Çocukları babaya bırakmak

Ağzınıza sağlık

Neden çocuklarinizi bitakiyorsunuz babasına? Hemde bir tane değil, 3 tane... bir acı değil 3 kez acı! Siz biraz kolayı seçiyorsunuz.. ya eşinize katlanıp ayrilmayacaksiniz yada cocuklarinizi birakmayacaksiniz... Bu kadar net!!

Çocuklara bakma görevinin sadece anneye bırakılmasına sonuna kadar karşıyım ister evliyken ister bosanmisken babanin da elini taşın altina sokması gerektiğini düşünürüm

Ama senin durumun farklı konu sahibi desen ki benle beraber otururlarsa çocuklarım ac açıkta kalacaklar ac yatacaklar o yüzden zorunlu babalarina bırakıyorum ben hafta sonları görüşeceğim yine bir nebze haklı bulabilirim cogu kisi haklı bulmasa da

Desen ki cok hastayım kanserim kendime bakamıyorum hastane köşelerindeyim babasi değil mi mecbur bakacak derim

Ama bana konularinda ters gelen senin çocukları bırakmak istemenin arkasında ki sebepler
Yazmamissin ama büyük ihtimalle bir avrupa ülkesindesin
(Zaten bir ortadoğu ülkesinde olsan bosanmaktan bahsedemezdin bile )
yeni cocuk ve anne haklarının bizden çok çok daha iyi oldugu bir yerde
Dul olmanın toplum baskısının olmadığı bir yerde
Rahatlikla yardımlarla kendi evinde gecinebilecekken
Ama sen bu imkanları bırakıp ülkeye donme planlari yapıyorsun
Derdin ben gezip tozamiyorum oturup cocuklara bakacağım kocam olacak herif sevgilsinin koynun da gezip tozacak ben kocasiz bir köşe de yaslanacagim yıpranacagim
Bırakayım babalarina kocam olacak adamin da sevgilisininden burnundan gelsin rahat edemesinler
Ben de o sırada evlenir Türkiye'ye dönerim diye düşünüyorsun ama yanlış düşünüyorsun büyük ihtimal eşin çocuklarını kendi annesinin ve kızkardeşinin başına bırakacak kendi yine gezip tozacak sen ülkeye dönmüş olacak ama dunya kadar dul kadin baskısıyla karşılaşacak ve büyük ihtimal yeniden evlenme de zorlanacaksin çünkü seni sadece 3 çocukla kabul etmemezlik yapmayacaklar yaninda olmasalar bile 3 çocuklu biri oldugun icin kabul etmeyecekler adamlar bunun 3 çocuğu var ya bu kadın çocuklarını yanima getirorse diyecek
Bu arada sen de çocuklarını kaybetmis ve onlardan millerce uzakta kaldiginla kalacaksın en iyi ihtimalle

İşte onlar baba,
Ben o yüzden çocuklar annenindir diyorum. Babalarını biz seçtik bir yerde!

Ama çocuklar hep babanın oluyor. Babanın kütüğü , babanın soyadı , babanın memleketi. Sanki kadın kuluçka makinesi gibi bir algı var.

Bence de çocuk daha çok benimdir. O yüzden tam anlamıyla benim olmalı.

Zaten çocuğun babanın soyismini alması çok saçma bence.

Kızım 3 yasina geldi. Kıyıpda 1 gece ananesinde yatiramadim bensiz duramaz diye. Bazilarinda annelik hissi daha farkli. Ama ben anlayamiyorum bunu. Bazi cocuklar dogustan şanssiz.

Özgürlük özgürlük diyorsunuzda bu kadar özgürlüğüne duskun insan nasil 3 cocuk yapiyor ki? Birde degil üç (3).
Bunu dusundum simdi. Misal ben cocuk sevmem, ugrasamam, her anlamda yüktür ayak bagidir benim icin, ben cocukla mutlu olamam, gezemem, keyif alamam. Cocuklu ailelerin gittigi yerlere bile gitmemeye özen gosteririm başım sisiyor car car o cocuklarin seslerinden. Ama cocuk dogurmadim, iyii ki dogurmamaya karar verdim. Kalkip cocugu dogursaydim hayati mahvolurdu heralde.

Çocuklar üçüzmüş

Çocuklar üçüzmüş

Once 2 cocugum var demis sonra 3 demis onu soruyorlardi ama konu sahibi birsey dememis simdi üçüz müymüş? Neyse orası karisikmiş.
Özgür olmak isteyen cocuk yapmasin, kimsemin evliliginin garantisi yok bosanma işide goz onunde bulundurulmali cocuk yaparken. Evlilik bozuldu hadi cocuklari bidaha hic görmiyim, yeni ülke, yepyeni hayat oh mis olamaz, babada bile olsa sık sık görecek cocuklarini, ilgilenecek. Aksinin hicbir bahanesi asla olamaz.

Başlığı okuyunca çocuklarını 2-3 gün babasına bırakıp şehir dışına gitcen sandım.

İçine bi girdim ki ne göreyim.

Bırak sen anacım çocuklarını, seni anne bilmemeleri daha hayırlı gibi duruyor

takdırle karınları da doyar mı merak edıyorum
1300 asgarı ucrete kira ev+yemek+gıyım+cocukların okul vs masrafları, ama bızım konumuz takdır etmek vay be

konu sahibesi yurtdışında hali hazırda oturduğu bir ev var kocası bırakıp gitmiş..
3 çocuğa yurtdışında alacağı nafaka gül gibi geçindirir onları zaten babaanne hala da varmış onlara bırakmayı göze alabildiğine göre yardım edeceklerini varsayıyorum..
çocuklar okula gidiyor kendiside işe girebilir.. ama sanmıyorum böyle bir zorluğa girişeceğini..
konu sahibesinin ailesi arkasında ..
bunlar elde olanlar..
ha tr ye dönmekteki amaca yönelik ilerlersek evet 3 çocukla zor geçinmek gerçi yine nafaka alabilir ama yinede zor olur..
e geçindi bir şekilde diyelim .. ama kim alır 3 çocukla kendisini.. işte konunun ana fikri bu ..
konu sahibesi zaten çocuklarını evlat gibi değil yük olarak görüyor..
olayı maddiyata bağlayıp dramatize etmeye gerek yok..
çocuklarından ayrıl diyen yok tr ye dön diyen yok.. ama o 3 çocukla yaşarken bekar gibi gezeceğini düşündüğü kocasının rahat etmesini hazmedemiyor.. konunun özü bu işte..
çocukları düşünen yok..
herkes kendi aleminde..

Ana sorumsuz baba sorumsuz.
Sevdik,evlendik,sevistik, çocuk yaptık,birbirimizden sıkıldık.
hadi özgürleselim, ben sevgili bulayim.
Aa sen sevgilinle fink atacaksin da ben niye yapmayacagim? Bende sevgili bulurum.
Bizim zincirilerimiz vardi hatirladin mi?
Hani 2-3 tane yapmistik ya cocuk onlar ne olacak?
Amaaaaan ne yapalım biz özgür olmaliyiz ayakbağı olmasinlar babannesi baksin bize ne?!

Özetle.

Kıyamıyorum zaten yavrularıma
Ama babaları bekar gibi sevgilisiyle gezip tozarken hatta belki hayat kurarken butun yükün altında ezilmek de zoruma gidiyo biraz
Siz çocuk yaparken hatta ve hatta evlenirken bile boşanma ihtimalini göze almıştınız hepimiz gibi. Size ne adamın bekar gibi yaşamasından .O onun problemi.Siz nafakanızı alıp çocuklarınız bakacaksınız aslanlar gibi. NE vasıfsız ne tahsilsiz kadınlar öyle güzel bakıyorlar ki çocuklarına namusuyla .siz de becerebilirsiniz korkmayın.İlerde o çocuklar yetişkin olduğunda karşılarına çıkıp ben ananızım derseniz vicdan rahatlatmak için hiç demeyin. Çocuklar kendilerine emek verene değer verirler .

Büyüyüp terk etmiş ana/babanın yüzüne bakmayan çocukları hiç suçlamıyorum.

Büyüyüp terk etmiş ana/babanın yüzüne bakmayan çocukları hiç suçlamıyorum.

Aynen öyle.
Sonra kadın yaşlanınca artık evlilik falan istemediğinde aklına o terk ettiği çocuklar geliyor ne hikmetse. A tabi çocuklar kendini kurtarmışsa akla geliyor. Yaşlılıkta bakacak biri lazım tabi.
Hiç kimse kusura bakmasın çocuğa emek vermeyen bir anne veya baba yaşlılıkta elden ayaktan düştüğünde dönerse bana yüzümü bile göremez. Bana emek vermemiş şimdi ne yüzle geldin derim. Gider huzurevinde mi kalır dördüncü kocayı mı arar kendi bilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…