çocukları sevemiyorum

Bir zamanlar benim de hiç tahammülüm yoktu o küçük yaramazlara.. taa ki kendi evlatlarımı doğurana dek.. şimdi fikrim değişti mi?? Evet.. ama sadece kendi çocuklarıma karşı.. nedense diğer çocukları hala sevemedim.. kendi yeğenlerim olsa dahi.. :) sanırım bu his kalıcı..

Neden bu kadar ūstùne alındın? Kötū bi davranış demedim farkındaysan öyle tiplerden hoşlanmadıgımı ifade etmeye calıstım...zira kimse kimseden hoşlanmak zorunda degil...
Üstüme alınsam bana neden bu cümleyi kurdun derdim .Kimseden hoslanmak zorunda degilsin lakin tavsiyem aksini yapman yönünde zira sen ben öbürümüz toplumu oluşturuyoruz.

Şimdi kimse üstüne alınıp bıdı bıdı yapmasın bana ama, 10 yıldır Abd'de yaşayan biri olarak Amerikan çocuklarını Türk çocuklarından daha çok seviyorum. Büyümüş de küçülmüş gibi çoğu. Bizim milletimizin çocuklarına öğretilmeyen bir çok nezaket kuralı vs öğretiliyor, ve gözüme çok daha sevimli geliyorlar davranış ve tavırlarından ötürü. Şımarık filan da değiller, anneleri çocuk yetiştirme konusunda daha bilinçli. Toplum olarak çocuklara bakış açıları bizim toplumdaki gibi değil. Velhasılı, sevilesi oluyorlar.

Üstüme alınsam bana neden bu cümleyi kurdun derdim .Kimseden hoslanmak zorunda degilsin lakin tavsiyem aksini yapman yönünde zira sen ben öbürümüz toplumu oluşturuyoruz.

Arkadaşım teşekkur ederim òncelikle saygılı ùslubun icin...fakat herkes aynı dùsùnceye sahip olsa tek tip bi toplum oluşur...ayrıca cocuk sevmiyosa sevmiyodur insanlar..yani zorla 'ben cocuk sevmeliyim' diye kendine psikolojik baskı uygulayamaz ki..icten gelen bi hissiyat bu..herkeste olmayabilir...zira yurt dıßında bu konuda cok farkli goruşler var...tūrkiyedeki gibi cevre baskısından dolayi cocuk yapan insanlar cok az avrupada..toplumlari da gayet gelismiş benim gördūgūm kadariyla...hatta tūrkiyeden cok daha gelismis diyebilirim..yani isteyen yapmalı sevmeyen yapmamalı...

Bende hayvan sevmeyenlere şaşırıyorum dine girersek dinende hayvanlara eziyet etmek yok sevmek var ama herkes sevmiyor bide üstüne eziyet ediyorlar öldürüyorlar

negüzel söylemişsin...
ama ben insanların cocukları kadınları yaşlıları katlettiği bi ülkede (tabi dünyada da )
hayvanlara gösterilen ilginin yetersiz bile olsa iyi seviyede oldugunu düşünmeye başladım.

hazır cocukken konu.
cocukları hayvanlarla büyütmek gerek.
yanyana getirmeyeceksenizde hayvan sevgisi aşılamak gerek.

cani cocukları gördükce hem üzülüyorum hem deliye dönüyorum...

Aslında ayni şeyden bahsediyoruz.Çocuklara karşı sevgin yoksa çocuk sahibi olma.Ben bunun ulu orta söylenmesini dogru bulmuyorum.Çocuk dendimi akan sular durmalı.Burada bazı konularda cok net fikirli hatta kendileri bile farkında değiller ama bir çok üyeyi manipüle edebiliyorlarken niçin böyle konular da ''Hop söz konusu çocuklar'' demiyorlar?Gerçekten şaşırıyorum.Yurt dışından bize lanse edilen kendi insanlarına çok değer verdikleri.Biz ağaç kavuğundan gelmedik ya.

Çok doğru soylemissiniz.

Ben de tahammül edemiyorum; hatta zaman zaman ana-babalarıyla birlikte "Hiç sevmedim" dediğim oluyor. Bu sebepten tatil için yetişkin otellerini, dışarı çıktığımda -alkol almadığım hâlde- çocuklu ailelerin çoğunlukla gelmediği alkollü mekânları tercih ediyorum

Bire birde çocuklarla sorunum yok tabii ancak kimsenin çığlık çığlığa bebesine de bayılmak zorunda değilim

Düzenleme: Dışarıda karşılaştığımda "bu ne ya, doğum kontrol yöntemi gibi çocuk; gören biraz zor cesaret eder çocuk sahibi olmaya" dediğim küçükler mevcut Hatta bir yeğenim tam böyleydi; neyse ki büyüyünce normalleşti çocuk.

Ben de sevmem annesi sevsin ninesi sevsin
Kendi kanından olmayınca itici geliyo
Benimde çokça dile getirdiğim bi konu bu
Sevemiyorum hatta 5 6 yaş grubuna sinir oluyorum hele ki gel bakim tatlı çocuk dersin mıy mıy hareketler yapar ya
Kendi bebeğim dışında da sevemicem sanırım
Meryem ana kılıklı bi anne olduğumda sevmicem

Sevilmeyen aslında çocukların yaramazlığı,şımarıklıkları.Başkasının çocuğu yaramazlık yapar,nasıl katlanıyor ailesi der insan ,itici gelir ben olsaydım şöyle yaparım denen cümleler gelir.Fakat söz konusu kendi çocuğun olunca işler değişiyor.Eminim ki her anne yaramazlığında kızsa bile,5 dk sonra içine dert oluyor,neden bağırdım diye.Her çocuk sevilmez doğru ama her evlat sevilir emin ol.

Bizdeki gibi mırç mırç aşklı böcüklü değil,olması gerekeni olması gerektiği gibi öğretiyorlar.Belli yaştan sonra bebek gibi konuşmuyorlar,olgun insan gibi konuşuyorlar,ses tonlarıyla bile.Ben de yabancılarla çalışıyorum,aynen böyleler.
Çocuklar düşünce ağlamaya fırsat vermeden ayağa kalkmalarını söylüyorlar ve o çocuk kalkıyor ciddi bir durum yoksa.
Bizde eşler birbirini azarlıyor bakamadın bi çocuğa diye.O çocuk tabi ki şımarık vs oluyor.Nasıl olsa düşmesinin bile suçu başkasının.Uzaar gider bu örnekler.

Yalnız değilsin ben de sevmiyorum. Ve inanır mısın algıda seçicilik mi bilmiyorum ama sürekli olarak yaramaz çocuklar görüyorum. Geçen gün asansöre bindim benden sonra iki kadın dört çocuk bindi. Anam! Çocuklar şeytan şeytan! Ayaklarıma basıyorlar, düğmelere yetişmek için zıplıyorlar, anaları da gık etmiyor. Tuttum çektim çocuğu kenara. Çocuk sevmeme haneme bir artı olarak işlendi bu da.

Çocuk sevilmezmi diyicem oradan birileri sevmek zorunda miyiz diye karsilik vericek eminim...cocuklarla iç içe olunca onların iç dünyalarına biraz girince asil yetişkin insanlardan nefret edersin...yalan ikiyüzlülük,fesatlik,kin hepsi yetişkinlerde seni seven herhangi bir çocuğun gözünün içine bak nazil paril paril bakar sana hic bir dostun arkadasin sana bu kadar sevgiyle iyi niyetle bakmaz...yazmissin ya bu düşünceden ötürü çocuğun olmaz diye korkuyormussun bence fikrin değişene kadar olmasinda dünyada ebeveynleri tarafında yeteri derecede sevilmeyen horgorulen şiddet gören çocuklar varken birde senden sevilmeyen bir çocuk cikmasin

Bebekler çok ağlıyo bazı çocuklar da çok şımarık. Bağırıp çağırıyorlar
Söyle akıllı uslu, sorular soran inatçı olmayan çocuklar olsa...
bazıları marketlerde falan kendilerini yerlere atıyolar ağlaya ağlaya. Anneleri de duyarsızlaşmış mı elinden bişey mi gelmiyo kadıncağızın yazık bi müdahale edemiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…