- Konu Sahibi mavihayat21
-
Merhaba, benim oglum 22 aylik ve bizde iki haftadir uyku saatleriyle savasiyoruz. Normalde en gec saat 22 gibi yatan oglum artik gece yarisina kadar oturuyor. Öglende 11 gibi kalkiyor. Uyutmayayim aksam erken yatar diyorum ama bi bakmisim aksam saat 17 gibi koltukda öyle uyuya kalmis yavrum. Eh anne olarakda uyandirmaya kiyamiyor insan. Dün sadece yarim saat uyumasina izin vermeme ragmen yine tam saat 24 de yatti. Yani öglen uykusuna daha ihtiyaci var yavrumun. Zaten bende öglen yatmasi taraftariyim. Bakalim yarin itibari ile hergün yarim saat daha erken uyandirmaya calisacagim. Ben yetiskin olarak o saate kadar oturmaya zorlanirken yavrum bunu nasil basariyor anlamis degilim. Insallah böyle bi düzen kurariz artik. Yatirma yöntemine gelince uykusu geldiginde anne mamma der. Bende onunla birlikte sütünü yapar, yatagimiza yatiririm. O sütünü icerken ben altini alir pijamalarini giyindiririm. Snr yanina yatip ellerimizi acip dua ederiz. Ve oglum bana sokulup ellerimle oynayarak uyuya kalir. Bende uyuyunca yatagina koyarim. Dünyada en güzel seyin yavrumun kokusunu icime ceke ceke onun nasil uyudugunu izlemek oldugunu düsünüyorum. Pardon biraz uzun olduuuu :)
4,5 yaşında bir oğlum var.çok şükür doğduğundan beri uyku problemimiz yokbebekliği yaza denk gelmişti. her akşam banyo yaptırıp masaj yapıp uyutturdum.8,5 da muhakkak akşam uykusunda olurdu.gece elbette emmeye kalkardı ama uyandığında hiç ışığı yakmayıp sesizce sadece göz temasıyla emzirirdim.gece çoğu annenin yaptığı hata çocuk uyanınca hemen ışık açmak çok ses çıkarmak .bu çocuğun uykusunu dağıtıyo çocuk böylece gece kavramını öğrenemiyo.gündüz uyandığında ay benim aşkım uyanmış mı falan diyerek kucağımıza alıp emzirmeliyiz.geceyse çıt yok :))) bu taktik çok işe yarar...küçük çocuğunuz için bu anlattığım yolu deneyin..
büyük çocuğunuz için ise her akşam 9 da muhakkak yatağa yatmalı...ilk günler tek başına yatmasını istemeyin.siz de onun yanına uzanın ,masal okuyun...masl her çocuğun uykusunu getirir..ama şu da önemli9 dan önce onu sakinleştirici oyunlar oynamalısınız...evin içinde koşturan bi çocuğa hemen yatalım derseniz uykusu gelmez...ilk günler zor olacaktır elbette ama siz kararlı olursanız çözüme ulaşırsınız...birde şuna çok kızıyorum
anne baba saat 12lere kadar gezmelerde..çocuğun uyku saati geçiyo umrunda değil...aman birgünden birşey olmaz diyo....çocuğun hemen düzeni değişiyo..bu çok önemli.çocuklarımız bize uyamaz,biz onlara uymak zorundayız...inşallah bu anlattıklarım işinize yarar ...sağlıkla büyütün evlatlarınızı
keremce
maşallah .çok disiplinlisiniz.eşinizi temizlik disiplinine sokmuştunuz cocuguda uyku disiplinine.valla ben başaramıyorum.beceriksizim bu konuda.
4,5 yaşında bir oğlum var.çok şükür doğduğundan beri uyku problemimiz yokbebekliği yaza denk gelmişti. her akşam banyo yaptırıp masaj yapıp uyutturdum.8,5 da muhakkak akşam uykusunda olurdu.gece elbette emmeye kalkardı ama uyandığında hiç ışığı yakmayıp sesizce sadece göz temasıyla emzirirdim.gece çoğu annenin yaptığı hata çocuk uyanınca hemen ışık açmak çok ses çıkarmak .bu çocuğun uykusunu dağıtıyo çocuk böylece gece kavramını öğrenemiyo.gündüz uyandığında ay benim aşkım uyanmış mı falan diyerek kucağımıza alıp emzirmeliyiz.geceyse çıt yok :))) bu taktik çok işe yarar...küçük çocuğunuz için bu anlattığım yolu deneyin..
büyük çocuğunuz için ise her akşam 9 da muhakkak yatağa yatmalı...ilk günler tek başına yatmasını istemeyin.siz de onun yanına uzanın ,masal okuyun...masl her çocuğun uykusunu getirir..ama şu da önemli9 dan önce onu sakinleştirici oyunlar oynamalısınız...evin içinde koşturan bi çocuğa hemen yatalım derseniz uykusu gelmez...ilk günler zor olacaktır elbette ama siz kararlı olursanız çözüme ulaşırsınız...birde şuna çok kızıyorum
anne baba saat 12lere kadar gezmelerde..çocuğun uyku saati geçiyo umrunda değil...aman birgünden birşey olmaz diyo....çocuğun hemen düzeni değişiyo..bu çok önemli.çocuklarımız bize uyamaz,biz onlara uymak zorundayız...inşallah bu anlattıklarım işinize yarar ...sağlıkla büyütün evlatlarınızı
aynı şeyleri uygulamışız tebrik ederim
aslında uyku düzeninde belli başlı kurallar bunlar..bunları uyguladıktan sonra uyku problemi kalmayacaktır..ama anneler hemen iki günde pes ediyo, olmuyo deyip.her yeni düzende kararlı olmak şart..
Kizlar yukarda yazdigim gibi kuzumu surekli azar azar erken kaldirdim. Ve bugun yavrucum aksam 8.30 da yataga girdi sutunu icti ve yattiiiii :)
kesinlikle öyle.. görümcemin oğlunda uyku düzeni namına bişey yok doğduğundan beri.. kızımdan 1 ay küçük sadece.. görümcem rahatına düşkün uyuduğu zaman geç kalkan bir yapıya sahip, 11-12 ye kadar yatıyor gece geç saatlerde uyuyor çocuk da alışmış we bir o kadar da agresif olmuş, tabi neden anne uyumama sorununu çocuk da bulup ona yüklendiği için.. we hala ayakta sallanıyor.. izindeyken memlekette ben uyguladım tek bir günde çocuk tatlı dille sakinleşti :) sabah erkekn kaldırttım.. tam düzene girmek üzereyken görümcem yine geç kaldırmaya başladı çocuğun düzeni bozuldu yine we biz tabi yaşadığımız yere döndük.. çocuğa yazık işte bu şkilde haraket ederek.. kararlı we sabırlı olursanız mutlaka herşey yoluna girer
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?