Çocukların Da Kalbi Kırılır

bende anlatmazsam hatrım kalır..
bir gün amcamlar lahmacun almış kendi çocukları falan geliyolar diye. koca paket.. benle abimde kapıdayız. aynı apartmandayız. annemlerde başka yere gitmişler. benle abim kapıda oyalanıyoruz. amcam dedi çocuklar gelin lahmacun yiyin. o zaman tam aile apartmanı. normal bunlar yani. sonra yengem aa onlar yemiştir. yine de birer tana verelim burda yesinler demişti. kapının önünde paketi açtı. bi bana bi abime sardı lahmacunu verdi bize. çıktılar yukarı. biz abimle o kadar kötü hissetmiştik ki kendimizi elimizde lahmacunlar. yemedik bile galiba. tam hatırlamıyorum ama orda öyle kalışımız aklımda..
bir kere de halamın çocukları bizde. üst katta da babaannemler. babaannem geldi. halamın çocuklarına hitaben sofrayı kurdum hadi dedi. bize söyleme gereği bile duymadı. orda öyle kaldık abimlerle. onlar çıktılar yemeğe..
halamın çocukları uzakta diye hep el üstündeydiler. biz nasıl olsa el altındayız diye. çok sıradandık..

11-12 yaşlarındayım yolda karşıdan karşıya geçmeye çalışan yaşlı kadına size yardım edebilirmiyim dedim cevabı söylüyorum sıkı durun arabanmı var bana nasıl yardım edecen defol git dedi başımdan kaynar sular döküldü nezaman ordan geçsem aklıma gelir her saniyesi vicdansız kadın

Bazı yaşlılar ne kadar terbiyesiz ve kalpsizler..
Huysuz yaşlıları hiç sevmiyorum, hiç çekilmiyorlar.
Böyle şirin ve tonton yaşlılardan kalmadı sanırım pek.
İyi madem ne hali varsa görsün ölecek mi kalacak mı :) Hey Allahım

benim de var bi kırgınlığım 10 yaşında falandım kardeşim 8 anneannemler ev yaptırıyordu yaz tatili ordaydık bizde kardeşimle inşaatta ustalar falan çalışıyor dayım yemek aldı geldi lokantadan anneannem açtı poşeti ikisi başladı yemeğe biz kardeşimle çekingendik hep onlara bakıyoruz, dayım bana baktı ne bakıyorsunuz aç köpek gibi yesenize dedi. öyle ağırıma gitmişti ki hiç unutamadım ölüyorum dese bakmıyorum şu an sadece size anlattım annem bile bilmiyor.

Canım benim...

Ah aynı benim babaannem. Gözümüzün içine soka soka verirdi kuzenlerimize bir yandan da aman ha duymasınlar görmesinler derdi.
Ah ah benim değilde buna benzer oğluma oldu eltimin çocukları yazları kvye gelirler her hafta onlara oyuncak kıyafet alır bigün eşimlr gittik ziyarete biz eve girer girmez çocukları yanına çağırıp sakın oyuncakları çıkarmayın vermeyin ona görmesin dedi allahtan oğlum iki yaşındaydı o duyduğunu anlicak yaşta değildi ama ben anladım ve çok zoruma gitti ki benim çocuğuma bi çöp almışlığı yoktur allaha şükür herşeyini alıyoruz elimizden geldiğince ama hep dua ediyorum allahım muhtaç etmesin evladımı ona

Aman boşverin. Biz de üç kardeş babaanne sevgisi tatmadan büyüdük. Çok da güzel büyüdük. Bugün evliyim. Bende gelip kalmak çocuğumu görmek için can atıyor ama geçmişler olsun. Hiç içimden gelmiyor.

Bizde öyle babaanne sevgisi görmedik hatta oğullarının evine gelmek istemezdi ama bizimki en azından oğluşuna çok seviyorum bunları diye yalan konuşmuyodu

çok özel bir anımdır kimse bilmez, zaten anlatsam e nolmuş çocuktunuz ikinizde derler. Ama işte çocukta olsan kalp taşıyorsun, en kırılanından. Ablamla kavga etmiştik, cocuk kavgası işte. ben 10sam onun yaşı 12dir heralde. Sonra ben duşa gircektim, ben duştayken banyoda işi varmış, kapıda kilitliydi açmam için debelendi en sonunda banyo ışığını kapatıp beni karanlıkta bıraktı. Sonrasında mı karanlıktan korkar oldum bilmem ama elektrik gitmesi fobilerimdendir, hala telefonla girerim banyoya karanlikta kalirsam diye.

Devamını da anlatayim. Karanlikta kalinca mecbur ciktim dustan ama havluyu bulcam da sarincam de derken korka korka anca kapiyi buldum. Bir an once Kapiyi actim ki işigi acsin. Havluyu bile bulamadan kapinin arkasinda bekledim cirilciplak bir vaziyette. Kapiya yapistim bekledim isini halletsin beni de oyle gormesin diye. Hic unutmam o anı, en savunmasız ve en korkmus halimle kapinin arkasinda o bekleyisim hala gozumun onundedir. Ve en kotusu yillar gecti ablam hala kalp agrimdir. Hala kalbi taştır bana, neden bilmem.

Allah bildiği gibi yapsın böyle pislikleri . Okurken gözlerim doldu .. diyecek kelime bulamıyorum !

Bazı kardeşler nedense böyle . benimde öyle !! ya sevgisini gösteremiyorlar ya da cidden kardeşlerine karşı taş kalpliler

offff

ayyy o çocukları adam yerine koymadan bir de benim galiba.. bi ara misafrlerim geldi poğaçalarımdan 1 tepsi çok sert oldu diye çocukların önüne koydum kıyamam onlarda çok güzel olmuş diye diye yediler. bir de onlar kırarlar diye yemek takımımdan koymam normal masa açarım onlara. İstedikleri kadar yesinler diye masa açtım derim ama esas amaç yemek takımım bozulmasın Bilmiyorum belki ileride anne olduğumda çocuklara karşı tutumum değişir

Benim halalarımla pek güzel anılarım yok sadece pek de sevmem kendilerini. Bizim durumumuz iyiydi.Annem babam hiç kısmadı yedik içtik.Gözümüz hiçbir şeyde kalmadı ama babam iş kazası geçirdi ayakları kırıldı. Babam maaş almıyordu sskdan rapor parasını alırdı. Biz en üst katta oturduğumuz için girişte oturan babaannemlerde kalıyorduk karşı dairede de halam oturuyordu. Babamın iş arkadaşları eve market pazar alışverişini yapar getirirlerdi halam onları hep kendi evine taşırdı annem zaten bir şey diyemezdi ama babaannem de bir şey demezdi. Bize gelenleri hep götürürdü. Bir gün evde yemek yapmamış babaannem annem makarna haşlayalım çocuklar yesin dedi halam makarnayı bize kıymamıştı. Annemde dışarı çıkarmıştı bizi, et döner alıp parkta yedirip eve getirmişti. Ondan sonra annem hep dışarda yedirip getirirdi bizi. Sonra bi gün büyük halam kavga çıkardı evde evliydi gelip bizim eve burnunu sokardı çıkın babamın evinden ya da yukarısını kiraya verelim flan diye. Annemde babaanneme kızını sustur sen konuş deyince babaannemler gitmemizi istiyormuş meğer. Annem toplanıp yukarı çıkardı bizi. Orda babamın hizmeti için duruyordu evde zaten gelen giden oluyor diye. Dedem şehirdışında idi gelince halama babaanneme laf söylemiş bizi aşağı indirmek istedi ama annem inmedi. Bi zaman sonra babamı da yukarı çıkardık da kurtulduk. Çok şükür ki babam da iyileşti.

Bi de bi halam daha var göre hoca hafız sorsan ondan müslümanı yok. Babamın ayakları kırılmış ama bi çocuğuz daha 10 yaşında yokum yaz günü sokakta oynuyoruz vakit öyle geçiyor arada gelip babamı görüyoruz filan. O halam kardeşimle bana baban hasta siz sokakta sürtüp duruyorsunuz demişti. Küçük çocuk ne anlar. Çok sonra büyüdükten sonra yani aynı lafı yine kullandı. Bu sefer anladım tabi bi güzel daldım kavga ettik babaannem zor ayırmıştı. Lafı açıldı mı sövüyorum hala.

bu dayılarda var bir b.kluk

hikayelerin çoğunu okudum , kendimden birşey bulduklarımda oldu , çok üzüldüğüm şeylerde.. işyerindeyim baktım gözlerim doldu ağlıcam bıraktım okumayı ( çok fazla sulugözlüyüm ) . herşeye rağmen bugünlerimize çok şükür hee bu arada iyiki bu sayfa var herkes ne güzel içini dökmüş .

Kıyamam ya.siz terbiyeli yetiştiğiniz için cagrılmadan gitmemişsiniz üsluba bak denirmi minik cocuga böyle ya cok kızdım dayınıza.o kac yaslardaydı

İş yerinde olmama rağmen sesli güldüm. Hay Allah sizden razı olsun günler sonra ilke defa kahkaha attım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…