çocukları olan aileler ve gürültü

Benim oğlumda 6. aydan sonrası gece 3 e kadar uyumaz dı çok uğraşmamıza rağmen ne yaptıysak uyku düzeni oluşturamadık malesef şimdi üç yaşına girecek daha yeni yeni düzelmeye başladı.Gece yarısı oynamak koşmak isterdi engel olurduk rahatsızlık vermeyelim diye ama bu seferde ağlardı. Çizgi film açıyorduk sesini kısarak. Ne kadar az ses çıkartmaya çalışsanda uyku vaktinde en ufak bir ses bile çok hissediliyordur tabi ama uyumayan çocuğunuz varsa yapacak hiç birşey yok. Çocuğun ağzını bantlayıp elini ayağını bağlayacak halimiz olmadığına göre... Bu böyle ama birde kocaman çocuklara hiç dur sus yapma demeyen anneler var onlara bende sinir oluyorum. Benim görümce ve eltilerimde aynı o şekilde senede bir geliyorlar uzak oldugu için Allah tan çocuklar bağır çağır tepişir hiç birşey demezler onlar geldiğinde her an kapı çalacak da alt üst komşular kapıya dayanacak diye korkuyorum.

2.5 yaşında kızım var .evet bir çocuk okadar gürültü yapabiliyor. Dur otur desen daha da yapıyor .Bütün gün odadan odaya ziplayarak gidiyor bagiriyor oyuncaklarini parke üzerinde oynuyor vs vs ..neyseki alt katimizda bekar biri oturuyor..Bu zamana kadar bişey demedi kusura bakmayın deyincede

Ne eğitimler verdik çocuğa ama 12 bucukta zar zor uyudi mesela kızım..Bizde memnun değiliz durumdan ama olmayınca olmuyor çocukta da

Sadece küçük çocuğu ya da çocuğu olan aileler değil ki; apartman kültürünü bilmeyen her aile böyle maalesef. Bizim üst kat komşumuzun iki çocuğu da üniversite çağında. Ama ne yapıyorlarsa öyle bir ses geliyor ki çıldırıcam artık. Sanki demirden bir topla futbol oynuyorlarmış gibi sesler geliyor. Karşı daire desem, iki yaşlı insan oturuyor. Tüm akrabalar bunlarda. Her akşam 30 kişi oluyorlar evde. Ay çıldırıcam yarama parmak bastınız.

Bizde apartmanlarda büyüttük çocuğumuzu ayağına ev pandufu bile giydirmezdik yürürken alt komşuya ses gitmesin diye. Makul olmayan saatlerde hep durağan faaliyetler tercih ettik (kitap okumak, tv iZlemek, aile oyunları oynamak vb.) koşmasına izin vermedik.

@Beruska aynı durumdayım ben de. 1,5 yaşındaki çocuk koşmasın demedim, el kadar bebeden o gümbür gümbür evi sallayan ayak sesi çıkamaz. Ya babası ya annesi. Çocuktur yapsın mı? Biz çocuk olmadık mı? Böyle aileler yüzünden çocuklu ailelere ev verilmiyor bizzat yaşadık. Sabah saat 8'de evde top oynanır mı? Bunlar biraz birlikte yaşamayı öğrenmekten geliyor, ben alt katımdaki komşu rahatsız olmasın diye terlik giymiyorum.

O aileyle aynı kafadan olanlar biraz göz yumuni çocuk işte demiş. Komşularınıza acıdım. Çıt sesine uyanan biri değilim, yurtlarda kalabalık ortamlarda yattık kaldık. Ha biri de ben öğretmenim, alışkınım demiş, ben de öğretmenlik yaptım, sınıf gürültüsü ve kafanda her dakika oradan oraya koşturan biri olması farklı bir şey. Okul farklı yer, apartman farklı yer. Bir yıldır zaten katlanıyorum bir şey demedim ama onlar birlikte yaşamayı bilmiyor diye ilaç almak zorunda değilim.

Cocuklu aileler hep dublex evlerde oturabilseler keske.
Cocuklar doya doya hoplayip ziplayip keyfini cikarsalar.
Evlerinde de ozgur olamazlarsa napsinlar.
Adi uzerinde cocuk.

bizim üst katta çocuk yok
karı koca genç öğretmenler
çocuk olmadıgı halde onlar yatınca biz yatıp , onlar kalkınca kalkıyoruz
çocukları olsa napıcaz bılmıyoruz
ikimiz de yenı ev sahıbıyız

çok zor durum
bu arada bizim ki de yönetici
Eşim bu yuzden 3 aydır aidatı vermıyor

tebrikler
annen ben de böyle büyüdüm
şuanda haldur huldur yasayan ınsanları çok garipsiyorum
7/24 gürültülü yasayan bir aile de benim üst katımda var
onlar uyanınca uyanıyor, onlar uykuya gecınce ben de uyuyorum ve sabah uykusuz işe gelıyorum

onların çocukları var mı?
uyardın mı hiç peki

onların çocukları var mı?
uyardın mı hiç peki
çocukları yok
evet eşim kapılarına cıktı bir kere

değişen birsey olmadı

bir kere de ben gece 1 de mesaj yazdım adama
ne zaman uyumayı düşnüyorsunuz, biz alt katta uyuyamıyoruz dedim
biz ses yapmıyoruz dedi.

o gece konu kapandı , sonrasında yöneticiye soyledık
yıne değişen birsey yok

sonra ben watsapta tartıstım
polise git dedi engelledi beni:)
sürekli birsey itip cekıyorlar
gece1-2 hıc fark etmıyor
evın oda kapılarını carpıyorlar
takır tukur sesler var her an tepemde
kafayı yemek uzereyım

A amelie08 uyarmaktan başka çaren yok,
burda çocuklu aileler soru sorman bişey değiştirmez,
haklaır yok sana bunu yapmaya,
belki karı koca gürültülüdür, benim üst katımda tek bir kadın yaşıyor 70 küsürdür yaşı, ne ses çıkartabilir diye düşünür insan ama bana cinnet geçirtti kaç kere, gece yarısı paldır küldür sabah beş buçukta kalkıp terlikleri vura vura evde dolaşır, elektirik süpürgesi açar yine sabah altı yedi farketmez,misafiri gelecekmiş de hasbamın temzilik yapıyormuş !!! milyonkere uyardım kavga da ettik ama yine aynı sürt...k! zerre acıma şefkat bırakmadı yaşlı diye nasıl güzel güzel konuştum ama tam bir şeytan, tv yi son ses açar her akşam artık inan günlük hayatımı etkiliyor aylardır bu durum,
senin de yapman gereken uyarmak belki halı miktarını arttırırlar evde ya d a başka çözümler bulurlar, yeter ki bulmak istesinler çok da zor değil çözüm

evet hatırladım canım ben senle yazışmıştım,
benimde konum var, ben de sen gibiyim hemen hemen aynı durumdayız, ben artık yukarı vuruyorum ayda bi kere cinnet geçiriyorum, taşınmak içi,n ev bakıyruz ama sırf bu yüzden taşınmak da zoruma gidiyor açıkcası, daha da sinirlerim bozuluyor

biliyorum ben de senı hatırladım
biz de evi yeni aldık ev sahibiyiz
ben de tasınamam
kulak tıkacı kullanıyorum fayda etmıyor
ben mesela sabah işe gelmek için 8 de uyanıyorum
ama bunlar 6,30 da kalkıyorlar işe gitmek içi,n
ben gurultulerı yuzunden bir bucuk saat az uyuyorum
nefret edıyorum böyle ınsanlardan

kiracıysanız tasının
ev sahıbı olmak daha zor

Yürümeye başladıktan sonra evde koşmaya başlıyor çocuklar. Benim alt katım şuan boş inşallah kimse taşınmaz. Ben üst kattaki komşumun tuvalete kaç tas su döktüğünü duyuyorum. Alt kata biri taşınırsa ben de taşınırım sanırım.

14 aylık oğlum var evet o kadar bebe o kadar ses çıkarıyor. Üstelik daha laftan anlamadığı için engelleyemiyorum. Hiç bir şey yapmasa elindekini yere vuruyor. Karıştırmasına izin verdiğim bir mutfak dolabını boşaltıp salona taşıyor.
Bizim alt katımızdaki teyze yazlıktaydı ve geldi artık kadına her seferinde diyoruz çok gürültü yapıyor hepsine engel olamıyoruz diye. Biz de çalışıyoruz.

Bütün gün ses yokmuş zaten. Bence biraz da o çocuklu ailelerin açısından düşünün. Tabi ki koca koca insanlar koşarak ses yapıyorlarsa uyarın ama çocuğa çok fazla engel olunamıyor. Çünkü oğlum işine gelen komutları dinliyor işine gelmezse inadına yapıyor. Çocuğu bağlayamacağıma göre veya eve komple halıflex döşemeyeceğime göre bu süreci en az zararla geçiştireceğiz..

Bizim de üst katımızda 3 yaşında bir çocuk var o da tam oğlumun saat 10 da başlayan uyutma sürecinde koşturmaya başlıyor. Onlar da o saatte kv den geliyorlar sanırım. Yapacak bir şey yok..

ya işte onlar gürültü yaparken tavana vur ,
artık tahammülün kalmadığını nalasınlar, böyle böyle dikkat ederler, bunu anlayabilecke yaştalar, o saatte çık yukarı ya da bakın siz kalktınız ben debi uçuk saat sonra kalkacam de, ama siz dikat etmediğiniz için uyandım de sürekli uyar başka çaresi yok,
çekiniyorsun sanırım, benim üstteki yaşlı olmasa şimdi ye daha büyük olaylar yaşanırdı eminim, ok büyük kavga ederdim

çıktık biz evine
tavana da vurduk
yonetıcıyte soyledık
asansöre yazı astık
en son watsapta saatlerce tartıstık
polise gidin biz gürültü yapmıyoruz dedi.
takıntılısınız dedi
kim olsa rahatsız olursunuz sesten dedi.

adama artık hangi wc ye hanı saatte işediğinizi biliyorum dedim

Daha ne diyeyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…