çocukları olan aileler ve gürültü

1.5 buçuk yaşında çocuk değil bebektir. Ve sanmıyorum o kadar gürültü yapsın belki babası oyun oynarken ses yapıyor olabilir. eşim kızımla oynarken doğal olarak daha ses oluyor
Benimde 15 aylık kızım var tamam oynar koşar ama alt kata ses gidecek kadar tepinmez çünkü daha küçük ve hafif. Bazen oyuncakları yere vurarak oynar müdahale ederim.
Çok kez sormuşumdur alt komşuya sesimiz geliyor mu umarım rahatsız olmuyorsunuzdur diye. Sesiniz hiç gelmiyor diyorlar allahtan

işte herkes keşke siizn gibi yapıcı düşünebilse,
benim üstteki beyinsiz sabah altıda temizliğe girişti kaç kere gümbürtü ile kalbim atarak kaç kere uyandım, kapısına gittim teyze işe gidecem bak bu saatte uyandırıyorsun işin varsa ben sana yardım ederim, başka sıkıntın varsa da bana her zaman söyleyebilirisn ama sabah sabah beni uyandırma her defasında iş yaparak dedim, omzunu saçını okşadım, başka zaman yalvardım ne olur yapma dedim ama tam bir şeytan kapıyı yüzüme kapatmaya çalıştı her defasında hadi kızım hadi hayırlı işler deyip, hayırlı falan olmuyor işim bu şekilde uyandığımda dedim ama nafile...
yumuşak terlik alacaktım ama çözümü birlikte halletmekten beni vazgeçirdi zerre şefkat bırkamadı

Aynen ya. Mustakil eve çiksinlar diyenlere amin diyorum. Allahım şu cocuksuzlari duy ve biz cocuklulara mustakil ev nasip et, aminnn.

niyetiniz iyimiş, karşınızdaki değilmiş...
teyzeler de tonton olurdu, anlayışlı olurdu. İşe gidene yemek yapamamıştır der yemek falan götürürdü.
Çirkefi de oluyor böyle, Allah iyilerle karşılaştırsın..

hem de ne çirkeff
bi gün saçını başını yolacam sabah beş buçukta nasıl bir terlikle gexiyorsa evde, tepeme vuruluyormuşum gibi uyanıyorum...
gititm sana terlik alırım istersn dedim terlikle sabahları dolaşma dedim ben namaza kalkıyorum bişey yapmıyoprum diyo kapıyı yüzüme nursuz köpek zaten suratında meymenet yok bi de namazı alet ediyor yaptığı pisliklere, ne diyeyim allahın adaletini beklyiorum ara ara cinnet geçirip yeter diye tavana saldırıyorum ama nafileeee!!!!!!!!!!!!1

Bizim üst katimizdaki kiracida böyle yillardir o cocuklar evin icinde kosturuyor. Allahtan Istanbulda yasamiyoruz. Biz sürekli orada kalmadigimiz icin bu kadar rahatlar ama insan utanmazmi ya hu. Birde biz ev sahibiyiz kendileri kiraci (amcamin kiracisi). Ayip denen birsey var ama umurlarinda degil. Apartmanda zaten eski oldugu icin ses yalitimi (böylemi yaziliyordu) cok kötü. Allah yardimciniz olsun tek care tasinmak gibi.

Rahat oturacağım tabi benim için mi doğuruyorsunuz çocuğu. Çok üzülen çocuğum istediği kadar tepinsin altta insan var diye düşünmem diyen müstakil eve çıksın.

Ayyy siz O'sunuz.
Hani şu uçakta, otobüste çocugu ağlayan anneye 'cık cık cık' diyen...
yardımcı olmak yerine kınayıp anneyi daha da strese sokan.
40 günlük bebeği gazdan vs yırtınırcasına ağlarken, anne de günlerin uykusuzluğu ile sakinleştirecegim diye çırpınırken kapıyı yumruklayan komşu?
Avm de, markette kendini yerden yere vuran, ağlayan çocuk gördüğünde sesli sesli 'bak terbiye verememiş ailesi' diyen...
Restoranda çocugu susturamadık diye masamıza garson gonderen?

Ve ayrıca, mustakil ev imkanı var da biz mi oturmadık?
varsa bildiğiniz daire fiyatına, hemen geçelim bütün çocuklu aileler, oh mis bol arkadaşla büyütürüz çocukları.

benim komşumdan tüm apartman şikayetçi kadının herkese verdiği cevap ben bu evi krediyle aldım çocuklarım istediği gibi
koşar kimsede sesini edemez sanki tüm apartmandakilere evleri bedava verilmiş herkes emek vermiş hatta ben kendisinden fazla ödeme yaptım yani nasıl bir yaklaşım mantık demek ki benim gibi fazla ödese herkesi dayaktan geçirecek

dediğiniz gibi aile çok önemli terbiye çok önemli o komşumdan bu konuşmasında dolayı soğudum cahil bencil buldum araya mesafe koydum

Ozaman sizde begenmiyorsan müstakil eve cik slafini hak edersiniz...
Komşunun katlanılabilir gürültüsü haricinde çıkardığı gürültüler nedeniyle şikayetçi olan kişilere kanuni yaptırım yok. Neden rahatsızsın al sana ceza demiyor yasalar. Ama gürültücü komşulara diyor. Çeşitli yasalarda komşuluk kuralları belirtilmiş. Yasaya aykırı davranan ufaktan ev değiştirir.

Kiracilikta sirf cocuklar sikayet edildiği için ev sahibi olmuş olmasın :)

İmza toplayın, ihtar çekin olmadı yönetim kurulu kararı alın, deftere kaydedin, sonra avukata gidin. Evden gönderebilirsiniz o komşuyu.

Gece 11de tepemde futbol oynamalarına izin vermeyen benim. Tepemde maç yapacaksa gitsin çadırda büyütsün gerekirse. Tüm yasal yollara başvurur o rahatsızlığı durdururum ben.

Konu sahibinin tavrina karşılık yazdim o mesaji.
Gösterdiği tavrın aynısını görecektir demek istedim.
1.5 yasindaki bebeğin yaptirim uygulanacak detecede gurultu yapacağına inanmiyorum.
Eger öyleyse ya şikayetçi olur gereken yapilir, ya komşu kibar şekilde uyarilir.

Asiri bir tahammulsuzluk görüyorum konu sahibinde.

Konu sahibini bilmiyorum nasıl bir gürültüye maruz kaldığına şahit olmadım. Belli oranda katlanma yükümlülüğü var zaten ama eziyete dönüyorsa orada iş değişir işte. Kimseden kimsenin çocuğu için ev yaşamını zindana çevirmesini beklememeli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…