Cocuklari istemiyor bu sefer de.

Gerek var mi sence butun bunlara? Naparsan yap gunun birinde affedersin agzina micarlar insanin. Hic gerek yok.

kesinmiş gibi konuşuyorsun valla kimsenin ağzına mıçmadım

Analari öldüyse her sey guzel ilerliyor kiz oyle deme
Gercekten azimsanmayacak orneklerle karsilastim. Hepsi oyle degildir illa ki

işte sen kendi örneğini illa öyle olur gibi yazıyorsun. annem hayatta hiç fişteklenmedim, babamın peşinde koşmadı umursamadı bile. ha hoş kimseyi umursamadı:)) ama sonuçta ille senin dediğin gibi olacak diye bir şey yok..

Konu çorba olmuş :)

Öncelikle çocuğu olmayan birinin , çok aşık değilse ,çocuğu olan biriyle evlenmesi bana normal gelmiyor .her zaman ön planda çocuklar olacak (ki olmalı da) , en ufak bir tartışmada alınganlık ve ilk iş taraf seçmek (çocuk) olacak .. çocuksuz birinin bu sorumluluğu kaldırması da zor . İkinci eş olmaktan ziyade , hep önce çocuklar sonra sen olacaksın . Adamın çocuğu , seni alıp onları atmaz (atanın suratına tükürülür zaten) .. yani kısaca , çocuğun olsaydı şartlarınız eşit olurdu . Cocugun yeri ayrı benim yerim ayrı diye düşünme . Evet öyle ama erkeklerde bunun ayırdı zor .. baş köşeye anasını , çocuklarını oturtur ,sen kapı dibinde kalırsın ..sabah sabah pek toparlayıp anlatamadım ama umarım söylemek istediğimi anlamışsındır :)

istemedilersede hemen size söylemesi gerekmezdi. kendisde istemiyor. çocukları bahane ediyor belliki çocuğunuzda yokmuş . evlenmek için acele etmeyin sonra anlaşamazsanız kurtulmasıda zor oluyor.

Bence cocuklari bir sekil hallederim deseydi cocuklari hafife almis olurdu.Cocuklarini onemsemesi uzulmesi garip degil sadece durumu kontrol edememesi garip burada da babalik olayini elestiremem sadece olayi dogru yonetememis derim...
Size olan bakis acisini da boylelikle anlayabilirim...Ya durumu kontrol altina alacak planlar yapacak ya da sizden vazgececek...Ha kiminle olursa olsun bu durumla karsilasacakti verilen tepkiye bakacak olursak,tek secenek evlenmek icin cocuklarin rizasi olsun ikna edecegim gibi bir sonucla karsiniza cikmasi( olagan).Asil onemli olan siz ne hissediyorsunuz dakika bir gol bir....İki cocuk biri yetiskin henuz anne olmadiginiz icin de anaç olabilecekmisiniz...Evlenirseniz 3 kisiyle evlenmis olacaksiniz belki garip bir ornek ama boyle....

Anladığım boşanmış çocuklu bir adam ile görüşüyorsunuz.
Fakat ilgisi ve alakası sizin istediğiniz boyutta değil.
Bir de evlenme gibi bir olaya kalkışmışsınız''
bu da ayrı bir sorun''
İSTEDİĞİNİZ HEYECAN SEVGİ VE SAYGI YOK İSE ZATEN BU İLİŞKİYE EVLİLİK GİBİ BİR adım atmazsınız.
Ayrıca bu sevgiliniz çocuklarına konuyu açınca hepten soru işaretleri başlamış zaten zorlama giden bir ilişkiymiş bu da tuzu biberi olmuş.
Bence savaşmayın oluruna bırakın.
Sizi hak eden saygı duyan insanlarla birlikte böyle ciddi meselelere adım atın.
Mutluluklar....

Ya iste o sensin diye oyle. baskasi olsa senin gibi durmaz ki normal sekilde.
Zaten benim hayat felsefem o, bir ornek gorursem kotusunden,o ornege yapisirim. Daha iyisi cikarsa bahtima olsun diye tamamen

Siz bu adamdan hoşlanıyorsunuz , ilişkiyi kestirip atmak istiyorsunuz ama ona olan hislerinizi sevdiğinizin farkında değilsiniz. O hislerden ve hislerin ona karşı olmasından hoşnutsunuz bu yüzden bitirmek istemiyorsunuz. Ama aynı zamanda sizin peşinizden koşacak, size heyecanlandıracak ve özel hissettirecek birini istiyorsunuz. Bu kişi ne olursa olsun arkanızda durmadı ve pısırık davrandı diye de aslında soğudunuz ve ikilemdesiniz. Bu sizin açınızdan.

Onun açısından : Çocukları adı üstünde çocuk. Korkmuşlardır, çekinmişlerdir. Yabancı bir kadına anne diyeceğiz gibi bir psikolojiye girmişlerdir. Adam da onları üzmeden orta yolu bulmaya çalışıyordur. Bir taraftan korumacı bir tutumu vardır, çocukları zarar görsün kötü hissetsin istemiyordur. O da bunun ikilemindedir. Hisleri gerçekse sizin doğru insan olduğunuzu çocuklarına güzel bir dille anlatır. Onlar da bir süre sonra kabul edebilirler. Görüşür anlaşırsınız. Anlamaya çalışın

Keşke çocuklara ilişkinizden bile bahsetmeden bir süre birlikte zaman geçirmenizi sağlasaydı. Zaman her şeyin ilacıdır , her şerde bir hayır vardır üzmeyin kendinizi... Olmuyorsa zorlamamak lazım.

Sen bu adamı istiyorsun belli ama bu örnekte bayanında çocuğu vardı sana göre bir örnek değil. Hiç kolay olmaz.Haberin olsun.Çoçuklar daha küçük 20 li yaşlar değil , mutsuz olma ihtimalin çok yüksek maalesef neden bu kadar istiyorsun bu adamı çocuksuz senin gibi kendine denk biriyle hayatını birleştir.Kafandan çıkar bu adamı ama hissettiğim sen bildiğini okuyacaksın.Burda ne söylenirse söylensin.Yeter ki adam evlenelim desin hemen koşacak gibisin.İnşallah pişman olacağın adımlar atmazsınız

Sen çok istiyorsun o belli. Özveride bulunmaya hazırsın. İyi niyetle yaklaşıyorsun. Karşındakine bakalım bir de; ilgisiz ama bunu önceki deneyimlerine bağlayıp herşey hallolsun ilgi kolay diyen biri. Bak sen de aşık olmuşsun şimdi ilgi veremem sonra bol bol veririm diye birşey yok varsa vardır yoksa yoktur. Aşık olunca öyle heyecanlarını sonraya saklamaz insan içi içine sığmaz.
Senin bu adamla ilişkin yani sadece ikinizin arasındaki daha olmuş bir ilişki değil bence. Siz sevgili aşık olarak belli bir noktaya gelmemişsiniz ki. Evlilik düşünüyorum diyerek görmezden gelinir mi bu?
Sonra çocuk meselesi; zorluklarını herkes anlatmış. Onların dışında bu adam kendi çocuklarını tanıyamamış mı? Sizinle onlar arasında köprü kuramamış. Düzgün bir şekilde sizi prezante etseydi bu kadar sorun olmazdı bence. Bunu da yapmamış.
Bu kadar şey olmuş bitmiş sizin hiç duygularınız yokmuş gibi, siz böyle bir durumda çantada keklikmişsiniz gibi ben gidip düşüneceğim demek ne demek? Sizi incitip bir de hiç fikrinizi önemsememiş. Dünya o ve onun çocukları etrafında dönüyor. Siz detay gibi kalmışsınız. Onlar isterse onların hayatına dahil olacak bir detay. E ama sizin istediğiniz hoşlandığınız adamla sevgi dolu bir evlilik değil mi? Bu tabloda böyle birşey görüyor musunuz?
Kusura bakmayın sizi üzmeyi hiç istemem. Sadece açık bir dille yazayım istedim. Hem gerçekler netleşsin hem de siz de bir sorun olmadığını, karşı tarafın sorun yumağı olduğunu farkedin diye.
Onlar karar verecek de siz mutlu mu olacaksınız? Kendinize verdiğiniz değerin bu olduğunu hiç sanmıyorum. Yepyeni bir başlangıç yapmanızı ve mutlu olmanızı diliyorum. Eşit şartlarda karar aldığınız, başkalarının isteyip istememesine göre şekillenmeyen, sadece sizin isteğinizle büyüyüp güzelleşen bir ilişkiniz olmasını dilerim.

1
Ama çocuksuz nerden bulacam bu yasta o da var.Hani o da zayıf bir ihtimal.

her çocuk bir olmaz elbet ama kimse de bilemez çocuk içinde ne yaşıyor.
ufak desen değil büyük desen değil.
birde arkadaşım dediğin kadın muhtemelen. çocuk anasıyla sonuçta.
Arkadaşım kadin.Oglu 10 yaşlarında hic sorun etmemişti.

Cocuklularla cocuklular daha zor olur bence aynı ev icinde hepsi.
'de buna cok ilgim var.Asacak gibi hissediyorum ben.Boyle de boşluğa düştüm.Hic evlenmeyecek miyim çocuğum olmayacak mi?Denemek isterdim sevdiğim biriyle.Kopruden önceki son çıkış.Bu his de guzel degil hani.Boyle de hayat sıkıcı.Eger olmayacaksa Allah halimden memnun olmayı nasip etsin..

Sevgim var bu adama.Isyerinde onu gorunce hep mutlu olurdum onla olursam güvende olacağım hissi olurdu ki bu his bana cok az uğrar.Bir önceki mesajıma da bakın orda daha iyi açıkladım. Ona olan sevgim sebebiyle cocuklari da bana sıkıuntı gelmiyordu.Kendimi alıştırmıştım.Ben zaten empatik biriyim.Sikintilarin olacağını tahmin ediyorum.Ama mutlu olacağımız hissini alıyordum.
Ablam bana baska birini öneriyor çocuksuz hic evlenmemis haber göndermiş tekrar kisa sure görüştüğüm biri.Onu istemiyorum zerre mesela.

Bu arada merak ettim eski konularinizda ki kararsiz erkek mi bu kisi?
Evet.Ama uc ay once geldi tekrar bana.Kendimi geri tuttum hep.Kendi evlilik lafini açtı kendi sordu.Nezaman ben yelkenleri indirdim biraz ilgidizlesmisti.Neymis tanımaya çalışıyormuş.Cocuklar olmasa çoktan benle olurmuş.Evlenene kadar kimseye guvenmezmis.Bu cocuk olayından once boyle söylüyordu.Oncekiler cocuklar yüzünden terketmis bunu.Aci çekmiş.Sosyal medyada duygusal sarki paylaşımlari yapardı onceden.

Çok doğru tespitler..

C
Cok dogru tespitler.Yol gösteriniz icin size de tesekur ediyorum.Gercekten durum boyle.Yoksa sorun çocuklar degil bu adam.Ve kendisi bunun farkında değil.Buna benzer seylee soyledim ona.Soyledigim halde farkinda degil gibi.

Coğu Konunuzu okudum, ve hepsinde dolaylı ya da kendinden olan belirsizliklerle ne istediği ne istemediği belli, olsa da olur olmasa da olur gibi hisseden bi adam gibi geldi.

Bence siz bu adamdan başka böyle hissedeceğim birini bulamam diye cok istiyorsunuz biraz bencillik yoksa burdan tabi bilemeyiz içini ama ideal bir eş adayı gibi durmuyor sizin için hep bi kararsızlık hali var, hayırlısı olsun adınıza

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…