Yok yanlış anladınız sadece paylaşmak için konu açmıştım.
Bazı yaşlılar ne kadar terbiyesiz ve kalpsizler..11-12 yaşlarındayım yolda karşıdan karşıya geçmeye çalışan yaşlı kadına size yardım edebilirmiyim dedim cevabı söylüyorum sıkı durun arabanmı var bana nasıl yardım edecen defol git dedi başımdan kaynar sular döküldü nezaman ordan geçsem aklıma gelir her saniyesi vicdansız kadın
Canım benim...benim de var bi kırgınlığım 10 yaşında falandım kardeşim 8 anneannemler ev yaptırıyordu yaz tatili ordaydık bizde kardeşimle inşaatta ustalar falan çalışıyor dayım yemek aldı geldi lokantadan anneannem açtı poşeti ikisi başladı yemeğe biz kardeşimle çekingendik hep onlara bakıyoruz, dayım bana baktı ne bakıyorsunuz aç köpek gibi yesenize dedi. öyle ağırıma gitmişti ki hiç unutamadım ölüyorum dese bakmıyorum şu an sadece size anlattım annem bile bilmiyor.
Ah ah benim değilde buna benzer oğluma oldu eltimin çocukları yazları kvye gelirler her hafta onlara oyuncak kıyafet alır bigün eşimlr gittik ziyarete biz eve girer girmez çocukları yanına çağırıp sakın oyuncakları çıkarmayın vermeyin ona görmesin dedi allahtan oğlum iki yaşındaydı o duyduğunu anlicak yaşta değildi ama ben anladım ve çok zoruma gitti ki benim çocuğuma bi çöp almışlığı yoktur allaha şükür herşeyini alıyoruz elimizden geldiğince ama hep dua ediyorum allahım muhtaç etmesin evladımı onaAh aynı benim babaannem. Gözümüzün içine soka soka verirdi kuzenlerimize bir yandan da aman ha duymasınlar görmesinler derdi.
Aman boşverin. Biz de üç kardeş babaanne sevgisi tatmadan büyüdük. Çok da güzel büyüdük. Bugün evliyim. Bende gelip kalmak çocuğumu görmek için can atıyor ama geçmişler olsun. Hiç içimden gelmiyor.Ah ah benim değilde buna benzer oğluma oldu eltimin çocukları yazları kvye gelirler her hafta onlara oyuncak kıyafet alır bigün eşimlr gittik ziyarete biz eve girer girmez çocukları yanına çağırıp sakın oyuncakları çıkarmayın vermeyin ona görmesin dedi allahtan oğlum iki yaşındaydı o duyduğunu anlicak yaşta değildi ama ben anladım ve çok zoruma gitti ki benim çocuğuma bi çöp almışlığı yoktur allaha şükür herşeyini alıyoruz elimizden geldiğince ama hep dua ediyorum allahım muhtaç etmesin evladımı ona
Bizde öyle babaanne sevgisi görmedik hatta oğullarının evine gelmek istemezdi ama bizimki en azından oğluşuna çok seviyorum bunları diye yalan konuşmuyoduAman boşverin. Biz de üç kardeş babaanne sevgisi tatmadan büyüdük. Çok da güzel büyüdük. Bugün evliyim. Bende gelip kalmak çocuğumu görmek için can atıyor ama geçmişler olsun. Hiç içimden gelmiyor.
Allah bildiği gibi yapsın böyle pislikleri . Okurken gözlerim doldu .. diyecek kelime bulamıyorum !Benimde var anım ilkokul dört ve beşi okutan adı öğretmen olan ama o sıfatın hiç yakışmadığı insan çok fakirdik ozamanlar gittiğim okulda zengin muhiti benim gibi üç beş öğrenci daha var ama mecbur o okula gidiyoruz nedenini bilmiyorum ama diğer okullar almıyo illa oraya nakil olacak onu hatırlıyorum neyse okulda bi gün bi zarf dağıttı işte velileri yemeğe davet ediyolar okul yemeği ücretli yemek ailem gidemicek biliyorum ama sormadan verdi neyse dağıtırkende sakın kaybetmeyin gelmeyenler kaybederse iki tl ücreti var diye şans davetiye kayboldu ertesi gün gelenler parasını yollamış gitmicekler zarfları teslim etti benim yok çıkar ver iki tlyi diye tutturdu ki durumuzu biliyodu bende öğretmenim yok param dedim çıkardı tahtaya hem dalga geçiyor hem soruyor işte ne kadar harçlığın var biriktir bi kaç gün falan işte utanıyorum ya atıyom kafadan 25krş sınıfın yarısıyla karşımda gülüyo utanıp bi TL ye kadar çıkarmıştım olmayan harçlığımı o parayı ödedimmi nasıl ödedim hiç hatırlamıyorum ama o an hrp aklımda ki genç olsa şimdi derimki belki yaşın verdiği cahillik değil elli küsür yaşındaydı
çok özel bir anımdır kimse bilmez, zaten anlatsam e nolmuş çocuktunuz ikinizde derler. Ama işte çocukta olsan kalp taşıyorsun, en kırılanından. Ablamla kavga etmiştik, cocuk kavgası işte. ben 10sam onun yaşı 12dir heralde. Sonra ben duşa gircektim, ben duştayken banyoda işi varmış, kapıda kilitliydi açmam için debelendi en sonunda banyo ışığını kapatıp beni karanlıkta bıraktı. Sonrasında mı karanlıktan korkar oldum bilmem ama elektrik gitmesi fobilerimdendir, hala telefonla girerim banyoya karanlikta kalirsam diye.
Devamını da anlatayim. Karanlikta kalinca mecbur ciktim dustan ama havluyu bulcam da sarincam de derken korka korka anca kapiyi buldum. Bir an once Kapiyi actim ki işigi acsin. Havluyu bile bulamadan kapinin arkasinda bekledim cirilciplak bir vaziyette. Kapiya yapistim bekledim isini halletsin beni de oyle gormesin diye. Hic unutmam o anı, en savunmasız ve en korkmus halimle kapinin arkasinda o bekleyisim hala gozumun onundedir. Ve en kotusu yillar gecti ablam hala kalp agrimdir. Hala kalbi taştır bana, neden bilmem.
Ayy bi yoksulluk hikayeside benden gelsin be arkadaş ne de fakirdik ilk okul çağlarında şimdiki halimize çok şükür..
Şöyle ki amcam çok merhametli adamdır ne zaman görse bize hep harçlık verir okula bırakırdı.. o mendebur yengem sırf bizi okula götürmesin diye kızını hep geç kaldı bahanesiyle sonradan yollardı okula biz soğukta yürür giderdik cebimizde fazla para olmazdı bazen hiç olmazdı kızı hep kantinden tostlar çikolatalar yerdi gözümüzün önünde bizde öylece bakardık birgün annem ikimizede harçlık verdi ama ayrı ayrı tost almaya yetmiyordu bende kardeşime vermiştim paramı ona tost ayran almıştık o yemişti ben yine bakmıştım.. kardeşim 2. Sınıf ben 4. Sınıftım. Gözlerim fena doldu çok şükür bu günlerimize Allahım..
ayyy o çocukları adam yerine koymadan bir de benim galiba.. bi ara misafrlerim geldi poğaçalarımdan 1 tepsi çok sert oldu diye çocukların önüne koydumEzik hayatta bir yere gelememiş psikolojisi bozuk insanlar genelde çocuklardan çıkarır yasadiklarinin acısını. Çünkü yetişkinlere guçlerı yetmez. En basiti Çocuklara daha özensiz yemek sofrasi hazırlanır mesela büyüklerle oturtulmaz ya da biri gelince hemen kaldirilir. Yemegin daha kötü kısımları verilir. Yemez o doydu yok o istemez gibi kalıplara sokulur.
Annem ile dayim bir sebepten konusmuyorlardi kuslerdi yani. Bende bir gun anneanneme gittim. 10 11 yaslarindaydim. Herneyse dayim da ogun tesaduf anneanneme geldi , beni gordugunde bahcede oturuyorduk. Tam selam verecektim hosgeldin dayi diye bogazima dizildi cunku beni gorur gormez anneanneme bunun burda ne isi var eve neden aliyorsun bunlari , bunlar burdaysa ben buraya ayak basmam dedi ve gitti . Ogun okadar cok kirildim ve agladimki..
Kendimi cok aciz hissetmistim.
Simdi yuzume bakacak yuzu yok. Kimsesi kalmadi etrafinda . Herkez ektigini biciyor gunu gelince yasattigini yasiyor
Kıyamam ya.siz terbiyeli yetiştiğiniz için cagrılmadan gitmemişsiniz üsluba bak denirmi minik cocuga böyle ya cok kızdım dayınıza.o kac yaslardaydıbenim de var bi kırgınlığım 10 yaşında falandım kardeşim 8 anneannemler ev yaptırıyordu yaz tatili ordaydık bizde kardeşimle inşaatta ustalar falan çalışıyor dayım yemek aldı geldi lokantadan anneannem açtı poşeti ikisi başladı yemeğe biz kardeşimle çekingendik hep onlara bakıyoruz, dayım bana baktı ne bakıyorsunuz aç köpek gibi yesenize dedi. öyle ağırıma gitmişti ki hiç unutamadım ölüyorum dese bakmıyorum şu an sadece size anlattım annem bile bilmiyor.
İş yerinde olmama rağmen sesli güldüm. Hay Allah sizden razı olsun günler sonra ilke defa kahkaha attım :)Valla okudulca farkettim ki benim cocuklugum cok fuzel gecmis ya pek boyle travmalarim olmamis gerci annem calisiyodu bana da halam bakiyodu ama Allah razi olsun ne guzel bakmis hic kirmadan incitmeden.ben pek teyzelerimi sevmem onlarla vardir boyle ufak twfek anilarin da neyse aklima baska bise geldi anlatayim da gülün bari. Bende 9 10 yaslarindayim muhtemelen bana yeni bi tisort almislar artk kim hatirlamiyorum siyah üstünde de kirmizi bi tavsan (!) var.neyse ben goydim bunu ciktim disari arkadasimin evinin onunde oynuyoruz ama gelen gecen de bana bakiyo Allah Allah niye ki falan.binanin da guvenlik gorevlisi bi amca var onla da sohbet edioruz bi taraftan neyse bana dedi ki kizim sen eve gitte bi üstünü degistir istersen aaa neden ama yeni bu falan diorum adam dio ki olsun bu siyah ya sen cocuksun renkli giyin.tobe tobe diorum takti bu bana neyse gittim eve dedim x amca boyle boyle dio o sirada da benim amcam var bizde ama nasi guluo herkes bu cocufa bunu kim aldi die (hala da belli deil kimin aldigi:))) o benim tavsan zannettigim sey meger playboy amblemi olan tavsanmis sonradan ogrendimonu cocuk kiyafeti yapip satan sapiklara mi kizarsin onu bana alip ne oldugunu bilmeden giydiren anama halama mi kizarsin valla Allah korumus ama hatirladikca da gulerim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?