Ben put gibiymişim annem beni oturturmuş hiç kıpırdamazmışım ama diğer yaramaz çocuklara gelince nerde şimdi ki o rahatlık.. Çocuklar yaramazlık yapınca aman çocuk işte deyip geçilmiyordu veya çocuk diye birşeyleri kırıp dökemiyordu müdahale ediliyordu. Şimdi bakıyorum bütün anneler çocukları salıyorlar aman ne yaparsa yapsın çocuk o ne yapsa doğal veya o benim çocuğum ya en üstün o yapsa da zarar olmaz, hayır denmez her istediği yapılır.. ben bu mantığı anlayamıyorum. Hâl böyle olunca çocuklar gitgide ukala oluyor.
Olabilir ama sonuçta sen her zaman o çocuğun anne babasını görmüyorsun veya nasıl yetiştirilmiş onu da bilmiyorsun çocuğu görüyorsun.Acaba sevmediğiniz şey çocuklar değil de anne babalar veya anne babalık kavramı olabilir mi ?
Onu bir arkadaşa cevap olarak yazdım konu buralara kadar geldiği için yani..Ayrıca şurda anlattığın çocuk sevmemekle alakalı değil çocuğunu şımarık yetiştiren ebeveyni eleştiriyosun
Olabilir ama sonuçta sen her zaman o çocuğun anne babasını görmüyorsun veya nasıl yetiştirilmiş onu da bilmiyorsun çocuğu görüyorsun.
Derler ki Bir çocuk doğduğunda bir anne de doğarmış... Gördüğün şey aslında ebeveynliktir belki, çocuk sadece aynadır...Olabilir ama sonuçta sen her zaman o çocuğun anne babasını görmüyorsun veya nasıl yetiştirilmiş onu da bilmiyorsun çocuğu görüyorsun.
Onu bir arkadaşa cevap olarak yazdım konu buralara kadar geldiği için yani..
çünkü çocuk anne babasının aynası oluyor...gördüğünü hayatına yansıtıyor.Olabilir ama sonuçta sen her zaman o çocuğun anne babasını görmüyorsun veya nasıl yetiştirilmiş onu da bilmiyorsun çocuğu görüyorsun.
Daralır tabi için normaldir bu sevgisizlikle , sosyopatların , katillerin tecavüzcülerin vs vs çocukluklarına indiğinizde hepsinde problem vardir.Aile sevgisi görmemistir ya da toplum tarafı dan dışlanmıştır.Olmayanı duymadım.Hiç mi psikoloji okumadınız İnsan hiç bir sey bilmese bile fikir sahibi olurdu.Sen masum görmüyor olabilirsin ama öyleler yapacak bir şey yok.Ayy icimi daralttiniz yeter. Dunyada daha masum bisey mi kalmista, masummusta bilmem ne... katillerde bebekti, hırsızlarda bebekti, tecavuzculerde masum birer bebekti. Dunyadaki beddualar ettigimiz butun kotu insanlarda BEBEKTI. Sirf 10-15 yil masum kaliyor (belki daha bile az) diye dunyanin masumu ilan edip abartmayin ya. Sanki buyumuyorlar gibi konusmuyor musunuz hasta oluyorum.
Burda sen çocukları değil, onları yetiştiren anne babayı elestiriyorsun o halde..Ayrıca çocuk öyle sinirlendi annesini vurdu, aman kırdı canım denmezdi hiç. Bir halt yediysek çocuğuz diye aman canım nolcak denmezdi onun karşılığını görürdük, bedeli olurdu yani, gerçek hayatı çocukluktan bize öğretirlerdi.
Ben annemin bir kere elini ısırdım bana ceza vermedi ama ben senin canını yakıyor muyum üstelik ben senin annenim dedi bir hafta bana gönül koydu resmen. O oldu bir daha kimsenin canını yakmadım, çok üzüldüğünü anladım yani sıradanlaştırmadım aman canım nolacak denmediği için.
Güne götürülürdüm gözüm annemdeydi hep bırak kırıp dökmeyi en ufak bir yaramazlığımda kaşı kalkardı. Kendi evimizdeki gibi rahat davranmamayı öğrettiler, görgü kurallarını öğrettiler. Şimdi şımarıklık terbiyesizlik zekilik sanılıyor.
Sizin çocuklarınız size özel, size güzel, size zeki, size sevimli kusura bakmayın. Gelip evimde kırıp döken çocukları, her yerde tutturan çocukları sevmiyorum, sevmek zorunda da değilim. O çocuklara biraz terbiye vermeli anne. Çocuk canım ne olacak diye diye terbiyesiz bir sürü çocuk doldu ortalık. İleride siz çekeceksiniz bana ne.
Marketlerde kıran döken, istediği alınmadığı için tutturup ortalığı yakan çocukların arkası anne baba tarafından toplanmaya devam edilsin ama sonunda o yetişkin olunca da o geçmişten kalan benmerkezcilik şımarıklık önüne çıkacak.
Ben çocukken yaramazlık edip annemi her üzdüğümde ceza yada karşılığında bir tavır geldi bana, çok da şımarık olamadık onda. Her yaptığım aman çocuktur ne olacak denmedi bana.
Ve ben dünyanın en güzel en sevimli çocuğu değildim beni sokakta sevmediler sevmesinler de yani gayet normal. Çocuğa bu kadar derin anlamlar yüklenmesi saçma geliyor bana, dediğiniz gibi hepimiz çocuktuk büyüdük bu kadar basit.
bende oğluşum olmadan önce sevmezdim pek banada aksine çocuk düşkünü adam nasip oldu iyimiArkadaşlar benim sorunum çocukları sevememem.Yanı çocuk sevilmez mi diyeceksiniz belki.Ama elimde değil artık çocuk sesine dahi katlanamıyorum neden bilmiyorum aksine çocuklar da beni çok sever.Onlara karşı bir nefretim bir şiddet eğilimim yok ama bir sevgim de yok.Bebek severim ama çocuğa katlanamıyorum üstelik yaşım daha genç ve korkuyorum bundan ötürü Rabbim çocuk vermezse diye..
Ne alakasi var ailesi gormemis katil olmus zirt olmus. Dunya kadar pislik yasayip, ailesininse var ama yok olan, hayati mahvolmuş ama insan gibi yasamaya calisan insanlar var. Aile sevgisizligi vs bunlara bahane değil. Insan denen varlık hicbir zaman masum olmadı. Ben gerçekten masum olanı seviyorum zaten "hayvanlar" . Onlar sokakta aç, onlar dövülüyor, onlar hor goruluyor ama tecavuzcu olmuyorlar, katil olmuyorlar..... Buyuselerde bebek gibiler.Daralır tabi için normaldir bu sevgisizlikle , sosyopatların , katillerin tecavüzcülerin vs vs çocukluklarına indiğinizde hepsinde problem vardir.Aile sevgisi görmemistir ya da toplum tarafı dan dışlanmıştır.Olmayanı duymadım.Hiç mi psikoloji okumadınız İnsan hiç bir sey bilmese bile fikir sahibi olurdu.Sen masum görmüyor olabilirsin ama öyleler yapacak bir şey yok.
Sana msj atıyorum lütfen bakabilir misin .Ne alakasi var ailesi gormemis katil olmus zirt olmus. Dunya kadar pislik yasayip, ailesininse var ama yok olan, hayati mahvolmuş ama insan gibi yasamaya calisan insanlar var. Aile sevgisizligi vs bunlara bahane değil. Insan denen varlık hicbir zaman masum olmadı. Ben gerçekten masum olanı seviyorum zaten "hayvanlar" . Onlar sokakta aç, onlar dövülüyor, onlar hor goruluyor ama tecavuzcu olmuyorlar, katil olmuyorlar..... Buyuselerde bebek gibiler.
Valla bazı çocuklar o kadar şımarık yetiştiriliyorlar ki... Kendilerini yerlere atmalar, karşısında büyük küçük tanımadan kim varsa tokatlamalar, ısırmalar, verdiğin yemeği beğenmeyip yerlere atmalar, aldığın kıyafeti beğenmemeler vs vs. Bunlar o çocukların suçu değil yetiştiren insanların suçu. Ama böyle çocukları sevmeyenleri de anlıyorum yani. Verdiğiniz örnek çok orantısız. Kedinin kime ne zararı var? Bir lokma yemek versen elini yalıyorlar. Verdiğin bir tas su için kapından ayrılmıyorlar. Ne şımarıklıkları, ne konuşacak dilleri var. Verdiğiniz örnek gerçekten orantısız. Konu sahibi bebekleri seviyorum diyor. Hah demek istediğim bu. Bebekler de hayvan gibi konuşamayan, sadece ihtiyacı olunca mızmızlanan varlıklar. Ama 4-5 yaşındaki çocuk topluma, çevreye göre şekillenmiş oluyor. Düzgün yetiştirilmezse hiç hayvanla, bebekle bir olur mu? Amacım polemiğe girmek değil inanın. Sevgiler.Herkes diyorki diğer dunku bir konudan beri,bebek, çocuk istemeyebilir yada sevmeyebilir.bu bencillik değil diyenler kendi tercihi diyenler.sevmemeyi bu konuda normal gorenler.peki ben desemki hayvanları sevmiyorum. Kedilerden nefret ediyorum. Helede onları kaybeden sahipleri evlat acisi ile aynı kefeye koyup olumlerini ,ağlayarak oğlumu_kızımı kaybettim gibi şeyler yazdığında,gerçek çocuğu zannederek ve uzulerek konularını okurken hayvanını kaybettiğini anladığımda, duyduğum öfke ve bu benzetmeyi yapan insanlara türlü duygular beslediğimi itiraf etsem.burda beni taslarsiniz demediginizi bırakmazsın 2 kedi için. Hayvan sevmeyen insan sevemez falan diye saydirirsiniz.e kusura bakmayın da burda hayvan severlerin çoğu bebek çocuk sevmiyor. Hani insan sevginiz hayvanseverler.peki bebek ve çocuk sevmeyenler kedi seviyorsa sevsinler.ama burada insandan bile bahsederken herkes normal görüyorsa sevgisizligi,kedi sevmeyenlere saçma sapan saldırmayın bari hayvanlarla ilgili konularda.herkesin kendi tercihi.şimdi biraz okudumda yazılan cevapları kimse çocuk sevmiyormuş enteresan.hayvan sever değilim bende.hayvanları sevmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?