- 3 Ocak 2013
- 2.072
- 1.895
- 133
iki çocuğum var birisi üniye hazırlanıyor bu yıl birazda ondan dolayı taşındık.kızımda 11 yaşında karı koca çalışıyoruz kreşlerde buyudu ikiside her sabah eşimle küçüklerken tartışırdık çocukları kapının önüne çıkarınca işe giderken sessiz olun diye sürekli uyarırdı çocukları. kızma şu çocuklara derdim eşimde sabah sabah biz işe gidiyoruz diye diğer gitmeyen uyuyan insanları uyandırmaya hakkımız yok derdi.o zaman anladım.evdede keza bir defa alt komşumdan oğlum için şikayet geldi 7 yaşlarındayken yemin ederim yer dibi aradım rahatsızlık verdiğimiz için.hiç aklıma napıyım çocuk bu demek gelmedi.Evet haklı yanlarinız var ama konunuzda ki cocuklu aileler ne yapiyorsunuz da bu kadar gürültü çıkarıyorsunuz sorusuna takıldım. Ben de cocukluyum ve özellikle alt kattakini rahatsız etme çabam yok. Kızım tüm gün kreşte, enerjisini de atıyor ama akşam gelince bazen ağlıyor, koşuyor ve ben ne yaparsam yapayım engel olamıyorum. Tüm gün bizi görememek mi nedir bu aralar hep ağlama halinde. Ozellikle kızım hadi ağla bi ya da hadi koş demiyorum. Bak komşular rahatsız olur diye 30 kez diyorum. Bazen yegenlerim de geliyor, sesli oynuyorlar işten çıķmış yorgun oluyorum, komşudan önce biz bunalıyoruz, sakince uyarıyoruz, kızıyoruz olmuyor. Yazın hepsini parka götürsek de kışın olmuyor. Yani cocuklu olup bunları yasamayan var mı merak ediyorum. Üst katımdaki de ses yapıyor, bebek ağlıyor ben de oralı olmuyorum çünkü aynı sorun bende de var.
Hani siz diyorsunuz onlarda yaşasın. Sizin de çocuğunuz olursa siz de o zaman az da olsa o çocuklu ailelerin yaşadığını anlayacaksınız.
Buradaki komsularin cozum aramadiklarini da bilemezsiniz. Ustelik de o saatte cocugun ayakta olmamasi gerektigini bilmiyorlar mi. Cocugun o saatte uyudugunu yazan kitap verin falann..kitap okumakla oluyorsa o kitapları once siz okusaydiniz da gece 12.30 ile 03.30 arası cocuk bakmasaydiniz madem.Bakın demek ki çözüm arıyormuşum. Aa uyumuyor deyip kenara çekilmiyormuşum değil mi?
evet çocuk duruyor tablet telefon tv açtığınızda duruyor siz rahat oturun diyeÜst komşumuza misafir gelmiş bir aile ikizleri vardı ve çok gürültü çıkarıyorlardı. Gittim uyardım. Ses kesildi birden. Demek duruyormuş çocuk dedim içimden. Uyarman gerekli.
Bizim de bir komşu neredeyse her gece saat gece 1-2-3 oldu mu çamaşır makinesi çalıştırıyor ama sesin hangi komşudan geldiğine emin olamadığımız için apartman girişine durumu anlatan bir yazı astık. Değişen bir şey olmadı, aynen devam.. Bu insanlar nasıl düşünmez ya?tebrikler
annen ben de böyle büyüdüm
şuanda haldur huldur yasayan ınsanları çok garipsiyorum
7/24 gürültülü yasayan bir aile de benim üst katımda var
onlar uyanınca uyanıyor, onlar uykuya gecınce ben de uyuyorum ve sabah uykusuz işe gelıyorum
canım benımBizim de bir komşu neredeyse her gece saat gece 1-2-3 oldu mu çamaşır makinesi çalıştırıyor ama sesin hangi komşudan geldiğine emin olamadığımız için apartman girişine durumu anlatan bir yazı astık. Değişen bir şey olmadı, aynen devam.. Bu insanlar nasıl düşünmez ya?
Rahatsız olduklarinda onemsemezler o çocuk nasil durursa dursun .evet çocuk duruyor tablet telefon tv açtığınızda duruyor siz rahat oturun diye
Ay valla aynen helikopter sesi gibi..canım benım
aynı durum bizde de var
hem üst hem alt komsum aynı saatlerde makına calıstırıyor ve sıkma sesınde sankı bızım yatak odasından helıkopter gecıyor
görgüsüz insanlar ıste düşünemezler malesef
Rahat oturacağım tabi benim için mi doğuruyorsunuz çocuğu. Çok üzülen çocuğum istediği kadar tepinsin altta insan var diye düşünmem diyen müstakil eve çıksın.evet çocuk duruyor tablet telefon tv açtığınızda duruyor siz rahat oturun diye
iki çocuğum var birisi üniye hazırlanıyor bu yıl birazda ondan dolayı taşındık.kızımda 11 yaşında karı koca çalışıyoruz kreşlerde buyudu ikiside her sabah eşimle küçüklerken tartışırdık çocukları kapının önüne çıkarınca işe giderken sessiz olun diye sürekli uyarırdı çocukları. kızma şu çocuklara derdim eşimde sabah sabah biz işe gidiyoruz diye diğer gitmeyen uyuyan insanları uyandırmaya hakkımız yok derdi.o zaman anladım.evdede keza bir defa alt komşumdan oğlum için şikayet geldi 7 yaşlarındayken yemin ederim yer dibi aradım rahatsızlık verdiğimiz için.hiç aklıma napıyım çocuk bu demek gelmedi.
Benim şahsi fikrim edep, anlayış, empati ve eğitim bu tür vakalarda.eğitimden kasıt ebeveynlerin eğitimi daha çok.
apartman yaşamının hiç insancıl bir yaşam olmadığını düşünüyorum.. minicik bir kutu içinde yüzlerce insan, bunun içinde gürültü yapanı da olur, hastası da, müzik dinlemek isteyeni de.. sevmiyorum apartman yaşamını ben..
benim alt katımda kimse yok, ama üst katımda var.. benim miniklerim özellikle yaş akşamları biraz sesli oynasalar hemen uyarıyorum.. buna rağmen üst komşumu gördüğümde 40 kere kusura bakmayın diyorum, neyse ki kadıncağız "bizim gürültümüz o kadar fazla ki sizinkini duymuyoruz" diyorben onların gece çamaşır makinası çalıştırmasına ses çıkarmıyorum, onlar da benim bezelyelerin haftada 1 güreşmesine bir şey demiyorlar.. yani karşılıklı anlayış gerçekten çok önemli.. eğer ev içinde kurallar oluşturamadıysanız çocukların istediğiniz saatte yatmasını sağlamak zor, biraz büyüyüp akılları yetmeye başlayınca belli bir saatte yatmaya alışırlar..
yani ben gerektiği kadar dikkat ediyorum haklısınız rahat oturmak isteyen müstakil ev alsınRahat oturacağım tabi benim için mi doğuruyorsunuz çocuğu. Çok üzülen çocuğum istediği kadar tepinsin altta insan var diye düşünmem diyen müstakil eve çıksın.
Aynen katılıyorum. Hani çocuğu ses yapan eğitim vermiyora geliyor konu. Doktor bir aile dostumuz var, karı koca doktor ve inanılmaz anlayişli insanlar ama çocukları afet, insana kafayı yedirtir o derece. Neler yaptılar yok yani, kreş bile almiyordu cocugu. Kaldı ki cocuklara asırı anlayışlı ve olumlu yaklaşımları var. Egitim vermeme gibi durum da yok.
Kimse cocuklar gürültü yapsın susun oturun demiyor ama yok eğitim verilmiyor, yok aileler musade ediyor algısı haksızlık. Ne yapsın bu aileler, Allah aşkına siz daha iyi biliyorsanız anlatın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?