Çocukların Da Kalbi Kırılır

Ben de bir anımı paylaşmak istiyorum.. Çocukken 5 -6 yaşlarındayken kapı komşumuza gitmiştim tek başınaydım.. Gittiğim komşumuzun da 1 - 2 yaşlarında benden küçük bebeği vardı... Kadın bebeğine yumurta yedir di yanımda.. Çok iyi hatırlıyorum bana vermemek için bu bebeğin ilacı demişti Çok saf sandı galiba beni hatırladıkça gülesim geliyor bir yandanda tuhaf hissediyorum.

Benim de böyle anılarım çok , genelde annemin ele güne yaptığı abartılı iyilikler yüzünden çok ezildik biz de.
Bi' de küçükken yemek masamız 8 kişilikti , kalabalık misafir gelince hep masanın en kötü yerine ben otururdum en küçüğüm diye.Masanın ortasında olan yiyeceklere ulaşamazdım , misafirin önünde istemeye çekinirdim.Neyse yıllar geçti ben büyüdüm yetişkin oldum , yeğenlerim oldu.Yemek masamız halâ 8 kişilik , bu sefer çocuklara değer verilir oldu bizim evde , yeğenler ve misafir çocukları baş köşeye oturur oldu.Gözüm yok elbette olması gereken bu zaten.Ben halâ masanın en kötü yerinde oturuyorum en küçüğüm diye.Benden küçük çocuklar yeğenlerim baş köşedeler.Yani ne küçükken ne büyükken masanın iyi bir yerine oturamadım.Hatta bir keresinde masada yer kalmadı da mutfaktaki masada yedik ablamla beraber.Eşim misafir diye salondaki büyük masada yiyordu , gönlü kırılmış tabağını alıp mutfağa yanıma geldi.O günden sonra annemle babam da benle eşimi yanyana oturtur hep.Bu da böyle bir anımdır. :))

Şimdi geldi aklıma bir tane başkalarının anılarını okudukça.Annem bana bir bebek almıştı , 6 yasındayım , okula başlamamışım daha.Ama bebek harika bir bebek.Anne kız bebek , anne bebek kendi bebeğini kucağında sallıyor arkasından kuruyosun böyle.Çocuk aklı , aklım başımdan gitti oynuyorum sürekli Nasıl seviyorum gece onlarla uyuyorum.Anneli kızlı bebek harika yani.Neyse halamlar bize geldi , hep gelirlerdi öyle haftalarca kalırlardı , annecağızım da hizmet eder dururdu o çirkin insanlara.Neyse halamın kızı bebeğime kafayı taktı , istiyor da istiyor bana ver benim olsun diye.Biliyor tabii annemin ona hediye edeceğini.Neyse bahçede oynuyoruz , halamlar da o gün gidecek.Neyse bunlar gitti yolcu ettik.Eve geldim ben de.Bebeğimi arıyorum yok arıyorum yok.Ablama sordum annem x'e (halamın kızına) verdi bebeğini dedi.Aman yarabbim böyle üzülmek yok.Ağlaya ağlaya içim şişti , babam da gitti aynı bebekten alırım kızıma diye.Oyuncakçıda aynı bebekten kalmamış.Eskiden oyuncaklar da şimdiki gibi bol bol değildi kıymetliydi.Başka bir bebek almıştı.Ama diğer bebeğim gibi olmadı.Halâ bazen rüyama girer o bebeğim.Bu arada halam da anneme sürekli zulmeden iğrenç bir insandır.

Annelere mesajım şu : Lütfen el gün beni sevsin iyi bilsin diye çocuklarınızı ezmeyin.Sizin en değerli varlıklarınız evlatlarınız.

Allah bildiği gibi yapsın böyle pislikleri . Okurken gözlerim doldu .. diyecek kelime bulamıyorum !
Bide yalancıydı 5.sınıfa kadar okuttu ortaokulda evimize daha yakın okula geçtim orda tabi işte soruyolar arkadaşlar öğretmenin kimdi falan o öğretmende o okula yakın sitede kirada oturuyomuş işte anlatıyodu bize üç katlı evim var arabam var diye meğer kiradaymış o okulda öğretmenlik yapmış falan sınıfta benim gibi üç beş öğrenci geri kalan durumları iyi olanlar onlara asla bişey demezdi her fırsatta fiziksel ruhsal bizi hırpalardı sadece bikere zengin bi çocuğa derste yerine oturmadı diye tokat atmıştı çocukta babama söylicem dedi okul çıkışında çocuğa yalvardı sakın söyleme bunda sonra ne istersen yapıcam diye şimdi düşünüyorum belkide derslerim hep onun yüzünden kötüydü okula gitmek işkence gibiydi onun senelerinde allah bildiği gibi yapsın

Benide herkes biyerden kovmuş arkadaş :)) Cocukluk zor olabiliyor bazen.

ay haykırdım gülmekten :)

bende bi akrabağmızın evine gitmiştik. Ev sahiplerinin çocukları seyyar satıcılık yapıyormuş.
Kapıda gençler kapıda duran arabayı taşlamışlardı.
Her şey buraya kadar normal.
Biz baya aradan geçti bahçeye indik bahçe dediğimde sadece toprak öle kuzenimle oynuyoruz.
Ev sahipleri geldi bizi bi kovaladı. Meğerese arabayı kıran biziz zannetmiş.
Bende çok azarlanmıştım ya sürekli ama hiç kendimi savunmamışım düşündükçe çıkıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…