. Hatta sonrasında boşanma kararı alınca da çocuksuz bir hayatla sifirdan başlamak yeni bir evlilik için çocukları atmaktan bahsetmişsiniz
Kusura bakmayın ama siz hiç bir zaman o çocuklara gönül bağı kurmamissiniz
Millet kedisini kabul etmeyen adamlarla evlenmiyor o da evlat diye siz doğurduğunuzu atıp sıfır hayat kurma hayalindesiniz.
Bir canlıyı sırf kendi arzunuzla dünyaya getirdiyseniz bakmak zorundasınız o çocuklar istemedi dünyaya gelmeyi siz bencilce bir kararla doğurdunuz. Şimdi kenara atıp yeni bir hayat hayali kurmamalisiniz.
Yazık o çocuklara yazık.
Benim annem 40 yaşındaydı kocası oldugunde bir gün beni ananemler iteleyip evlenmeyi dusunmedi. İyi ki de düşünmedi.
Siz anne olamamissiniz yazık o çocuklara yazık.

Yurt dışında yaşıyorsunuz Üçüz çocukları bırakacaksıniz hemde maddi açıdan öyle mi?
Siz donmek için bahane arıyorsunuz ,
Ikiz cocuk ebeveynlerine yıprandıklari için bir yığın destek veriliyor yurt dışında Üçüzlere haydi haydi hem is bile daha esnek bulabilirsin...
Geçinenemek nedir yahu 3 çocuktan cocuk parasi alırsın, çalışırsın yine bazi yardımlar alırsın gul. Gibi gecinirsin amaciniz o kadar açık ki allah akıl fikir versin... özgür olup hergün birinin kollarında mi geçecek ömür sanıyorsunuz...
Cok soğuk kanlisiniz gercekten dayanamıyorum size

Kıyamıyorum zaten yavrularıma
Ama babaları bekar gibi sevgilisiyle gezip tozarken hatta belki hayat kurarken butun yükün altında ezilmek de zoruma gidiyo biraz
sırf babalarına hırsından çocukları ziyan etmeyi göze alıyorsun yani
kıyamıyormuş çocuklarına bi git Allah aşkına kim inanır ki şu sözlerine

ki bu cevabı aldı bir üyeden
şimdi onu sorguluyor
aaa mutlu mu nasıl oldu vırt zırt

bazı ılımlı ve empati dolu yorumları gördükçe acaba benim mi kalbim çok kötü diye konu sahibinin ilk açtığı konudan bu yana hepsini okudum.belki çok sert davranıyorum ılımlı olayım diye.

dört adet kosunuda içerik özgür olmayı özledim çocuklardan bunaldım ne yapsamdan oluşuyor.yani bu ilk konusu değil.evliliği devam ederken de varmış bu duyguları.çocukları özgürlüğünü elinden alıyormuş.

sonra aldatılmış defalarca ama boşanmamayı o da kocasını aldatmayı tercih etmiş.adam gitmiş sevgilisi ile yaşamış sevgilisi bunu def edince konu sahibine geri dönmüş.konu sahibi de kabul etmiş.başka bir konusunda konu sahibi eski sevgilisi ile flörtleşmek de bulmuş çareyi vs vs...belki de yurt dışında çalışmayan ve boşanan annelere verilen hakları bile gözünün görmeyişi ve türkiye ye dönmek isteyişi de bu eski sevgili sebebiyledir.

ama çocuklar hep son sıralarda onun için.

biri kurtarsın şu masumları Allah rızası için.

kızım doğduktan sonra ölümden korkmaya başladım
Allahıma binlerce şükür Allah onlara sağlık versin anneannesi babaannesi dedesi halası eniştesi kuzenleri amcaları hepsi her anında yanımızdalar belki benden bile iyi bakıyorlardır hatta ama ya diyorum ya bigün bana bişe olursa kızım ne yapar ne kadar severlerse sevsinler benim kadar olamaz kimse
kimse gözyaşına benim kadar üzülüp gülümsemesiyle içine ışıklar saçılmaz
Allahım diyorum beni koru beni koru ki hep kızımın yanında olabileyim
Allahım bizi evlatlarımızdan, evlatlarımızı da bizden ayırma

3 cocugum var 3.nun doğumunda 2 gece hastanede kaldim cocuklar evde annem ve kardesimle kalfi ve benim aklim hep evdeydi.

Sen kimin bakacağını bile bilmiyorsun ve baska bir ulkede birakma ihtimalini düşünüyorsun.

Tedavi vs goruyor musun antidepresan havasi seziyorum sende. Insan kedisini kuşunu birakirken bile daha duygusal yasar.
Bu kadar soğuk olmayi nasil basariyorsun.

Sana onerim cocuklarini turkiye ye getir ve cocuk esitgemeye birak devlet senden daha şefkatli davrani

Gerçekten vazgeçebilecek misin? Eğer bu kıvama geldiysen yani çocuklarını bir daha görmemeyi göze almışsan, onlardan bu kadar uzak kalmaya katlabileceğini düşünüyorsan..... Bilemedim, bir annenin verebileceği en son karardır herhalde. Ya da ben böyle düşünüyorum

Vicdan yok sizde, içiniz de titremiyor aslında. Yazdıklarınızdan böyle anlaşılıyor. Bu güç durumdan kendimi nasıl en az hasarla kurtarırım hesabı yapıyorsunuz yalnızca. Allah o çocukların yardımcısı olsun.

Sizde bu niyet olduktan sonra, yalnızca fırsatların olgunlaşmasını beklersiniz gitmek için. Ama buradan içinizi rahatlatacak bir cevap bulamazsınız. Çünkü düşündüğünüz şey çok aşağılık bir durum. Size emanet üç çocuğun hayatıyla oynuyorsunuz şu anda.

Bçocuk annenindir, hanımefendi. Ne kadar babaları da baksın, ben tek başıma zorluk çekerken o rahat edecek desenizde, çocuk annenindir doğal olarak. O yüzden hadis i şerifte, sahabe üzerindeki anne baba hakkını sorduğunda; hak üç kere anneye, 1 kere babaya verilmiştir. Tabi bırakıp giden annenin hakkı olmasa gerek bu.

cocuklarinizi birakacak bir daha gormemeyi goze alabilleceksiniz oylemi??? Zaten ococuklarda sizi gormek istemiyecektir merak etmeyin , kusura bakmayin sizi anlayabilnek mumkun degil sonucta 20 li yaslarinda dul kalip sirf cocuklari icin yokluk icinde her cileye katlanip cocuklarini buyuten insanlar var ve siz bide yurt disinda uzaklarda birakip doneceksiniz oylemi??? Sonrasinda mutlumu olacaginizi saniyorsunuz[/QUOTE]

3 uz olduğuna göre tüp bebek tedavisi görerek oldunuz büyük ihtimal yani baya baya istediniz ama şimdi ona mi bıraksam buna mi bıraksam bir daha hiç görmeyecegim maddi durum yok bilmem nemuhabbeti yapiyorsunuz.
Maddi durum yoksa calisacaksin doğurmayi bilen bakmayı da bilmeli. Asgari ucretle 12 saat calisanlar adam degil mi. ama psikolojinin bozuk olduğunu düşünüyorum. Yazık çocuklara burada hiç tanimadiklari Insanlar acıyor onlara.

[/QUOTE]

Kıyamam Ege'ye o çok şanslı öyle düşünme, kahrolma
Elbette anlayacaktır annesinin onun için nelere katlandığının

Kıyamam Ege'ye o çok şanslı öyle düşünme, kahrolma
Elbette anlayacaktır annesinin onun için nelere katlandığının
Ege benı anlayacakta ben onun gozlerınden d0kulen bır damla yasa bıle kıyamıyorken bunu nasıl engellıcem bılmıyorum ıs. Onumuzde emınım zor gunler bızı beklıyoır

annem babam abim beni almaya geliceklerdi sabah bu evlilik kafamda gönlümde çoktan bitmişti ama cesaret edemiyordum 2 çocuk biri kundakta...eski eş başladı tehditlere keserim bu çocukları diye.. öldürürüm..

iyi dedim kesss ve önce benden başla..

alırım elinden dedi... iyi dedim al... ama önce benim canımı alman lazım..

sonra 5. kattan kendini atmaya kalktı..oturdum koltuğa kalkmadım bile çünkü ölürse boşanmam gerek kalmayacaktı.. ölsündüüü..

ilaç içme numarası yaptı.. kalkmadım ailesi peşinde odadan odaya koşturuyorlar.. kalkmadım yerimden .. ölürse herşey daha kolay olabilir diye düşündüm..

yanii kısaca ''cesedimi çiğnemesi lazımdı'' alabilmesi için benden evlatlarımı

3 yıl geçti mücadeleme devam ediyorum.. edeceğimde .. allah vekilim

Son düzenleme:
Canım sana ne kadar vicdansız olduğunla ilgili nutuk çekmeyeceğim. Vay efendim ne kadar taş kalplisin falan da demeyeceğim.

Sana diyeceğim şu:

Acil kendine gel. Nasıl bir psikolojin var bilemiyorum ama düşündüğün şeyin olur tarafı yok. Üç çocuğunu bırakıp, başka bir ülkede kendi kaderlerine terk edip, tek başına Türkiye'ye dönmeyeceksin. Çocukların yeri, hal ne olursa olsun, annelerinin yanıdır. Bu melankolik, depresif moddan acil çık. Kocandan çocukların vasıtasıyla intikam almayı aklına bile getirme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…