çocukları olan aileler ve gürültü

Hay Allah razı olsun ya!

Sabahları erken kalkmanıza sebep oluyorlarsa eczaneden kulak tıkayıcı alabilirsiniz. Küçük çocukların hepsi bir değil bazıları bu şekilde hareketli olabiliyor. Aile ne kadar ilgilense de çocuk o yapacak. Ben öğretmenim çocuk sesine alışkınım. Bizim eski üst komşumuzun üç tane vardı çocuğu. Hafta içi sabah erkenden işe gittiğim için pek haberim olmuyordu ama haftasonu gün açılışı şu çocuklar sabahın en erken saatinde koşuşturmaya boncuklu taneli oyuncalarını yere dökmeye başlardı. Bu takribi bir - bir buçuk saat sürerdi. Sonra evin annesi gelir o heybetli sesiyle çocuklara hakaret ederek bağırırdı. Sonra kapanış elektrik süpürgesi sesi ve biraz sessizlik. Sonra aradan bi süre geçtikten sonra sanırım bir tanesi okula başlamıştı onu derse çalıştırırken annenin o güzel sesi filan. Sonra zaten ben alışıyordum günün geri kalan zamanını algılamayaya başlıyordum. Şİkayetçi miydim hayır çocuk onlar hareketli olurlar. Eminim anne de öyle olsun istemezdi. Ha bir alternatif yöntem eğer ev sahibiyseniz ses yalıtımı yaptırın. Bir kere yaptırırsınız rahat edersiniz biz kiracıydık.

Evet çocuk bazen durdurulamıyor ama Ailenin düşünceli davranması gerek, aile rahatsa uyarın tabi. Heran susun , koşmayın , hoplamayın uyarıyoruz çocukları , frenliyoruz. Onlar yapmıyorsa siz de suç yok uyarın , belki farkında değildir sizi bu derece rahatsız ettiğinin

Katlar arası ses yalıtımı iyi değilse o minicik bebelerin koşması bile gümbür gümbür geliyor alt kattakine. Yıllarca üst komşumdan çektim, torunlarına bakıyordu. Onlar büyüdü, sıra benimkine geldi. Koşma diyoruz, sürekli uyarıyoruz ama çocuk işte, anında unutuyor, yürümüyor hiç bir yere, hep koşarak her işi. Aile belki farkında değildir, siz uyarın yine de.

bakiniz sizin kendi acmis olduğunuz konu...cocugunuz. 1 yaşına 15 gün kala, yani konu sahibinin cocugundan daha da ufakken , gece 12.30 ile 03.30 arasi uyanik halde imiş. Çünkü aksam 9 da uyuyup uykusunu almış..demek ki sizin çocuğunuz da dahil olmak uzere, cocuklar 9 dan sonra uyumamis olabiliyormus.

Valla benimkiler 9 da uyuyor hayatta izin vermem o kadar gurultu yapmalarina bence siz cikip bir konusun cocugum olmasina ragmen tahammul edemem o kadar gurultuye

Ben hep aynı şeyi yazıyorum, kk ahalisi bana kızıyor.
Ses yalıtımı yoksa komşu ne yapsa olmuyor.

Ben şuan 3-4 köpek beslenen, en az yarısı çocuklu olan bir apartmanda oturuyorum. Duvarlardaki ses yalıtımı mükemmel, kimseyi duymuyorum, ama camlar felaket, dışarısının sesi olduğu gibi geliyor. Kendi çocuklarım sabahın 6buçuğunda uyanıyor, kimse rahatsızlığı söylemedi şimdiye değin.

Bence biraz kendimiz çözüm üretmeliyiz. 1,5 yaşındaki bebekten koşmamasını istemek size de fazla bir beklenti olarak gelmiyor mu?

Bnm ust katta cocuk yok ama kadin iri yari beni rahat 4 e katlar..
Ve onun o yuruyusuyle butun ev sallaniyor, gece bangir bangir tv sesi,mutfakta pat kut biseyler devrilmesi..
Bnde gunduz evde degil diye mutluyum ama kadin uyaninca biz cocuklar dahil yerimizden firliyoruz gurultusunden

Biz de çocuk olduk, hiç ses yapmadık. 28 yaşındayım, ben hala merdiven inip çıkarken parmak ucunda basarım. Evde yürürken dikkat ederim. Annem böyle eğitti bizi.. Altta kat olmadığı durumlarda bile aynı davranıyorum, çünkü oturmuş artık bu durum bende.. İş ailede, eğitimde bitiyor.

Anne baba çalıştığı icin aksam oyun oynuyor olabilirler. Yada asiri hareketli, hiperaktif bir cocuk olabilir. Yoksa 1.5 yas bu gurultuler icin cok kucuk bir yas

Ben 1 buçuk yaşındaki kızımın oyuncağı yere düşer kosar zıplar bağırır ses olur diye halilarimi hiç kaldirmadim

Halı sesi önlüyor ve yumuşak terlik kullanıyoruz ses çıkmasın diye

Özen göstermek lazım büyük saygısızlık

Cocuklu ailelerin cogu cok rahat. Herkes onlarin cocugunun gurultusunu cekmek zorundaymis gibi. Cocuksa cocuk napalim yani cocuk diye saliverilmez egitilir. Bizim eski komsunun cocugu butun gun bagirir cagirir patir patir kosardi aksam olunca da annesi utanmadan kapimiza gelirdi ses yapiyosunuz uyuyamiyo diye

Bu çok güzel bir örnek olsun bizlere . Başkasının çocuuğuna yorum yapmak kolay

1.5 yaşındaki çocuk Laftan anlarmı ya tabiki oynucak koşucak bizim üst kattakibın çocuğu 13 yasında olmasına rağmen koridorda top oynuyordu çocuktur diye ses cıkarmadk ki 1.5 yaşında bebekten bahsedıysnuz günahtr ya benmde var 1 yaşnda oglum kosuyo oynuyo gürültü yapıyo diye doveyımmi baskımı yapaym. Alt katımdakine durumu izah edıyrm oda sağolsun çok anlayışlı bı sorun yapmıyo lütfen sözde biraz duymamazlıga geln

11 mı :) eşimin kuzeninin çocukları sabah 5,6 ya kadar oturuyorlar :) anneleri de birlikte oturur. Ve sabaha kadar tepinir bağırır.
Bize geldiklerinde cinnet geçirmemek için kendimi zor tutuyorum.
Normalde 9,10 da uyumaları lazım çocukların.
Bide ailenin dur demesi gerek ama kimisi istediği kadar ses yapsın hiç demiyor dur diye.
Ama uyarmalısınız çok ses oluyor rahatsız oluyoruz diye yönetici de olsa.

2 oğlan çocuğu annesiyim çok gürültü yapıyoruz etkinlik de legoda oynatsan bu çocuklar koşmak istiyor her dakika sokağa çıkaramıyorum , Allah tan alt komşumuz çalışan insanlar , her zaman uyarıyorum çocukları ama duran çocuk var durmayan çocuk var. Anneleri suclayamayiz bu durumda

Abartmislar onlarda her akşam 11 de ışıklar kapanır bizde
Işık TV gibi uyaranlar varsa uyumaz tabi çocuk

Abartmislar onlarda her akşam 11 de ışıklar kapanır bizde
Işık TV gibi uyaranlar varsa uyumaz tabi çocuk

Tv kapalı da olsa ışık kapalı da olsa onlar inat edip annelerini bekliyorlar. İş ailede bitiyor bence.
Anneleri oturduğu için onlar da onu görüp onu yapıyor. Gözlerinden uyku akıyor çocukların ama öyle bir inat yok.
Bide inanılmaz yaramazlar.
Bilmiyorum bence çok ilgisiz kalmaktan bunlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…