çocukları sevemiyorum

Yok canim sevmek zorunda elbette degilsin
Kedileri sevmiyorsun diye karsina cikan kediyi öldürmüyorsun sonucta

Ben de bebek ve küçük çocuk sevmem. Bebek ve çocuk ağlaması benim için tahammülü zor seslerden. Hele ki şımarık çocuk ağlaması.
Ben 6+ çocuk seviyorum. Karşılıklı bir şeyler paylaşabileceğim, laf anlatabileceğim, laf anlayacak çocuklar.

"Çocuk osuruk gibidir. Herkes sadece kendi yaptığını çekebilir" diye bir laf var. Ne kadar doğru.
Hahaha! Bunu ilk defa duydum ve çok güldüm.

Çocukları severim, lakin sevdiğime pişman eden, sevgimi sorgulatan, sanırım çocuklardan nefret ediyorum diye düşünmeme sebep olan çocuk cinsi de mevcut. Mızmız, şımarık, ukala, saygısız çocuk görünce tüylerim tiken tiken olur mesela. Ayy şu zıpıra, şu afacana bak deyip, bu hareketleri sevimli bulamıyorum. O çocuğu bu hale getiren anası babası sevimli bulsun zaten, bana ne...

Ben de anneyim. Kimsenin çocuğunu sevmek zorunda olmadığım gibi, kimse de benim çocuğumu sevmek zorunda değil. Zarar vermesinler yeter. Herkes kendi çocuğuna yeterli sevgiyi, ilgiyi verirse, tamamdır zaten, gerisine gerek yok.

Evlenen e kadar bende böyleydim. Arkadaşlarım yolda çocuk görünce ayyy ne güzel bilmem ne derdi. Baksana falan derdi bana benim tepkim çocuk ışte abartma olurdu. Evlendikten bir süre sonra daha sıcak oldum ama hala bir çocuğun sıkışıklığına tahammül edemezdim. Anne olunca artık benim için her çocuk aynı olmaya başladı. Yüzü gözü kirli olsa bile güzel geliyor bana cocuklar. Çirkin güzel çocuk ayrımı yok mesela hepsi güzel. Yolda gördüğüm çocuklara aynı tepkiyi vermeye başladım.

Sizinki sevmemek değil bence. Sadece ilgili degilsiniz bu konuda. Çocuk ışte ne var abartacak durumunuz var. Çocuğunuz olmadığı için de bir çocuğun şımarık lık dedigimiz bazı hallerinin gürültüsünün tahammül edilemez olduğunu düşünüyor sunuz. Ki bende böyleydim. Hatta ben sizden1 tık daha fazla evlenip ne diye çocuk yapar bu millet kural gibi derdim. Ki yapınca anladım hayat çocukla güzel.

Benim kedi oglum ve insan kizim var, ikisi de benim icin canimdan kiymetli, ama ikisini de benden baska kimse sevmek zorunda degil, zarar vermesinler, uzak dursunlar yeter. Sadece ogretmeni, doktoru, kedimin veterineri sevgisiz olmasin isterim, digerleri de mumkunse cocuk gorunce kacsinlar ki sevgisizliklerini minicik cocuklara yansitmasinlar.
Asil ben konu sahibinin sevmiyorum ama ya ilerde olmazsa demesine takildim. Hayatimda hic kedi sevmiyorum ve cok korkuyorum ya ilerde kedim olmazsa diyen insan gormedim. Bir insan sevmedigi seyi neden yapar, ustelik simdiden derdine duser ki...

Verir verir korkma Allah sana düzine düzine çocuk verir , genelde insanlar en çok istediği şeylerle imtihan olurlar çocuk isteyen ölen biten kadınlarımızın olmaz genelde. Böyle de bir dünya burası.

Ben de bu çocuk sevmiyorum olayını anlamıyorum.Çocuk ayrı bir ırk değil ki,insanın küçük hali.Siz de çocuktunuz,herkes çocuktu ve büyüdü.Ben hiç gençleri sevmiyorum,yaşlıları sevmiyorum diyen duymadım.Neden çocuk konusu bu kadar tepki çekiyor anlamıyorum.
Şımarıklıktan hoşlanmıyor olabilirsiniz ama bu çocuğun değil,ebeveyninin suçudur.Çocuklar ailelerinin aynasıdır.Siz çocuğunuzu şımarık yetiştirmezsiniz olur biter.Hem merak etmeyin insanın kendi çocuğu farklı oluyor.Aslına bakarsanız sizin çocuğunuz da size şımarık gelmeyebilir,başkalarına gelebilir.

Ağzına sağlık,eline sağlık

Sevmeyin bunun neresi dert? Ayrica hem sevmiyorum diyorsunuz hem ya ilerde cocugum olmazsa diye dert ediniyorsunuz, sevmiyorsaniz neden cocuk yapasiniz ki zaten.

Çünkü onun doğurduğu bebek hep bebek kalacak ya

Çünkü onun doğurduğu bebek hep bebek kalacak ya

baby alive bebeklerinden alsın o zaman niye çocuk doğuruyor
normal insan sevmediği şeyi hayatına sokmaz, üstelik çocuk yani, yaptım sevmedim iade edeyim de diyemezsin

Arkadaşım bir gün sırf sosyal deney olsun diye yapıcam bunu.Hayvan için sevmiyorum diye söyleyemezsin ama insan evladına söyleyebilirsin bizim kadınlarımız bayaa anaçmış.Neden eğitimsiz bir toplum oldugumuz gayet açık bence .

Çocuk sevmemek bana hep tuhaf gelmiştir,istememeyi anlarım,bakamam ben düşünmüyorum diyeni de anlarım ama çocuk sevmiyorum denince tuhaf geliyor. Birde ailenizde hiç mi çocuk yok,kardeşinizin ,sevdiğiniz bir yakınınızın çocuğuda mı yok? Varsa yiğeninizide mi sevmiyorsunuz anlayamıyorum. Bebek sevip,çocuk sevmemek dahada bir tuhaf. O sevdiğiniz bebek zaman içerisinde çocuğa dönüşüyor zaten.
Bende şımarık çocukların ailelerine kızıyorum açıkçası, size bu anlamda hak verebilirim ama şahsen kendi çocuğumda dahil olmak üzere (övmek gibi olmasın yanlış anlaşılmasin) çok çocuk gördüm bahsettiğiniz gibi. Annesine emir kipiyle konuşmayan"Annecim yapabilirmiyiz,annecim gidebilirmiyiz"şekilde konuşan,çevresindekilere "merhaba,iyi günler"vb cümlelerle selam veren. İlk aklıma gelen örnekler bunlar.
Muhakkak ağlayarak dediğini yaptıran,inatlaşan ,şımaran cocukta çok etrafta ama yinede ailenin suçu bunlar. Sizinde dediğiniz gibi aile kaynaklı. Dolayısıyla ben o çocuklarıda seviyorum,biliyorum ki ne görüyorlarsa,ne öğretiliyorsa onu alıyor çocuklar.

Niye zorunlu aşılama ya çalışıyorsunuz ki kendinize, sevmiyorsanız sevmiyor sunuzdur. Demek ki sizin yapınız bu tür durumlara açık değil. Ayriyetten insan kendi dogurdugu olunca katlanıyor korkmayın

Hayvan sevmeyebilirsiniz.
Hayvanları sevip belli bir türü sevmeyebilirsiniz.
Hayvanları sevip belli bir türün sadece bir cinsini sevmeyebilirsiniz.
Kimse kimseyi bir şeyi sevmeye zorlayamaz.
Zarar vermediğiniz, sevenlere müdahale etmediğiniz sürece neyi sevip sevmediğiniz kimseyi ilgilendirmez.

Çocukken eviniz çok mu kalabalıktı? Yani çok kardeş olup anne babanın maddi manevi anlamda yetemediği durumlarda bu sendrom olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…