Çocuk sevmiyorum diye bu kendi çocuğumu sevmiyeceğim anlamına gelmez. Ben de annelik güdüsünü tatmak istiyorum heralde.Çocuğum olmaz diye neden üzülüyorsun? Zaten çocuk sevmiyorsun..
Bir insanin kalbi cocukla olculmuyor haberin olsun :)Dünyanin en masum,en saf,en günahsiz,en muhtaç,dünyası sadece 'oyun,şevkat,sevgi,anne,baba'
Olan ennnn degerli varlıkları sevmeyen insanların nasıl bir kalp tasıdıklarını merak ediyorum.Cocuktan baska ne kaldı ki su dünyada sevilebilecek!
O cocuklari sevemiyor,ben de cocuklari sevemeyenleri!Insallah saka yapiyorsunuzdur zira boyle bir yorumu ciddi ciddi yazmis olamazsiniz...Allah isteyen herkese versin ama istemeyenlere de karismayin allah askina ya sevmiyorsa sevmiyordur herkes cocuk dogurmak zorunda mi?!
Evet ama insanın kendi çocuğu başkadır değil mi? Hiç bir anne ne kadar çocukları severse sevsin kendi öz evladını sevdiğini kadar başkasının çocuğunu sevemez.Vay be :) Sevmediğiniz bir şeyin yokluğuyla sınanmaktan korkuyorsunuz.... Acayip!Çocuk gözlerine bakın bolbol; öğrenecek çok şeyiniz var...
Çocuk sevmiyorum diye bu kendi çocuğumu sevmiyeceğim anlamına gelmez. Ben de annelik güdüsünü tatmak istiyorum heralde.
Demek istedigim,o masumları sevmeyen kalp,baska neyi seviyorsa sevsin,bostur benim icin, sizin icin degildir.Saygı duyarım.Bir insanin kalbi cocukla olculmuyor haberin olsun :)
10 yaşındayken yeğenim oldu günbegün birlikteydik diyebilirim tamam bebekken çok sevdim onu ama sonrası tahammüzlük oldu benim için. Çocuk gelişimi okudum 2 yıl staj gördüm anaokulunda ve gördüm ki çocukların seslerine şımarıklarına katlanamıyorum.Yani heralde etken bunlar diye düşünüyorum.Artık çocuk sesine dahi katlanamıyorum yazmışsın
bir sebebi mi var bu durumunuzun merak ettim
bebekleri herkes sever masum ve zararsızlar sen de bebekleri sevdiğini yazmışsın
Kendi evladın olursa belki diğer çocuklara karşı da sevgin olur belliki yaşın genç illaki sevmek zorunda değilsin ama hayat sevdikçe güzel:)
Duygularimin tercumani oldunuzOrtalama bir insan kendi çocuğunu tabii ki sever. Başkalarının çocuklarını sevmeyen insana doğurma, kendini kısırlaştır demek nasıl bir üsluptur gözlerime inanamadım. Ayrıca kimin ne haddinedir çocuk sevmeyene böyle bir şey demek.
Ben de eğitiminde duygusal ve zihinsel olarak özen gösterilmeyen, kısaca sokağa salınmaya aday çocukları sevmiyorum, çok tatlı da olsalar sempati besleyemiyorum. Ama aile tarafından iyi iletişim kurulmuş, sosyal yönü iyi eğitilmiş zeki akıllı çocukları seviyorum.
Bu şekilde düşünmen çok güzel anne olacaksın bundan emin olArkadaşlar benim sorunum çocukları sevememem.Yanı çocuk sevilmez mi diyeceksiniz belki.Ama elimde değil artık çocuk sesine dahi katlanamıyorum neden bilmiyorum aksine çocuklar da beni çok sever.Onlara karşı bir nefretim bir şiddet eğilimim yok ama bir sevgim de yok.Bebek severim ama çocuğa katlanamıyorum üstelik yaşım daha genç ve korkuyorum bundan ötürü Rabbim çocuk vermezse diye..
Teşekkür ederim canım bende bu baskıları anlayamıyorum artık gerçekten.Bir toplumda hepimiz aynı mı düşünmek zorundayız.Eğer başka bir fikrimiz varsa ki bu pek mümkün olmuyor hemen bir dışlama ,yargılama,üstüne gitmek olmak zorunda mı. Tabikide fikirlerimizi paylaşalım birbirimizi kırmayalım ben bunun için açmamıştım konuyuCocuk sevmemek kotu bir sey mi? Konu sahibi kotu bir sey bile soylemedi ama yazdiginiz seye bakin yahu...
Çocuk sevmek herkesin içinden gelmez.İlla seveceksin diye bir kaide de yok.Ben de sevgi böceği değilim.Çocuk sevmeyenlerin çocuk sahibi olmaması görüşündeyim.Çocuklar Dünyanın en masum varlıkları.Yaramaz veya şımarık olmaları bu gerçeği değiştirmiyor.Keza burda bas bas çocuk sevmiyorum diyenlerin kendi çocukluklarını , ergenliklerini imkanım olsada izletebilseydim.Çocukların değer gördüğü bir toplumun daha iyi olacağını hepimiz biliyoruz bu son cümlemi kimse alınmasın üzerine genel yazıyorum.Cocuk sevmemek kotu bir sey mi? Konu sahibi kotu bir sey bile soylemedi ama yazdiginiz seye bakin yahu...
Ayy icimi daralttiniz yeter. Dunyada daha masum bisey mi kalmista, masummusta bilmem ne... katillerde bebekti, hırsızlarda bebekti, tecavuzculerde masum birer bebekti. Dunyadaki beddualar ettigimiz butun kotu insanlarda BEBEKTI. Sirf 10-15 yil masum kaliyor (belki daha bile az) diye dunyanin masumu ilan edip abartmayin ya. Sanki buyumuyorlar gibi konusmuyor musunuz hasta oluyorum.Demek istedigim,o masumları sevmeyen kalp,baska neyi seviyorsa sevsin,bostur benim icin, sizin icin degildir.Saygı duyarım.
Dünyanin en masum,en saf,en günahsiz,en muhtaç,dünyası sadece 'oyun,şevkat,sevgi,anne,baba'
Olan ennnn degerli varlıkları sevmeyen insanların nasıl bir kalp tasıdıklarını merak ediyorum.Cocuktan baska ne kaldı ki su dünyada sevilebilecek!
Yahu çocuktan canavar gibi bahsetmissin.. Yazık yazık se n anneni hiç uzmedin.. Hiç sinir ini kontrol edemedigin için vurmadin, elini isirmadin..bu oyuncağı istiyorum diye tutturmadin zaten..ağzından salyada akmadi bebekken, seni koydukları yerde uç gün kıpırdamadan duruyordun, çitin çıkmıyordu..O kadar da masum değiller. Gayet zekice onlarda işlerini görüyorlar. Sizin çevrenizdeki çocuklar biraz saf sanırım. Daha iki yaşında ağlayarak her tür işlerini görmeyi öğrenirler, üç yaşında kıskanıp birbirlerinin kafasına kova indirenini gördüm, hatta kasıtlı olarak annesi arkasını döndü mü bir tane geçiren çocuğu gördü bu gözler, annesi canı acıyor diye sakin sakin yaptığını yanlışlığını anlattığında gayet gaddarca sevmiyorum ben bunu işte acısın diye bağıranı bilirim.
Benim yeğenim sırf diğer kız bebeklerden farklı diye sen çok çirkinsiiin diye bebeğini alıp diğer odalara atar resmen işkence ederdi. Bir kuzenim erkek kardeş istemezdi beş yaşındaydı, çocuğu gece yatmadan yanına gider gece uyuma bence pipini kesip seni kız yapıcam hep kız kardeş isterdim der çocuğu ağlatırdı. Çocukcağız korkudan annesine de söyleyemezdi.
Yada ilkokulda biraz pis olduğundan koktuğundan dışlardık ne yazık ki.. Şimdiki aklımla yapmazdım ama o zaman o çocuğa neler ettik, 7 yaşındaydık çocuğu dışlardık dalga geçerdik. O kadar da masum değilmişiz. Siz de gözlemlemişsinizdir üç çocuk bir araya gelsin farklı olanla dalga geçer, kötü davranır, iter kakar.
Hatta sineklerin tanrısı kitabında ıssız bir adadaki çocukların nasıl lider olmak için vahşileştiğini anlatır. Aklımız ermeye başladığından itibaren o kadar da masum olmuyoruz.
Ayrıca çocuklar sırf bizim yavru halimiz diye kutsal anlamlar yüklemiyorum diye de bu kadar nefret sözlerini hak etmiyorum. Kimsenin çocuğunu sevimli bulmak beni daha vicdanlı daha güzel insan falan yapmıyor. Ben çocuklardan nefret ediyorum hepsini keselim demiyorum. Hepsi iyi bakılsa keşke, hepsi anne ve babasıyla mutlu büyüseler ve güzel insanlar olsalar keşke çocuk hatta hiç bir canlının canı acısın zarar görsün istemem ben. Sadece çocukları sevmiyorum. Şımarık, gürültücü geliyorlar, bebekleri ağızlarından akan sıvı, ıslak ellerini sevmiyorum, çocukların gürültücülüğünü de... Uzak durmayı tercih ederim o kadar. Çocuklardan nefret etmiyorum yani sadece dip dibe olmayı tercih etmem, sokakta milletin çocuğuna laf atıp sevmem mıncıklamam...
Yahu çocuktan canavar gibi bahsetmissin.. Yazık yazık se n anneni hiç uzmedin.. Hiç sinir ini kontrol edemedigin için vurmadin, elini isirmadin..bu oyuncağı istiyorum diye tutturmadin zaten..ağzından salyada akmadi bebekken, seni koydukları yerde uç gün kıpırdamadan duruyordun, çitin çıkmıyordu..
Degilmi arkadaşım.. Senin tezi uygularsak ayrıca insanlığın bitmesi lazım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?