Çocukları babaya bırakmak

Filler tepişir, çimenler ezilir.
Çocuklara basıp geçerek özgür olsanız ne olmasanız ne.
Yediğin içtiğinden keyif almayı geçtim
Yeni eşden yeni çocuklar yapıp
öncekiler umrunda olmayan kadınların olduğu
bir dünya burası.
3 çocugun yokken de özgürdün.
Evlendin yaptın çocukları, yolunda gitmedi..
Ayağına dolandı.
Şimdi bırak çocukları
Dön ülkene yeniden özgürleş.
Yeniden evlen, yeniden yap 3-5 çocuk
yolunda giderse ne ala.
Olmazsa yine bırakır yine düşersin özgürlük peşine..
Sizin gibi kocasız yaşayamam diyen aciz kadınların
özgürlük dediği şeyin bizler ne olduğunu gayet biliyoruz.

3 çocukla kim alır beni ühüüüü diye ağla sen
3 çocukla evet kimse almaz seni
senin bakmak istemediğine el niye bakmak istesin
o kadar haklısın ki.
Bırak çocuklarını en azından orada bir şansları olur belki.

hani şu kimsenin izlemediği ama ne var ne yok haberdar olduğu bazı evlilik programlarında bu tip insanlar görüyorum.
bırakmış çocukları babaya,babaanneye koca aramaya gelmiş programa.

sunucu soruyor çocuğunuz var mı diye.büyük bir gururla ve rahatlıkla var ama bende değil babasında diyorlar.

yani mesaj şu çöpsüz üzümüm evlen benimle çocuklarım önemli değil!

yapmayın bunu o çocuklara anneden iyi kimse bakamaz.

Yok kardeşim bakar, anneden daha iyi bakan da bulunur. Bunun gibi anne baksa ne bakmasa ne. Hergün çocuklarına bakıp kocasına nefretini hatırlayacaksa, attı bunları gitti üstüme, ben bunların "yük"ünü çekiyorum, kendisi gününü gün ediyor diyecekse, bunun hırsını da çocuklara eziyet ederek çıkaracaksa sokaktan geçen yedi kat yabancı bile çocuklara daha iyi bakar emin ol. Baksana bıraktığında çocuklara kimin bakacağını bile bilmiyor, ona rağmen ne kadar rahat

o da doğru ama anneden iyi kim nasıl bakar diye düşünüyorum hep.

şu mesajı yazarken bile içim sıkılıyor inan.

Geçim derdi bahane yeni aşka yelken açmak şahane. Alacağı cevapları biliyor geçim derdini öne sürüyor.

Anne olan temizlik işine gider yine de evlatlarım yanımda olsun der.
Siz o çocukları yanınıza alırsanız -ki zaten niyetiniz yok- ileride üvey babaya ve ailesine ezdirirsiniz. Babanne ve hala daha güzel bakar inşallah.
Babayı hiç demiyorum zaten o uçkurunun derdinde.

o da doğru ama anneden iyi kim nasıl bakar diye düşünüyorum hep.

şu mesajı yazarken bile içim sıkılıyor inan.
Tanımadığımız o çocuklara senin, benim, burda onlarca kadının içi acıyor, kendi annelerinin acımıyor. Bence bıraksın zaten, çocuklara yazık olmasın bu kadının elinde. Allah bilir 3. sayfalara konu olan bir anne olur çocuklar bununla kalsa

Kıyamıyorum zaten yavrularıma
Ama babaları bekar gibi sevgilisiyle gezip tozarken hatta belki hayat kurarken butun yükün altında ezilmek de zoruma gidiyo biraz
bu ne demek ya? adama hasetinizden üç tane yavrunuzu annesizliğe mahkum mu edeceksiniz? ne bencillik, ne açlık bu? Allah sizi ıslah etsin, kalbinize sıcaklık versin, vicdan versin. ben bunu kabul etmiyorum kesinlikle. büyük konuşmayı hiç sevmem ama dert bu mu? dert sizin istediğiniz herifle gezip tozamayacak olmanız mı? nasıl yakıştıracaksınız kendinize, yavruları gurbette halaya bırakıp burda adamlarla gezmeyi? annesiniz siz ya, bi farkında olun. öyle doğurmakla olmuyor bu işler. baba ile bir olur mu anne? hani çok büyük yokluklar vardır, hastalıklar vardır çocukları sefil etmek istemezsiniz anlarım ama bu kesinlikle anlaşılamaz bir durum. çok hissiz ve duygusuz bir yaklaşım. baba ne halt ederse etsin, kimle gezerse gezsin. siz yavrularınıza sahip çıkmalısınız. Türkiye ye dönecekseniz, iş bulup ailenizden akrabalarınızdan destek alıp o yavruları sahipsiz koymamalısınız. istisnalar ayrı ama annesizlik ile babasızlık aynı olur mu? Allah size doğru yolu buldursun inşallah.

Ama babaları bekar gibi sevgilisiyle gezip tozarken hatta belki hayat kurarken butun yükün altında ezilmek de zoruma gidiyo biraz

karnınızda taşıdığınız yavrularınız size "yük" olarak geliyorsa, evet bırakın.
evlatlık verin, evlat hasretiyle yanan, bebek kokusuna muhtaç, doğurmadan, kalbiyolojik olarak sevgi dolu bir dünya anne-baba adayı var. sizden de uçkur düşkünü babalarından da iyi bakarlar eminim. o babayı yetiştiren babaneye de güvenileceğini sanmıyorum.

Konu sahibi siz çocuklarınızı bakamayacağınız için değil özgür olmak için bırakmak istiyorsunuz. Madem özgür yaşamaktı niyetiniz neden 3 çocuk getirdiniz dünyaya. O çocuklar dünyaya gelmeyi kendileri istemedi öyle değil mi? Siz istediniz ve getirdiniz onların sorumluluklarını da üstlenmeniz gerekir. Evet anne anneliğini baba da babalığını bilmeli, ama baba aldattı, bırakıp gitti diye öyle bir karaktersize inat çocuklarımı asla bırakmazdım. Bana göre bir anne babaya güvenerek değil kendi bakabileceği kadar çocuk yapmalı ve doğurduğu çocuğa sonuna kadar sahip çıkmalı yanında olmalı. 15 yıllık evli 2 çocuk annesiyim. Eşimle bir kez boşanma aşamasına gelmiştik ve benim eşimden istediğim tek şey çocuklarımın velayetiydi. Çocuklarım yanımda olursa her zorluğu aşabileceğimi daha güçlü bir şekilde ayakta durabileceğimi biliyorum çünkü. Ama siz çocuklarınızı bırakacaksınız bu potansiyeli yorumlarınızdaki soğukkanlılığınızda gördüm.

Ege benı anlayacakta ben onun gozlerınden d0kulen bır damla yasa bıle kıyamıyorken bunu nasıl engellıcem bılmıyorum ıs. Onumuzde emınım zor gunler bızı beklıyoır
Ege bilinçli bir çocuk Cute.
Her çocuk aglayacaktır muhakkak ama senin burada çocugun için o kriz durumunu nasıl yöneteceğin çok önemli.

Kurban bayramında 4 günlüğüne memlekete gittik. Balığımız var, komşuma bırakmıştım.
Gelir gelmez hemen almaya çıktım komşum evde yoktu, aradım "canım ben anneme geldim, akşam orada kalacağım için kayınvalideme bıraktım" dedi.
Kayınvalidesi hemen arka sokağımızda, bir an önce almaya gittim, onlarda evde yoklardı.
Hemen bir telefon trafiği oldu bir an evvel portakalı evine, evimize getirmek için.
Tüm söyleyeceklerim bu kadar hakim bey.

Abinizin hayatında biri varmı ? Cocuklara kim bakıyo orda o zaman yengenizde yurtdısında bırakıp mı döndü cocuklarını
işte bu mesajın kendine yandaş arama başka bişey değil kusura bakma
şuan işteyim 16 aylık kızımın kokusunu bakışlarını iç çekişini bile nasıl özlüyorum
11 yaşında koca kızımı bile özlüyorum akşama kadar
içim parça parça oldu yaa okurken
yük! yük haaa!!
se istiyorsun ki kocam gibi bende sevgili yapayım tövbe yaaaa
çok donuksun ama nasıl yapamıyorsan

çok korkarım ayıplayıp kınamaktan
Allah ım sen kınattırma
konu sahibine de akıl fikir ver

sanki kavga çıksın diye açmışsın konuyu

Eğer sen onlara sahip cikan, iyi bir anne olursan onların en büyük şansı olursun. Onlar da ileride senin en büyük sansın olurlar.

Bırak ben ce ...sizin gibi vijdansız bir annenin elinde büyüyeceklerine...

Eninde sonunda bırakacaksınız zaten ,bu gün olmazsa yarın...

Özgür hayat ,tekrar evlenmek 3 çocukla kim alır düşüncesi,hepsi birer insanlık ayıbı...

Çok pardon ama dayanamadım artık ,çocuklar ne yazık ki annelerini seçemiyorlar...

Sizin adınıza çok utandımmm...

Sizin gibi insanlar anne olmasın yeter gerçekten Hayat bu sevgiler aşklar,evlilikler bitebilir.Zaman değişkendir.Madem güvenmiyordunuz kendinize neden 3 çocuk yaptınız.Doğur doğur at başından ne güzel dünya.Sizin gibileri kısırlaştırmak lazım.Doğurmayın bir daha çok sinir oldum.Çalışın bakın çocuklarınıza yazık değil mi?Bu dünyaya gelmeyi onlar istemedi.Siz getirdiniz.İnsan çocuğunu kendi için doğurur.Kimseye güvenerek değil.

Doğumuma az kaldı zaten duygusal bi dönemdeyim. Yorumları okuyup okuyup ağladım.

Kendimi bi an için yerinize koydum oğlumu babasına bırakıp başka ülkeye gitmeyi düşündüm. Nefesim kesildi. Bu kadar net.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…